Bästa fiskebåtar under $1000 (för alla typer av fiske)

Om du inte vill spendera en förmögenhet på en ny fiskebåt är den goda nyheten att du har många olika alternativ. Jag är säker på att du kan hitta bra erbjudanden på begagnade men de båtar jag kommer att prata om i det här inlägget är alla nya. De kanske inte är den mest idealiska installationen men de kommer alla att få jobbet gjort.

Här är de bästa fiskebåtarna under $1000:

  • Lowe L1236 Jon Boat
  • Mad River Adventure 14 Kanot
  • Old Town Discovery 119 ensamkanot
  • Old Town Topwater 120 Kajak
  • Pelican Bass Raider pontonbåt
  • Colorado uppblåsbar pontonbåt
  • Perception Pescador 12 Kajak

Jag försökte så gott jag kunde att hitta olika båtar att välja på. Jag försökte hitta olika stilar (kajaker, kanoter, platt botten, etc), olika märken och olika storlekar. Vissa människor vill ha något de lätt kan slänga bak i lastbilen medan andra har en släpvagn och en SUV. Fortsätt läsa för alla detaljer om varje fiskebåt.

Lowe L1236 Jon Boat

Lowe L1236 Jon Boat

Enligt min åsikt är bästa totala fiskebåten är jon-båten. Jag gillar dessa båtar eftersom du kan slänga dem bak i din lastbil och du kan ta dem i stort sett var som helst. Jag har kunnat ta mig till några ganska avlägsna platser som skulle vara omöjliga med en släpvagn.

Jag gillar också dessa båtar eftersom de har en platt rumpa och som låter dig köra dem var som helst. Det finns några kärr nära min plats och det här är i stort sett den enda båten som kommer in där (förutom en kajak).

Lowe gör några riktigt bra båtar och det här är deras bästa modell under $1000. Det finns ett gäng andra företag som tillverkar jon-båtar men jag känner några som har och gillar Lowe.

Denna modell här är strax under 12 fot lång och den rymmer tre personer. Det finns gott om plats för all din utrustning och den kommer att hålla över 500 lbs i vikt. Den här båten väger runt 120 lbs så det ska vara tillräckligt lätt för två personer att bära och lasta in i lastbilen.

Självklart måste du också köpa en motor till båten. Du kan slänga på en 10 hk gasdriven motor och du har gott om kraft att ta dig runt. Jag har bara använt lite elektrisk motor och det har räckt till för fiske. Det är också mycket billigare.

  Förebyggande av stöld av smutscykel: enkla tips för att hålla din cykel säker

Lär dig mer om L1236 här.

Mad River Adventure 14 Kanot

Om du letar efter en två-personers fiskekanot då är detta ett bra alternativ. Det är inte den mest avancerade, snabbaste eller robustaste kanoten men den kommer definitivt att göra jobbet. Priset på det gör det till ett riktigt bra värde.

Kanotens övergripande design är vacker stabil och den skär genom vattnet riktigt bra. Den är också gjord av slitstarkt material så att du kan vandra runt den och dra upp den på stenar utan problem.

En del av anledningen till att jag gillar den här kanoten är att den följer med vadderade säten. Jag är säker på att du har varit i en båt som inte hade ryggstöd och jag är säker på att du vet hur det är. Sätena på denna är inte perfekta men de är bättre än de flesta och du behöver inte betala extra för dem.

Längden på denna modell är 14 fot lång och maxkapaciteten är strax under 900 lbs. Det räcker lätt för två personer och alla dina fiskeredskap. Kanotens vikt är ungefär 75 lbs så den bör lätt bäras av två personer.

Lär dig mer om Äventyr 14 här.

Old Town Discovery 119 ensamkanot

Om du normalt fiskar själv och vill ha en kanot är det här något för dig. Det är bara en ensitsiga men kvaliteten och designen är bättre än de flesta andra kanoter där ute (enligt mig).

Jag gillar den här kanoten för den är mycket mer bekväm än en sit-in kajak och vissa människor gillar inte känslan av en sitt-on kajak. Den är precis i mitten och det är det som gör den till den ultimata fiskemaskinen.

Längden på denna kanot är strax under 12 fot lång och viktkapaciteten är 350 lbs. Den är också lätt så att du kan transportera den utan problem själv.

