Att välja den idealiska husbilslängden för att passa campingplatser

Husbilscamping är ett av de roligaste sätten att campa på enligt min mening, men det kan vara lite tråkigt att försöka välja rätt husbilslängd eftersom var och en skiljer sig från de andra. Jag har gjort lite forskning om husbilar för att lära mig hur man bättre väljer den idealiska husbilslängden för att passa på campingplatser över hela landet.

Så, hur väljer du den ideala husbilslängden? Den mest idealiska längden för en husbil på de flesta campingplatser är 27 fot. När du väljer den idealiska husbilslängden för montering på campingplats är det viktigaste att tänka på att campingplatser över hela landet har olika regler för husbilslängder.

Med en husbil är hela landet ditt att se och det blir din bakgård. Det finns mycket att tänka på när du väljer husbil, så läs vidare för att fördjupa din förståelse för husbilar och hur du gör det bästa valet för den mest idealiska husbilen under alla omständigheter.

Faktorer att tänka på när du väljer din husbil

Den idealiska husbilslängden

Husbilar är mycket stora fordon och när man överväger att köpa en så är det viktigt att vara uppmärksam på längden. De kan växa var som helst från 20-40 fot höga. Längden på din husbil avgör vilka parker och campingplatser du får komma in på.

Det finns också många vägar över hela landet, särskilt i statliga och nationalparker som förbjuder vissa längder av husbilar. Till exempel på Pacific Coast Highway är en 30-fots husbil den maximala längden, medan en 24-fots husbil är maxlängden i Big Bend National Park.

I allmänhet, om du har eller vill köpa en husbil som är 35 fot lång eller lägre, bör du vara ganska säker att passa in och gå till de flesta campingplatser och parker över hela landet. En familj hade sagt att de aldrig har haft problem med sin 10-fots husbil. Allt ovanför kan bli lite riskabelt. För att vara extra säker är det bra att välja en husbil som är cirka 27 fot lång.

Det är alltid en bra idé att undersöka specifika parker och campingplatser innan du kommer dit för att se till att din fordonslängd uppfyller deras standarder. Du vill inte göra misstaget att dyka upp och inte få stanna!

Slide Outs, även känd som pop-outs eller slides, är delar av en husbil som glider ut från sidan när den parkeras. De kommer verkligen väl till pass när man letar efter rätt husbilslängd. Slide-outs ökar bostadsytan i en husbil och gör att den blir kortare.

Det kanske låter galet, men många svär vid det att de gör stor skillnad eftersom de inte behöver en lång husbil. Om du är orolig för att ha en husbil som är för lång och behöver undersöka varje park du åker till, kan det vara svaret att välja en husbil med utskjutbara möjligheter!

Slide outs är sättet att få bostadsyta i interiören. Detta förkortar husbilens längd, vilket gör den bättre för körning och camping. När du väljer din husbil, leta efter kortare husbilar som kommer med utdragbara utdrag. Detta ger dig en kortare husbil utan att tappa utrymme på insidan.

Många undrar om längden på en husbil påverkar de färdigheter som behövs för att manövrera och köra den. Att köra husbil är förvånansvärt lätt att lära sig för alla erfarna förare. När man väl har förmågan att anpassa sig till längden och andra aspekter av en husbil kan man lära sig att köra den på nolltid!

Den idealiska husbilshöjden

Höjden gör egentligen ingen stor skillnad i den totala prestandan för en husbil, men det är något att tänka på. Områden med låg frihöjd är ganska sällsynta, särskilt i de västra och södra delarna av USA. Det kommer aldrig att vara något som hindrar dig från att nå din destination, men det kan ändra din rutt lite.

Husbilshöjder kan variera ganska mycket, men i genomsnitt är husbilar cirka 3 fot långa. Vissa husbilar kan vara nästan 14 fot långa. Dessa kan undvikas på grund av visst utrymme och garage är ungefär lika höga. Som nämnts tidigare är det något att vara medveten om, men det kommer inte att göra någon större skillnad på dina resor.

  Kan jag gå i snöskor?

Den ideala husbilsvikten

Medelvikten för en husbil är cirka 5 200 pund torrvikt. Det betyder det som ligger precis intill tomten utan att någon av tankarna är fylld och ingen växel i den. Beroende på din livsstil bör du förvänta dig ytterligare 1500 pund.

Du vill alltid först kontrollera hur mycket din SUV eller lastbil kan. Vad du än använder för att bogsera din husbil, ju lättare den är, desto lättare är den att transportera.

Den idealiska husbilens bredd

Att ha en husbil eller husbil avvisas från en park på grund av dess nästan oerhörda bredd. De enda riktiga begränsningarna för RV/RV-bredd är hur långt dina rutschbanor går, och det är campingspecifikt. Även med de bredaste släpvagnarna kommer du förmodligen aldrig att ha några problem.

Den enda gången du kommer att ha en breddbegränsning är när du har någon form av skärm eller markisförlängning på din husbil och du är i en trång plats. Även om du inte har plats för din markis, har du oftast fortfarande plats att släppa ut dina reglar. Bredden är egentligen inget problem.

