Bästa ångmoppen för laminatgolv

Laminatgolv har ett antal fördelar för ditt hem, och ger en hård yta som inte är lika benägen att samla in allergener, dammkvalster och andra partiklar som vägg-till-vägg-mattor. Detta alternativ har blivit ett populärt alternativ till de mer traditionella trägolven. Tekniken som används för att producera laminatgolv har förmågan att ge djupare prägling, såväl som en mekanism som förbättrar golvets övergripande skarvning.

Även om fördelarna som erbjuds kan ge dig en fördel jämfört med trägolv, bör du vidta särskilda försiktighetsåtgärder när det kommer till rengöring av dina laminatgolv. Utan rätt rengöringsutrustning och produkter kan du lätt skada den här typen av golv – och låt oss inse det, laminatgolv är definitivt inte billigt att lägga.

När det gäller att hålla ditt hus rent måste du få den bästa ångmoppen för laminatgolv för att undvika att skada materialet. Samtidigt ska ångmoppen fortfarande kunna rengöra och desinficera dina golv effektivt. Vi tar en titt på faktorer du bör tänka på när du köper en ångmopp som kommer att användas på laminatgolv, och delar några av de bästa alternativen som för närvarande finns på marknaden.

Vad man ska leta efter i en ångmopp för laminatgolv

En sak som du kommer att notera när du börjar leta efter den bästa moppen för laminatgolv är att det finns många av dessa produkter på marknaden. Problemet är att bara ta tag i den första som passar din budget kanske inte leder till en tillfredsställande upplevelse.

Kvaliteten och egenskaperna hos dessa ångmoppar tenderar att variera avsevärt – även mellan två alternativ som kan se likadana ut vid första anblicken. Det är därför du behöver göra lite inledande efterforskningar innan du bestämmer dig för den specifika ångmopp som du ska köpa.

Utan att göra efterforskningar kan det sluta med att du köper en ångmopp som kan skada ditt laminatgolv. Nedan kommer vi att dela med dig av några viktiga tips som du måste ta hänsyn till om du vill lägga vantarna på den bästa ångmoppen för laminatgolv. Ta hänsyn till vart och ett av dessa tips för att säkerställa att du köper en mopp som rengör dina golv utan att skada dem.

Steam System

Du är på väg att köpa en ångmopp för att använda på dina laminatgolv, så det borde vara uppenbart att titta på ångsystemet som används i produkten måste vara din högsta prioritet här. Även om det finns många ångmoppar på marknaden, kan de inte alla ge dig den nivån av ångkraft som du behöver för att rengöra dina laminatgolv.

Samtidigt som du letar efter ett kraftfullt ångsystem vill du inte heller att ångan ska vara för varm och orsaka skador på dina golv i processen. Du behöver något balanserat – kanske en ångmopp som ger dig möjlighet att själv välja ångtrycksnivå.

Ta en titt på hur ångsystemet fungerar. Det finns några alternativ som kommer med dubbla ångsystem. Detta skulle driva ut ånga från två olika delar av moppen, vilket ger bättre täckning för ditt golv.

Vikt

Ett ofta förbisett faktum om dessa produkter skulle vara moppens vikt. Vissa av ångmopparna på marknaden kan vara ganska tunga. Visst, du kommer att skjuta runt den här produkten på golvet, men vikten på moppen talar fortfarande om hur svårt det kommer att vara att skjuta den. Tänk samtidigt på det faktum att du med största sannolikhet kommer att behöva hämta den när du lämnar tillbaka den till förvaringsenheten.

Se därför till att när du letar efter den bästa ångmoppen för laminatgolv tar du hänsyn till vikten av varje produkt. En lätt ångmoppmodell som fortfarande kan ge dig tillräcklig kraft bör vara ett föredraget alternativ.

När du lägger vantarna på en lätt ångmopp kommer det inte bara att göra det lättare att skjuta enheten på golvet utan också göra det mycket bekvämare att ta upp den och hantera den.

Strömsladd

Nätsladden till ångmoppen som du funderar på att köpa ger dig en uppfattning om hur stor yta du kommer att kunna täcka i ditt hem innan du behöver ansluta enheten till en närmare strömadapter.

Dessa produkter kommer med olika nätsladdlängder. Ta en närmare titt på hur stort ditt hus är och fundera sedan över vilken längd du skulle behöva. Om det finns många nätadaptrar i ditt hus behöver du kanske inte en ångmopp med en exceptionellt lång nätsladd.

