Bästa drönarfiskeutrustningen (den exakta installationen jag skulle välja som nybörjare)

Drönarfiske har blivit mer och mer populärt med åren. Om det är något som intresserar dig så undrar du säkert samma sak som jag har: vad jag skulle behöva om jag skulle dra på drönarfiske?

Vilket är det bästa drönarfiskeredskapet? Om du vill fiska med drönare behöver du en drönare. Här är en lista över några av de bästa drönarna som finns på marknaden och deras genomsnittliga priser:

  • DJI Phantom 4 Pro (minst 1 000 $)
  • 3DR Solo Quadcopter ($900)
  • Upair One (från 300 $)
  • Yuneec Typhoon H (900 $)
  • DJI Inspire 2 ($1000 – $5000)

När man väljer en drönare kommer nykomlingar inom drönarfiske att basera sitt urval på om en drönare är vattentät, men det finns mycket mer än så. Det är faktiskt mycket som ligger bakom att välja rätt drönare för dig.

Vad är Drönarfiske?

Drönarfiske är en extremt bred typ av sport. I grund och botten kan alla fiskeåtgärder – att sätta bete i vattnet, fånga fisk eller till och med skicka ner en lina – göras av en drönare betraktas som drönarfiske.

Drönarfiske blev populärt när en video med fiskare från Australien blev viral. I videon nedan, fiskarna kan ses släppa bete utanför kusten där de fiskar.

Drönarna kan inte bara användas för att fånga fisk, de kan också fånga vackra landskap! Jag är säker på att många av oss har sett att när man fiskar finns det ofta vacker natur, oavsett om det är solnedgången, soluppgången eller bara landskapet. När du är ute i naturen är det inte svårt att hitta en fantastisk pittoresk stund.

Drönare kan också användas för att spana in de fiskar som vi inte kan se utanför kusten. Många fiskare försöker använda detta som en chans att hitta var fisken finns, men det finns några som tror att drönare tar det roliga med fisket, eftersom drönaren tar dig direkt till dem.

Många tror att drönarfiske är lätt; du fäster bara fiskelinan på drönaren och skickar ut den för att fånga en fisk. Men om det råkar vara en större fisk på din lina, om din drönare är lätt, kommer den att falla och sjunka i vattnet. Drönare är stänksäkra, men de är inte helt vattentåliga; om de störtar i vattnet har du förlorat en stor del pengar.

Det finns en användbar teknik som minskar denna risk. I den här tekniken använder du en vanlig stång för att fånga fisk, men en drönare kan hjälpa till att dra ut din stångs lina till fisken.


Det kräver en hyvelbräda. Denna teknik tar bort trycket från drönaren; om du fångar en stor fisk kan du släppa hyvelbrädan, lämna tillbaka drönaren där du är och snabbt övergå till vanligt fiske.

Hur väljer jag en drönare?

När du väljer en drönare är tre saker du bör tänka på är smidighet, batteritid och stabilitet. Av dessa tre saker är batteritiden viktigast. De flesta drönare har en gräns på tjugo minuter, med vissa sträcker sig till nästan en halvtimme.

  Hur man fångar Kokanee-lax på vintern

Du behöver din drönare för att ha smidighet och stabilitet beroende på vilken teknik för drönarfiske du använder. Din drönare måste kunna hantera extremt hård vind, annars blåser den överallt eller trycks ner i vattnet.

Fördelar med drönarfiske

Många köper kajaker eller andra former av båtar för att de försöker få ut sina fiskelinor i vattnet som de inte kunde nå från kajen eller från land. Även om drönare kan vara dyra, är de ett billigare alternativ än en båt.

Du kan inte bara få ut linan längre ner i vattnet, utan du kan också fiska med tillförsikt eftersom en drönare gör att du kan se om det finns fisk i området.

Det finns mycket som det mänskliga ögat inte kan se i och för sig. En drönare skulle kunna kompensera för det. Innan du ens börjar fiska kan du ta ett snabbt flyg runt en sjö eller flod och se vad som finns tillgängligt.

