Bästa promenadskor för platta fötter

Att ha plattfot är inte ovanligt, men det kan vara väldigt irriterande. Därför är det viktigt att ha bra promenadskor för att ge fötterna rätt stöd och inte göra någon smärta värre.

De bästa promenadskorna för platta fötter ger tillräckligt med fotvalvsstöd. På grund av platta fötters natur är det en bra idé att välja en promenadsko som ger stöd inte bara för fotvalven, utan för hela foten, och håller bäraren bekväm under längre perioder.

Här är en liten lista över vandringskängor för platta fötter som vandringsentusiaster rekommenderar och tycker om.

Vandringsstövlar för platta fötter

De bästa typerna av skor och stövlar för platta fötter är de med bra fotvalv och fotstöd. Detta ändras inte för vandringskängor. Det är viktigt att skon är bekväm för bäraren. Detta kommer att hjälpa mot smärta i dina fötter. Om du letar efter en vandringskänga speciellt för dina platta fötter, är det en bra idé att köpa den bästa kvalitéts vandringskänga som passar din budget. Hög kvalitet och tillräckligt stöd i en promenadsko är nödvändigt om du har platta fötter. (Källa)

För att hitta bra promenadskor till dina plattfötter kan det vara bra att förstå plattfot lite bättre.

Platt fotad

Vandringsskor på vandrare som korsar floden utanför. Kvinna på vandring i naturen. Närbild av kvinnliga vandringskängor i aktion.

Att ha platta fötter betyder att när din fot är platt mot marken, har den inget valv och varje del av din fot är på golvet. Platta fötter är egentligen inget problem förrän de börjar orsaka smärta.

Barn föds med platta fötter och börjar utveckla valv runt 6 års ålder. Cirka 20 % av vuxna har aldrig utvecklat detta fotvalv. Inga fotvalv orsakar vanligtvis smärta vid gång och tenderar att krampa fot- och benmusklerna. Det kan också orsaka tådeformitet där den främre delen av dina fötter börjar peka utåt. Det finns några saker som ökar risken för platt fötter, inklusive fetma, brutna ben eller senor, högt blodtryck, graviditet, artrit och diabetes. (Källa)

Det finns också 4 typer av platta fötter: flexibla, stela, vuxenförvärvade och vertikala talus.

Flexibel

Flexibla plattfötter är de vanligaste plattfötterna. Flexibla plattfötter identifieras av fotvalvet som finns när inget tryck appliceras på fötternas botten. Det tenderar att utvecklas under barndomen och tonåren. Flexibla plattfötter blir värre med tiden och kan göra att senor och ligament i fotvalvet sväller, sträcker sig och slits sönder.

Styv

En person med stela platta fötter har inga valv när man står och lägger vikt på foten eller när man sitter utan vikt på foten. Stela plattfötter utvecklades runt tonåren och blir värre med åldern. Det kan påverka en eller båda fötterna. Det tenderar att vara mer smärtsamt och kan hindra fotens rörlighet upp och ner eller från sida till sida.

Förvärvad vuxen

Vuxna förvärvade plattfötter är mer kända som fallna valv. Det fallna valvet är smärtsamt och kan få foten att bukta utåt. Det kan påverka en eller båda fötterna. Nedfallna valv är vanligast efter en senskada på benet eller foten.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter på Hawaii

Vertikal talus

Vertikal Talus Flatfoot, även känd som rocker-bottom-fot, är en medfödd abnormitet. Vertikal Talus hindrar foten från att växa ett fotvalv eftersom talusbenet i fotleden är på fel plats. Detta gör att botten av foten liknar en gungstol, därav namnet på gungbottnen.

För alla dessa typer av plattfot finns hjälp att få för att minska smärtan. Det är bäst att uppsöka läkare om du har ont. Om du inte har ont på grund av dina platta fötter, oroa dig inte för mycket om det. I så fall är det ingen dum idé att köpa högkvalitativa fotvalvsstöd och skor för att bli av med smärtan i fötterna.

