Bästa hundar för camping

Letar du efter den bästa kompisen för dina campingresor? Du kan inte gå fel med dessa raser!

De bästa hundarna för camping inkluderar raser som Vizsla, Australian Shepherd, Rhodesian Ridgeback och mer. Raser som är uppfödda för att tillbringa mycket tid utomhus kan vara utmärkta följeslagare för camping och landningsresor.

Det här är bara några av de raser som kan ha en fantastisk tid på dina campingäventyr. Fortsätt så kommer du att lära dig om ytterligare sju raser som kan utgöra utmärkta campingkamrater.

Topp 10 hundar för camping eller landning

Du kan ta med nästan vilken hund som helst på en helgcamping, men endast vissa raser kommer att kunna hantera camping eller landningsäventyr bra. Eftersom dessa resor tenderar att pågå ganska mycket längre, behöver du en ras som tycker om att tillbringa tid i naturen!

Oavsett om du vill ha en hund som är bra för att ge skydd, apportera, simma eller bara vandra runt olika typer av miljöer, finns det några bra raser att ta med dig. Följande hundraser är utmärkta val att ta med på landningsresor.

1. Vizsla

Vizslas är fantastiska hundar att resa med, speciellt när du kommer att uppleva varmare väder överlag. Eftersom de är uppfödda för att vara utomhus och arbeta hårt, är de det mer än kapabel att hantera långa promenader och utforskande genom unika miljöer.

Dessa hundar är också mycket intelligenta och extremt lojala. Följaktligen kan du lita på att de binder djupt till sin ägare och håller sig till dem genom alla typer av upplevelser. Tänk bara på att ögonproblem, epilepsi och andra hälsoproblem kan plåga denna ras. Se till att alla hundar du adopterar är friska innan du tar med dem ut på äventyr.

Australian Shepherd

En annan bra brukshund att ta med sig på språng är Australian Shepherd. Den underbara färgen på dessa hundar gör dem lite lättare att hitta i vildmarken. Dessutom är de kända för att vara mycket intelligenta, så att träna dem kan skapa fantastiska resultat.

Med en Australian Shepherd får du en lojal vän för livet. Vissa medlemmar av rasen kan ge efter för problem som höftledsdysplasi eller epilepsi, så kontrollera din valp innan du åker på långtidscamping eller överlandning med din hund. Ofta är denna ras också bra i de flesta klimat.

Rhodesian Ridgeback

De som gillar att resa runt i hetare områden kommer att uppskatta hållbarheten hos Rhodesian Ridgeback. Kom dock ihåg att dessa hundar inte är det bästa alternativet för nya hundägare. Dessa hundar har starka vilja och kommer att behöva ägare som är kapabla till mer avancerade hundträningsfärdigheter.

  Bästa vandringsskor för flodkorsningar

För dem som har dessa färdigheter är Ridgeback en bra följeslagare. De är ganska tillgivna och alltid redo att ta sig an vildmarken med sina ägare. För dem som gillar att jaga, eller bara en rejäl apportlek, kan den intensiva bytesdriften på dessa hundar göra dem riktigt roliga och användbara att ha.

Berner Sennenhund

För dem som föredrar större hundraser är Berner Sennenhund ett fantastiskt val. Dessa älskvärda hundar är extremt mjuka och väldigt smarta. Följaktligen är de ett utmärkt val för dem som gillar att använda sin camping- eller landningstid för att koppla av oftare än att gå på mer fysiska äventyr.

Dessutom är den här rasen bättre när du ska tillbringa tid i kallare områden, vilket kan innebära att varma klimat är tuffare för dem. Du bör också komma ihåg att eftersom de är en större ras, deras livslängden kan vara kortare än andra alternativ på den här listan.

Labrador retriever

De som är relativt nya inom hundägande, eller som bara vill ha en hund alltså lätt att träna, en labrador retriever är en svår hund att gå fel med. Dessa vänliga hundar tycker om att vara runt människor, gå på äventyr, simma och leka och gosa när det är dags att lugna ner sig för natten.

Labs är ett utmärkt val för dig som vill spendera mycket tid utomhus eftersom de har ett fantastiskt temperament kombinerat med mycket energi. Du behöver inte oroa dig för att de är för intensiva eller uppmärksamma. Det här är hundar med en rolig personlighet i motsats till en mer seriös ”arbetande” personlighet.

australisk boskapshund

Vissa resenärer kanske vill ha en hund som kommer att kunna uppmärksamma dem på potentiell fara. Australian Cattle Dogs är uppfödda för att arbeta och skydda, så du kan lita på att medlemmar av denna ras är angelägna om att skydda dig från inkräktare. Detta kan vara en tröst under dina äventyrscamping, speciellt om du reser ensam. Om du reser ensam, rekommenderar jag att du kollar in vår artikel om hur du gör en framgångsrik solocampingresa här.