En drönare klarar inte bara avståndet utan den låter inte heller lika mycket som en båt gör. Medan båtar kan skrämma fisken med hur mycket ljud och uppståndelse den gör när den rör sig genom vattnet, drönar de ovanför vattnet och är mycket tystare.

Nackdelar med Drönarfiske

Även om drönare inte är lika högljudda som en båt eller ett riktigt flygplan, kan de låta extremt irriterande. Vissa skulle till och med säga att drönare låter som en binsvärm.

Friluftsmänniskor kan försöka använda drönarna som jaktredskap också. Detta gäller dock även för fiske. När du försöker manövrera drönaren genom träd eller stort gräs/ogräs i en damm är det nästan omöjligt. Gräset eller grenarna skulle slutligen slå ner drönaren. Friluftsmänniskor kan försöka använda drönarna som jaktredskap också. Detta gäller dock även för fiske. När du försöker manövrera drönaren genom träd eller stort gräs/ogräs i en damm är det nästan omöjligt. Gräset eller grenarna skulle slutligen slå ner drönaren.

Drönare måste hållas inom synhåll för flygbladet hela tiden. Även om det kan tyckas lockande att ta det ett steg längre så att du kan få en bättre yta över sjön om drönaren lämnar ditt sikte kan du hitta fisk och vilt.

Det är troligt att när människor försöker överskrida gränserna för att använda en drönare kommer de att pressa fler lokala myndigheter att skapa lagar som förbjuder användning av drönare vid jakt eller fiske.

För närvarande finns det redan straff och lagar som förbjuder användning av drönarskanning dagen för en resa.

Denna lag används för att se till att ingen försöker hitta ett sätt att tjuvjaga eller skrämma vilda djur bara i tid för att de ska skjuta eller fånga djuret.

Om du bestämmer dig för att köpa en drönare för drönarfiske ska du bara se till att använda den klokt eftersom dessa som de flesta föremål bör användas för gott men också har förmågan att användas för dåligt.

  Hur stor är 10 hektar mark? (Med hjälpsamma visuella jämförelser)

Bästa drönare för drönarfiske

Det finns fem drönare som jag har tyckt rekommenderas varmt. Dessa drönare inkluderar DJI Phantom 4 Pro, 3DR Solo Quadcopter, Upair one, Yuneec Typhoon H och DJI Inspire 2.

DJI Phantom 4 Pro


Den här drönaren är riktigt fin eftersom den är så lätt. Den väger bara tre pund vilket betyder att den är lätt att ta med sig på leden och till och med kan nå en hög höjd.

Kameran på DJI Phantom 4 Pro-drönaren har en entumssensor och kan även ha en räckvidd på fem hinder. Den har en maximal flygtid på trettio minuter. Men i genomsnitt varar det bara i cirka tjugofem minuter.

Detta är förmodligen en av de dyraste drönarna som rekommenderas, med ett pris som börjar på cirka $1000.

Det här är en fantastisk nybörjardrönare eftersom den har så lång flygtid. Denna drönare är också extremt stabil och kan stanna på en vattenmassa under långa perioder. De flesta vet inte detta förrän de köper den här drönaren men DJI Phantom 4 Pro kan faktiskt flygas med en telefon eller surfplatta.

Den största nackdelen med att gå på drönarfiske med detta föremål är att det har svårt att hantera större fiskar. Eftersom den är så lätt, om en stor fisk skulle haka fast på den skulle drönaren nästan omedelbart dras ner i vattnet.

3DR Solo Quadcopter


Denna drönare är väldigt unik jämfört med de andra drönarna. Det beror på att kameran inte är som de andra. Kameran på den här drönaren är ett go pro istället för den typiska 4K.

Medeldistansen för denna drönare är ofta under genomsnittet med endast att kunna flyga 0,8 kilometer. Tiden är inte heller lika hög som de andra som kommer in på i genomsnitt 22 minuter i luften.

Den här drönaren har också en kontroller som kommer att vara enkel för de flesta nya piloter att flyga. Kontrollenheten är nästan inställd på samma sätt som en videospelskontroller. Den har förmågan att pausa i luften och piloten kan starta och stoppa videon eller ta en bild under flygningen.

