Baitcasting Rod & Reel: Dessa är toppvalen under $150

De flesta nybörjare kommer inte att vilja spendera en förmögenhet på sitt första baitcasting spö och rulle och jag var precis likadan. Jag har provat och testat flera olika kombinationer och i det här inlägget kommer jag att prata om bästa baitcasting combo under $150.

Enligt min åsikt, den bästa baitcasting-kombon under $150 är Shimano SLX-rullen med ett Ugly Stik Elite-kastspö. Rullen var precis lika solid som några av de avancerade modellerna där ute och även om den inte var den bästa var den ganska svår att slå för priset. Spöet är superstarkt (och billigt) också och om du slänger på en flätlina av kvalitet så känns det lika bra som ett spö som är dubbelt så mycket.

Jag har inte testat varenda combo där ute så jag kan inte riktigt säga att detta är den absolut bästa men det var det jag slutade med för min första baitcasting-inställning. Jag har använt den ett antal gånger och den är fortfarande stark. Det är precis vid $150-strecket och det är därför jag tror att det är ett bra alternativ för nybörjare eller någon som inte vill bryta banken. Fortsätt läsa för alla detaljer.

Ugly Stik Elite Rod

Enligt min åsikt är detta bästa kastspö under $50. Jag har testat en hel del konkurrenter i den här prisklassen och ingen av dem kändes lika stabil eller hade samma betyg. Det är definitivt inte det mest känsliga eller högkvalitativa spöet som finns men för 50 spänn går det inte att slå.

  Är en Yamaha TTR 125 en 2-takts eller en 4-takts?

Jag fick 6’6 tum medium-tung alternativet och det är vad jag skulle rekommendera. Den finns i några andra storlekar tror jag och du kan få en lättare eller tyngre version men jag har kunnat fånga alla sorters fisk på saken utan problem.

Den är dessutom otroligt rejäl och hållbar och har tagit stryk och hållit sig bra. Jag drar den genom busken och genom smutsen hela tiden och den hålls uppe som en mästare.

ful stik elite kastspö recension

De guider på detta spö (hålen som linan går igenom) verkar vara mycket robustare jämfört med andra spön i denna prisklass och det är en annan anledning till att jag valde det.

Jag vet inte vilken största fisk du kan fånga på den men jag har sett videor där folk fäster en ganska bra vikt och den gick inte sönder. Jag har fångat allt från 1 lb Kokanee till 10 lb sjööring på det.

Jag skulle rekommendera dig genom en flätad linje på den eftersom det hjälper till att göra spöet känsligare. Om du har använt ett spö som kostar ett par hundra dollar kommer du att märka skillnad, men att använda flätad lina stänger det gapet. Den sträcker sig inte som en vanlig linje och det är det som förbättrar känsligheten så att du kan känna de minsta bett.

Se hela recensionen här och det billigaste stället att hämta det.

Shimano SLX rulle

Det här är min favoritrulle under $100 och är den jag köpte till min första baitcaster. Jag har alltid gillat Shimano-produkter och jag tycker att det är ganska svårt att slå den här för priset. Jag tycker också att det är en av de snyggare rullarna på marknaden.

  Monofilamentledare: varför och när du ska använda mono

De kvalitet av den här rullen verkar vara lika bra som några av de dyrare enheterna och jag har inte haft många problem med den. Det är inte den mest tunga eller smidiga rullen men den har alltid gjort det jobb jag behövde göra.

Shimano SLX Baitcaster recension

Jag använder alltid en flätad lina som min huvudsakliga fiskelina och den kastar ganska bra. Det följer med smart sudd handtag och rullar in såväl som dyrare alternativ. Jag skulle lätt betala 200 spänn för den här rullen.

Den enda nackdelen är att bromssystemet inte är lika lätt att justera som vissa. Vissa rullar har en ratt som du kan vrida på för att justera bromsarna men SLX har en sidoplatta som måste tas bort. Det tar bara 10 sekunder men en vridning skulle vara lättare.

Om du är någon som har använt en baitcaster ett tag eller har en massa pengar att spendera så kanske du vill gå med en uppgraderad modell men för alla andra är detta en absolut grymt bra rulle att få.

Kolla in hela recensionen och det billigaste stället att få tag på.

Som jag sa, jag har inte provat varenda kombination av spön/rullar där ute så jag kan inte med säkerhet säga att detta är det bästa alternativet. Det är den jag åkte med och har inte haft några problem alls med den. Jag köpte rullen eftersom den gjordes av Shimano som är ett av de mest populära företagen där ute och den hade en massa solida recensioner. Jag hämtade spöet för att det var billigt och många hade bra saker att säga om det. Du kan dock inte gå fel för 150 spänn.

  Kostnad för fiskespö: hur mycket du kommer att spendera i genomsnitt

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.