Bästa limmen för att reparera keramik på rätt sätt

När du funderar på att reparera trasig keramik finns det tack och lov massor av alternativ tillgängliga för dig. Så innan du slänger den trasiga prydnaden eller muggen bör du överväga alla keramiska lim som hjälper till att reparera dina produkter och återställa dem till deras ursprungliga skick.

När du letar efter den bästa typen av lim för att reparera keramik, leta efter produkter med vattentäta formler, såväl som lim med giftfria kemikalier inuti. Det är också viktigt att kontrollera styrkan och hållbarheten hos varje produkt för att säkerställa att det är det bästa valet för dig.

I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa limmen för att reparera keramik på rätt sätt. Om du är intresserad av att se vilka produkter vi har inkluderat i den här listan, fortsätt läsa för att ta reda på det.

1. Gorilla 2-delad Epoxi 5 Minute Set

Ett av de mest populära varumärkena när det kommer till keramiska lim är Gorilla, och det är lätt att förstå varför. Detta Gorilla 2-dels epoxilim är en bästsäljare på Amazon och ser hur det är en stark och permanent lösning som kommer väl till pass på flera olika ytor.

Detta är inte bara ett populärt alternativ på grund av dess styrka och hållbarhet, utan det är också ett vattentätt alternativ som gör det idealiskt för hushållsartiklar som trasiga muggar och fat. När du ser hur detta är ett lim av epoxityp, är det en typ av lim som kombinerar både harts och härdare för att få jobbet gjort.

Detta klara lim är också unikt genom att du inte behöver mäta upp både härdaren och hartset själv när du applicerar detta lim på dina keramiska ytor. Denna Gorilla 2 Part Epoxy har en tvåpunktsspruta som hjälper dig att mäta din lösning samtidigt som både härdare och harts separeras i dispensern för att säkerställa att den förblir i kvalitetsskick.

Detta Gorilla-lim kommer också att torka klart och hålla hushållsartiklar fria från limfläckar. Detta är ett topprankat val av en anledning och ett av de starkaste och mest hållbara limmen på marknaden. Nästa gång du befinner dig med trasig keramik kommer denna Gorilla 2 Part Epoxy att få jobbet gjort på under 5 minuter.

Funktioner

 • Bästsäljare på Amazon
 • Vattentät lösning
 • Starkare än superlim
 • Lätt att mäta ut
 • Torkar klart

2. JB Weld Clearweld Quick Epoxy

Detta JB Weld epoxilim är en annan unik formel som fungerar bra på flera ytor. Oavsett vilken typ av trasigt föremål du försöker reparera, erbjuder detta märke en enkel och hållbar lösning.

Detta märke kommer också med en tvådelad spruta som gör att du kan blanda både ditt harts och härdare lika. Denna lösning är också vattentät, vilket gör den perfekt för hushållsartiklar som du kan tänkas tvätta regelbundet.

Det tar bara 5 minuter för ditt epoxilim att stelna och ungefär en timme för att torka ordentligt. Detta lim torkar också klart, vilket kommer att lämna en sömlöst omärklig reparation när ditt lim har torkat.

Denna dispenser kommer också med ett återanvändbart lock, vilket säkerställer att det inte finns något avfall och gör det lättare för användare att komma tillbaka till nästa gång de har ett projekt som kräver starkt lim. Bedömt med en 4400 PSI, utlovar detta lim en bindning som är starkare än stål.

Funktioner

 • Vattentät lösning
 • Starkare än superlim
 • Lätt att mäta ut
 • Inget emballageavfall
 • Torkar klart

3. Pratley Lim vit epoxi

Ett annat epoxialternativ som säkert kommer att få jobbet gjort är detta Pratley Adhesives lim som fäster bra med de flesta ytor. Medan epoxierna vi listade ovan torkade klara, torkar det här alternativet vitt, vilket är ett utmärkt alternativ för vita muggar och tallrikar som kräver reparation.

