Bästa epoxin för plast 2023

Människor använder vanligtvis epoxi för att reparera trasiga föremål eller fylla i luckor och repor. Men det finns så många produkter på marknaden att det kan vara svårt att välja. Vilken är den bästa epoxin för plast?

Den bästa epoxin för plast är Gorilla 2 Part Epoxy. Den är enkel att använda, ger en stark och hållbar bindning och torkar klart. Du kan återanvända produkten eftersom epoxin och härdaren är separata i sprutan.

Den här artikeln kommer att täcka vad epoxi är, vad du bör tänka på innan du köper epoxi och varför Gorilla 2 Part Epoxy är den bästa överlag. Jag kommer också att diskutera några andra alternativ som du kanske vill överväga för olika typer av projekt.

Vad är epoxi?

Epoxi är en härdplast det är några olika industriella kemiska föreningar. Epoxi har flera fördelaktiga egenskaper, såsom stark vidhäftning, kemikaliebeständighet och seghet. På grund av dessa skäl använder många företag ämnet för industriella ändamål.

En av de mest populära användningsområdena för epoxi är lim eftersom det är så starkt. Företag använder materialet för att tillverka produkter som limträ och betong. Epoxi används också som lim för glas, trä, betong och metall eftersom det är värme- och kemikaliebeständigt.

Epoxi är dock inte bara för industriella ändamål. Många hantverkare och gör det själv använder epoxi som lim eftersom det kan komma i olika former, inklusive flexibel, styv, ogenomskinlig eller genomskinlig.

Slutligen kan du använda epoxi som beläggning eller tätningsmedel för projekt. Eftersom materialet är så hållbart använder människor det för att skapa starka, blanka ytor på ytor som betonggolv, trä och andra industriella projekt.

Relaterade inlägg: Bästa klarlack för plast

Vad du ska tänka på när du köper epoxi för plast

Eftersom epoxi är ett så mångsidigt material kommer det att finnas något att tänka på innan du köper en specifik produkt. Epoxi kan komma i så många olika former, så du kommer att behöva veta vad du behöver för att projektet ska hitta rätt.

Jag kommer att förklara de tre faktorerna du behöver tänka på nedan.

Vad är produkten designad för?

Du måste vara försiktig när du köper epoxi för plast eftersom det finns epoxiprodukter för många olika material som metall (som aluminium), träslöjd och cement.

När du använder epoxi för adhesiva ändamål, finns det något som kallas ”arbetstid”. Produkten finns i två separata former som du måste blanda innan du börjar applicera. När du väl blandar epoxin och härdaren finns det bara en viss tid då du kan manipulera materialet.

För vissa epoxiprodukter är arbetstiden bara några minuter. För andra kan det vara timmar. Allt beror på vilken produkt du köper, så det är avgörande att veta vilket material produkten är till för.

Vad använder du produkten till?

Du måste överväga vad du använder produkten till innan du väljer en. De två huvudsakliga användningsområdena för epoxi för plast är för adhesiva ändamål och för att fylla i luckor, bucklor och repor. Om du använder epoxi för ett enkelt reparations- och limjobb behöver du inte mycket arbetstid. Men om du använder produkten för att fylla i flera luckor eller repor behöver du en epoxi med längre arbetstid.

En annan sak att tänka på är hur stort projektet är. Du kan behöva hitta en epoxi med upp till 60 minuters arbetstid för att reparera ett stort plastföremål som en bildelar.

Behöver du ett flexibelt lim eller ett styvt lim?

En sista sak du måste tänka på är hur styv du vill att epoxin ska vara. Vissa lim torkar mycket hårt, medan andra lim är mer flexibla. Vilken typ av lim du köper beror på vilken typ av projekt du tar itu med. Det finns även epoxispackel som du kan använda för vissa reparationer, som att fixa ett PVC-rör. Epoxispackel kommer att vara en av de mest flexibla epoxiprodukterna som finns.

Se även  Piper verkligen sängramar i metall?

Bästa epoxin för plast: Våra toppval

1. Gorilla 2-dels epoxi (bäst totalt)

Gorilla 2 delar epoxi är under $6 och har över 7000 5-stjärniga betyg. Produkten är en 2 delar epoxi som kommer i en spruta. Den har en inställd tid på 5 minuter, så det här är bra för snabba plastreparationer. Till skillnad från vissa andra produkter på marknaden, torkar denna epoxi klar, så du behöver inte oroa dig för några konstiga färger på plasten du reparerar.

Du kan inte bara använda gorillaepoxin för reparationer, utan du kan också fylla luckor och använda den för att jämna ut en yta. Om du letar efter ett mycket starkt och hållbart band kommer detta att vara produkten för dig. Epoxin är även lösningsmedels- och vattenbeständig, så du behöver inte oroa dig för att limmet ska slitas av.

Även om produkten är en tvådelad epoxi är den väldigt användarvänlig. Sprutan lagrar epoxihartset och härdaren separat. Allt du behöver göra för att komma åt materialet är att trycka på sprutan. Både epoxin och härdaren kommer ut i lika delar. Du blandar helt enkelt de två i en separat behållare i 20 sekunder, och den är redo att gå.

