Att välja rätt viktfördelningsfäste för din resesläp

Innan du väljer rätt viktfördelningsfäste för din släpvagn måste du veta din totala tungvikt. Tungvikt är namnet på den totala nedåtgående kraften som din lastade släpvagn applicerar på kulan på din viktfördelningsutrustning.

Det här är inte så förvirrande eller komplicerat som det först låter, men det är nytt för vissa trailers och skulle vara trailerägare. Så, först tar vi en snabb genomgång av släpvagnsdrag 101

Trailer Hitches 101

När vi pratar om släpvagnskopplingar syftar vi oftast på vad som egentligen är ett system som består av ett antal komponenter.

Ditt släpfordon består av:

 • Mottagarkoppling
 • Kulfäste
 • Trailerboll
 • Släpvagnskoppling
 • Dragstift
 • Säkerhetskedjor
 • Trailer ledningsnät

Mottagare Hitch

Detta är röret som är fäst på undersidan av ditt fordon. Den exakta designen är vanligtvis specifik för ditt fordon men storleken på öppningen är standard.

Kulfäste

Ena änden av kulfästet går in i mottagarens fäste. Den andra änden har en plats för trailerkulan.

Kulfästen kan vara gjorda av ett enda metallstycke eller de kan vara justerbara.

Trailerboll

Släpvagnskulan är den del av dragsystemet som normalt kommer att tänka på när du tänker på en släpvagnskoppling. Denna metallkula har en gängad skaft som gör att du kan ansluta den till kulfästet.

Trailerkulor finns i en mängd olika storlekar.

Många väljer att lämna mottagarens kopplings-kula montering-släpvagn kul set-up på plats när de inte drar en släpvagn.

Släpvagnskoppling

Släpvagnskopplingen är fäst vid föremålet du bogserar, och de finns i en mängd olika stilar.

Ena änden fästs på kulfästet. Denna ände av en släpvagnskoppling kan komma i en mängd olika storlekar. Som ett resultat måste du se till att din släpvagnskoppling passar din släpvagnskula.

  En guide till hur löpning kan förändra din kropp

Säkerhetskedja

Säkerhetskedjan förbinder släpet med dragfordonet och istället för bara en, bör du använda två säkerhetskedjor.

Under vår forskning stötte vi på många videor av släpvagnar som välter när de körde på vägen.

Alla förare som bogserar vad som helst bör vidta extra försiktighetsåtgärder för att köra säkert. Det finns dock några saker som en släpvagnskoppling kan göra för att minska risken för att du välter på vägen.

Rätt Wåtta Distribution

När du kopplar din släpvagn till ditt fordon kanske du märker några saker som ser ”off”. Det kan finnas övervikt som komprimerar den bakre delen av ditt fordon, vilket gör att det blir ojämnt.

En viktfördelningskoppling tvingar tillbaka den vikten på släpet, vilket ger dig rätt viktfördelning. (infoga en bild av felaktig och korrekt viktfördelning)

Att ha ojämn vikt gör att du riskerar att svaja medan du kör. (infoga video av trailersvaj)

Sway Control är ett måste

Svängningskontroll är ett måste om du upplever någon instabilitet i släpvagnen under bogsering

Vissa viktfördelningsfästen kommer med inbyggd svajkontroll, andra gör det inte. Om du köper eller redan har en krok utan en, kan du lägga till en svajkontrollenhet senare.

Svängningskontroll hjälper också till att lindra hårda vindar och stora fordon som passerar.

Enkel användning

Hakar kan vara knepiga i början. Men de flesta är enkla att använda efter att du fått kläm på det. Att använda släpvagnsdrag blir ännu enklare när du kombinerar dragkroken med en elektrisk tungdomkraft.

Svängningsreglage kan behöva justeras ordentligt för att uppnå maximal svajningskontroll. Detta kanske inte är ett problem för de flesta, men jag föredrar att ha maximal svajkontroll med minsta möjliga ansträngning.

  Kan fiskedrag tas med på flyget som handbagage?

Svängreglage måste underhållas på rätt sätt och riskerar att gå sönder om du skulle lyfta din släpvagn.

Säkerhet

Det finns så många alternativ för viktfördelningsfästen på marknaden, och jag har inte funnit att en är säkrare än en annan när den används på rätt sätt. Om du köper från en välrenommerad återförsäljare, borde det inte finnas någon anledning till att de skulle släppa dig från partiet med något som kan misslyckas och få dig i problem.

Hur är åkturen?

Olika kopplingar ger dig en annan typ av åktur. Vissa kan känna sig ojämna över de minsta gupp och andra kan hantera dem med lätthet.

Markfrigång

Round Bar kopplingar kommer att vara lite lägre och klarar inte gropar och stötar så bra som andra drag kan.

Om du är villig att spendera lite mer pengar är släpvagnsdrag med tappstänger ett bra alternativ. Ett exempel skulle vara utjämnarkopplingen.

Vilken Hitch rekommenderar vi?

Mitt val för det bästa viktfördelningsfästet är Equalizer Hitch. Denna dragkrok ger mig 4-punkts svängningskontroll inbyggd i systemet utan att använda en svajbygel. Det betyder att jag inte behöver oroa mig för att underhålla en svajbygel och kan köra med vetskapen om att jag har ett system som kämpar mot vinden varje gång jag bogserar.

Markfrigången är högre än andra system och efter tre år har jag aldrig nått botten.

En av mina favoritfunktioner med denna dragkrok är att jag kan backa utan att oroa mig för att jag glömde att ta bort svajbygeln.

Jag känner inte att det här är ett vanligt problem för ibland när jag tar med familjen till Carpenteria, CA, verkar folk skrika åt mig att ta bort en svajbar innan jag backar. Det är inte många som är vana vid detta problem och det märks med de frågor som ställs.

  Saker att veta innan du Zipline för första gången

Saker att komma ihåg med Equalizer Hitch:

 1. Du kan backa utan att koppla loss dragkroken
 2. Du kan koppla till och från från vilken vinkel som helst
 3. Det kan vara högre när du svänger långsamt och om du väljer att smörja dragkroken kommer du att tappa svajkontrollen.
 4. Denna koppling är dyrare än andra alternativ.

På en budget?

Om du har en budget och vill ha ett bra drag med svajkontroll, behöver du inte leta längre än EAZ LIFT viktfördelningsfäste med svängstång. Detta system använder en rundstångsuppsättning som är vanligt förekommande i hitchvärlden. Här är några saker att komma ihåg om detta system:

 1. Du måste koppla bort svajbygeln innan du backar.
 2. Du kan uppleva en viss studs när du träffar ett gropar eller en gupp i vägen.
 3. Din markfrigång kan vara lägre än du förväntar dig.

Slutgiltiga tankar

Oavsett vilken typ av krok du använder, rekommenderar jag starkt att du låter en auktoriserad återförsäljare installera den åt dig. Jag är en händig kille men jag känner mig mycket mer bekväm med att veta att min släpvagnskoppling var korrekt installerad när jag bogserar den bakom mig.