Backpacking för första gången? Kom ihåg dessa 10 tips

Din första ryggsäcksresa kommer aldrig att bli din mest framgångsrika, men den kommer alltid att vara din mest meningsfulla. Som sagt, ju mer du lär dig innan din resa börjar, desto mer sannolikt är det att du får en perfekt första gången. Med det i åtanke har jag satt ihop den här listan med 10 saker som spirande backpackers bör komma ihåg.

Inget jag tänker säga är banbrytande, men det är liksom poängen. Följande tips hjälper dig att ha en bra förstagångsbackpackning, eftersom det vanligtvis bara är grunderna.

första gången backpacking omslagsfoto

1. Backpacking är säkert…

Säkerhet är ett primärt bekymmer för många nybörjare. Det kan vara lite läskigt att ta sig bort från civilisationen och vara milsvida från mat, rinnande vatten och räddningstjänst. Men faktum är att att vara i en stat eller nationalpark är mycket, mycket säkrare än att bo i de flesta amerikanska städer – även de säkraste har en högre dödlighet än vildmarksområden.

Så även om det är okej att undra över din säkerhet, vet att det inte finns någon anledning att vara mer orolig än en vanlig lördagseftermiddag. Backpacking är något av det säkraste du kan göra…

2. … Men bara om du är smart

Backpacking är otroligt säkert om du gör det rätt, men otroligt farligt om du gör det fel. Om du inte är noggrann med att vara förberedd, medveten och ansvarsfull riskerar du att skada dig själv, någon annan eller miljön omkring dig.

Se till att du vet vart du är på väg, vad du behöver när du kommer dit och vad du ska göra om problem uppstår. Om du planerar att vara oförberedd, hänsynslös eller båda, skulle jag inte säga att backpacking är en säker idé om du inte har en verkligt exceptionell guide.

3. Din första backpackerresa ska vara enkel

Funderar på John Muir Trail och vandra över 200 miles över 12 nätter på din första backpackerresa? Tänk om.

Även om du kanske kan avsluta den resan på ditt första försök, kommer det att suga. Dina fötter kommer att brinna, dina ben kommer att kännas som att de mals till damm, och ingen av de otroliga vyerna och sevärdheterna kommer att hjälpa.

  Behöver du ett tältfotavtryck?

Åk för tungt på din första ryggsäckstur – för många mil, för många nätter eller för många höjdförändringar – och du kommer att ångra att du inte tog det lugnt för att verkligen njuta av det.

Första gången du gör något kommer aldrig att bli den bästa, och det gäller även backpacking. Du får för mycket grejer, fel grejer, fel mat eller för mycket mat, för mycket kläder eller fel kläder… listan fortsätter.

Så istället för att göra din bucketlist-resa direkt, är det bättre att välja en kortare, enklare (men inte mindre vacker) resa så att du kan göra misstag, lära dig och verkligen njuta av resan intensivt!

4. Du behöver förmodligen nya vandringskängor

Ett av de enklaste sätten att hata din första resa är att välja fel typ av skor. Löparskor, sneakers, sandaler och gamla vandringskängor är (för de flesta, men inte alla) fel typ av skor.

Skaffa ett par bra vandringskängor och se till att de passar dina fötter innan du betalar för dem. Och släng inte ditt kvitto förrän du har gått några mil i det. Det kan ta dig några försök, men det är mer än värt det att hitta vandringskängor som är perfekta för dina fötter och förhindrar värk, blåsor och elände på en ryggsäckstur.

5. Snåla inte med ryggsäcksutrustning

När det kommer till ryggsäcksutrustning och vandringsutrustning finns det två sätt att slösa bort dina pengar:

  1. Att köpa grejer i friluftsbutiker som man inte behöver och/eller som är för dyra för att det är coolt.
  2. Köp soputrustning för det är billigt.

Att köpa de häftiga sakerna är bra, men bara om du är okej med att spendera pengarna. Å andra sidan är det värre att köpa billiga grejer. Enkelt uttryckt är kvaliteten på utrustningen som du hittar i ”utomhussektionerna” i Target och Big Lots långt under det absoluta minimumet; köp ett tält eller ryggsäck från någon av dessa butiker så kan du lika gärna boka in ett möte i din kalender för att köpa ett snyggare i det ögonblick du kör förbi en REI.

6. Björnland innebär extra förberedelse

Backpacking i björnland är inte i sig farligare än någon annanstans; björnattacker är så otroligt sällsynta att även den mest rädda personen i din grupp har lite att oroa sig för.