De bästa vandringskängorna för platta fötter

Vandrare vandringskängor närbild utomhus under vandring kvinnliga skor Vandrare i bakgrunden

Följande är en sammanställning av 7 vandringskängor som är bra för platta fötter. De är rankade efter pris, där den första är den lägsta och den sista är den högsta, och alla har röstats fram som de bästa vandringskängorna för plattfot av vandrare. Alla dessa promenadskor ger det stöd som behövs för att hjälpa mot smärta från att gå långa sträckor på grund av platta fötter.

Det är viktigt att notera att när du köper något online finns det alltid en chans att du kommer att ha en dålig batch där det du beställde helt enkelt inte stämmer. Vandringsskor är inte annorlunda.

Om du beställer något online, särskilt kläder av något slag, kolla storlekstabellen och läs recensionerna. Om recensionerna är mestadels dåliga, kanske undvika produkten. Om något har några dåliga recensioner, men de allra flesta är positiva, är det normalt, och några dåliga recensioner borde inte nödvändigtvis avskräcka dig från att beställa.

Columbia Newton Ridge Plus II vattentät vandringskänga för män

Dessa vandringskängor kostar cirka $80 och har bra fotvalvsstöd för maximal komfort för platta fötter. Stövlarna har en draggummisula som är byggd för halkfri rörelse. Den är helt vattentät och byggd för att andas för långa vandringar på förrädiska berg och stigar.

Vandrare älskade skon för dess bekväma passform och långa livslängd. De presterar bra på och i alla terränger och väderförhållanden. Eftersom de är vattentäta är de älskade av vandrare som går i lera, snö och regn. De är generellt välbyggda, slitbanan håller ca 2 säsonger och promenadskon sitter bra på foten.

Det största klagomålet på vandringskängan var hur länge den höll. Slitbanan kommer att hålla ca 2 säsonger och spetständerna på toppen kommer att böjas utåt med tiden. Tänk på att det bara är en vandringskänga på $80, dessa saker är att förvänta sig. Du får vad du betalar för och denna vandringskänga är definitivt i den billigare delen av marknaden. Så det kommer inte att hålla lika länge som vissa andra stövlar, och kvaliteten kommer inte att vara den bästa av de bästa. Som sagt, det är fortfarande ett utmärkt par vandringskängor för $80.

  Hur mycket kan du väga och fortfarande köra en paramotor?

Merrell Dam Moab 2 Mid vattentät vandringskänga

Dessa vandringskängor kommer i en mängd olika färger och breda storlekar, prissatta mellan $85 och $280, beroende på storlek. Det är 100% läder med gummisula. Det vattentäta membranet håller vatten ute och låter fortfarande fukt komma ut ur skon. Den har en traditionell metallsnörning. Den har också en skyddande näsa.

Vandrare älskade denna vandringskänga för dess komfort och korta inkörningstid, i genomsnitt cirka en dags promenad. Deras vattentäthet, låga vikt och hållbarhet var en stor hit. Märket i sig har ett bra rykte och dessa stövlar lever upp till det.

De största nötköttskunderna hade med stöveln kom från dåliga partier skor. Alla klassiker älskar sulan som slits av, storleken är fel och den exceptionellt dåliga kvalitén.

Merrell Moab 2 Mid vattentäta vandringskängor

Detta är exakt samma sko som ovan endast i herrstorlekar. Dessa skor kostar $145 och finns i alla storlekar, inklusive breda storlekar. Den har en rejäl sula för utmärkt grepp oavsett terräng och luftfuktighet i marken. De är vattentäta, så utmärkta för alla väderförhållanden. De är också byggda för komfort och stöd.

Människor älskar den perfekta passformen, komforten och stödet för fötterna och kroppsramen som denna vandringskänga erbjuder. Stöveln hyllas för sin snabba inkörningstid, klassiska utseende, hållbarhet och funktionalitet för att vara användbar i vilken terräng som helst och i alla väderförhållanden.

Det största klagomålet på denna sko var återigen felaktiga skor där stövlarna lätt och snabbt gick sönder av enkla uppgifter som de inte borde ha trasslat till. Som att få genomblöta fötter i det fuktiga gräset, spetsöglor som slits och går sönder och sulorna och reaktionerna som lossnar från skorna.

