Bästa Downrigger Clips för Kokanee Fishing (Och hur man ställer in det)

Downrigger clips är en absolut viktig del av din downrigger setup. Downrigger clips, även känd som releaser, frigör din fiskelina från downriggerkabeln och vikt när en fisk är fäst vid din lina. Detta gör att du bara kan bekämpa fisken istället för motståndet från den envisa laxen, förutom vikten från blykulan och kabeln från din downrigger.

Kommer i en mängd olika former, släppstilar, färger och priser, låt oss gå igenom några av de mer populära, hur man får var och en av dem ”inrättad” (det är enkelt, jag lovar) och hur du till och med kan göra din egen!

Black’s Downrigger Release Clip

Black’s Downrigger Release Clip är en av de mest populära och pålitliga på marknaden. Detta releaseklipp eller bara ”klipp” är otroligt enkelt och mångsidigt. Kommer med justerbar spänning via en skruv på sidan, den är anpassningsbar till en mängd olika hastigheter och fiskvikter. Den har också använts tillförlitligt i glid- och staplingsscenarier med nedriggare, vilket gör den till en fiskares favorit.

Lätt testbar innan du ens stoppar den i vattnet, många är snabba med att tillägga att du inte ska skrämmas av att spänningen är justerbar med skruv. Den här lilla utrustningen, även om den är liten och anspråkslös, är mycket välgjord, och den spännskruven kommer att stanna där du lämnar den.

Superlätt att ställa in, du fäster bara ringänden på denna enhet på nedriggarens snäppsväng. Du öppnar frigöringsänden på klippet, sätter din linje genom den och stänger upp den. Du kan nu testa spänningen genom att ge dig linan ett drag och se till att den släpper på det sätt du vill att den ska.

Scotty Power och Mini-Power Grip Plus Release

Det blir inte mycket enklare än denna Scotty Power och Mini Power Grip Plus Release. Använd helt enkelt snäppet för att fästa på downriggern och trä linan genom käftarna som håller den på plats tills fisken du letar efter ger den ett bra drag. De fungerar tillförlitligt inte bara med en monoline utan också med en flätad syntetisk linje.

  Kajakpaddling i Spring State Park – Ocala, FL

Den kommer med justerbar spänning så att du kan få den dit du vill och kan fästas på antingen vikten på downriggern eller kabeln för att tillåta glidning och stapling. På grund av hur du justerar spänningen, är intervallet av spänningar och drag du kan få den att släppa vid ett stort.

Storleken på denna release är något stor, vilket gör den lätt att använda när dina händer är kalla och våta. Den strömlinjeformade formen minskar också risken att fastna eller fastna om du trollar nära botten av en sjö, reservoar eller flod.

Off Shore Tackle Downrigger Release – Single eller Stacker

En liknande releasestil, denna ”Off Shore Tackle Downrigger Release – Single or Stacker” är lätt att använda, men har några nackdelar, så långt det går. De går fram till downriggern som nästan alla downriggerklämmor gör, och du klämmer fast din lina mellan de två kuddarna där den kommer att stanna tills den dras på av en fisk som är tillräckligt stor för att vika den, precis som den senaste modellen vi pratade om.

Den är justerbar, men den är lite svårare att justera. Den här modellen påminner lite om klämmorna som många av oss förmodligen använder på våra chipspåsar, och använder en fjäder för att hålla spänningen. Spänningen justeras genom att flytta fjädern upp och ner längs den lilla enheten, vilket inte är särskilt svårt, men det är inte heller supertillgängligt.

Kunder verkar älska det här märket, deras enda klagomål är att de ibland behöver byta ut dynorna som håller linjen mellan dem. De kan användas som enkel- eller staplare och är bra för lax.

  Hur länge håller en sammansatt båge?

Off Shore Hyvelbräda Justerbara spänningsutlösningar

Låt inte namnet kasta dig, denna ”Off Shore Planer Board Justerbar Spänningsfrigöring” kan vara och har använts ofta för trolling. Fungerar ungefär på samma sätt som vår förra modell, den här clip releasen har också en fjäder som den använder för att upprätthålla spänningen. Att flytta denna vår är hur du justerar spänningen för den här enheten, som kan hantera högre vikter, enligt uppgift upp till åtta till tio pund.

Klipps enkelt fast på downriggern, för att fästa denna frigöring på din lina, klämmer du helt enkelt tills käftarna spirar, placerar linan på dynorna och slappnar av med fingrarna, vilket gör att käkarna får ett grepp om linan. Rekommenderas starkt specifikt för kokanee, fiskare har haft stor framgång med denna release. En av de enda som kommer i en ljusare färg (orange), den här utgåvan har också potentialen att agera lockande för kokanee-lax, som är mer benägna att bli fascinerad av mer färgglad utrustning än de är svarta eller matt grå.

Bygg en själv!

Jag är allt för att vara sparsam och spara pengar, så om jag kan få något för lite billigare, eller göra det själv, kan du slå vad om att jag ska prova det, förhoppningsvis utan att offra för mycket kvalitet. Jag hittade en fantastisk YouTube-video som jag kommer att bifoga av en gentleman som visar oss ett av sätten han har gjort sina egna billiga men effektiva och funktionella downrigger-klipp. Jag kommer att gå igenom stegen om du är som jag, och du skulle hellre läsa instruktionerna i stället för att titta på dem. Innan du börjar måste du…

  Kan timmerstugor ha källare?
Köp strumphängare!

Japp, strumphängare. Varför inte. Tydligen har de den perfekta spänningen för (vänta på det…) kokanee lax! Han säger att du kan få en påse med 20 eller mer för cirka $8, vilket är priset för bara en mycket billig klipputgivning.

Skaffa en limpistol!

Du kommer att behöva använda detta för att limma skummet eller gummit till sockhängarna.

Och skum! (eller gummi)

Skum vad? Tydligen har strumphängare en lätt räfflad kant, vilket kan slita bort din lina. Vi använder det här skummet för att täcka det. Han använder specifikt en mycket tunn flip flop, men jag tycker att gummi också skulle kunna fungera.

Låt oss börja!

  1. Bryt ut strumphängarna. Dessa ska vara individuella klämmor, som de du kan använda på en chipspåse, men med bättre spänning. De ska inte se ut som en riktig hängare.
  2. Klipp några skum (eller gummi) cirklar i samma storlek som klämmans käftar.
  3. Sätt lite varmt lim på käftarna och placera cirklarna på limmet., gör kuddar på varje sida.
  4. Låt käftarna stänga och sätt en extra klämma ovanpå dessa käftar, se till att varje cirkel är i jämnhöjd med ytan på käftarna du limmade dem på. Den extra klämman på toppen ger extra tryck och ser till att hela dynan limmas på.
  5. För kabeln föreslår han att du använder kantlina, som linan du använder i kanterna för din gräsmatta. Det rostar inte, och det kan ta en hel del påfrestning och vikt.

Se till att kolla in hans video om du har några frågor om detaljerna!