Bästa inomhusaktiviteter för dåligt väder i stugan

När jag är på stugan älskar jag att spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Men tyvärr tillåter inte alltid vädret det.

Om du är vid stugan och det börjar regna, vad kan du göra? Ännu värre, tänk om vinden tilltar och det blir stormigt ute? Jag sammanställer en lista över några av mina favoritaktiviteter att göra när vädret inte samarbetar. Det här är några av mina favoritaktiviteter inomhus och dåligt väder. Förhoppningsvis kommer dessa att ge dig några idéer till roliga aktiviteter du kan göra när det inte är varmt och soligt ute.

Det här är en levande lista. När jag hittar fler idéer kommer jag att lägga till dem. Så om du har några idéer om roliga aktiviteter du gillar att göra i stugan när vädret inte samarbetar, dela gärna i kommentarerna nedan.

Spela musik

Ett av de bästa sätten att fördriva tiden är att sjunga eller spela musik.

Oavsett om du är proffs eller nybörjare kan det vara väldigt roligt att sitta runt i rummet med familjen och sjunga några låtar. Det är definitivt en bra passform för en avkopplande resa till stugan. Och om du har några instrument som är lätta att bära är det en utmärkt idé att ta med dem till kabinen.

Jag har haft många fina minnen när jag satt runt en lägereld med en familjemedlem som spelade gitarr medan vi andra sjöng folkvisor. Välj vilken musik du och dina barn gillar och njut av en bra låt eller två!

Lär dig magi

Om du har tillgång till internet och en kortlek eller ett mynt, så är ett bra sätt att fördriva tiden att lära dig några roliga magiska trick. Låt alla lära sig ett trick från internet. När du har haft tillräckligt med tid att öva, kom tillbaka tillsammans och visa upp vad du har lärt dig.

Du kanske upptäcker att att lära sig och utföra en illusion var massor av kul och hjälpte till att fördriva tiden medan en storm rasade utanför.

Laga något roligt

Den här kräver definitivt framförhållning. Ett roligt och gott sätt att fördriva tiden är att laga något roligt.

  Hur flyger en luftballong?

Oavsett om det är att göra en pizza från grunden, baka en paj eller laga en gourmetmiddag kan det vara en värdefull läroupplevelse för barn och ett roligt sätt att tillbringa en eftermiddag. Om du har några recept och ingredienserna kan det vara väldigt roligt att baka bröd och är en fantastisk mat som du kan involvera barn i.

Bröd kräver höjning och knådning vilket ger barnen något att göra. Och processen kräver inte konstant uppmärksamhet, utan kan pågå hela dagen. Dessutom är det verkligen tillfredsställande att få njuta av god mat som du har gjort.

Bygg tandpetarestorn

Detta kan vara en riktigt rolig aktivitet för en eftermiddag. Allt du behöver är en låda med tandpetare och en påse med mini marshmallows.

Du använder tandpetarna till strukturen och marshmallows för att koppla ihop tandpetare och du bygger byggnader, broar, torn eller vad du vill. Du kan göra det till en tävling för att se vem som kan bygga det högsta tornet på 30 minuter. Eller se vem som kan bygga den starkaste bron. Eller bara njut av en eftermiddag och bygg vad du vill av tandpetare.

Spela ett gruppspel

Det finns många riktigt roliga gruppspel som inte behöver en spelplan eller något. Du behöver bara folk.

Några av mina favoriter är Mafia, the Sign Game och In the Manner of the Adverb. Dessa spel leder till många skratt och du kan lära dig hur du spelar dessa och flera andra roliga gruppspel i min artikel här.

Spela ett brädspel

Det här verkar självklart, men varje år kommer nya brädspel och de kan vara väldigt roliga. Dessutom kan brädspel vara en riktigt bra aktivitet för att föra människor samman.

Dessa dagar, för att fördriva tiden tenderar vi att titta på TV och filmer, spela videospel och göra massor av aktiviteter som inte kräver mänsklig interaktion. Brädspel är ett bra sätt att dra ihop människor.

