Årliga underhållskostnader för basbåt: Hur mycket kommer det att kosta att hänga med?

När du gör ett stort köp, till exempel en båt, är det viktigt att inte bara veta hur mycket den kommer att kosta i förväg utan hur mycket den kommer att kosta årligen efter det första köpet. Kanske har du råd med den initiala kostnaden, men du kanske inte har råd med följande årliga räkningar som hamnar i din nya värdefulla ägodel. Så låt oss titta på dessa årliga kostnader och dela upp dem för att se om det här är rätt tidpunkt för dig att köpa din drömbasbåt.

Så, hur mycket kommer det att kosta att behålla din basbåt varje år? Räkna med att betala 4 % till 8 % av båtens försäljningspris för årliga underhållskostnader. Även om det finns många olika saker som dikterar hur mycket pengar som kommer att behöva spenderas varje år är denna tumregel ett bra ställe att börja.

Så det kan vara en bra tumregel, men varje båtägare är olika, och ännu viktigare, varje båt är olika. Varje båt kommer att ha sina egna omständigheter och situationer som kommer att orsaka olika årliga underhållsbehov och olika årliga kostnader. Låt oss dyka in och titta på några av de olika årliga kostnaderna!

Årligt underhåll och kostnader

De i båtlivet vet vad båt egentligen betyder, och det är naturligtvis Break Out Another Thousand. Båtar tenderar att gå sönder, behöver underhåll och har hela tiden nya behov. Med detta sagt är det avgörande att planera de kända årliga kostnaderna för båten i din budget, eftersom det kommer att hjälpa dig att skapa lite av ett boägg för din pengahungriga dröm.

Det kan finnas fler saker som behöver uppmärksammas årligen än du först insåg. Så var det i alla fall för mig! Mellan bensin, registrering, licensiering, skatter, service och mycket mer, kan dessa årliga kostnader öka om de inte tas med i beräkningen.

Bloggen från Mint webbplats (som är ett budgetföretag) har en artikel av Julia Scott som gör ett bra jobb med att bryta ner de olika priserna på saker som måste betalas för när man äger en båt. Hon hävdar att en grov uppskattning av den genomsnittliga årliga kostnaden för att äga en båt är runt 4 300 $ vilket balanserar till cirka 358 $ i månaden. Denna uppdelning av kostnaderna hjälper verkligen till att ge människor en formel som hjälper dem att upptäcka sin månatliga kostnad för att se om de verkligen har råd med det.

  Kokanee Lax vs Sockeye Lax: Vad är skillnaden?

Mycket av de årliga och månatliga kostnaderna beror på var du bor. Det finns olika lagar och gaspriser överallt, så det är viktigt att inte ta dessa uppskattningar som rent fakta, utan snarare som ett exempel för att hjälpa dig att räkna ut din totala kostnad.

Enligt Boat.com, det finns tre typer av skatter som har att göra med båtar. Det finns försäljningsskatt, bruksskatt och personlig fastighetsskatt. Vissa stater har inte några av dessa. Rhode Island har till exempel ingen moms på båtar.

Det finns även försäkringar som måste betalas. Julia från Mint, uppger att i genomsnitt försäkringspris är ca 1,5 % av båtens försäkringsvärde.

”[Insurance] priserna är högre i orkanutsatta områden.”

Julia Scott

Registreringspriserna beror helt på i vilket land du betalar dem. Vissa stater tar bara ut en liten avgift medan andra kostar dig en arm och ett ben. Var noga med att undersöka din stat och hitta ditt staters pris. Webbplatsen ”Signs” har listat en stor mängd information om formaliteter och priser för båtregistrering för varje stat. Se till att kolla in deras sida här och hitta ditt tillstånd!

Underhållskostnader eller servicekostnader brukar kosta ca 10 % av detaljhandelspriset, och det måste ske minst varje år. Även om det kan vara dyrt att betala detta pris varje år är det mycket billigare än att behöva fixa eller reparera saker på båten. Det är bättre att betala någon för att förebygga och fixa saker medan problemen fortfarande är små.

