Bästa grytor och stekpannor för camping: En komplett guide

Pannan med gröten står på gasolbrännaren Camping Stove. I bakgrunden av floden.

Medan dina kastruller och stekpannor hemifrån kanske fungerar bra för camping, är det mer användbart att ha specialkokare för camping. De bästa grytorna och stekpannorna för camping är mångsidiga och har funktioner som gör matlagning på eld eller propan spis mycket lättare.

De bästa grytorna och stekpannorna för camping är mångsidiga, kompakta och relativt hållbara. De flesta behöver minst en stor stekpanna och en panna med lock, men faktorer som värmekällan och vad som tillagas avgör vilken typ av kokkärl som är bäst att använda.

Specialiserade campingkokkärl kan vara dyrt, men vissa föremål är värda investeringen. Att veta vilka föremål som passar dina behov bäst kommer att hindra dig från att köpa en massa prylar du inte behöver.

Varför har vi speciella köksredskap för camping?

Många sätter ihop sitt eget campingkök med lite saker från sitt kök hemma. Lägg till en kastrull, kastrull och lite köksredskap och du är klar! Detta kan vara bra för vissa campingresor, men för det mesta kommer du att tycka att detta är obekvämt.

Innan du kastar in det bästa från ditt kök, kom ihåg att matlagning utomhus är mycket svårare för dina köksredskap än att laga mat ensam i ditt kök. Dina kastruller och stekpannor kommer med största sannolikhet att komma hem repade och buckliga, vilket inte är idealiskt. Campingkokkärl är designade med hållbarhet i åtanke, så beroende på hur ofta du campar kan några robusta föremål verkligen hålla en livstid.

En av de värsta delarna med camping är att packa. Du försöker inte bara stoppa in allt i bagageutrymmet på din bil eller ryggsäck, utan du glömmer nästan alltid något när du ska göra dig i ordning. Campingkokkärl är designade för att vara kompakta, vika eller bygga ihop för enklare packning. Att hålla ihop allt från början gör packningen mindre stressig eftersom du vet att du har allt du behöver.

Vilken typ av köksredskap behöver jag?

Att gå in i en utomhusbutik och titta på de många alternativen för campingkök kan vara överväldigande. Innan du går och handlar är det några saker att tänka på.

  • De flesta lagar mat över en campingspis med propanbrännare eller direkt över lägerelden. Du kan till och med laga mat över en spis med en brännare.
  • Fundera på vilken typ av måltider du brukar göra när du campar. Leta efter köksredskap som gör det enklare att laga dessa måltider.
  • Vissa människor behöver bara kunna koka vatten för att göra en snabb måltid för en innan de ger sig ut på vägen. Andra vill laga en fest för en stor familj. Tänk på kapaciteten hos köksredskap du behöver, såväl som serveringskärl.

Nästan alla borde ha någon form av gryta med lock och stekpanna. Vilken typ du köper beror på dina behov.

Bästa bascampingpannor

En stekpanna i standardstorlek är bra att ha till hands eftersom du kan laga så många olika saker i den. Du kan överväga en mindre, kompakt panna, men du vill inte gå hungrig eftersom du inte kan laga tillräckligt med mat i din kompakta stekpanna. Välj en fullstorlek, för du är alltid beredd!

Laga middag över elden på gjutjärnspanna rustik camping

Gjutjärnspanna

  Vilket är det bästa betet för surffiske?

De 12″ Lodge gjutjärnspanna kostar $34,95 på REI och är ett måste för varje campare. Den kan användas på en spis eller över en eld. En bra gjutjärnspanna fungerar precis som en non-stick stekpanna, vilket gör den lätt att rengöra. Ägg glider direkt ut ur Lodge Cast Iron Skillet som kommer förkryddat och redo att användas.

Stekpanna

En non-stick panna är bäst för vissa livsmedel som omeletter, pannkakor och fisk. Bugaboos stekpannor har en non-stick beläggning som sitter kvar efter frekvent användning och handtagen kan fällas ihop för enklare packning.

Bugaboo 10″ fyrkantig stekpanna är allt du kan önska dig – den passar perfekt över din lägereld och du kan baka fyra bitar franska toast eller pannkakor i den på en gång. Det kostar $34,95 på REI-webbplatsen.