Se även  Hur man organiserar skor utan ett skoställ

Å andra sidan, om du har ett stort hus och strömportarna inte är nära varandra, se till att sladden på moppen kommer att kunna tillåta dig att nå alla delar av hemmet.

Garanti

Att köpa den bästa moppen för laminatgolv innebär en investering – dessa produkter är i allmänhet inte billiga. Se därför till att du får maximalt värde för dina pengar. Ett sätt att säkerställa att investeringen du gör kommer att skyddas är att leta efter en garanti som följer med köpet av produkten.

Alla ångmoppar kommer inte med en garanti, varför du verkligen bör leta specifikt efter den här funktionen med varje produkt du överväger att köpa. Leta efter en garantiperiod på ett till två år – detta är särskilt populärt bland ångmoppar. I vissa fall, särskilt med några av de dyrare alternativen, kan du kanske få en utökad garanti som erbjuds med ditt köp.

Tillbehör

Slutligen, glöm inte bort vikten av de tillbehör som följer med ditt köp. Även om du kommer att upptäcka att inte alla ångmoppar för laminatgolv kommer med tillbehör, skulle det definitivt vara en bra idé att leta efter de som innehåller någon typ av tillbehörssats.

Dessa tillbehör inkluderar oftast vissa tillbehör som kan hjälpa till att utöka ångmoppens allmänna funktionalitet. Med dessa tillbehör kanske du kan använda moppen för olika ytor – ibland till och med för att rengöra tygbaserade föremål i huset, till exempel dina möbler. Detta skulle naturligtvis ge mer värde till pengarna du spenderar på enheten.

De bästa ångmopparna för laminatgolv (2023)

Även om marknaden svämmar över av olika ångmoppar, är dessa produkter inte alla lämpliga för användning av laminatgolv. Du måste göra noggranna efterforskningar och ta hänsyn till fakta som vi nämnde ovan – detta hjälper dig att hitta den ångmopp som passar bäst för dina laminatgolv, samtidigt som du håller din budget i åtanke.

Vi gjorde omfattande efterforskningar och tittade på några av de topprankade ångmopparna som du kan ta tag i idag. Under vår forskning filtrerade vi igenom alla dessa alternativ och delade med dig en lista över de bästa alternativen att överväga om du vill köpa den bästa ångmoppen för laminatgolv nedan.

1. PurSteam ThermaPro Steam Mop Cleaner

Vårt bästa urval för listan är PurSteam ThermaPro Steam Mop Cleaner. Produkten ger dig en bra balans mellan funktionalitet, kvalitet och, naturligtvis, priset på enheten. Produkten kommer med en 10-i-1 uppsättning funktioner, som ger större flexibilitet i hur du kan använda ångmoppen.

När det kommer till rengöring av dina laminerade golv har produkten ett skonsamt ångsystem som kan driva ut förångat vatten vid precis rätt temperatur för att effektivt döda bakterier och andra patogener, men utan att skada lamineringen som appliceras på ditt golv. Detta hjälper till att desinficera ytorna, samtidigt som du blir av med damm och andra partiklar.

Förutom att vara ett utmärkt val för rengöring av laminerade golv, kan PurSteam ThermoPro Steam Mop Cleaner även användas för att rengöra andra ytor – inklusive mattor. Produkten kan även användas för att ånga rena kläder och plagg. Produkten är djurvänlig, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att skada dina katter och hundar.

PurSteam ThermoPro Steam Mop Cleaner kommer med en 340 ml behållare. Inga kemikalier behövs när du använder just denna ångmopp för att rengöra huset. Tillverkaren hävdar också att den desinficerande tekniken som används i enheten kan döda 99,99 % av de vanligaste bakterierna i ett genomsnittligt hem.

2. BISSELL PowerFresh Steam Mop

De Bissell PowerFresh Steam Mop är en enhet tillverkad av ett varumärke som har funnits sedan 1940. Varumärket är betrodd bland allmänheten och erbjuder ett brett utbud av kvalitetshushållsapparater till överkomliga priser. Den här moppen kommer till ett pris som är lägre än $100, men den erbjuder de funktioner du behöver för att effektivt rengöra laminatgolv, såväl som resten av ditt hus.

