Bästa isborr för sladdlösa borrmaskiner: K-Drill 8 tums isborr

Om du funderar på att köpa en ny isborr kanske du inte vill skaffa en av de gigantiska gasdrivna eftersom den tar för mycket utrymme. Det finns många mindre skruvar du kan fästa på din borr, men de flesta är skräp. I det här inlägget kommer jag att prata om den bästa isborren för en sladdlös borrmaskin.

Den bästa sladdlösa borrskruven är K-Drill 8 tum. Den är mycket dyrare än de flesta på marknaden men den är 10 gånger bättre enligt mig. Det är så mycket lättare att bära runt och det är faktiskt bättre än några av de gasdrivna jag har sett. Du behöver en 1/2-tums sladdlös borrmaskin som har över 700 tum/lbs vridmoment för att driva den, men jag kommer att använda den över gas- eller propandriven alla dagar i veckan.

Det är också skönt att ha något som inte läcker gas över dina fiskegrejer. Jag vet inte hur många klädesplagg jag har förstört på grund av gas men det har säkert blivit några. Dessutom tar den inte upp halva rummet i SUV:n så det är en win-win.

Den kan fästas på i stort sett vilken 1/2-tums sladdlös borr som har tillräckligt med vridmoment men de rekommenderar Milwaukee 1/2-tums hammarborr (som är en annan solid utrustning). Låt oss hoppa in i hela recensionen.

Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång

Kvalitet

Om du någonsin har haft en gasdriven skruv (en propanskruv är lite bättre) så vet du förmodligen alltför väl om att få saken att fungera. Jag vet inte varför det alltid måste vara krångligt men du vet hur de här sakerna går. Med en sådan borrmaskin finns det ingen gas att ta med dig och du behöver inte oroa dig för att få igång saken. Ladda bara upp batteriet så är du igång.

  Bästa sötvattensfiskelina: Använd endast dessa 7 märken

Du kan få sådana här skruvar för ungefär 40 spänn men kvaliteten är helt enkelt inte där. Jag har gått igenom ett antal av dem och de verkar inte hålla skärpan särskilt bra. De blir också tuggade och borrning blir en mardröm.

Den här borren är mycket dyrare (halva priset av en kvalitetspropandriven) men allt är så mycket bättre. Bladet tål väder och vind och det håller sig skarpt mycket längre. Du kan helt enkelt vässa den själv eller skicka den till tillverkaren så gör de det åt dig.

Jag har haft samma blad i över ett år nu och det finns inga problem att rapportera. Sammantaget har jag varit supernöjd med kvaliteten på K-Drill-skruven och det är därför jag starkt rekommenderar den framför ett gas- eller propandrivet alternativ.

Prestanda

Skruven kommer bara att bli lika bra som borren den är fäst vid. Om du har en svag borr så finns det inget den här skruven kan göra. De rekommenderar Milwaukee Hammer Drill (se det på Amazon). Fäst den på rätt borr så kommer du att kunna ta dig igenom vilken isbit som helst. Så köp den inte om du inte har eller ska skaffa en kvalitetsborr (så många gör det inte och till slut undrar varför den inte fungerar).

När jag väl fick den här skruven och fäste den på en bra borr var det som att skära igenom smör. På ett enda batteri skulle jag kunna borra runt 14-16 hål men jag skulle ta med flera batterier och jag skulle vara bra för hela dagen.

  Frigör ett fiskespö som har fastnat – (3 beprövade metoder)

Visst, en gasdriven skruv kommer att skära igenom isen snabbare, men vem vill bära med sig en sådan hela dagen? Du kan säkert säga vid det här laget hur nöjd jag är med den och det är därför jag aldrig skulle köpa någon annan motordriven skruv.

Det är ungefär det när det gäller prestanda. Så länge kvaliteten är där och den skär genom en bra mängd is så är det allt jag verkligen kan begära.

Fördelar

  • Den är lika bra som vissa gasdrivna skruvar.
  • Den är liten, lätt och lätt att packa runt.
  • Du behöver inte bära runt gas eller bryta ryggen när du försöker lyfta den.

Nackdelar

  • Priset är högre jämfört med andra borrskruvar (det är dock bättre).
  • Du behöver en riktigt bra borr för att använda den.
  • Skruven faller ibland av men den har en flottör fäst vid den.

Sammanbrottet

  • Kvalitetsresultat: 9
  • Prestandapoäng: 9
  • Värde: 8
  • Personligt betyg: 8,5

Vanliga frågor

F. Hur mycket väger skruven?

A. Någonstans runt 5 lbs.

F. Vilken storlek kommer skruven i?

S. Den kommer i en 6 eller 8-tumsmodell.

F. Vilken diameter borrar den?

S. 8-tumsskruven borrar ett 7,5-tums hål.

F. Hur lång är skruven?

S. Den är cirka 42 tum lång.

Slutgiltiga tankar

Sammantaget, om du är trött på att bära runt din gasdrivna skruv och kommer att använda denna ofta så rekommenderar jag starkt att du plockar fram K-Drill (kolla priset på Amazon). Det är förmodligen för dyrt om du bara använder det då och då, men om du isar fisk flera gånger per år så tror jag att du skulle älska en av dessa.

  Fiske med inline spinnare: Ska du lägga till vikt?

Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång

Som jag sa, jag skulle aldrig köpa en annan propan- eller gasskruv eller slösa bort mina pengar på ett billigare alternativ eftersom de inte är lika bra. Jag har haft den i över ett år nu och det finns inga tecken på slitage och jag förväntar mig fullt ut att ha den om 5 år.

För att få bästa möjliga resultat, skaffa dig en kvalitetsborr och skaffa ett par extra batterier. Ladda upp dem innan du går ut och du kommer att vara bra att gå hela dagen. Kolla upp det själv och du kommer att vara glad att du gjorde det.