Bästa Basic campingkrukor

Grytor, soppor, pasta, ris och kassler är så läckra i slutet av en lång dag utomhus. En gryta som är djup och som värmer jämnt kommer att vara din bästa vän när du väl kommer tillbaka till campingen.

Non-stick panna

De MSR keramikset med 2 krukor är lätt och hög kvalitet med en aluminiumbas och keramisk non-stick-beläggning och kostar $59,95 på Amazon. Satsen kommer med en 1,5 liters gryta som ligger inbäddad i en djup 2,5 liters gryta. Locket passar på båda kastrullerna och fungerar som en sil. Handtaget är avtagbart för enkel packning. Det är relativt lätt.

Utrymmesbesparande kruka

De Sea to Summit X-Pot hopfällbar campingplats potten är $37,46 på Amazon och är en av de mest populära campingartiklarna just nu. Den är gjord med en aluminiumbas och hopfällbara silikonväggar som gör att den kan förvaras platt och läggas i ryggsäcken. Den levereras med ett sillock och ligger inbäddat med andra köksredskap från Sea to Summit.

GearLab, tyvärr, gav den inte ett högt betyg i hållbarhet eftersom silikonbeklädnaden och plastlocken kan brinna om du inte tittar noga. De gillade inte heller de tunna silikonhandtagen.

Bästa funktioner potten

De Sea to Summit Sigma Pot – 3,7 liter för $59,95 på REI-webbplatsen är ett bra, långvarigt alternativ med några smarta funktioner. Inget mer fumlande med löstagbara handtag eller att tappa dem, Sigma Pot har ett silikonbelagt vridbart handtag som fälls över och snäpper på plats. Den fungerar även som en klämma för att förvara locket.

Den har en pulverlackerad, strukturerad bas som greppar din campingspis och förhindrar att pannan glider. Den levereras med ett sillock och en volymetrisk skala inuti för exakta mätningar.

Bästa campingkokkärl för privatpersoner

Campingjärnmuggen med en gasbrännare på naturlig bokehbakgrund

Om du campar på egen hand och inte har en komplett köksinställning behöver du ett personligt kit som är lätt att transportera och som fortfarande låter dig laga lite bränsle för dina äventyr.

  Är sovsäckar vattentäta

Sammantaget bästa personliga set

De Primus PrimeTech pannset 2,3L har bra betyg för ensamcampare eller två personer och kostar $104,95. Setet kommer med två sammankopplade kastruller, en grytlapp och ett lock. Den har en speciell värmeväxlarbas som ger snabbare värmeöverföring, vilket minskar mängden bränsle som krävs för att värma pannan. Den har en non-stick beläggning för enkel rengöring.

Den passar alla dina andra köksredskap, tillsammans med en gasflaska. Den väger 1,6 pund, så den är lätt nog att bära på stigen, men tänk på att du måste ta med serveringsartiklar och redskap.

Detta är det perfekta valet för campare som är i backcountry men fortfarande ser fram emot en utmärkt hemlagad måltid.

Personligt set med bästa pris

De GSI Glacier 1-persons matlagningsset är bra för en backpacker som letar efter något enkelt och billigt. Den är gjord av rostfritt stål och innehåller en 1 liters gryta, stekpanna med fällbart handtag, en skål och en kopp. Kort sagt, detta set har allt du behöver för att göra mat under din campingresa.

Den har inte den bästa matlagningsprestanda och är förmodligen inte den mest hållbara. Men det får jobbet gjort, och till ett utmärkt pris. Det är ett bra litet kit för nybörjare.

Bästa set med köksredskap för camping

Ovanifrån av camping kokkärl, bestick och gasutrustning isolerad på vit bakgrund. Köksutrustning för resor

Du kan handla olika föremål separat, men ett set är bra eftersom det är designat för att häckas inuti varandra, vilket sparar utrymme när du packar. Tänk på hur många personer du kommer att campa med och vad du kommer att servera.

Sammantaget bästa set

De Stanely Adventure Base Camp set kostar $72,16 på Amazon och är en av de topprankade campingköksartiklarna GearLab. Den levereras med 21 delar, inklusive kastruller, stekpannor, fat, matlagnings- och matredskap för fyra personer. Även om den är på den tyngre sidan är den ganska kompakt. GearLab föreslog att dela upp olika delar av kitet mellan fyra personer, vilket gjorde det fullt möjligt att ta med sig när du backpackar.