Detta är ett bra alternativ för dem som behöver en stor mängd lim för att få jobbet gjort. Detta är också en annan tvådelad epoxi som gör det lättare att administrera på många olika ytor.

Se även  Vilket är det bästa verktyget för att skära rännor?

Det är också en snabb lösning, eftersom det tar halva tiden att applicera och torka som många andra typer av lim på den här listan kräver. Den är också resistent mot höga temperaturer, vilket gör den idealisk även för utomhusbruk.

Funktioner

 • Starkare än superlim
 • Torkar snabbare än de flesta andra lim
 • Värmebeständig
 • Enkel applicering
 • Perfekt för större jobb

4. Gorilla Micro Precise Super Glue

Detta är ett annat kvalitetslim som kommer väl till pass när du vill reparera keramik. Även om detta är en annan typ av lim som erbjuds av Gorillas varumärke, skiljer sig denna typ av lim på några olika sätt.

För det första är detta Gorilla-lim en typ av superlim. Även om det inte är lika starkt som epoxierna, erbjuder superlim användarna verktyg för precision och snabbtorkande resultat. Den lilla dispensern som detta superlim kommer i gör det enkelt att använda och applicera.

Detta är ett utmärkt verktyg för mindre keramiska föremål som nyligen har gått sönder. På så lite som tio sekunder kommer din trasiga keramiska figur att vara bra som ny. Detta superlim kräver inte heller någon klämning, så när du väl applicerar ditt superlim kommer lösningens styrka att ta över därifrån.

Detta är ytterligare ett lim som kommer att torka klart, så du behöver inte oroa dig för att några oattraktiva rester klumpar sig efter torkning. Om du letar efter en snabb lösning när det kommer till dina mindre keramiska enheter, är detta Gorilla superlim precis vad du har letat efter.

Funktioner

 • Torkar mycket snabbt och klart
 • Den lilla dispensern är bra för precision vid applicering
 • Idealisk för att fixa mindre föremål

5. Starkaste Super Glue HG Power

Detta superlim erbjuder användarna en otroligt tuff och hållbar lösning som är unik på många olika sätt. För det första är denna formel både vatten- och värmebeständig, vilket gör den till ett utmärkt val för föremål som förvaras både inomhus och utomhus.

Detta lim erbjuder också en imponerande hållbarhet och kan förvaras i vilken frys eller kyl som helst i upp till två år. Om du letar efter en kvalitetslösning som håller ihop dina material, kommer detta superstarka superlim att komma väl till pass när du behöver reparera trasig keramik.

Detta är ett idealiskt lim för alla olika typer av material, både stora och små, och det ger kraftfulla resultat som kommer att stå sig över tiden. Faktum är att detta lim är känt för att vara 600 % mer effektivt och kraftfullt än vanligt lim, så det är tydligt att du inte kan gå fel när du använder den här produkten.

Funktioner

 • Vatten- och värmebeständig
 • Lång hållbarhet
 • Idealisk för keramiska föremål som förvaras inomhus och utomhus
 • 600% starkare än vanligt lim

6. Red Devil Tile Paste Adhesive Lime

Om du letar efter det perfekta limmet för att reparera dina trasiga eller skadade keramiska plattor, detta lim är precis vad du behöver. Storleken på denna förpackning gör ansökningsprocessen enkel och enkel, och lösningen tar bara cirka 30 minuter att ställa in.

Det är också ett idealiskt lim för dem som vill reparera vita kakelplattor, eftersom detta lim kommer att förbli vitt när det har torkat, så det är viktigt att vara uppmärksam på det. Detta kakellim är också frånvarande av intensiva och obehagliga lukter, vilket gör det till ett populärt val bland konsumenter.

Du kan även använda denna applikation på ytor inomhus och utomhus, eftersom den också är värme- och vattenbeständig. Med denna lilla och lättanvända dispenser får du de bästa resultaten på kort tid.

Denna formel är också mögelbeständig, så du behöver inte oroa dig för att dina plattor ska bygga upp några oönskade rester med tiden. Om du vill bli av med oattraktiva brott i dina keramiska plattor, är detta självhäftande lim precis vad du har letat efter.