Slutsats: Detta epoxiharts är prisvärt, lätt att använda och ger en mycket hållbar bindning. Denna produkt är en av de starkaste på marknaden och fungerar för praktiskt taget alla plastreparationsjobb. Även om du är ny på att applicera epoxilim, kommer paketets instruktioner att vara lätta att följa. Använd dock inte denna produkt för stora projekt, eftersom den bara har en arbetstid på 5 minuter.

Fördelar

 • Prisvärd. Eftersom detta lim är så starkt behöver du inte använda mycket lim. För cirka $5 kan du köpa en spruta och två för under $10.
 • Lätt att använda. Även nybörjare kan använda denna produkt eftersom allt du behöver göra är att trycka ut blandningen och blanda den.
 • Du kan återanvända produkten. En bra sak med denna epoxi är att du kan återanvända den. Eftersom epoxihartset och härdaren förvaras separat i sprutan kan du sätta tillbaka locket och använda det igen när du behöver det.

Nackdelar

 • Den har bara 5 minuters arbetstid. Något som du bör tänka på med den epoxin är att den bara har 5 minuters arbetstid. Den här tiden kommer att räcka bra för små reparationsjobb, men den kan vara svår att arbeta med om du är nybörjare eller gör mer av ett intrikat jobb.
 • Inte bra för större projekt. På grund av den korta arbetstiden och en liten mängd lim i förpackningen kommer denna produkt inte att vara bäst för större projekt.

Produktspecifikationer

Kompatibla material Trä, Keramik, Glas, Metall, Plast
Färg Transparent
Applikationsverktyg Spruta
Full Cure Time 24 timmar
Arbetstid 5 minuter

2. PC-produkter PC-11 Epoxy Adhesive Paste (Best Bang for the Buck)

Denna produkt är en självhäftande epoxipasta. Du kan köpa ett pund pasta för under $15, vilket är anledningen till att detta är ett bra fynd. Produkten kommer i två separata burkar, en med epoxiharts och en med härdare.

Om du letar efter ett mer tåligt och tufft lim kommer detta att vara ett utmärkt val. Limmet kan binda i våta, torra och undervattensmiljöer. Du kan också använda lim på både utomhus- och inomhusprojekt. Dessutom kan detta lim motstå syror, bensin, oljor, rengöringsmedel och saltvatten.

Se även  Hur man lagar bacon i en brödrost (4 enkla steg)

En sak att notera om detta är att det torkar som en benvit fast färg, så du kan behöva måla epoxin om du inte vill att det ska märkas.

En annan bra sak med den här typen av epoxi är att den inte kommer att droppa, så att du kan använda den på overheadprojekt utan oro. Slutligen kommer du att få en längre arbetstid med PC-limpastan. Du kan applicera och arbeta med produkten i upp till 40 minuter, vilket gör den perfekt för större och svårare projekt.

Slutsats: Om du letar efter en mer flexibel epoxi för plastprojekt rekommenderar jag starkt denna produkt. För cirka $10 får du ett pund epoxispackel, vilket är en av de bästa erbjudandena du hittar. Spacklet är lätt att arbeta med; allt du behöver göra är att blanda lika delar av epoxin och härdaren och börja applicera.

Fördelar

 • Bra deal. Höjdpunkten med denna produkt är att du får mycket epoxispackel till ett lågt pris.
 • Du kan använda detta för overhead eller vertikala projekt. Eftersom det här kittet är tjockt behöver du inte oroa dig för att det ska droppa. På så sätt kan du använda den för vertikala eller overheadprojekt.
 • Återanvändbar. Eftersom det finns ett pund epoxi och behållarna har vridbara lock, kan du enkelt återanvända den här produkten.
 • Du har 30-40 minuters arbetstid. En bra sak med detta kit är att du har över 30 minuter på dig att applicera det, vilket gör det önskvärt för nybörjare och större projekt.

Nackdelar

 • Torkar som en benvit färg. En nackdel med denna produkt är att den inte torkar klar utan en benvit färg. Om du inte vill att det torkade kittet ska märkas måste du måla över kittet, vilket blir lite mer tidskrävande än genomskinliga epoxier.
 • Kan ta upp till 15 timmar att härda. Epoxispacklet kommer att ta 8-15 timmar att härda, vilket betyder att det inte kommer att få full styrka förrän cirka 15 timmar. Du kommer inte att kunna hantera föremålet du reparerar förrän det har härdat helt.

3. JB Weld 8237 PlasticWeld Plastreparationsepoxispackel (bästa flexibla lim)

Detta plastreparationsspackel av epoxi är runt $12 och har över 1600 5-stjärniga recensioner. Produkten är en 2-delad spackel som fungerar bra med plast genom att reparera trasiga delar, fylla i bucklor och bygga om ytor.

Till skillnad från andra produkter som nämns måste du knåda ihop de två delarna, epoxin och härdaren, med händerna. Du har sedan cirka 25 minuter på dig att applicera och arbeta med produkten. Det kommer också att härda på tre timmar, så du kan hantera projektet kort efter att du har använt kittet.