Olika alternativ som påverkar kostnaden

Ny båt eller begagnad båt

Samtidigt som man försöker hålla sig ljus på pengarna man kan dras till en begagnad båt, när det gäller årliga underhållskostnader, är nya båtar faktiskt mycket billigare.

När du först köper en båt måste du bestämma om du vill ha en helt ny basbåt eller en som har använts. En ny båt kommer med all säkerhet att kosta mer att köpa i förväg än en begagnad båt. Men begagnade båtar har redan haft ett liv innan de kom i dina händer vilket gör att de är mer benägna att gå sönder och har fler överraskningskostnader än en ny båt. Och det är svårt att säga om en begagnad båt togs om hand som den borde ha blivit.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Texas

Med nya båtar förlorar du denna riskfaktor och får bekvämligheten att veta att det kommer att vara mycket mindre benäget att hoppa upp på din slumpmässigt och be om ett par tusen dollar.

Mooring vs. Trailer

Ett annat alternativ du har när du bestämmer dig för hur du ska ta hand om din båt är om du ska betala för att den ska hållas vid en marina (förtöjning) eller betala för en båttrailer för att transportera din båt från ditt hus till vattnet.

Enligt Bättre båt, att förtöja din båt blir enklare men dyrare medan transport av din båt med en båttrailer blir raka motsatsen; billigare men svårare. Allt beror på hur mycket ansträngning du vill lägga ner, alternativ du har för att förvara din båt och mycket mer.

Kostnaden för att förtöja din båt är ganska stor beroende på olika situationer och omständigheter. Better Boat säger att det kan kosta allt från $3 000 till mer än $15 000 per år. Det kan också ta riktigt lång tid att flytta från väntelistan till själva marinan när man betalar för förtöjning. Å andra sidan kostar en båtsläp bara omkring $2 000 till $5 000 (och det kommer att hålla dig mycket längre än bara ett år).

Kostnad för vinterbehandling

Vinterförvaring av din båt kan innehålla olika saker beroende på var du bor. Många människor på forumen från platser som Florida eller Hawaii skämtar om att vintern för dem är en jacka när du åker båt. Men på fullaste allvar är det avgörande att vinterisera din båt så mycket som den behöver vara. Oavsett om din båt kan sitta i månader i taget utan användning, eller om den har risk att frysa, måste saker hända för att säkerställa båtens säkerhet.

  Är det svårt att bygga en timmerstuga själv?

För att vintergöra en båt måste den dras upp ur vattnet, rengöras, organiseras, krymplindas, tittas på av en mekaniker och sedan förvaras för vintern.

Många människor i båtsamhället hävdar att dessa saker kan göras av sig själva, och vissa kan! Säkert kan båten dras upp ur vattnet och rengöras och förvaras utan hjälp av en fackman. Vissa krymper till och med och kollar igenom systemen på egen hand! Men för det mesta är det mer kostnadseffektivt att betala någon för att göra dessa saker åt dig.

Med enbart krympförpackning kan du antingen betala någon $8 till $18 en fot för att komma ut till båten och krymplinda den åt dig, eller så kan du köpa all utrustning och samla ihop de händer som behövs och göra det själv.

Speciellt när det gäller att tömma eller byta ut bränslen och oljor, eller se till att rör och ledningar inte korroderar eller fryser, kan det vara betryggande att låta en professionell förbereda din båt istället för att du gör det själv.

Julia Scott ger en uppskattning på cirka 2 000 USD per år vid vinterförvaring, men detta, möjligen mer än någon annan kategori, kommer att skilja sig mycket beroende på storleken på båten, typen av båt och var du bor.

Relaterade frågor

Hur mycket kostar en ny basbåt i genomsnitt? Enligt Snabbgjutna stavar, det genomsnittliga priset för en ny basbåt kommer att variera från $17 000 till $70 000. Det här utbudet är så stort eftersom det är många saker som storlek, år, modell och bekvämligheter som påverkar hur mycket en båt kommer att kosta.

Hur ofta ska jag få min basbåt på service? Det är viktigt att hålla din båt frisk och glad eftersom detta kommer att sänka framtida reparationskostnader. Det föreslås att din båt servas var 12:e månad eller var 100:e timme, beroende på vilket av dessa två som kommer först.