Om du har problem med familjemedlemmar som är för konkurrenskraftiga, kanske prova ett samarbetsspel. Det finns många bra spel där ute där alla spelare jobbar mot klockan för att vinna. Några av mina favoriter är Castle Panic, Pandemic och Elder Sign. Men det finns många, många fler. Kolla in dessa kooperativa spel tillgängliga på Amazon.

  Den bästa fiskelinan för trolling

Välj ett spel som passar din familjs intressen och börja spela. Några av de bästa familjesamtal jag har haft har varit över ett brädspel.

Gör en film

En av de roligaste aktiviteterna jag gjort med syskon och kusiner i stugan är att göra en film.

När jag var liten var vi tvungna att låna de vuxnas videokamera, men nu för tiden behöver du bara en mobiltelefon för att spela in en rolig video.

Vi samlades alla och skapade en storyline. Alla anmälde sig frivilligt till roller och vi turades om att filma. Till slut hade vi en riktigt cheesy film och en mängd fantastiska minnen. Det bästa är att jag kan se om mina gamla filmer och återuppleva dessa minnen i många år framöver.

Lär dig intressanta trivia

Hämta en triviabok på biblioteket eller i butiken. Böcker med gåtor eller bara intressanta trivia kan vara väldigt roliga och göra ett bra jobb med att få din hjärna att fungera.

Sitter du i stugan utan en triviabok? Googla bara på ”intressant trivia” och kolla in de sajter som dyker upp. Fördriv tiden och lär dig något nytt i processen.

Ha en dansfest

Sätt på lite musik och börja dansa!

Särskilt barnen älskar detta. Vi tar bara fram en mobiltelefon och ansluter den till högtalarna och i ögonblick dansar vi. Det är bara vår familj, så ingen bryr sig om hur deras dans ser ut. Vi bara släpper loss och har kul. Förutom att fördriva tiden är det också bra träning.

Sätt upp en pjäs

Det här är ungefär som att göra en film. Det kan vara mycket roligt för barn att spela. De kan ägna hela dagen åt att öva sina delar. Sedan får de framföra pjäsen för föräldrarna.

Gör det om vad du vill. Slå på stort. Använd kläder och annat material du har till hands för att göra rekvisita och kostymer. Och sedan är det bara att ha kul med det.

  Hur man åker pulka om du inte har en släde (använd den här istället!)

Läs en bra bok

Vill du ha en lugn stund ensam? Plocka fram en bra bok. När jag reser tycker jag om att ha åtminstone en av böckerna jag läser med mig. På så sätt kan jag fly till boken eller lära mig något nytt när jag behöver fördriva tiden.

Att läsa är en fantastisk aktivitet när du har fastnat inne och inte har något annat att göra.

Berätta läskiga historier vid elden

Oavsett om du berättar läskiga historier eller till och med roliga historier om din barndom, är att sitta runt den öppna spisen och berätta ett annat bra sätt att träffas som en familj medan vädret håller dig inomhus.

På kvällen kan läskiga historier vara väldigt roliga. Men de måste tämjas till åldern på de människor som lyssnar. Ändå är effekten av att berätta skrämmande historier i mörkret runt en eld i en stuga ganska fantastisk. Du kan verkligen inte begära en bättre inställning.

Berättelser från din barndom kan också vara bra. De kommer att ge dina barn lite mer insikt i vem du är och göra dig mer relaterad till dem.

Gör ett hantverk

Använd det material du har och gör något roligt och hantverk. Om du är så benägen kan du göra mycket med lite byggpapper, tejp, garn och några gem.

Kämpar du med idéer? Det finns förmodligen ungefär en miljon idéer för hempyssel att göra på Pinterest.

Spela ut i vädret

Om det är riktigt stormigt eller blåsigt ute, stanna då inne. Säkerheten kommer först. Men om det bara duggar eller snöar ute, så kanske det är dags att bunta ihop sig och njuta av naturen.

Ta på dig några regnstövlar och hoppa i pölarna. Ta på dig en jacka och spring runt i regnet. Om det är snö, gå och njut av snön. Det finns mycket roligt att göra i regn och snö, så länge du kan bli varm och torr efteråt. Om du letar efter några bra aktiviteter att göra i snön kan du läsa några av mina favoritidéer här.