Salomon X Ultra 3 Mid GTX trail löparsko för män

Även om denna vandringskänga för närvarande inte är tillgänglig på Amazon, kan den hittas någon annanstans för cirka $ 130. Stöveln är 100% syntetisk med gummisulor byggda för maximal dragkraft. Vandringsskorna är byggda med downhill-teknik som hjälper foten att greppa alla underlag, vare sig de är torra eller inte, för den enklaste vägen ner. De är byggda för att hålla för långväga backpacking för alla kön och åldrar.

Vandrare älskade dessa stövlar för deras lätta, bekväma, stödjande passform. Kunderna älskade också dess förmåga att prestera bra i all terräng, våt och torr, men ändå ha greppet och kontrollen för att känna sig säker. De stod upp mot väder och vind, behöll sitt utseende och skyddade sina fötter från stenar och törnen. De fick också beröm för sin lilla eller inga inbrottsperiod.

Det största klagomålet från vandrare var att storlekarna körde ungefär en halv storlek small. Så om du vill köpa detta par vandringskängor, kanske beställ en halv storlek större än vanligt.

  Vad är ett side-by-side-fordon? En nybörjarguide med bilder.

Salomon X Ultra 3 Mid GTX vandringskängor för kvinnor

Dessa skor är faktiskt skorna ovan men för kvinnor. De kommer i cirka $ 150-190, kommer i 2 färger, och bara hela och halva storlekar (inte breda eller smala). De har alla fördelar med ovanstående sko, inklusive downhill-teknik, 100 % syntetiskt material, gummisula med dragkraft och fantastisk hållbarhet.

Vandrare älskade dessa stövlar för deras grepp i alla terränger, deras förmåga att hålla fukt ute och deras komfort och stöd för foten och resten av kroppen. De prisas för sin korta till inga inkörningstid, kvalitet och hållbarhet.

Det största klagomålet är storleken. De tenderar att springa lite smalt och lite små. För att undvika att få fel storlek är det bäst att slå upp storlekstabellen på Salomons hemsida och beställa din storlek enligt den storlekstabellen.

Oboz Bridger Mid B-torr promenadsko

Dessa vandringskängor kostar cirka 180 $ och finns i 2 färger tillsammans med breda och halva storlekar. Dessa vandringskängor är i 100 % läder med gummisula, tåhätta och hälräknare för ultimat komfort över tid. Företaget är känt för passformen på innersulorna och därför håller innersulan högsta kvalitet.

De är byggda för både långa ryggsäcksresor och dagsturer. De är gjorda för att skydda dina fötter från att känna obekväma stenar samtidigt som gummisulans hållbarhet och stabilitet bibehålls. De är också byggda för att vara vattentäta samtidigt som de släpper ut fukten ur dina fötter.

Kunderna älskade dessa vandringskängor för deras komfort, korta inkörningsperiod och konstruktionskvalitet. Tekniken som används för att förhindra att stenarna skadar dina fötter fungerar och är älskad av kunderna. De håller fötterna fina och torra och har utmärkt hållbarhet.

Det finns inga konsekventa problem med dessa stövlar som rapporterats av kunder. Vissa har sagt att storleken är lite liten, andra har klagat på att insidan är för hård, och andra är bara skeptiska till långvarigt slitage. Men några dåliga buntar förväntas vid beställning online. Utan konsekvent negativ feedback lever dessa vandringskängor upp till de flesta förväntningar.

Salomon Quest 4 GORE-TEX vandringskängor

Dessa är de dyraste vandringskängorna på listan och kostar 230 $. Inspirerade av löparskor följer de fotens flexibilitet. De är vattentäta och låter även fukt från svettiga fötter passera igenom. De är gjorda för att skydda anklarna på utsidan av skorna och har greppvänliga sulor för alla typer av terräng.

Kunder älskar dessa vandringskängor för deras utseende, större tåhätta och åtsittande passform. Komforten och stödet är fantastiskt och älskat av kunderna. Deras kvalitet och hållbarhet prisas.

Den största konflikten är inkörningstiden. De flesta tyckte att inkörningstiden var lite längre än med andra skor. På grund av denna längre inkörningstid har kunderna lämnat tillbaka vandringskängorna lite i förtid. Om du är någon som inte vill vänta två veckor med att ta på dig ett par vandringskängor, är dessa förmodligen inte för dig.