Det var särskilt bra betygsatt för högkvalitativa kokkärl som liknar dina kokkärl hemma. De har en non-stick-beläggning och är lämpliga för intensiv tillagning, som att bryna kött. GearLab-testare använde setet i 6 år och fann att allt såg nästan nytt ut efter hård användning.

Den levereras med speciella bungees som förhindrar att setet skramlar bak i ett fordon. De enda klagomålen på denna uppsättning var att tallrikarna är lite små.

Bästa moduluppsättningen

GSI Pinnacle Camper Kit kommer med många mångsidiga delar som kan vara bra på egen hand. Den innehåller en kastrull, kastruller, tallrikar, muggar och skålar som passar i ett handfat i tyg. Kokkärlet använder ett enda avtagbart handtag som fungerar med varje föremål. Serveringsartiklarna är färgkodade så att alla enkelt kan hålla reda på vad som är deras.

Även om det är lättare än Stanley-setet, överträffar bekvämligheten vikten. Enligt GearLab, det stod heller inte riktigt upp för hållbarheten hos Stanley-setet eftersom teflonbeläggningen så småningom kan slitas av. Den kommer inte med köksutrustning och är ganska dyr $159,95 på REI-webbplatsen.

  Genomsnittlig kostnad för att få en basbåt krymplindad för vintern

Sammantaget är det fortfarande ett bra alternativ för matälskaren som vill känna att de bara är ett steg från att vara hemma i sitt eget kök.

Bästa kitet för jämn uppvärmning

De Stanley Even-Heat Pro kockset är $150 på REI-webbplatsen. Den levereras med en stor soppgryta, stor kastrull, långpanna, hopfällbar skärbräda, kompakt spatel och sked. Det här setet har inte alls lika många delar som Stanley Adventure Base Camp-setet, men det har större kastruller och stekpannor.

Det här setet är det bästa valet för dem som inte är alltför bekymrade över att packa lätt, men letar efter kokkärl som värmer jämnt som de du har hemma. Setet är tillverkat av trelagers rostfritt stål, vilket gör att det känns tyngre och robustare. Delarna passar ihop. Det enda klagomålet från Färsk från nätet är att stekpannan är lite liten om man lagar med den till flera personer.

Bästa kokkärl ”uppgraderingar”

När du har förstått grunderna kan du utöka din lägermatlagningsrepertoar genom att lägga till en speciell kokkärl.

Bäst för kassler och bakning

The Lodge Cook-it-All kan verkligen laga vad som helst. Den har fem konfigurationer som gör att den kan fungera som en gryta, stekpanna, stekpanna, pizzaugn och wok i ett. Det är bara två stycken gjutjärn och kommer med handtag i rostfritt stål som låter dig ta av locket eller flytta kastrullen till bordet.

Detta är bra för dem som lagar mat för en stor grupp över en lägereld. Tänk på att det är skrymmande och tungt, men det kan hjälpa dig att göra några ganska läckra lägermåltider. Det kostar $124,95 på REI-webbplatsen.

Bästa campingugnen

Om du märker att du saknar din ugn när du campar, Omnia ugn för $69 på Amazon är din. Denna unika design värmer upp maten både uppifrån och underifrån. Ett ventilationshål låter ånga komma ut så att bakverk inte blir blöta.

Omnia-ugnen kan användas för att göra brownies, kakor, potatis, kakor, majsbröd, kanelbullar, nachos, bröd och mer. Campare som inte har tid att värma upp kol eller kol kommer att älska att laga mat och baka med detta.

Bästa camping vattenkokare

En vattenkokare kan verka som en onödig lyx, om du planerar att dricka varmt kaffe eller te på morgonen kan det vara en livräddare. Den är också bra för att värma upp vatten för att diska eller fylla varmvattenflaskor för att värma upp sovsäckar. De GSI Halulit vattenkokare är supertålig och kan användas med spis eller eld. Det kostar $39,95 på REI-webbplatsen.

Denna vattenkokare häller supersmidigt, så spill aldrig mer! Den har en kapacitet på 1 liter och ett hopfällbart handtag. Den levereras med en isolerad mugg, skål, sked och nätpåse. Den har precis tillräckligt med utrymme inuti för att kapsla en bränslebehållare.