Den kommer med en vadderad sits vilket är ett måste enligt mig och det kommer även med två inbyggda spöhållare. Du har en plats för din redskapslåda på baksidan och det finns fästen för din kamera (om du har en).

Lär dig mer om Discovery 119 på Amazon.

  Fiske med räkor: Vilken fisk kan du faktiskt fånga?

Old Town Topwater 120 Kajak

Om du letar efter en gedigen fiskekajak under $1000 så är detta förmodligen din högsta bud. Återigen, det är inte den mest avancerade kajaken som finns men värdet du får för pengarna är väl värt det.

Dessa typer av kajaker är mycket mer bekväm än sittande. De är också fler stabil och du kan till och med stå i dem, men det kräver lite övning. Det finns mycket mer förvaring på dessa kajaker också.

Denna modell kommer med hållare för tre spön och det finns plats för din redskapslåda på baksidan. Du kan också sätta ett ankarsystem på framsidan, vilket förmodligen är något du vill göra på din kajak.

Längden på denna kajak är 12 fot lång, den är cirka 33 tum bred och den kan hålla 500 lbs av vikt. Det är förmodligen mycket mer än du skulle behöva men det är alltid bra att ha så mycket.

Lär dig mer om Topwater 120 på Amazon.

Pelican Bass Raider pontonbåt

Den här båten är lite annorlunda än du förmodligen är van vid men det är en riktigt cool design. Det är uppenbarligen en två personer båt som enkelt får plats bak i din lastbil. Du kommer att kunna ta den i stort sett var som helst.

Jag gillar det faktum att du kan ta bort ett av sätena så att du får mer plats om du fiskar själv. Om du fiskar själv har du gott om plats stå upp och det är tillräckligt stabilt för att göra det.

Båten kommer även med inbyggd spöhållare och det finns redan inbyggda motorfästen. Den största motorn du kan sätta på är 3,5 hk men jag har sett folk använda en elektrisk och jag skulle nog gå med det själv.

Längden på denna båt är drygt 10 fot lång och den är 50 tum bred. Det är runt 145 lbs, vilket inte är så illa, men det borde kunna bäras av två personer. Det håller också 600 lbs av saker som borde räcka för två personer och all din utrustning.

Lär dig mer om Bass Raider här.

Colorado uppblåsbar pontonbåt

Colorado uppblåsbar pontonbåt

En annan unik design är pontonbåten med paddlar. Du ser inte många av dessa runt omkring men det är de extremt roligt att fiska i om du ska åka ensam. Jag har själv en äldre modell men Colorado verkar vara den mest populära på marknaden.

  Jerkbaits för öring: Den kompletta guiden om riggning och fiske

Jag gillar den här typen av båtar eftersom de passar i nästan alla lastbilar och stadsjeepar (om de tas isär) och du kan få dem i de områden där en vanlig båt inte skulle gå. Jag har även satt en elmotor på baksidan av min och det gör den ännu bättre.

Denna modell är 9 fot lång och den totala vikten är runt 70 lbs. Det finns en massa förvaring på den här båten och jag tror att den kommer med cirka 20 fickor. Dessutom har den redan ett ankarsystem installerat, vilket definitivt behövs på något sådant här.

Den har också en spöhållare som kan placeras på tre olika ställen. Vad du också kan göra (om du inte har motor) är att sätta på några simfötter och använda dem för att tralla runt.

Lär dig mer om Colorado på Amazon.

Perception Pescador 12 Kajak

Om du vill skaffa en sittande kajak men inte vill spendera en förmögenhet, är den här något för dig. Det kommer att vara billigare än Topwater 120 men den erbjuder fortfarande mycket av samma funktioner. Jag skulle inte säga att den är lika bra men den kommer definitivt att göra jobbet.

Allt om det är ganska likt Topwater men jag tror inte att det är riktigt lika bekväm. Den kommer med två spöhållare, plats för din redskapslåda, och den rymmer totalt 375 lbs.

Längden på denna modell är 12 fot lång och bredden är drygt 32 tum. Den väger runt 64 lbs, vilket är lite tungt men det borde vara hanterbart för de flesta människor.

Sammantaget är det inte min favoritkajak för fiske men vad du får för pengarna är en hel del, enligt mig.

Lär dig mer om Pescador 12 på Amazon.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.