Bästa beten och beten för Kokanee-fiske

Fiskare som håller fiskbete

Kokanee Lax finns bara i sjöar runt Stilla havet. De är också kända, som de flesta laxar är, för att vara mycket välsmakande. Så det viktigaste du kanske undrar är ”Hur fångar jag Kokanee-lax?”

Så vad är det bästa betet för att fånga kokanee? Kokanee-lax fångas vanligtvis genom att trolling med en hoochie (ett litet gummibläckfiskliknande bete) under en dodger (en blinkande metallsked som dansar fram och tillbaka i vattnet och får hoochien att röra sig oberäkneligt). Om du fiskar från stranden, använder många fiskare rosa maggots, majskärnor, små räkor, maskar eller andra öringbeten.

Inte alla fiskehål kommer att ge samma resultat med samma beten, och på vissa ställen och tider på året kommer majsen inte att fungera alls. Lax har sina preferenser, och om vi vill fånga dem måste vi anpassa oss efter deras olika preferenser och behov.

Hur man ställer in en Hoochie och Dodger för trolling

Första gången jag såg en hoochie och dodger-installation, trodde jag att det inte fanns något sätt att det skulle fungera i mitt område. Efter att ha provat det visar det sig att jag hade fel! Det såg ut som en superkonstig rigg, men jag lärde mig snart att nästan alla fiskare på sjön hade exakt samma bete på sin lina!

Tekniskt sett kan du använda en dodger och hoochie från stranden, men det är en uppsättning som är bättre för trolling, vilket är det enklaste sättet att fånga kokanee. Jag kommer att diskutera hur man fångar dem från stranden lite senare i det här inlägget.

Använd en 1 oz eller 1,5 oz kanonkula vikt längst ner på linjen. Cirka 2 fot upp från bottenvikten, fäst en trevägssväng. Fäst 1,5 fot fiskelina från sviveln till dodger, sedan cirka 11 tum från dodger till hoochie. Om det är för mycket gräns mellan dodger och hoochie, kommer hoochie inte att ha någon handling.

Släpp ut cirka 120 fot lina bakom båten och trolla LÅNGSAMT i cirka 0,9 till 1,3 miles per timme. Du kanske vill anpassa vikten du har i botten av riggen så att den matchar djupet på kokaneen du ser på ekolodet. För det mesta kommer jag på mig själv med att trolla omkring 20′ djupt i Idahos sjöar, men det beror på tid på året och vattenförekomsten.

  Hur många människor kan åka på en basbåt?

Beten för gjutning från stranden

Kokanee är territoriella och aggressiva fiskar. På grund av denna tendens är många fiskare övertygade om att Kokanee inte biter på bete för att de är hungriga eller vill äta. De flesta säger att laxen blir irriterad på grund av kroken och attackerar den, vilket leder till att den fastnar och rullas in.

För att fånga Kokanee så effektivt som möjligt, vill du tilltala deras smaklökar och aggressiva tendenser!

Sätt på ett bete som Kokanee Salmon kommer att vilja äta, men gör det också så irriterande som möjligt. Stinkande bete brukar rekommenderas eftersom det drar till sig fiskens uppmärksamhet och förmodligen irriterar deras sinnen en hel del också.

För alla som försöker fånga Kokanee-lax, titta på allt som är rosa färgat. De flesta Kokanee-beten är speciellt färgade rosa eller röda med avsikt. De bästa resultaten har setts på rosa färg, oavsett om det är maggots eller färgade räkor.

Vanligtvis räcker det att sätta två rosa maggots på en krok för att Kokanee ska bli aggressiv. Mer kommer att förstöra jiggens handling och den kommer inte att agera som den borde. En bit majs eller små räkor räcker.

Att få ditt bete att lukta starkt rekommenderas också starkt. Fiskar är beroende av sitt luktsinne eftersom sikten vanligtvis är mycket dålig under vattnet. På grund av detta har fiskare finjusterat konsten att få bete att lukta så tilltalande för fisken som möjligt.

Det finns dock inte mycket vetenskap i det. Det innebär vanligtvis bara att lämna majsen ute på bänkskivan i en dag för att få den att lukta hemskt, och sedan frysa in bitarna igen kvällen innan. Men hallå, det fungerar! Om det luktar illa för oss, då vet vi att lukten är stark nog att bära under vattnet.