Styrenheten har också en HDMI-port vilket innebär att när du är klar med din resa och har en fantastisk kamera och videofilmer kan du ansluta den till nästan vilken enhet som helst för att visa alla de fantastiska fiskeplatserna du hittat.

Den här drönaren kommer också med en app som du kan köpa på nästan vilken iphone som helst för att kontrollera vad som händer med drönaren.

Denna drönare är en av de snabbaste drönarna som kommer in på 55 mph. Även om du inte behöver mycket fart när du använder den för fiske är det trevligt att veta att när du är klar med fisket kan det tjäna två syften.

Den här drönaren har en utökad räckvidd så att piloter kan flyga den på över 1 000 meter bort. Denna drönare är också extremt stabil så när de hårda vindarna kommer på din fisketur blir denna drönare lättare att kontrollera.

  Jet Ski gastank storlek (med 13 exempel på olika modeller)

Ett av de största problemen med denna drönare som förmodligen inte är en stor sak för de flesta beroende på tekniken de använder när de fiskar är att eftersom det är en tyngre drönare som kommer in på 3,35 pund om du försöker lägga till fiskeredskap till drönaren förkorta bara din redan extremt korta flygtid.

Sammantaget är detta en fantastisk drönare för nybörjare till drönarfiske. På Amazon, det totala paketet för denna drönare och tillbehör (batterier, kardan, ryggsäck) kommer att kosta cirka $900.

Upair One


Denna drönare är definitivt inte min högst rekommenderade drönare att köpa. Med en fantastisk kamera på den har Upair one inte särskilt stor räckvidd eller tid.

Drönaren Upair One kan bara gå en räckvidd på 0,5 kilometer och tillbringar i genomsnitt bara 20 minuter i luften. Om du är där för en snabb fiskobservation eller en riktigt snabb resa kan detta vara en bra drönare för dig.

Denna kamera har en extremt hög upplösning som möjliggör fantastiska bilder. Kontrollenheten har till och med en sjutumsskärm för fiskare att tydligt se vad drönaren ser.

Denna drönare kommer även med en väl fungerande GPS som kan berätta de exakta koordinaterna för var din drönare ser alla fiskar. Den har inte bara en GPS utan GPS:en är också inbyggd med en knapp på handkontrollen för att återvända hem drönaren.

Detta är en fantastisk nybörjardrönare för fiskare eftersom den skickar hem drönaren så fort batteriet blir lågt eller signalen blir svag. Detta kommer att tillåta fiskarna att inte oroa sig för hur mycket tid de har kvar tills drönaren måste komma in igen och kunna fokusera mer på vad drönaren hittar.

När du köpt på Amazon kan du hitta den här drönaren från cirka 300 $.

Yuneec-tyfonen H


Denna drönare är extremt svår att hitta. Den har dock en fantastisk flygtid och flygräckvidd. Det var till och med vinnaren av 2016 års Consumer Electronics Show.

Med en 4K-kamera kan den här drönaren enkelt gå en hel kilometer långt och kan fortsätta flyga i 22 minuter innan den behöver återvända hem.

Yuneec Typhoon H kostar cirka 900 $.

DJI Inspirera 2


Som den dyraste drönaren på denna listadet varierar mellan $1000 och så högt som $4000, jag skulle rekommendera detta till mer avancerade drönarfiskare eftersom det kommer med en massa tillbehör och teknik.

Denna drönare har en 4K-kamera med en räckvidd på 6 kilometer. Den kan också hålla sig under flygning i nästan 30 minuter.

Den här drönaren är en av de tyngre drönarna och väger cirka 6,5 ​​pund, men eftersom den är tyngre kan DJI:n fånga tyngre fiskar.

En nackdel med denna drönare är att den inte är vattentät eller ens vattentät. Med det höga priset på drönaren kommer utbyten eller extradelar att bli dyra; Enbart batterier kan köras var som helst mellan $150 och $200 styck.