Att välja rätt typ av förvaringsbehållare för din stuga

Fraktcontainrar används mer och mer i konstruktion av stugor och hus. Och av goda skäl.

Om du funderar på att använda fraktcontainrar för din hytt vill du vara säker på att du får det rätt. Du kan spara mycket pengar på att köpa en begagnad fraktcontainer. Och du kommer att hjälpa miljön eftersom alternativet är att dessa containrar sitter och rostar. Eftersom de är byggda av hållbara material, håller de riktigt länge på deponier.

Så bra, du gör dig själv och planeten en tjänst genom att överväga en fraktcontainer till din hytt. Men vilken typ av fraktcontainer ska du köpa? Det är faktiskt ganska fantastiskt hur många alternativ det finns när du börjar forska. Det korta svaret är att vad du än köper kommer förmodligen att gå bra, förutom ett par saker. Du vill ha en container byggd av Cor-Ten stål. Om den är gjord av annat material, köp den inte för en stuga.

Du vill inte heller ha en till salu ”i befintligt skick” eftersom det vanligtvis betyder att den är i förfall och inte tål vädret lika bra. Låt mig gå igenom de olika alternativen du bör överväga när du handlar en fraktcontainer till din hytt.

Material

Få materialet rätt. Bara för att en fraktcontainer är gjord av stål betyder det inte att den är gjord av rätt sorts stål.

Det enda material som du bör tänka på för din containerhytt kallas Cor-Ten stål (även känt som väderbeständigt stål). Det är industristandarden så att hitta ett bra pris på en Cor-Ten stålfraktcontainer kommer inte att vara svårt. Se bara till att du kontrollerar vad materialet är innan du köper, eftersom någon kanske försöker pantsätta en fraktbehållare av lägre kvalitet på någon som inte vet bättre.

Det är inte så att fraktcontainrar gjorda av andra material i sig är dåliga eller felaktiga. Fraktcontainrar tillverkades i decennier med andra material som skyddades från rost med färg. Men Cor-Ten stål står bättre mot väder och är mer motståndskraftig mot skadlig rost än andra material, även utan färg.

Så gå med Cor-Ten.

  Vilken utrustning behövs för att få skjuta en sammansatt båge?

Storlek

Storleken på behållaren du bör köpa är helt upp till dig. Större containrar är generellt sett dyrare och är tyngre och svårare att transportera. Detta är ett viktigt övervägande om det krävs att du kör på slingrande grusvägar för att komma åt din stuga.

När det gäller vilka storleksalternativ du har, här är vad du vanligtvis kan hitta.

De flesta fraktcontainrar är 8 fot breda. Du kan dock hitta extra breda behållare som varierar från 8 1/2 fot hela vägen upp till 10 fot breda. De bredaste behållarna är inte lika vanliga så det är troligt att du måste planera på en 8 eller 8 1/2 fot bred behållare.

Vanliga längder för fraktcontainrar är 20 och 40 fot. Precis som med bredd finns det kundlängdscontainrar som varierar från 10 upp till cirka 48 fot långa. Extra breda behållare är vanligtvis tillgängliga upp till 48 fot långa. En vanlig 8 fot x 40 fot container ger dig 320 upp till kvadratfot boyta. Men återigen, kom ihåg att längre containrar är tyngre och svårare att dra längs slingrande vägar. Särskilt om du måste köra längs flera mil av backbackar på opåverkade vägar. Så ta hänsyn till transport när du handlar containrar.

Det kanske kostar lite mer, men du kanske tycker att det är trevligare att köpa fler mindre containrar för att bygga en modulhytt som du monterar på plats.

Höjd

Självklart går höjden med storleken. Du har i princip två alternativ för fraktbehållarens höjd.

En fraktcontainer i standardhöjd är 8 1/2 fot hög på utsidan och knappt 8 fot hög på insidan. Efter att ha lagt till lite inramning och gips (om du går den vägen) kan du sluta med vad som känns som lågt i tak. Speciellt om du är van vid ett standardtak på 8 fot.