Se även  Hur man tömmer en diskmaskin med stående vatten

Bissell PowerFresh Steam Mop har en kompakt design, vilket är en viktig funktion om du har lite lagringsutrymme i ditt hem. Produkten använder ett kraftfullt ångsystem för att effektivt förånga vattnet som läggs till tanken. Detta gör att du kan sanera ditt laminatgolv, såväl som andra golv och ytor, utan behov av rengöringsmedel.

Den vridbara styrfunktionen gör det lättare att skjuta ångmoppen i hela huset. Det finns en 23-fots nätsladd ansluten till produkten, vilket säkerställer att du kan rengöra större ytor i ditt hus utan att behöva ständigt byta från en strömport till nästa.

Det finns två fästkuddar som följer med vid köp av Bissell PowerFresh Steam Mop. Den första är en mjuk mikrofiberkudde som tillåter skonsam rengöring av dina ytor. En andra mikrofiberskrubbdyna ingår också för att hjälpa dig att bli av med de tuffare fläckarna på golvet.

3. Shark Steam Pocket Mop

Varumärket Shark har blivit exceptionellt populärt bland människor som letar efter effektiva rengöringsverktyg och apparater medan de handlar med en mindre budget. De Shark Steam Pocket Mop kommer till ett pris som faller under $60, vilket gör det till ett mycket prisvärt alternativ. Samtidigt har produkten den kraft du behöver för att hålla dina laminatgolv rena.

Shark Steam Pocket Mop erbjuder en extra stor vattentank, vilket ger dig möjligheten att täcka en större yta av ditt golv innan du behöver fylla på tanken. Det tar 30 sekunder för ångmoppen att starta och nå en lämplig temperatur, vilket innebär att du inte behöver vänta en längre tid innan du kan börja använda enheten.

Ångmoppen levereras med två mikrofiberkuddar som kan tas bort från enheten. Dessa rengöringsdynor kan tvättas i maskin, vilket gör det lättare att hålla moppens underlägg rena hela tiden. Lyft-och-lås-systemet hjälper till att minska smuts som ofta orsakas av dessa moppar.

Moppen har ett mjukt handtag. Detta gör det bekvämare att hålla i ångmoppen medan du städar dina golv. Produkten kan också desinficera ditt laminatgolv utan några starka kemikalier, vilket gör detta till en perfekt ångmopp för hushåll med barn och husdjur.

4. Ljus nEnkel ångmopp

De Light ’n’ Easy Steam Mop kommer till ett bra pris och ger dig tillgång till funktioner som gör att du kan städa hela hemmet med en enda enhet. Priset faller strax under $70, och ångmoppen kommer i två olika färgalternativ, inklusive vit och svart. Du kan välja den färg du föredrar under kassan.

Ångmoppen har tillverkats för att ge en idealisk rengöringsanordning för flera ytor. Det är skonsamt nog att användas på laminatgolv, men också tillräckligt kraftfullt för att hjälpa dig att rengöra vinylgolv, injekteringsbruk, kakel och till och med mattor.

En manuell pump används i Light ’n’ Easy Steam Mop, vilket ger dig bättre kontroll över mängden vatten som drivs ut till ångtanken. Det finns också en knapp som låter dig koppla på eller stänga av ångfunktionen manuellt. Ångmoppen har en 220 ml tank och har en nätsladd som är 20 fot lång.

Inga kemikalier behövs för att använda ångmoppen, vilket ger ett säkrare sätt att rengöra laminatgolv i hus där husdjur eller barn kan vara närvarande.

5. SKG 1500W Ångmopp

Nästa på vår lista är SKG 1500W Steam Mop, ett kraftfullt alternativ som kommer med en något högre prislapp än några av konkurrenterna vi redan har tittat på. Denna ångmopp erbjuder flera funktioner, vilket gör att du effektivt kan rengöra laminatgolv i ditt hus, såväl som andra typer av ytor.

SKG 1500W ångmoppen värmer snabbt upp vattnet som läggs till tanken på bara en halv minut. Vid det här laget kan du omedelbart börja använda moppen på önskad yta. Huvudet kan vridas 180 grader, vilket gör att det blir betydligt enklare att ha kontroll över ångmoppen medan du städar dina golv.

En speciell funktion som bör noteras här är den smarta digitala inställningen. SKG 1500W ångmoppen ger dig möjligheten att enkelt ställa in kraften på ångan som stöts ut av moppen. På så sätt får du mer kontroll över upplevelsen medan du städar. Samtidigt kan du undvika att skada vissa ytor med ånga som har för mycket kraft eller en temperatur som är för hög.

