Attraherar trästolpar möss?

Möss och andra gnagare kan snabbt störa en lugn natt vid elden. De kanske inte kan skada dig, men den rädslan skrämmer mig varje gång. Jag fick en mus körd över armen för att samla ved för några år sedan och jag tänker fortfarande på det varje gång jag går fram till en vedhög. Det väcker en vanlig fråga. Attraherar vedhögar möss?

Ja, vedhögar kommer att locka möss, men det finns sätt att förhindra dem från att komma in i högen. En oövertäckt vedhög ger skydd, vatten och ett obegränsat utbud av mat. Din lilla hög med ved är den perfekta livsmiljön för en vänlig grannskapsmus.

Tänk om jag hatar möss och vill bli av med dem innan de kommer in i mitt hus? Att bli av med möss är mer en konstform än en garanterad vetenskap. Fortsätt läsa för att ta reda på hur jag hindrar möss från att häcka i min vedhög. Det är förmodligen lättare än du trodde!

Varför lockar trästolpar möss?

Trästolpar är det perfekta gömstället för gnagare. En sällan använd hög skyddar dem från rovdjur. Ger ett obegränsat utbud av insekter och larver att äta och det finns oftast vatten att dricka. Det är lätt att förstå varför gnagare gillar att kalla trästolpar hem.

Så hur håller du möss borta från din vedhög? Det är en ganska svår fråga, eftersom det inte finns ett rätt svar. Allt du kan göra är att göra träet mindre mysigt och hoppas på det bästa. Man kan oftast bli av med möss utan att använda gift.

Håll möss borta från din vedhög

Tyvärr är det lättare sagt än gjort att få ut möss ur en vedhög. Det blir mycket svårare att driva ut dem när de väl bygger bo. Det är inte omöjligt, men att hålla dem utanför i första hand är en mycket enklare lösning. Jag ska ge dig några tips för att få bort möss från din ved.

  • Håll ved borta från huset: Jag börjar med det här, även om det inte hjälper att hålla gnagare borta från din vedhög. Att lagra trä 20 till 30 fot bort från huset kan hjälpa till att förhindra gnagare och insektsangrepp i ditt hem. Gnagare, insekter/insekter och annan ohyra lockas naturligt till trästolpar. Bjud inte in dem i ditt hem!
  • Använd ett avskräckande medel för gnagare: Jag började spraya gnagare sheriff musmedel runt mitt hus för några år sedan. Det är egentligen bara pepparmyntsolja som gnagare påstås hata. Ärligt talat har jag ingen aning om det fungerar, men det håller ekorrar borta från mina fågelmatare, så det måste göra något. Det är värt att köpa en flaska att spraya på din ved. I värsta fall slösar du några dollar och ditt trä luktar pepparmynta.
  • Använd ett vedställ: Att få ditt virke från marken och täcka det är 90 % av kampen för att förhindra möss. Att höja eller täcka ditt trä hjälper till att förhindra träröta och avsevärt minska myror, termiter och andra insekter som äter möss. Utan en buffé med allt du kan äta är det mycket mindre benägna att möss kommer hem till din vedhylla. Man kan stapla ved på lastpallar, men jag rekommenderar att köpa/bygga ett riktigt vedställ. Jag köpte nyligen ett set vedställsfästen och det gjorde det så mycket lättare att bygga mitt rack. Det tar mindre än 5 minuter att skruva ihop allt.
  • Täck högen: Det spelar ingen roll hur du täcker stapeln, så länge sidorna är öppna för att främja luftflödet. De allra flesta människor kastar en presenning på sin vedhög och slutar. Det slutade med att jag köpte en billig REDCAMP vedskydd, eftersom jag är in och ut ur högen varje dag. Att få bort ved från högen är så mycket lättare nu att jag inte behöver pilla med en presenning hela tiden.
  • Ta bort mat: Att hålla ditt trä torrt och förhindra röta kommer att ta bort det mesta av maten från högen, men du bör också ta bort andra närliggande mat- och vattenkällor. Det är farligt för en mus att komma ut ur sitt bo på jakt efter mat. Att placera fågelmatare längre bort från din ved kan vara den sista pushen för att skrämma bort dem.
  • Lys upp högen: En sträng med uteplatslampor som hänger nära din vedhög eller en solcellsdriven lampa kommer att avskräcka djur från att bosätta sig. Dessutom är det så mycket lättare att ta tag i trä från en väl upplyst hög. En väl upplyst vedhög är så vacker när jag går och hämtar ved klockan 05:00 innan jobbet
  • Besök din stack regelbundet: Genom att regelbundet skaka din vedhög skrämmer du bort skrämmande möss. Jag rekommenderar att gå till högen flera gånger varje dag under några veckor för att plocka ut bomöss. Flytta virke, göra lite ljud och stör deras bo. Efter ungefär en vecka åker de förmodligen.
  • Håll ditt virke utanför: Du vill inte locka in möss i ditt hem. Förvara den stora majoriteten av din ved på ett ställ utomhus och ta bara in en veckas ved åt gången. Se till att träet är kryddat för att minska insektsinnehållet.
  • Rotera stapeln: Ta inte alltid tag i ved från toppen av närmaste vedhög. Jag har två högar sida vid sida som jag jobbar utifrån. Det äldre virket går i den ena högen och nyhugget virke i den andra. Ta din äldsta ved först och arbeta dig igenom den långsamt. Mindre tid på högen betyder mindre chans till bo.
  Hur man sätter upp ett campingtält på en betongplatta

Om du följer alla tips ovan kan du hålla möss borta från din vedhög. Om det är ett stort angrepp kan du behöva vidta strängare åtgärder.

När ska jag använda gift?

Jag brukar inte rekommendera att använda gift för att hantera ett problem med utomhusgnagare. Det fungerar, men det finns konsekvenser nedströms för att sätta ut gift. Det är som fjärilseffekten. Om du förgiftar mössen, förgiftar du allt de äter.

Tänk på det! Vill du verkligen döda dina grannars katter, rävar, tvättbjörnar etc.? Det gör jag verkligen inte.

Identifiera tecken på möss

Naturligtvis är det enklaste sättet att identifiera möss att se dem springa runt. Att se en mus då och då är inte så illa. De skadar inte vedhögen och är i allmänhet ofarliga om de förvaras utomhus. Jag hatar hoppskräcken, men att döda dem är vanligtvis onödigt. Du behöver inte ta itu med dem förrän de går ur hand, eftersom de kan invadera ditt hem, skjul eller garage.

Var uppmärksam på hur ofta du ser dem. Det är stor skillnad mellan att se möss varje dag och att se dem varannan månad. Om du ser möss varje dag betyder det att du har ett angrepp och måste hantera situationen. Mindre frekventa iakttagelser kan hanteras utan drastiska åtgärder.

Andra tecken på möss, råttor och gnagare är spillning, gnagt trä och bomaterial. Små spillning tyder vanligtvis på vanliga sorkar eller sorkar. Större spillning kan betyda att råttor eller ekorrar häckar i närheten.

Råttor kan vara otäcka små buggare, så använd handskar och du kommer förmodligen att behöva använda lite gift för att kontrollera dem. Du vill inte bli biten och i slutändan behöva rabiesvaccinet. Det är en serie på 3 doser vilket är väldigt smärtsamt och jag blev väldigt sjuk efter min.

  Behöver jag antibiotika efter ett fästingbett?