Arkansas Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Jetski på sommaren är ett bra sätt att skapa några omhuldade minnen med familj och vänner. För att se till att du inte stöter på några stötar med brottsbekämpning när du är på vattnet måste du känna till reglerna och föreskrifterna för vattenskoter i delstaten Arkansas. Dessa regler kan variera från stat till stat, men det är ett behov att veta för att kunna njuta av din tid.

Du måste skaffa ett Arkansas Boater Education-kort för att kunna använda en PWC lagligt i delstaten Arkansas. Du behöver också vara 12 år för att kunna använda ett motordrivet fartyg med en hästkraft på 10 eller mer. För att kunna driva en PWC på egen hand behöver du vara 16 år.

Det är viktigt att vara medveten om följande regler och lagar för att åka vattenskoter på vattnet i delstaten Arkansas. Genom att göra det följer du på ett ansvarsfullt sätt lagen och det garanterar att du får en äventyrlig och stressfri tid på din vattenskoter med familj och vänner.

Registrera din PWC

Arkansas registreringsavgifter

Registreringsförnyelseavgifter

  • Mindre än 16 fot: $7,50
  • 16 fot till 26 fot: $15,00
  • 26 fot till 40 fot: 51,00 USD
  • 40 fot och längre: 105,00 USD

Registreringsövergångsavgift: $2,00

Ersättningsregistreringsavgift: 1,00 USD

Skrovets identifikationsnummer

Ett skrovidentifikationsnummer (HIN) är ett 12-siffrigt nummer som tilldelas av tillverkaren till ett fartyg byggt efter år 1972. HIN hjälper till att bestämma skillnaderna mellan andra fartyg och även identifiera ägaren.

Om ditt fartyg blir stulet bör du skriva ner ditt HIN och placera det någonstans säkert och säkert.

Siffror och klistermärken

När du har fått ditt registreringsnummer och valideringsdekalerna måste du visa dessa föremål på följande sätt:

  • det kan inte visas några andra siffror på ditt fartygs för
  • bokstäverna måste skiljas från siffrorna med ett bindestreck eller mellanslag
  • färgen på dina nummer måste också stå i kontrast till färgen på ditt fartyg
  • varje siffra måste vara med blockbokstäver och tre tum högt
  • siffrorna måste läsas från vänster till höger på båda sidor
  • varje nummer ska målas, appliceras på ditt fartyg som en dekal eller plats som ska visas på båda sidor av fören
  15 tips för att finansiera ett vattenskoterköp

Det grundläggande

Att driva en PWC hänsynslöst

OBSERVERA DRIFT

Hänsynslös drift av en PWC är inte tillåten. Exempel på detta är:

  • Hoppa ett vak för nära ett annat fartyg
  • Vävning genom fartygstrafik slarvigt
  • Svänger i sista minuten för att undvika kollision med ett annat fartyg
  • Ta med fler passagerare på din PWC än vad som rekommenderas
  • Om du manövrerar din PWC på ett sätt så att den skadar dig eller dina passagerare

OÖSÖMLIG ANVÄNDNING

  • Inte tillräckligt uppmärksam på hur du eller operatören hanterar fartyget
  • Underlåtenhet att följa navigeringsreglerna
  • Håller aldrig ordentlig koll
  • Hantera ditt fartyg på ett sådant sätt att det kolliderar med ett annat fartyg
  • Manövrera en motorbåt som har en tändningssäkerhetsbrytare av lanyardtyp utan att fästa lanyarden på dina kläder eller personliga flytanordningar

GROV FÖRSÖMLIG DRIFT

Att använda en PWC eller manipulera vattenskidor, vattenplan eller andra enheter som kan resultera i allvarlig skada eller till och med dödsfall.

OLÄMPLIG HASTIGHET ELLER AVSTÅND

  • När du manövrerar ditt fartyg i en snabbare hastighet än vad som rekommenderas utsätter du de omkring dig och dig själv i riskzonen för att skadas
    • speciellt under fartygstrafik, dåligt väder och närhet till land. Du måste följa hastighetsreglerna.
  • Om du kör ditt fartyg snabbare än 5 km/h medan du arbetar inom 100 fot från stranden, bryggan, piren, flotten, flottören eller ett förankrat eller förtöjt fartyg, använder du ditt fartyg på ett felaktigt sätt och utsätter andra runt dig i fara

Exempel på detta är:

  • köra ditt fartyg i extrem hastighet i närheten av ett annat fartyg, PWC eller farliga vatten
  • kör en hastighet som kan vara skadlig för ditt fartyg
  • arbetar med en högre hastighet än ”långsam, ingen vakna”-hastighet som anges i en ”no wake”-zon
  • gå fortare än hastighetsgränsen som anges nära den vattenmassa du opererar på

ÖVERBELASTNING ELLER ÖVERMÄKT

Detta är när du överlastar eller övermannar fartyget du kör över den kapacitet det kan hålla. Det är också olagligt att lasta ett fartyg utan kapacitetsskylt på ett osäkert sätt och det kan leda till att ditt fartyg sjunker.