RV-bestämmelser i nationernas parker och campingplatser

 • Campare upp till 12″ i längd passar på vilken nationalparkscamping som helst i USA
 • 98 % av alla National Park Service-campingplatser tillåter husbilar upp till 19′
 • 93% av alla nationalparks campingplatser tillåter husbilar upp till 25′
 • 84% av alla nationalparks campingplatser tillåter husbilar upp till 29′ långa
 • 81% av alla nationalparks campingplatser tillåter husbilar upp till 32′
 • 73% av alla nationalparkens campingplatser tillåter husbilar upp till 35′ långa
 • 60 % av alla nationalparks campingplatser tillåter husbilar upp till 37′ långa
 • 53% av alla nationalparks campingplatser tillåter husbilar upp till 40′

När man letar efter en husbil har man ofta någon form av planer på att gå med på det. Jag vet att när jag var ute efter att köpa en, ville jag ursprungligen kunna göra och göra vad jag ville, och en av de sakerna var att åka över landet till olika nationalparker. Jag upptäckte att de flesta nationalparker tillåter en RV 35 fot eller mindre.

Detta är med den totala längden, så om du bogserar en, måste du inkludera lastbilens storlek i det också.

Lita inte på säljaren vid husbilen när du ska köpa något. Ofta är de inte helt säkra på längden och kan ge dig en räckvidd som ligger nära räckvidden. En stor sak jag har märkt är att de alltid säger, ”större är alltid bättre.” Vilket inte alltid stämmer, särskilt om man har planerat nationalparksbesök.

För att vara på den säkra sidan bör du antingen använda manualen eller handboken, eller ta tejpen och mäta själv.

Oavsett om du vet om din husbil kommer att passa eller inte, kontrollera alltid med parken i förväg och se till att du reserverar en plats. Tätbefolkade parker som Zion National Park har miljontals besökare varje år och kan snabbt bli mycket trångt.

För Zions, så länge du är under 40 fot bör du vara okej med några av deras RV campingplatser, men en 19-tums RV passar nästan alla campingplatser.

Det finns några campingplatser som inte tillåter husbilar alls och endast är tält.

Om du ska till en nationalpark som inte tillåter en husbil i din storlek, leta efter platser och campingplatser precis utanför själva parkområdet. Du kommer vanligtvis inte att spendera för mycket mer tid eller pengar om detta är ditt alternativ.

Om du vill besöka vissa nationalparker, men också vill göra det av en mängd andra anledningar, är det bäst att kolla dessa parker specifikt och se till att du inte missar något. De flesta har andra saker i åtanke när de köper husbil än att bara besöka nationalparker.

  Är mumiepåsar varmare än vanliga sovsäckar?

Typer av husbilar

För vissa kan alla husbilar se likadana ut tills du köper en eller har varit i en du inte gillar. Det finns många olika alternativ där ute och det är viktigt att välja rätt.

För husbilar finns 3 olika klasser; klass A, B och C.

Klass A (kostnad cirka 80 000 $ – 200 000 $)

Klass A är den överlägset största och dyraste (och oftast bäst i de flesta fall). Om du planerar att spendera mycket tid på resande fot och vet att det kan och kommer att ta dig dit du vill, är det förmodligen det bästa som finns.

Men några av dessa växer till att bli 45 fot höga, och alla kan inte hantera en så stor husbil eller kanske helt enkelt inte vill ha den. De är bra för dem som vill ha det lyxiga livet på vägen och kan hantera den typen av bestar.

För de som kanske inte kommer runt så ofta eller inte kan/vill betala för det.

Klass B (Kostnad mellan $40 000 – $80 000)

Detta är också känt som husbilen. Den har allt som behövs för de flesta och är mycket bekvämt för den vanliga personen. Campare har tillgång till kyl, handfat, varmvatten, duschar, toaletter, luftkonditionering och värme.

Även om de från början var dyra att köpa, är de mycket mer ekonomiska att använda. Den är mycket lättare att köra och är väldigt enkel när det gäller att slå läger. Någon kanske inte gillar det här i motsats till betyg A eftersom det är mindre och har lite mer utrymme.

Klass C (Kostnad mellan $50 000-130 000)

Dessa husbilstyper är vanligtvis mellan 20 och 33 fot och anses vara medelstora. De är byggda som om de vore ovanpå en befintlig lastbil och är vanligtvis avsedda för familjer eller en större grupp människor.

Det är en fantastisk husbil som fortfarande kan bära alla och sova/läger bekvämt. Den är mycket billigare än klass A och dessutom billigare att underhålla. Uppenbarligen inte så mycket utrymme, men ändå en fantastisk husbil.

Resevagnar (kostar mellan $15 000 – $30 000)

Resevagnar är bra för dem som redan har en lastbil eller något att dra den med, vilket sparar dig, köparen, massor av pengar.

De finns i olika storlekar och längder och det beror verkligen på hur många personer du kommer att resa med. De är lite svåra att hantera och köra, men nästan vilken husbil du kommer in i blir det.

