Årliga underhållskostnader för vattenskoter: Hur mycket kommer det att kosta att hänga med?

Innan du tar det stora steget och köper en vattenskoter är det viktigt att ta hänsyn till de kostnader du måste betala EFTER att du köpt en.

Det finns saker du måste betala för varje gång du tar ut din vattenskoter och saker att betala för varje år du har en. Vad kommer det att kosta att ha en vattenskoter egentligen?

En sak du måste tänka på är att priserna på PWC-verkstäder varierar mycket, så jag uppmuntrar dig att gå till din betrodda lokala reparatör och få priserna från honom. Se till att berätta för honom den exakta modellen av PWC som du har eftersom det finns skillnader mellan vattenskotrarmodeller också. Detta inlägg kommer att ge en grov uppskattning av kostnaden för att ha en vattenskoter.

Oljebyte

Var 50:e timme du åker din vattenskoter måste ett oljebyte göras. Byt olja åtminstone en gång om året. Om du går till en PWC-reparatör kommer de att debitera dig allt från $200-$500 för att byta olja och O-ringar.

När du beställer delarna och gör det själv kommer det att kosta upp till $175. Det finns filmer över hela internet om hur du byter olja från din PWC. Om du gör ditt eget oljebyte behöver du en oljeutsug. En trevlig resurs på Amazon är oljebytessatser, och om du tittar på den här idén, se bara till att det är rätt kit för din maskin.

Batteri

Batterier bör bytas vart 3 till 5 år. Om du måste byta batteri varje år skulle jag rekommendera att du köper en solpanelsladdare som laddar ditt batteri när du inte använder det.

De gör fantastiska batterier för vattenskoter runt 100 $ på Amazon. Om du vill köpa en solbatteriladdare har de en stor en Amazon för $20-$30.

Vinterkladning

Detta kommer att vara det absolut dyraste underhållet du kommer att behöva oroa dig för. Under säsongen när du inte använder din vattenskoter, eller innan det blir kallt, måste du vinterförbereda din vattenskoter. Som en tumregel bör du alltid vinterisera din vattenskoter om du inte ska använda den på 2 månader, även om du bor på en plats som är varm året runt.

  Varför ryker min fiskebåtsmotor?

Du vill inte att vattnet ska frysa inuti din motor eftersom det kommer att förstöra hela din motor. För att detta inte ska hända måste du ta det till en erfaren person eller göra det själv online steg för steg. Vinterförvaring kan kosta runt $600-$700 när du tar det i en reparatör. De måste tömma din vattenskoter och fylla den med ny gas, gasstabilisator och filter för att säkerställa att insidan förblir smord.

Det kan göras själv för mycket billigare, du behöver bara köpa lite tillbehör och veta hur du rensar ut din vattenskoter. På egen hand kostar det cirka 200 USD för allt material.

Om du går till din lokala återförsäljare kommer de att kunna ge dig en uppskattning av hur mycket vinterförvaring kommer att kosta. Priserna är olika i varje stat, och det beror också på vilken vattenskoter du äger också.

Tändstift

Precis som oljan behöver tändstiften bytas minst en gång om året. En 4-taktare behöver inte nya tändstift lika mycket som en 2-taktare eftersom 2-taktsoljorna täpper till gnistorna snabbare.

En enkel sak att göra om du inte cyklar mer än 50 timmar på en säsong är att ta in den för att byta olja och tändstift samtidigt.

Det är typiskt att ett paket med 4 tändstift kostar runt $10, vilket är den billigaste delen av din vattenskoter du behöver oroa dig för att byta ut.

Första service/servicekostnader

Den första servicen är den viktigaste eftersom de flesta tillverkare använder en ”inkörningsolja” i den nya vattenskotern som måste tas bort efter att motorn har brutits in (vanligtvis inom de första 10 timmarna efter körning). Se till att fråga din återförsäljare när första servicen är och ta in det när de säger. Den första tjänsten kommer att kosta mer än de tjänster du får efter den.

En viktig sak att komma ihåg är att 99 % av återförsäljarna inte inkluderar den första servicen vid köp av en vattenskoter. Detta är något att tänka på när du förhandlar: glöm inte att få det skriftligt så att det är legitimt. Den första servicen kommer att kosta några hundralappar.

