Attraherar hundmat fisk?

Din hund gnäller och gnäller alltid om du lämnar dem hemma på dina fisketurer. Det var ungefär samma historia i morse, så du packar en burk torr hundmat, tar tag i dina fiskeredskap och är på väg med Fido i släptåg. Ändå är hundmat bara för hundar, eller hur? Eller kan man fånga fisk med den?

Ja, hundmat lockar fisk, särskilt havskatt, panfish och karpar. De flesta sportfiskare använder torrt pelleterat hundfoder, antingen på egen hand eller i kombination med mjöl, vatten och majsstärkelse för att göra den degigare. Blötfoder för hundar är ett annat alternativ, även om det är mycket stökigare!

I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om att använda hundmat för att fånga mer fisk, inklusive tips om hur du rullar in din favoritfiskart. Se till att du fortsätter läsa, eftersom du aldrig vet när du behöver ett alternativ till artificiellt och till och med levande bete!

Kan du använda hundmat för att fånga fisk?

Du har provat många val av bete genom åren för att rulla in mer fisk, speciellt när du går igenom lite av en torr period av fiske. Du har till och med använt unika konstgjorda beten som spinnerbait eller mjuka plastmaskar.

Allt bete du har provat är dock avsett för fisk. Du kan inte förstå att använda hundmat – vått eller torrt – till fisk. Trots allt är grejerna formulerade för hundar, eller hur?

Ja, det är det, men hundmat är ett gångbart alternativ för att fånga fisk. Om du frågar dina sportfiskarvänner, förr eller senare, kommer du att stöta på någon som lätt kommer att erkänna att de använder hundmat för att fylla sin kylare med fisk.

Vissa sportfiskare använder hundmat på egen hand. Andra kombinerar det med ost eller bröd för att göra en supermix som till synes ingen fisk kan motstå. Mer kommer att göra den degig med majsstärkelse och andra ingredienser (mer om detta senare!).

Den huvudsakliga frågan du kan ha när du börjar använda hundfoder som fiskbete är om du ska sträcka dig efter våtfodret på burk eller det pelletiserade torrfodret. Du kan använda antingen eller!

Uppenbarligen kommer våtfoder att vara det stökigaste av de två alternativen, vilket är anledningen till att en ostduk eller strumpbyxor kommer att vara praktiska.

  De mest användbara tillbehören för hytt utanför nätet vi har hittat

Hundpellets kan börja torrt, men när de är i vattnet för länge kan de svälla upp och bli flagna och smuliga. Det finns alltså nackdelar med båda alternativen. Väg dina alternativ innan du väljer vilken typ av hundmat du vill ha.

Det verkar inte spela någon roll vilket hundfodermärke du väljer. Du kan doppa i din hunds matförråd, men se till att du fyller på det. Om din hund äter dyr mat och du helst inte vill slösa bort den, kan du alltid köpa billig hundmat för att fånga fisk.

Det viktigaste är att hundmaten är smakrik. Om din hund kommer att äta det, så borde det verkligen räcka för den lokala fisken!

Vilka fiskar attraheras av hundmat?

Om du använder hundmat som fiskbete, vilka fiskarter kan du förvänta dig att komma bitande på linan? Något av följande är genomförbara alternativ om dessa arter lever i vattenmassor nära dig.

Havskatt

Den fiskart som är mest mottaglig för hundmat är utan tvekan havskatten. Vissa människor med sällskapsdjur matar dem hundmat. Antagligen kan det vara dåligt för fiskens hälsa att göra det på lång sikt.

Men även om du fångar och släpper ut havskatt, bör ett fall av att mata havskatt med hundmat inte orsaka några negativa effekter. Om du fiskar för att behålla och döda din fisk så spelar det inte så stor roll vad du matar dem.

Varför är havskatt så mottagliga för hundmat, frågar du? Som vi har pratat om på bloggen, gillar havskatter gärna nästan allt som är till och med på distans ätbart. Det gäller folkfoder som bacon eller ost, såväl som hundmat, pelleterad och blöt hundmat.

Bluegills

Bluegill – som också är känd som braxen eller den soliga – är en annan fiskart som kommer att bita för hundmat. I USA är det troligt att du hittar blågälar i västra New York, västra och norra Minnesota, västra Texas, Floridas kust, Virginias kust och östra Klippiga bergen.

Även i andra vattendrag i hela USA kan du rulla in bluegill. Att använda hundmat som fiskbete är ett bra sätt att få in mer av denna panfish. Deras vanligtvis intetsägande, insektsfyllda kost livas upp av närvaron av annan mat som hundfoder.

Karp

Med minst 10 arter slår vi vad om att det finns några karp som simmar vid din favoritsjö eller flod.

  Hur mycket väger mitt husbilstak? Är det säkert att gå på?