5:e hjulet (kostnad mellan $15 000 – $50 000)

Femhjuliga släpvagnar påminner mycket om en resesläp, men det är en svanhals att fästa på vad som helst som drar den. Vanligtvis kan bara större lastbilar över 2 ton bogsera eller till och med bogsera denna typ.

Svanhalsar tenderar att ge dig en mycket säkrare anslutning och göra det lite lättare att manövrera. Taket ger också mer utrymme.

Hopfällbara campingsläp (kostar mellan $5 000 – $15 000)

Det här är några av de minsta husbilar med hjul som finns. Det gör barbenscamping mycket bekvämare och kan användas av en vanlig campare som vill piffa upp det lite. De är inte störst och kan ibland vara svåra att förvara saker i, men de är ett bra alternativ till att slå upp tält.

De är mycket billigare och kan dras av det mesta med drag så länge de klarar vikten.

Frågor att ställa dig själv innan du köper en husbil

 1. Vad har du för mål med camping? Vissa människor tänker på camping som att gå till en utsedd campingplats och parkera sitt fritidsfordon där. Andra gillar att ta sin lilla släpvagn lite utanför allfartsvägarna. Om du hamnar i den förstnämnda kategorin har du råd att skaffa ett lite större släp medan de som föredrar det senare bör få något mindre.
 2. Hur många personer tar du med dig? Detta är förmodligen den viktigaste delen. Om ni bara är två och ni inte planerar att ta emot gäster kan ni skaffa en liten husbil med alla klockor och känna er bekväma. Fler människor betyder mer utrymme. Några av de största husbilarna har till och med flera badrum!
 3. Hur länge kommer du att bo i din husbil? Människor blir ofta galna när de sitter fast i ett trångt utrymme under långa perioder. Om du planerar att ta långa vägresor i din husbil vill du förmodligen ha något som känns ”hemtrevligt”. Små husbilar känns inte som hemma för de flesta. För dem som planerar att tillbringa längre semester i ditt hem, ta en stund varje gång du går in i en husbil du funderar på att köpa och fråga dig själv: ”Kan jag få tid för mig själv här?” eller ”Kan jag göra den här platsen till mitt hem?
 4. Drar du något med din husbil? Alla husbilar är inte skapade lika. Om du behöver kraften att dra snöskotrar uppför sluttningarna av de klippiga bergen behöver du en husbil med lite mer kraft. Ofta är detta frågan som svarar på den ändlösa debatten mellan en gas- eller dieselhusbil. Diesel husbilar kommer att ha de hästkrafter du behöver för att få dina leksaker dit du vill ha dem.
 5. Hur mycket lagringsutrymme behöver du? Detta oroar de flesta som använder en husbil. Husbilstillverkare försöker förvandla varje skrymsle till ett förvaringsområde, så innan du köper en husbil, fråga var de är alla. Gör en lista över allt du tar och se till att du enkelt får plats med allt med det utrymme som blir över. Chansen är stor att du tar med dig fler saker än du först planerade.
 6. Vad behöver du för att vara bekväm? Vissa människor behöver bara några enkla saker för att känna sig bekväma, andra behöver en riktig madrass och ett komplett badrum innan komforten ens ifrågasätts. Alla har olika idéer om grovbearbetning, och det är viktigt att ta reda på vad din är. Låt ingen berätta för dig vad som är bekvämt. Ja, du skulle kunna passa en familj på fem i en popup-trailer, men skulle du det? Antagligen inte.
 7. Hur är vädret? Om du planerar att campa mitt i vintern blir du inte nöjd med en enkel pop-up. Du vill investera i en mycket bättre isolerad husbil. Naturligtvis är alla husbilar designade för att klara nästan alla väderförhållanden, men vissa klarar sig bättre än andra.
 8. Var ska du ställa din husbil? Vissa husägarföreningar tillåter att små släpvagnar parkeras på gatan, men chansen är stor att du behöver hitta ett garage eller annan plats för att parkera din husbil. Se om du rimligen kan placera en stor husbil i ditt garage, då spelar det ingen roll. Men om du har begränsat med utrymme bör du planera att köpa något rimligt.
  Köpguide för kajakstorlek

Våra 3 bästa husbilsval

 1. 2019 Freelander 31BH Ford 450 Engine Home Class C
  1. Detta är den klassiska RV-upplevelsen. Du har ett fordon som kan dra ganska mycket. Om jag fick en allt-i-ett husbil skulle jag ta den här. De är inte dåliga för plånboken och passar nästan var som helst.
 2. Airflow classic 30
  1. te Airstream är känd som en av de bästa investeringarna i trailers. De är något dyrare, men sägs vara den enda husbilen du lämnar vidare till dina barn.
 3. 2019 Sundance 273RK Fifth Wheel
  1. Detta är ett fantastiskt femte hjul. Om du har spenderat tid i dem vet du hur vackra de är. Om du vill bo bekvämt och ha en lastbil att dra den är detta ett bra val.

Det finns massor av bra husbilsalternativ där ute för alla typer av människor och familjer. När det kommer till kritan, se till att du väljer det som fungerar bäst för dig och dina omständigheter. Informationen i den här artikeln hjälper dig att göra det bästa valet.