Att ta med en hund på en landnings- eller campingtur kan vara en stor tröst i områden där det finns andra djur i området. Om du vill veta hur du håller djur borta från ditt tältvi undersökte mycket om ämnet i vår artikel här.

En annan fördel är att när de hålls friska kan dessa hundar leva anständigt långa livslängder jämfört med andra alternativ. Kom bara ihåg att dessa hundar kommer att behöva få massor av mental och fysisk stimulans för att undvika att bli uttråkad.

  Är Toyota Tacoma bra för terräng?

Siberian husky

De som tycker om hundar med stora personligheter kommer säkerligen få en kick av Siberian Huskies. De är ett annat bra val om du gillar att resa genom milda eller kallare klimat. Kom ihåg det på grund av sin dubbelpäls är de inte gjorda för att spendera mycket tid i värmen. Roadtrips till Texas eller Arizona kanske inte är en bra match för dessa hundar.

Även om dessa hundar är lojala och vänliga, har de också mycket energi och behöver stimulans. Annars deras busig natur kan leda till ytterligare problem. Det går inte att förneka att husky är underbara hundar, men de behöver erfarna ägare för att se till att de får vad de behöver för att vara lyckliga.

Om du kan övertyga din husky om att den hjälper till att axla belastningen på resan, kommer du att få en gladare och mindre uttråkad (och mindre busig) husky.

Tysk pekare (korthår)

Om du tycker om att ägna din tid åt aktiviteter som att jaga när du är ute i naturen, kan en German Pointer vara en bra ras att ha runt. Dessa hundar är inte bara byggda för att hantera tid utomhus mycket bra, utan de kan också tränas för att hjälpa till vid jakt och apportering. Du kommer också att upptäcka att de ofta är ganska bekväma i en mängd olika klimat.

Det som är värt att tänka på är att eftersom dessa är brukshundar, så är de behöver mycket motion. Även om du inte jagar, kommer att spendera mycket tid på att promenera, jogga och leka hjälpa till att hålla rasens medlemmar underhållna och glada. Om du är någon som gillar att pressa den till gränserna i naturen, är detta en fantastisk ras att ha vid din sida.

Portugisisk vattenhund

Alla hundar gillar inte att hänga i vattnet. På grund av det är det värt att tänka på vilka typer av platser du gillar att spendera tid på när du campar eller landar. Om du ska vara runt mycket vatten, kanske du vill ta med en hund som gillar vatten som den portugisiska vattenhunden.

En annan stor fördel med denna ras är att de tenderar att vara vackra lätt att träna. Du behöver inte oroa dig för mycket över en viljestark natur som drar i dina nerver. Utöver det fäller de inte lika mycket som andra raser, vilket gör dem lättare att städa upp efter—en superstor fördel för en hund som hänger i din bil under längre tid.

  Behöver du skidplattor för terrängkörning?

Border collie

En annan all-around atletisk hundras är Border Collie. Dessa lydiga hundar är fantastiska att resa med. Det är de också mycket intelligent, så om du letar efter en hund som du kan lägga tid på att träna är denna ras ett utmärkt val. Ofta kan resultaten av bra träning vara ganska givande.

Border Collies är dessutom en annan hund med en anständig livslängd. Många av oss vill ha följeslagare som kan hänga med oss ​​så länge som möjligt. Kom bara ihåg att dessa hundar behöver mycket aktivitet för att hålla sina sinnen och kroppar i fast form!

Vilka hundar är bra utan koppel?

Ett antal av hundarna på denna lista kan vara bra följeslagare för promenader utan koppel. Alternativ som Vizsla, Australian Shepherd, Labrador Retriever och Border Collie kan alla vara bra alternativ om du vill kunna låta din hund ströva fritt.

Kom bara ihåg att det finns några tips du bör överväga, ifall något skulle hända som får din hund att springa iväg. I de flesta fall bör din hund vara det vältränad tillräckligt för att undvika den risken. Vissa hundar kan dock vara mer benägna att få ångest än andra. Vår artikel om camping med oroliga hundar kan också ge några bra tips för oroliga hundar på camping eller överlandningsresor!

Tips för promenader utan koppel

I många fall kan de områden du reser till vara avlägsna och långt borta från andra människor och husdjur. I dessa fall finns det mycket större frihet att låta din hund gå utan koppel. Se dock till att följa reglerna och var artig när du inte är på så avlägsna platser. Din hund kan vara väluppfostrad och vänlig, men du vet aldrig hur andra hundar kan reagera på dem.

Att spendera tid på att träna din hund är nyckeln till att se till att den håller sig nära dig även utan koppel. Klickarträning är en starkt rekommenderad metod för en mängd olika typer av hundträning. Du kan lära dig mer om denna metod genom denna AKC.org artikel.

Det är också ett klokt val att ha några säkerhetskopieringsverktyg som koppel, sele och mikrochip till din hund och ett halsband med din identifieringsinformation på. På så sätt har din hund en mycket större chans att komma tillbaka till dig om den tappas bort.