Se även  Löser aceton silikon?

Funktioner

 • Idealisk för trasiga keramiska plattor
 • Torkar vitt
 • Fungerar för både inomhus och utomhusytor
 • Ta 30 minuter att ställa in

7. Loctite Go2 Gel Super Glue

Om du letar efter ett enkelt och tydligt superlim som hjälper dig att få jobbet gjort Loctite Go2 lim är precis vad du behöver.

Förpackat i en liten och lättanvänd tub, kommer detta lim att fungera på många olika ytor tack vare sin styrka och vattentåliga formel. Om du vill reparera din keramik på bara några sekunder är det här superlimmet för dig.

Eftersom det här är ett ganska litet rör är det idealiskt för mindre reparationsjobb som måste göras. Om du letar efter ett flexibelt, superlim som reparerar dina föremål inom några sekunder samtidigt som det står sig genom tiderna, är det här produkten för dig.

Funktioner

 • Idealisk för mindre reparationsjobb
 • Kommer att fixa dina föremål inom några sekunder
 • Vattentålig formel

8. Gorilla Original vattentätt keramiskt lim

Annan lim av märket Gorilla det gör inte besviken; detta är en bra produkt för utomhusprodukter. Denna formel är vattentät och kommer att stå sig genom tiderna tack vare sin styrka och hållbarhet.

Ge detta lim cirka 1-2 timmar att torka, följt av minst 24 timmar för ditt lim att härda. Genom att följa dessa instruktioner får du det bästa resultatet och dina produkter ser lika bra ut som nya på nolltid.

Om det förvaras i en sval miljö kan detta lim hålla i upp till ett år, vilket ger dig många möjligheter att reparera dina trasiga material när olyckor inträffar. Om du vill skapa ett okrossbart bindemedel som tål många element, är detta limmet du har letat efter.

Funktioner

 • Perfekt för utomhusartiklar
 • Vattentät formel
 • Lång hållbarhet om den förvaras på rätt sätt

9. Devcon Epoxilim

Detta är en idealisk produkt för små frakturer och sprickor i dina keramiska material. Detta epoxilim håller både harts och härdare, vilket gör denna formel mycket starkare än andra superlim på marknaden.

Det som gör denna formel unik är att den kan användas på många olika material och hållas i många olika miljöer. När du har applicerat limmet tar det 30 minuter att stelna, och din keramik kommer att vara så bra som ny när ditt lim har torkat ordentligt.

Detta lim torkar också klart, vilket gör det till en idealisk produkt för många olika typer av material. Om du letar efter en kraftfull formel som fixar även de minsta sprickorna i dina keramiska material, är detta ett perfekt lim för dig.

Funktioner

 • Idealisk för att fixera små sprickor i dina material
 • Åtgärdar dina skador på så lite som 30 minuter
 • Torkar klart
 • Vattentålig

10. Elmers E1012 Kina och glascement

Detta Elmers lim specialiserat på att reparera ditt trasiga porslin och återställa det till dess ursprungliga form. Denna formel är också giftfri och vattenbeständig, så du kan säkert använda den på dina muggar och tallrikar.

När du har applicerat detta lim på ditt trasiga porslin tar det ungefär en minut att stelna och torka. Efter 3 dagar kommer ditt lim att nå sin fulla styrka, så det är bäst att vara extra försiktig med din keramik tills dess.

Detta är ett annat topprankat val på Amazon som ger dig de resultat du letar efter. Om du letar efter ett extra starkt lim som fäster bra på flera olika ytor, är detta ett bra lim för dig och din keramik.

Funktioner

 • Topprankad på Amazon
 • Giftfritt och vattentåligt
 • Idealisk för trasig porslin
 • Fäster på flera olika ytor

11. MITREAPEL Superlim

Om du letar efter en enkelt men kraftfullt superlim som fungerar på flera olika ytor, detta är en perfekt produkt för dig. Bara så lite som 2 eller 3 droppar av detta superlim och ditt trasiga material blir så gott som nytt.