6. Iwoly M11 ångmopp med handtagsbrytare

De Iwoly M11 ångmopp med handtagsbrytare kan vara ett av de dyrare alternativen som du hittar på marknaden, men du bör notera de speciella funktionerna som gör detta till en unik enhet. Ångmoppen har en prislapp som överstiger $100.

Se även  3 naturliga och enkla sätt att rengöra handfat i badrummet

Iwoly M11 Steam Mop har en inbyggd handtagsomkopplare. Detta är en speciell funktion som de flesta tycker är bekväm, eftersom den ger dig full kontroll över när enheten faktiskt kommer att skjuta ut ånga på ytan du rengör. När du släpper strömbrytaren slutar enheten omedelbart att släppa ut ånga.

Produkten har en 1100W motor, vilket ger ett kraftfullt sätt att producera ånga. Ångan drivs också ut vid en temperatur som kan sanera ditt laminatgolv, såväl som andra ytor, utan att behöva använda några hårda eller giftiga kemiska lösningar.

7. Comfyer Vapor Steam Mop

Om kvalitet och funktioner är dina främsta prioriteringar och du inte har något emot att spendera lite extra, överväg att plocka upp det Comfyer Vapor Steam Mop till ett pris av strax under $150. Denna produkt har en kompakt design, men ger dig ändå en kraftfull motor som kan leverera rätt ångtryck för att städa upp dina laminatgolv.

Comfyer Vapor Steam Mop kommer med en 26-fots nätsladd. Detta ger dig större flexibilitet när det gäller hur långt ångmoppen kan röra sig från kraftporten. Produkten har också ett infällbart handtag, vilket gör den till ett bättre alternativ när du letar efter en bärbar ångmopp. Handtagets höjd kan även justeras efter dina personliga preferenser.

Tillverkaren hävdar att just den här ångmoppen kan rengöra ditt golv effektivt, samtidigt som den blir av med fläckar, damm och allergener, genom att helt enkelt använda det kraftfulla ångsystemet som är inbyggt i moppen. Huvudet kan rotera i 180 graders vinkel, vilket gör det bekvämare att rengöra golvet – speciellt i hörn och områden där du kan behöva vända dig ofta.

8. Smart Living Steam Mop Plus

Det sista alternativet för dem som vill få den bästa ångmoppen för laminatgolv är Smart Living Steam Mop Plus. Detta är ett av de dyrare alternativen som du kommer att hitta på marknaden idag, men kvaliteten och uppsättningen funktioner är definitivt överlägsen många av konkurrentens ångmoppar som finns tillgängliga för närvarande.

En av de bästa funktionerna som erbjuds av Smart Living Steam Mop Plus är det faktum att den inte kräver användning av rengöringsmedel eller några kemikalier för att hjälpa till att desinficera dina ytor. Produkten använder destillerat vatten, som förångas och skjuts ut direkt på laminatgolvet för att underlätta rengöringen.

När den väl är påslagen kommer ångmoppen att använda en hög temperatur på 110 grader Celsius för att skapa ånga från vattnet som används i tanken. Denna värmenivå kan effektivt desinficera ytor utan att skada laminatgolvet.

Smart Living Steam Mop Plus kommer i vit och grön färg. Inga alternativa färgalternativ finns tillgängliga. Förutom att vara ett utmärkt val för att hålla laminatgolv rena, är denna produkt också idealisk för alla andra typer av hårda golvytor. Mikrofiberkudden kan tas loss för rengöring. Detta är en återanvändbar kudde och behöver bara bytas ut när den ursprungliga kudden har blivit utsliten.

Slutsats

Även om laminatgolv i ditt hus kan vara ett bra sätt att se till att ditt golv är robust, hållbart och lätt att rengöra, utan rätt utrustning kan du skada golvet när du rengör det. Med den bästa ångmoppen för laminatgolv kan du dock enkelt desinficera ytan, hålla den ren och inte behöva oroa dig för att orsaka skada.

Det finns många olika ångmoppar som kan fungera för laminatgolv på marknaden idag, men de skiljer sig åt när det gäller kvalitet, egenskaper och, naturligtvis, prissättning. Vi delade vårt urval av de bästa alternativen i det här inlägget och gav en köpguide som hjälper dig att förstå vad du ska leta efter när du köper en av dessa produkter.

Lämna en kommentar