ÅKNING PÅ STÅGEN ELLER GUNWALE

  • Att åka på allt som inte är utrustat med fasta sittplatser kan leda till risken att falla överbord. Låt inte dina passagerare eller dig själv sitta på ryggstödet, akterspegeln, reningen eller på säten på upphöjda däck eller en för.
  Kan du sparka bollen i landhockey?

Alkohol och droger

I delstaten Arkansas anses du vara påverkad om:

  • har en alkoholkoncentration i blodet på 0,08 % eller mer (om du är under 21 år och du har en alkoholkoncentration i blodet på 0,02 % anses du vara berusad)
  • påverkad av alkohol eller ett kontrollerat ämne i en grad där du agerar annorlunda än du brukar och om din motoriska förmåga är nedsatt

Följande påföljder verkställs när du döms för båtliv under påverkan:

  • På din först brott kommer du att få böter på upp till 1 000 $ och dömas till fängelse i upp till ett år. Du kommer också att förlora din förmåga att köra ett fartyg eller motorbåt i 90 dagar.
  • På din andra brott (inom tre år) kommer du att böta $2 500 och dömas till fängelse i ett år. Ditt privilegium att köra en motorbåt kommer att avbrytas i ett år.
  • På din tredje brott (inom tre år) kommer du att dömas till böter på $5 000 och dömas i minst 60 dagar och du kan stanna i upp till ett år. Du kommer också att förlora din förmåga att köra en motorbåt i tre år.

Utöver någon av dessa påföljder måste alla som döms för följande slutföra ett alkoholutbildningsprogram som är godkänt av Arkansas Highway Safety Program.

Nödvändig utrustning

Personliga flytanordningar

Typ 1 Offshore flytvästar Denna väst kan vända en medvetslös person i vattnet för att vända uppåt i vattnet. Den är gjord för tuffa vatten och för situationer där räddning kan ta lång tid.
Typ 2 Near-Shore västar Denna väst är lämplig för lugnare vatten och snabbare räddningar. Om du skulle bära den här medan du är medvetslös kanske den inte kan vända upp ansiktet i vattnet.
Typ 3 Flytningshjälpmedel Den här västen kan också vara en helärmad jacka och den är perfekt för lugna vatten och snabba räddningar. Detta kommer definitivt inte att vända ditt ansikte upp i grova vatten. Detta bärs vanligtvis för vattensporter.
Typ 4 Kasta kapabla enheter Denna typ av flytanordning är en kudde eller ringbojar och används vanligtvis för att kasta på någon i trubbel. De är inte gjorda för att hålla långa timmar i vattnet, eller icke-simmare, eller det omedvetna.
Typ 5 Speciella enheter Denna typ av flytanordning gjordes för aktiviteter som kajakpaddling, vattenskidåkning. Dessa ser vanligtvis ut som vita vattenvästar, däcksdräkter och personliga flytanordningshybrider.
  Vad är skillnaden mellan firning och rappellering

PFD-krav

  • Vakt, måste vara ombord på ett fartyg som är 16 fot eller längre och det måste också vara lättillgängligt för akut användning
  • Fartyg måste ha 1 av de 5 personliga flytanordningarna ombord och de måste också vara en bärbar storlek för alla passagerare eller operatörer
  • Varje person som är ombord på en PWC eller ett fartyg (oavsett ålder) måste bära en personlig flytanordning

Brandsläckare

Du kan klassificera dina brandsläckare efter bokstav och siffersymbol. Siffran hjälper dig att dechiffrera storleken på släckarna, och bokstaven angav vilken typ av brand som också är släckare.

TYP A BRANDAR Dessa typer av bränder är brännbara fasta ämnen som trä
TYP B BRÄNDER Dessa typer av bränder är brandfarliga vätskor som bensin eller olja
TYP C BRÄNDER Denna typ av brand är främst elektriska bränder

Dessa brandsläckare måste förbli i användbart skick. Du måste regelbundet kontrollera släckarna för att säkerställa att de är i bästa skick:

  • det finns ingen fysisk skada, korrosion, läckage eller igensatt munstycke
  • tätningar och sabotageindikatorer är inte trasiga eller saknas
  • tryckmätare eller indikatorer är inte trasiga eller saknas

Vad ska man göra i en olycka

Om en olycka inträffar när du eller någon annan person använder en PWC. Operatören ska lämna en skriftlig olycksrapport om något av följande inträffar…

  • En person försvinner från kärlet och det kan tyda på möjlig död eller skada
  • En person dör
  • En person kan inte utföra normala eller vanliga aktiviteter
  • Det finns en skada på fartyget eller annan egendomsskada och den uppgår till mer än $2 000 eller om det är en fullständig förlust av fartyget

Rättsväsende

Båtlagarna i Arkansas upprätthålls av Arkansas Game & Fish Commissions verkställande tjänstemän, sheriffer, biträdande sheriffar, statliga poliser och avdelningen för parker och turism.