I USA jämfört med andra delar av världen är karp inte lika älskade, men vi säger varför inte ge karp ett försök? Du kommer att ha mindre konkurrens när du fiskar karp än andra fiskarter. Dessutom har du ett knep i rockärmen, att använda hundmat som fiskbete!

Att äta karp är en ganska intressant upplevelse. Fiskens mjuka konsistens i kombination med dess milda smak och vita kött gör att även de som egentligen inte gillar skaldjur kanske kan sitta ner och njuta av en måltid med kokt karp.

Tips för att fånga fisk med hundmat

Du räknar med att i utbyte mot att ta med din hund på din fisketur att de inte har något emot att du använder lite av deras mat till fiskbete. Nu när du ska prova det här välkända betesalternativet kommer här några tips för att lyckas.

Slå in våtfoder och sänk den

Det är inte bara rörigt med blött hundmat, utan det tenderar att flyta. För att få maten på ett djup som fisken biter efter rekommenderar vi att du binder upp en portion blöt hundmat i en ostduk eller till och med strumpbyxor. Inkludera en sten eller ett litet ankare med den provisoriska bindlen och släng sedan det hela i havet.

Hundmaten börjar sjunka på grund av stenens vikt. På det djupet kommer fisken att se betet och gå efter det. Agera snabbt och du kan ha en havskatt eller blågill på din tallrik ikväll!

Blanda torrfoder eller använd den på egen hand

Vissa sportfiskare använder torrfoder för hundar som är direkt från påsen. Andra gör som sagt hundfodret ännu mer hållbart genom att blanda det med andra ingredienser. Allt du behöver är lite majsstärkelse, mjöl och vatten.

När du kombinerar de tre produkterna med hundmaten ska resultatet bli degliknande. Det degiga betet kommer att fästa bättre vid din fiskekrok. Till skillnad från torrt hundfoder på egen hand kommer degen inte att börja svälla upp och falla isär på dig heller.

Kasta torrfoder på ytan som ett lockbete för ditt lockbete

Du kan också använda torr hundmat som ett lockbete, eller som ett sätt att säga till fisken att ja, du är här. Kasta en handfull torr hundmat i vattnet. Vissa fiskar som havskatt kommer upp till vattenytan för att äta om det finns tillräckligt med favoritmat där uppe. Ha din fiskelina redo, eftersom du kan rulla in en stor!

  Hur snabbt kan snöskotrar gå?

Annan icke-människ mat du kan använda som fiskbete

På bloggen har vi pratat mycket om att ge upp din pepperoni eller bacon till fisken som bete, men det kan försätta dig i en föga avundsvärd situation. Om du gillar tanken på att använda icke-folkfoder för fiskbete mer, här är några andra alternativ i samma veva som hundmat.

Kattmat

Kanske föredrar du katter framför hundar. Även om du aldrig skulle ta med din katt på din fiskebåt, kan du bete en del av deras mat. Du skulle använda kattmat på ungefär samma sätt som hundmat, göra det till en deg eller sjunkande våtfoder med strumpbyxor och en liten sten.

Pickerel, crappy och bluegills kommer att bita för kattmat!

Kycklinglever

Okej så tekniskt, kycklinglever är folkmat, men det är inte precis den mest eftertraktade delen av kycklingen. Om du tål konsistensen av kycklinglever kan du fånga mer sötvattensrandig bas och havskatt för dina besvär. Striper, bluegill och öring mumsar också lätt på denna del av kycklingen.

Cigarett fimpar

Vi pratade om detta i ett inlägg nyligen, men ja, cigarettfimpar är ett gångbart fiskebetealternativ. Vi är inte säkra på varför det fungerar, men det gör det. Som vi föreslog tidigare behöver du inte röka cigaretter för att hitta fimpar. Du kan alltid skrapa bort andra från marken om de är i tillräckligt bra skick.

Tvål

Lika konstigt som att använda cigarettfimpar som fiskbete är tvål. Det senare är ett mycket mer populärt och därmed acceptabelt alternativ bland sportfiskare. När vi säger tvål menar vi hård tvål, inte mjuk flytande tvål.

Kemikaliefria, doftfria tvålar lockar mest fisk. Elfenbenstvål är ett sådant märke som sportfiskare rekommenderar, men många andra märken borde också fungera. Luten i tvålen luktar fantastiskt för havskatt, hur konstigt det än låter.

Slutgiltiga tankar

Även om det inte är det konstigaste valet av fiskbete, finns det verkligen hundmat där uppe. Både vått och torrt hundfoder kan fånga mer fisk, särskilt karp, havskatt och blågälar. Nu när du kan det här lilla fisketricket kommer du att ha mycket roligare nästa gång du ska fiska!