Det är därför Jag rekommenderar en High Cubed fraktcontainer. Om du söker ”high cubed” hittar du massor av containeralternativ med den högre 9 1/2 fothöjden. Du får i princip en hel fot av extra höjd när du går med high cubed. Så när allt är sagt och gjort får du ett tak som är mer än 8 fot högt vilket kommer att få din containerhytt att kännas mycket rymligare.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Dallas/Fort Worth-området

Skick

Du kan köpa begagnade containrar i alla möjliga förhållanden. Här är några definitioner som hjälper dig att veta vad du tittar på när du handlar eller en begagnad container.

En resa—Enturscontainrar kommer att vara nästan nya i utseende och skick. De är i princip en ”som ny” behållare som användes på en enda resa över havet. Detta är så nära du kan komma att köpa en ny container utan att faktiskt köpa en ny container.

Fabriksfärg—Om du ser en fabriksfärgsetikett betyder det att behållaren inte har renoverats och målats om. Detta är faktiskt en bra sak. Den renoverade färgen tenderar att ha problem med att färgen flagnar från rost som har täckts över. Fabriksfärg gör att rost inte bara har täckts med färsk färg.

Ingen fraktetikett—Det betyder faktiskt att det inte kommer att vara en stor logotyp målad på fraktcontainern. En behållare utan fraktetikett kommer förmodligen att vara enfärgad utan andra stora markeringar.

Lastvärdig—Det betyder att en lastmätare har inspekterat containern och att den är värdig att transportera sjöfrakt. I grund och botten bör detta berätta att containern är i tillräckligt bra skick för att fortfarande användas för frakt.

I befintligt skick– Det betyder vanligtvis att det inte finns någon garanti. I det här fallet är en fraktcontainer som säljs i befintligt skick vanligtvis den mest använda och utslitna. Dessa behållare är de mest ekonomiska för att vara säker. Du får ett riktigt lågt pris på en befintlig behållare. Men det kan sluta med att du kämpar mot läckor och rost. Men eftersom det finns ett mycket stort utbud av dessa pensionerade i befintligt skick, kan du få ett bra pris på dem. Om du går med som den är dock, var kräsen. Du har många behållare att välja mellan så köp inte en utan att inspektera den själv eller låta någon annan inspektera den åt dig.

Vind-vattentätt—Det betyder egentligen bara att säljaren anser att behållaren är väl försluten. Men det betyder inte att den har inspekterats av en besiktningsman. Så låt dig inte vilseledas att tro att en behållare som beskrivs som vind- och vattentät faktiskt är certifierad som vind- och vattentät.

  Alternativ till klätterskor som fungerar

Vilket skick du väljer att gå med beror mycket på din budget. Befintliga containrar har använts av många människor för att bygga containerstugor och hus. De kan definitivt fungera. Och det finns ett mycket stort utbud av dessa som kommer att fortsätta skräpa ner jorden om vi inte hittar andra användningsområden för dem. Men du bör göra vad som är bäst för dig när det gäller att köpa en fraktcontainer. Beroende på dina behov och preferenser kan det också vara rätt alternativ att välja något som är nästan nytt.

Pris

Priset kommer förmodligen att vara en faktor i vilken behållare du köper. Mitt bästa råd här är att shoppa runt. Bestäm din prisklass och vilken av faktorerna ovan som betyder mest för dig. Ta dig då tid att hitta ett bra pris på precis rätt container.

För att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig att spendera på en begagnad behållare, här är några riktlinjer.

De billigaste behållarna i befintligt skick börjar vanligtvis runt $1 500. Om du hittar en för mindre än så kan du ha hittat en hel del, men det är också troligt att du hittat en citron.

Liksom nya eller modifierade behållare kan vanligtvis hittas i intervallet $5 000 till $8 000. Så igen, om du hittar en standardbehållare som säljs för 12 000 $ är det förmodligen dags att leta någon annanstans. Du kanske blir lurad.

När du handlar behållare är eBay faktiskt ett bra ställe att börja leta efter begagnade behållare. Många företag väljer att auktionera ut sina begagnade behållare via eBay för att bli av med dem. Dessutom, om du bor nära en hamn eller har ett fraktbolag i stan bör du försöka kontakta rederier direkt. Det är troligt att du kan hitta ett bra pris på en begagnad container direkt från ett fraktföretag.