JB svetsplastreparationsspacklet fungerar bra med flexibla plaster eftersom det inte torkar stenhårt; den håller lite plasticitet även när den torkar. Du kan också slipa ner den och måla den över den. Något att tänka på med limmet är att det torkar som en benvit färg.

Slutsats: Detta epoxispackel är mycket användbar och kommer att vara ditt bästa alternativ om du reparerar en flexibel plast. Limmet har också en av de snabbaste härdningstiderna. Om du är nybörjare rekommenderar jag starkt detta eftersom du har mer kontroll över ansökningsprocessen.

Fördelar

 • Har längre arbetstid. En bra sak med den här produkten är att den har en arbetstid på 25 minuter. Du kan enkelt använda detta lim för invecklade projekt som kräver mer uppmärksamhet på detaljer.
 • Kommer att torka med lite flexibilitet. Till skillnad från många andra epoxilim på marknaden håller detta spackel fortfarande lite flexibilitet när det torkar. Du kommer att kunna använda detta för mer flexibla plastreparationsjobb.
 • Kommer att bota om tre timmar. Du behöver inte vänta upp till 24 timmar för att detta kitt ska härda. Det kommer att vara lika starkt som alltid på bara tre timmar.
Se även  Går pappershanddukar ut? Och hur man håller dem fräscha

Nackdelar

 • Torkar som en benvit färg. Du kan behöva måla över detta kitt eftersom det torkar som en benvit färg och kommer att märkas.
 • Kräver lite mer arbete än andra epoxier. Till skillnad från andra epoxilim som kommer i lättanvända sprutor måste du knåda ihop materialen till denna.
 • Kommer bli svårt att återanvända. Eftersom kittet kommer som en sticka kan det vara svårt att återanvända det efter att ha blandat lite av stickan. Det enklaste sättet att använda detta kommer att vara på en gång.

4. JB Weld 50133 Plastic Bonder Strukturell självhäftande spruta (bästa styva lim)

Denna tvådelade epoxiplastbinder kommer i en spruta och ger en av de starkaste bindningarna du behöver för reparationer. JB svetskonstruktionslimmet kostar cirka $5 och har över 800 5-stjärniga recensioner. Limmet är snabbhärdande så att du kan använda det som lim och spaltfyllning.

Du har 15 minuter på dig att arbeta med plastbindaren. Härdningstiden är mycket längre, cirka 30 timmar. Produkten är användarvänlig och levereras med en spruta, en blandningsbricka och en rörstav. Allt du behöver göra är att trycka ut önskad mängd och blanda i brickan. Du kan enkelt återanvända den efteråt.

Epoxilimmet härdar till en hård, permanent bindning och håller länge. En viktig sak att nämna om detta lim är att det kommer att torka i en brun färg. Om du använder produkten på en mörkare plast kommer du inte att märka det lika mycket som du skulle göra med vitt epoxilim.

Slutsats: Detta kommer att ge dig en av de starkaste obligationerna på marknaden. Om du behöver ett kraftigt, hårt torkande lim rekommenderar jag starkt detta. Om du bryr dig om kosmetiska aspekter, kommer produkten att fungera bäst på mörk till mellanfärgad plast eftersom den torkar som en brun färg.

Fördelar

 • Har 15 minuters arbetstid. Detta lim har cirka 15 minuters arbetstid, vilket är bättre än många andra liknande produkter med 5 minuters arbetstid.
 • Lätt att använda. Det är inte mycket du behöver göra för att använda produkten. Efter att ha tryckt ut önskad mängd i blandningsbrickan kommer du att blanda den, och sedan är den redo att användas.
 • Återanvändbar. En bra sak med sprutan är att du kan återanvända den. När du är klar med ett projekt kan du sätta på locket igen och förvara epoxin tills senare.

Nackdelar

 • Tar 30 timmar att bota. Om du behöver använda det du fixar direkt, kommer detta inte att vara den bästa produkten för dig. Du kommer att behöva vänta 30 timmar för att hantera plastprojektet.
 • Torkar som en brun färg. Denna funktion kanske inte är en nackdel för vissa personer beroende på plastens färg. Ändå kommer det att märkas på många plaster. Du kan behöva måla plasten när epoxin har härdat.

Slutgiltiga tankar

Gorilla 2-delad epoxi är det överlag bästa valet för epoxi för plast. Det är prisvärt, lätt att använda, välbedömt och hållbart. Det är det bästa valet för en snabb plastreparation.

De enda fallen där jag inte skulle rekommendera det är om…

 • Du arbetar med ett större projekt. Gå med PC-Products PC-11 Epoxy Adhesive Paste.
 • Du arbetar med flexibel plast. JB Weld Plastic Weld Plastic Repair Epoxi Kitty fungerar bäst.
 • Du behöver mer arbetstid och ett starkt band. Gå med JB Weld 50133 Plastic Bonder Strukturell självhäftande spruta.

Lämna en kommentar