Att fånga Kokanee från stranden: Den kompletta guiden

Kokanee-fiske är det viktigaste jag har gjort i min fiskekarriär och har alltid trollat ​​bakom en båt. Jag hörde att det var supertufft att fånga dem från stranden så jag ville prova det och i det här inlägget ska jag prata om hur man fångar kokanee från banken.

Kokanee brukar vara i skolor i landet mitten av sjön och kommer inte till grunden särskilt ofta. Jag har fångat alla typer av fisk från stranden men kokanee har definitivt varit den tuffaste. Många av de vanliga beten och beten fungerade inte för mig och det fanns verkligen bara en inställning som faktiskt gjorde det.

Jag ska visa dig vilken typ av spö/rulle jag använde, vilken typ av fiskelina som är bäst, bete och locka Jag skulle rekommendera och några andra tips som hjälper dig att komma igång. Jag säger inte att det är det enda sättet att fånga kokanee men det är det enda som verkligen fungerade för mig. Låt oss börja.

Kokanee riggar och installation

Det första och mest uppenbara du behöver är en gjutning stång. Allt beror på vilken typ av spö du gillar bäst, men antingen en snurrande eller baitcasting rulle/spö kommer att göra susen. Spinnspön är en enkel väg att gå eftersom ingenting någonsin går fel. Baitcasters är lite roligare enligt mig men de är inte lika lätta att använda. Det finns fler rörliga delar och tovor kommer sannolikt att hända. Varför använda en då? Du kan täcka mer vatten och de är mer spännande.

  Kan du frysa lunchkött för fiske?

kokanee spö

Efter det måste vi välja rätt fiske linje. Jag använder i stort sett samma setup för allt jag går efter eftersom det är enkelt och det fungerar. Jag använder nästan alltid en flätlina som min huvudsakliga fiskelina och sedan fäster jag en monofilament eller fluorkarbonledare.

Den flätade linan jag använder är normalt 10 lb test (samma tjocklek som 4 lb mono) och sedan en 4-15 lb fluoro leader (du klarar dig med 4-6 lb för kokanee). Jag gillar flätad lina eftersom den är starkare, känsligare och håller 3-4 gånger längre än standardlinan. Jag kommer att använda monofilament för kokanee eftersom det har lite stretch och kommer inte att slita kroken ur munnen.

Nästa sak vi behöver göra är att knyta ihop de två linjerna. Om du bara använder fluor så behöver du inte göra detta. Om du använder två separata linjer kan du fästa dem direkt eller använda en snurra. Jag lägger också en vikt (normalt ett delat slag) mellan kroken och bobbern för att lägga till lite vikt för kastningen. Så här knyter du ihop linjerna:

Det sista vi måste ta på oss är en krok. Jag använder normalt en #6 cirkelkrok eftersom den är bättre på att fånga fisken i sidan av munnen. Jag brukar fånga och släppa så det gör det mycket lättare att ta ut kroken. Det är lättare för mig och säkrare för fisken. Se några av våra favoritprylar här.

Kokanee Bete och beten

Nu när allt är klart och klart att köra, är nästa sak vi måste göra att bestämma vilken typ av bete eller bete som ska användas. Jag har försökt använda ett antal saker men de flesta av dem fick inte en enda fisk. Jag har använt olika saker i en båt men att fiska från stranden är ett annat djur.

  Bästa strandfiskeupplägget – spö, rulle och lina

Det enda som verkade fungera för mig var ett bra gammalt mode bobber och nightcrawler (mask). Det här är vad jag använde förr i tiden och jag antar att det verkligen fungerar att gå tillbaka till grunderna. Jag har provat Powerbait och en rad andra saker men masken är det enda som verkligen fungerade.

kokanee bete

Avståndet du sätter din bobber från kroken beror på vilket djup vatten du är i men normalt 2-4 fot fungerade bra. Du vill inte ha den superlång (kan slå i marken) och du vill inte ha den alldeles för kort (kommer inte att vara tillräckligt djup). Experimentera med olika avstånd för att se vad som fungerar bäst.

Hur man fiskar Kokanee Från stranden

Det sista du ska göra är att rigga upp allt och börja casta. Kokanee stannar normalt på djupare vatten så du vill leta efter en avlämning. Om du kan hitta det, kommer de normalt att sitta lite djupare på den kullen. Det har varit en udda tid då jag fick en i grunden men det hände inte ofta.

Allt du behöver göra med en mask och bobber är kasta ut den och vänta. Du behöver inte rulla in och du behöver inte rycka i spöet. Masken kommer att ha tillräckligt med verkan på sig och om det finns något i området bör den intressera sig.

Vad du måste göra nu är att luta dig tillbaka och vänta. Kokanee stannar i skolor så det blir antingen träffa eller missa. En stor skola av dem kanske simmar förbi eller så kan du bli skunkad. Fler gånger än inte blev jag skunkad. Tålamodet vinner här.

  Drop Shot Rig: Det enklaste sättet att ställa in saker och ting

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.