  Växer eller dör flugfiske när det gäller popularitet?

Att ta det lugnt på vattnet när du precis har köpt en helt ny vattenskoter är en bra idé, för förrän du har fått den första servicen gjord vet du inte exakt vilken form vattenskotern är i.

Visst, det kan vara irriterande att spendera en förmögenhet på en vattenskoter och sedan behöva ta in den i butiken direkt efter första gången på vattnet, men det är för att se till att allt går smidigt och att du kan köra full gas på dina framtida resor utan att oroa dig för att något skulle gå sönder.

Tänk på att en vattenskoter är precis som din bil; det kommer att behöva göras någon service åt det. Såvida du inte är en professionell motorexpert, kommer du att behöva ta in din jetski för att kolla in den då och då. Jag skulle förvänta mig att lägga cirka 100 $ i månaden i denna tjänstekategori.

Reparationer

Det är viktigt att överväga en garanti när du köper en ny eller begagnad vattenskoter. Det har varit många fall där garantin kommer att ta hand om komponenter som inte borde ha gått sönder. Efter att ha betalat självrisken sköttes det.

Det är därför en garanti är en smart väg att gå; du kommer att omfattas av saker som inte är tänkta att hända. Låt oss vara ärliga, vattenskoter är som bilar på det sättet att något går fel då och då.

Det kan finnas några små reparationer du måste göra som att beställa nya kablar, nya nycklar, etc. Så var redo att betala cirka 40 USD i månaden för reparationer hemma.

Försäkring

Du är en idiot om du inte har försäkring på din vattenskoter. Detta är vanligtvis en av de dyraste maskinerna du kommer att köpa hela ditt liv, och precis som du vill att ditt hem ska skyddas bör du vilja att din vattenskoter ska skyddas.

Man vet aldrig vad som kan hända ute på vattnet; krascha in i bryggan, slå in i någon annan, havererar mot stenar, etc. Det är svårt att ge dig ett pris på vad försäkringen kommer att vara varje månad eftersom det finns många faktorer som gör en sminkförsäkring prissätter.

  Ska jag springa utan att äta frukost?

Några av dessa faktorer inkluderar ålder, vilken vattenskoter du äger, hur många personer som kan åka på den, vilka hästkrafter din modell har, var du förvarar den och många fler. Gå online och läs mer om vilken typ av pris du tittar på.

Detta kan vara i din bollplank eller inte, men du kan förvänta dig att betala några hundra dollar per år på din vattenskoterförsäkring. Detta är väl värt kostnaden eftersom du vill ha din vattenskoter i bästa skick så att den håller dig i många år.

Tillbehör

Det kommer att finnas fler saker att köpa förutom vattenskotern och dess underhåll. Du kommer att behöva sakerna på den här listan för att vara 100 % säker på vattnet:

 • Bungee docka linje
 • Kylare
 • Vattenskoterställ
 • Torrväska/telefonfodral
 • Teleskoppaddel
 • Vattenskoterankare
 • Glasögon
 • Sol laddare
 • PWC stänkskärm/stötfångare
 • Skydd för vattenskoter
 • Livvästar
 • Impellerskydd
 • Ombordstigningsstege
 • Visselpipa/lufthorn

Total kostnad

Det första året som du köper din vattenskoter kommer du att spendera mer än åren efter det. Det år du köper din vattenskoter bör du räkna med att spendera cirka 1 500 USD utanför det faktiska vattenskoterpriset. När du väl har fått din första service omhändertagen och du har alla tillbehör du behöver behöver du inte spendera lika mycket.

Efter det första året med betalningar som jag nämnde ovan kommer du inte behöva betala lika mycket. Om du har en billigare vattenskoter som en Sea-Doo Spark eller en Yamaha EX, kommer du antagligen att spendera runt 900 dollar per år.

Men om du har en dyrare vattenskoter som har fler hästkrafter och en större motor och bensintank kommer du att betala runt 1 100 USD

En annan sak att tänka på är att du kommer att spara hundratals dollar genom att göra dina egna reparationer, så ta dig tid att lära dig hur du tar hand om din vattenskoter så att du kan få fler tillbehör för dina vattenupplevelser.

I slutändan måste du vara redo att spendera cirka 1 000 USD per år på din vattenskoter för att se till att den håller sig i toppform!