Det bästa betet som jag har funnit som fungerar bäst är Green Giant Steam Crisp Shoepeg Whole Kernel Corn, som du kan köpa mycket billigt i de flesta livsmedelsbutiker. Många fiskare har sina egna hemlagade recept som de svär på, men det som låter mest lovande är det här:

  Hur farligt är det att åka ATV? Med säkerhetsstatistik

Denna blandning verkar ha allt som en blivande Kokanee-fiskare skulle vilja ha! Jag vet att jag definitivt kommer att testa detta i år.

Lockar

Beten som gjordes för att rikta in sig på Kokanee-lax designades för att markera dem. Tittar bara på några mönster och färgjag tycker nästan synd om fisken som kommer att utsättas för att vara nära dem.

De flesta är klassiska spinnarbeten som har kroppen modifierad för att irritera fisken tills den biter.

De mest klassiska beten är små skedar, Hootchies, insekter och spinnare.

De Skedar är små metallplattor som är målade och gjorda otroligt reflekterande följt av en krok av varierande storlek. De bästa färgerna för att rikta in sig på Kokanee är röd, rosa, orange och laxfärgad.

Metallsked Lure

Hoochies – De två krokarna som är fästa på hootchiens kropp ökar chanserna att kroka fisken mycket säkert första gången. Det kan vara lite svårt att få ut kroken, men det är det värt om fisken är stor.

Kroppen är täckt av släpande plastbitar som attraherar fisken. När hootchien rullas in, rör sig släpvagnarna runt i vattnet som en drunknande insekts flackande lemmar.

Squid Lure

Buggar – Buggar används på samma sätt som hootchies, skedar eller spinnare med ett litet undantag. De andra typerna av beten ska bara rullas in med konstant hastighet tills de kastas ut igen för att upprepas. För insekter kommer små ryck och ryck på linan att ge fisken intrycket att detta är en riktig bugg. Fisken kommer då att vara mer villig och sannolikt att bita insekten.

Fluffig flugfiskekrok

Strategier för att använda beten

Beten är ganska lätt att använda, men det finns några saker att vara medveten om när du fiskar med dem. Vissa beten är designade för att ryckas runt i små snabba snärtar, medan andra rullas in långsamt eller i konstant takt.

Beroende på vilken typ av bete du kommer att använda, kan det inte skada att flytta runt det med perfekt hastighet och hastighet av oberäknelighet.

Jävlas

Trolling är en typ av båtfiske där fiskarna förankrar sina spön i båten och släpper ut lina bakom båten. När båten färdas runt attraheras fiskarna av beten och beten som finns bakom båtarna.

  Enkel och billig kabinsäkerhet när du är borta

De tider som är mest benägna att fånga fisk är under svängarna, där de inre linorna sjunker lägre och de yttre linorna kommer upp lite. Förändringen i vattendjup lockar fisk att bita.

Kokanee Lax blir väldigt arga när de besväras av att något blinkar i fjärran, och om det är tillräckligt nära kommer fisken att attackera den nämnda flashiga saken.

Fiskarens jobb, efter att ha känt till den biten information, är att få så många flashiga saker i vattnet och sätta kokanee-laxen till att bita.

Trolling är bara strategin för att göra det. Genom att trolla runt några dodgers kommer det att få det att verka som att det finns ett stim fisk som reser tillsammans och reflekterar solljus från deras fjäll. Detta kommer att irritera kokaneen tillräckligt för att komma undersöka.

Nyckeln till att fånga fisk som denna är att ha någon form av lockbete i ryggen bakom dina dodgers. En sked av trevlig storlek som följer efter din konstgjorda fiskstim kommer att få det att verka som att det finns en eftersläpande fisk som kommer att vara ett bra mål för Kokanee-laxen att attackera.

Kokanee lax är mycket välsmakande fisk. De är också väldigt roliga att försöka fånga, eftersom det krävs lite skicklighet för att finslipa fisken ur vattnet när den kämpar mot din lina. På grund av detta finns det en hel del människor som specifikt riktar sig mot Kokanee-lax året runt. Att fånga en kan göras enkelt om du är villig att lägga ner ansträngning och tid.

Relaterade frågor

Vad är en kokanee fisk? En kokanee-fisk är en underart av Sockeye-laxen, som blev inlåst, antingen av människan, valet eller naturen. Fisken förändras till att bli helt och hållet en sötvattensfisk som inte vågar sig ut från sina sjöar och vattendrag.

Vilket är det bästa laxbetet? De bästa laxbetena är ofta vilken typ av sked som helst. För trolling kommer att få en silverfärgad sked att locka dem längre bort, medan en mindre rosa sked från banken ger bättre resultat än en silverfärgad.