  Backpacking vs bergsbestigning: Vad är skillnaden?

Som sagt, backpacking där björnar bor betyder att du behöver förbereda dig lite mer. Ta med eller hyr en björnbuss eller björnsäker väska att förvara din mat och förvara den mer än 60 meter från ditt tält på natten. På så sätt kommer ingen björn att få en doft av din mat och komma för nära för komfort. Björnbussar/björnhängare krävs av myndigheter i många nationalparker, nationalskogar och rekreationsområden.

Överväg även take away björnspraya björnhorn, eller båda. Björnspray ger enorm sinnesfrid att veta att du kan avskräcka en attackerande björn i ett scenario som är en gång i livet. Björnhorn, å andra sidan, används för att låta björnar veta att du är där så att de kan hålla avstånd (vilket de vanligtvis föredrar att göra).

Läs mer: Dödar skärvor av lufthorn björnar?

7. Att förbereda kroppen är avgörande för spirande backpackers

Även om du redan är måttligt aktiv kommer en ryggsäckstur vara fysiskt utmanande. Om dina muskler kan hantera ansträngningen, kanske dina leder inte kan hantera påverkan. Om dina lungor är starka nog för hög höjd,

Under veckorna före din resa, försök att planera promenader eller lokala vandringar som motsvarar cirka 80 % av din planerade dagliga körsträcka. Till exempel, om du planerar att tillryggalägga 12 miles per dag, vilket är ett högt tempo för de flesta, bör du förbereda dig för en 9-10 mil promenad som leder fram till din resa.

Du kan hoppa över träningen om du vill, men du bör vara 100% säker på att du kan hantera din utvalda ryggsäcksresa innan du fattar det beslutet!

8. Berätta för någon var du backpackar

Backpacking tips
Jag tog den här bilden vid Diablo Lake i North Cascades National Park – en av de vackraste vyerna jag någonsin sett!

Börja aldrig en promenad utan att minst en person hemma vet om det. Även i närliggande statliga parker behöver någon veta var du är, hur länge du kommer att vara där och när du planerar att komma tillbaka.

Det är uppenbart, jag vet, men det finns ett sorgligt samband mellan dödsfall i backpacker och att glömma detta uppenbara steg! Många människor som dör i nationalparker kunde ha överlevt om de hade berättat för någon var de kan hitta dem och när de ska ringa räddningstjänsten om de inte hört av sig.

  Vad är Micro Spikes?

Du kan också överväga att köpa eller hyra en Personlig Lokator Beacon (PLB) som låter dig kommunicera via satellit med utvalda kontakter. Jag hyrde en Garmin InReach enheten under en resa förra året, och den sinnesfrid den gav var ovärderlig. Jag kunde skicka sms till min mamma varje kväll för att ge hennes ångest en paus.

9. Snåla inte med mat

Som en fysisk disciplin har backpacking mycket gemensamt med uthållighetsracing. Oavsett om det är löpning, cykling eller vandring i nationalparker, ju längre du tränar, desto viktigare blir din näring. Och för backpackers, ju mer intensiva kilometer du kör, desto viktigare är din näring.

Det är mycket viktigt att du får i dig tillräckligt av följande näringsämnen (minst):

  • Protein
  • Kolhydrater
  • Vitaminer
  • Natrium
  • Kalium

Du kan inte bara fylla en plastpåse med trail mix och avsluta den; du måste ha en genomtänkt plan för att säkerställa att du får i dig de kalorier du behöver ordentligt.

Denna resurs om ryggsäcksnäring är mer användbar än något jag kan skriva åt dig; om du vill lära dig mer om hur man äter på språng rekommenderar jag att kolla in det!

10. Du verkligen, Verklig Behöver en karta

Det är en ålder av 5G, GPS och 24/7-anslutning, men du behöver fortfarande en karta för backpacking, och jag rekommenderar att du har två. Ett digitalt kort, laddat ner till din telefon, och ett sekundärt fysiskt kort om du förlorar åtkomsten till ett av dessa kort. Även på etablerade, hårt trafikerade stigar är du mycket säkrare med en karta än utan.

För nära

Säker backpacking är inte precis raketvetenskap. Du behöver inte vara en vildmarks- eller överlevnadsexpert för att ha det bra eller skydda dig själv i en klibbig situation. Du behöver bara vara ansvarig, förberedd och medveten – följ bara spelreglerna så kommer du att klara dig.

Nästa:

  • Tips för vandring i varmt väder
  • Vad är backpacking? Definitioner och historia
  • 13 skäl att åka backpacking