Se även  Har alla toalettstolar samma form och storlek? (Toalettstolstyper)

På bara 10 sekunder kommer detta lim att härda och återställa ditt material till sitt ursprungliga skick. Detta lim kommer i en liten förpackning som gör appliceringsprocessen enkel och utan kladd.

Detta är ett populärt och pålitligt varumärke som hjälper dig att få jobbet gjort på bara några sekunder.

Funktioner

 • Kommer att sätta på så lite som några sekunder
 • Enkel ansökningsprocess
 • Snabb härdningstid
 • Kraftfull självhäftande formel

Vad du bör hålla utkik efter när du köper lim för keramik

Ovan gick vi igenom flera limmärken och vad som kan fungera bäst för dig och dina trasiga material. Nedan undersöker vi exakt vad du bör hålla utkik efter när det gäller att köpa rätt typ av lim för dig och din keramik.

Vattentät formel

Om du funderar på att reparera material som kan utsättas för regn eller vatten, är vattentätt lim nyckeln till att hålla dina material i bästa möjliga form.

De flesta epoxilim är vattentäta, så det är viktigt att vara uppmärksam på detta när du köper rätt lim för dig. För att säkerställa att din keramik förblir i bästa möjliga skick efter att du har använt ditt lim för att reparera det, är det bäst att använda en vattentät formula.

Idealisk för inomhus/utomhusmiljöer

Beroende på var ditt material finns kvar, vill du se till att limet du använder är inomhus- eller utomhusvänligt. Detta betyder i huvudsak att du vill att vissa lim ska vara temperaturbeständiga om de förvaras utomhus.

Om du köper och använder lim som inte är idealiskt för ett utomhusklimat, är det troligt att ditt lim inte kommer att hålla ihop dina material. Innan du köper vilken typ av epoxi eller superlim som helst, är det viktigt att se till att limmet du köper tål miljön det är placerat i.

Styrkan i ditt lims formel kommer också att berätta om det kommer att hålla under vissa förhållanden. Det är viktigt att kontrollera formeln för ditt lim, av denna anledning, för att säkerställa att ditt lim håller i många olika miljöer.

Fri från gifter

Om du planerar att använda ditt lim på material som du äter och dricker av, är det avgörande att ditt lim är tillverkat av en giftfri formel. Vi nämnde några olika keramiska reparationstyper av lim ovan som är giftfria, så det är tydligt att det finns flera alternativ tillgängliga för dig.

Vissa keramiska reparationslim kan hålla vissa kemikalier som du inte vill ha nära din mat, så det är viktigt att kontrollera om ditt lim verkligen är giftfritt. Att leta efter ett FDA-godkännandestämpel på ditt lim kommer att säkerställa att du inte lägger starka kemikalier nära din mat eller dryck.

Torktid

En annan faktor du bör tänka på när du köper rätt lim är torktiden. Om du letar efter ett lim som inte tar för lång tid att torka och stelna, bör du läsa på förpackningen för att se hur lång tid denna process kommer att ta.

Det är viktigt att notera att epoxilim tar längre tid att torka än superlim, så detta är något att tänka på när du väntar på att ditt lim ska torka helt. Att vara medveten om alla dessa faktorer är nyckeln för att säkerställa att dina material förblir i kvalitetsskick efter applicering av ditt lim.

Det är också idealiskt för din säkerhet att säkerställa att du använder rätt material när du försöker sätta ihop din keramik igen.

Slutsats

I den här artikeln diskuterade vi de många olika typerna av lim som är idealiska för att reparera trasig eller skadad keramik. Vi nämnde många olika märken, och vi gick också igenom vad du bör hålla utkik efter när du köper vissa typer av lim.

Så nästa gång du letar efter det bästa limmet att använda när du fixar trasiga keramiska material, har du massor av alternativ och information om hur du gör det bästa valet för dig.

Lämna en kommentar