Bass Boat vs Fishing Boat: Vad är skillnaden?

Om du har varit nyfiken på skillnaden mellan en basbåt och en fiskebåt, leta inte längre. Efter att du har njutit av den här informationen kommer du att kunna känna dig säker på det val du gör angående din båt.

Den största skillnaden mellan en basbåt och en fiskebåt är utrymmet. Det finns mer plats för människor på en fiskebåt än det finns i en basbåt. Ofta har basbåtar ett bättre alternativ när det gäller bobrunnar och lagringsutrymme.

Men vad är annorlunda? Hur vet du om du väljer en basbåt eller en fiskebåt? Det enda sättet att svara på det är att fortsätta bläddra igenom den här artikeln där du hittar svaren på dina frågor. Vi ska försöka beröra de viktigaste delarna som är viktiga för att välja den båt som du vill köpa.

boende

Om du försöker hitta något som kommer att ha det bättre alternativet för att gå ut på vattnet för att fiska, så är det ganska uppenbart varför du har kommit till denna plats. När det gäller vissa boenden är det ganska olika mellan de två.

Med en basbåt har de plattformar både fram och bak på båten som gör att man kan kasta loss där. Det finns också platser där du kan lägga till fiskestolar. Även om det mesta du kan passa bekvämt skulle vara tre. Det finns även förvaringsutrymme för redskap och annan utrustning.

De flesta av basbåtarna har en luftad tank ombord för fisk. Så det är definitivt ett bra tillbehör att ha när du är på väg ut på vattnet för att få lite bra fiske.

Byter du över till fiskebåten, det finns definitivt mer plats för att du ska kunna ha fler människor. Fiskebåtar kan bekvämt passa åtta personer i båten. De brukar också ha en skyddande vindruta. De flesta av dessa båtar används vanligtvis för vattensporter eller dagskryssningar. Det finns löstagbara komponenter samt massor av förvaringsplatser. Detta gör det lite lättare att flytta runt.

  Kajakpaddling när du är gravid? En kajakguide när du bär

De andra sakerna som du kan få med en fiske-/skidbåt är inbyggda skidställ, förhöjda plattformar, och du kan till och med lägga till eller ta bort några fiskestolar, beroende på vilken sport du ska ägna dig åt. dag.

Lagring

När du tittar på layouten för både basen och fiske/skidbåten kan du se att det säkert finns mycket mer utrymme som är tilldelat i fiskebåten.

En basbåt har förvaring som mest är till för huvudutrustningen som du ska ta med dig ut i vattnet. Det inkluderar spöförvaring, redskapsförvaring, skåp och bobrunnar. Generellt sett kan förvaringsfacken för en basbåt täcka större delen av ryggen om du inte har fler än ett par personer som åker i båten. Sen igen, det beror på basbåtsmodellen också.

Som vi nämnde tidigare finns det en förvaringsplats i basbåtarna som används för att lagra fisken som du har fångat, så det är något som den andra båten inte nödvändigtvis följer med om du inte har en speciell båt.

Med fiskebåtarna finns det en hel del ställen som man valt att ha förrådet som hjälpte till att kunna göra fiske/skidbåtarna rymligare. Vanligtvis, eftersom dessa används för vattensporter, kommer det att finnas mycket plats för flytvästar, ibland snacks och flaggor också. Det kan finnas en del spöförvaring också.

När du tittar mellan dessa beror det verkligen på om du ska ut på turneringar eller inte, eller om du använder den här båten för lite tid med familjen. Om det är mer förvaring du behöver för underhållningsändamål är fiskebåten dit du skulle vilja åka. För turneringar skulle det säkert vara basbåten.

Kraft

När du ska leta efter kraften som finns bakom båten, kommer du att upptäcka att basbåten kommer att ha en trollingmotor med höga hästkrafter. Eftersom de är mindre kommer det att ge dig den kraft du behöver för att komma dit du vill i tid. Perfekt om du är någon som letar efter det där hålet.

  Kan jag gå runt i min husbil medan jag kör?

Basbåtar kommer vanligtvis att ha utombordsmotorer ifall du behöver ta en annan person med dig ut på vattnet.

Med fiske-/skidåkningsbåtar kommer du att veta att du kommer att ha en bekväm åktur oavsett vilken hastighet du åker. Detta kommer definitivt att vara kraftfullt också, men tillräckligt anpassningsbart för att ha skidåkare eller knölar bakom din båt längs vattnet.

Vanligtvis vill du inte gå över 150 hästkrafter när det kommer till din motor, särskilt när det gäller de som dras bakom. Du vill inte gå för långt eller för lågt eftersom det i sin tur kan orsaka mer skada än att faktiskt hjälpa dig att komma dit du behöver.

Så se till att när du planerar att skaffa en båt – särskilt om den är begagnad, att du kontrollerar etiketten på insidan av båten som visar dig den maximala kapaciteten du kan ha när det gäller hästkrafter.

Manövrerbarhet

När du går tillbaka och tittar på alternativen som vi redan har pratat om, är en sak som förmodligen är viktigast båtens manövrerbarhet. När det gäller det finns det flera alternativ för detta.

När det gäller grunt vatten och grovt vatten kommer ditt bästa alternativ att vara basbåten. När det är grovt vatten är fiske-/skidbåten inte riktigt lika robust och pålitlig som den andra. Med det är det lika viktigt att notera att fisken/skidbåten kommer att bli bättre på att röra sig i vattnet när det gäller skarpare svängar.

F/S-båtar används ofta för vattensporter, så det kommer definitivt att vara vettigt att de skulle kunna svänga bra jämfört med andra båtar. Fiskebåtar kan hyvla bra, men de har också sannolikheten att studsa av vattnet när du går, helt enkelt på grund av formen på skrovet och balansen i utrustningen.

  Varför är luftballongturer så dyra?

De små basbåtarna är robusta och kan svara och reagera bättre på grovt vatten, vanligtvis på grund av en extra domkraftsplatta som tillåter en förskjutning av propellerns djup. Du kan också lägga till en domkraftsplatta till din F/S-båt, men det brukar finnas en del utrustningsställ och annat som läggs på båten. Så se till att du är medveten om var allt kommer att gå innan du bestämmer dig för att installera domkraftsplattan.

Gör ditt val

Som detta har sagts när vi har gått igenom den här artikeln är att det verkligen kommer att bero på vart du är på väg med båten. Om du ska ut på några turneringar, då är det något du skulle vilja titta in i en basbåt för. De ger dig adekvat förvaring samt de hästkrafter och utrymme som du behöver för att få den bästa basupplevelsen.

Om du letar efter en båt som du ska använda med din familj för vattensporter, eller bara gå ut på vattnet för en tur för att ge dig ut och titta på solnedgången eller bara för att tillbringa lite tid på vattnet , detta kommer att vara det bästa alternativet. Om du fiskar ibland är det också ett bra alternativ. Eftersom detta mest skulle användas för underhållning än fiske.

Valet är ditt, men i verkligheten finns det verkligen inget sätt att du kan gå fel om du vet vad syftet med din båt kommer att vara. Med det kan du ta ett säkert beslut om att du ska välja rätt båt för dig.

Båtliv är något som definitivt är mer avkopplande än andra aktiviteter som du kan göra utomhus. Så, oavsett om det är för familjen eller för personligt bruk, det finns ett alternativ för alla, och det är det fantastiska med dessa båtar. Du kan hitta båten som du kommer att ha i många år framöver.