Är Zipline säkert?

Ja, ziplines och höghöjdsbanor är säkra men som alltid gäller det att ha rätt kunskap, utrustning och personal för att kunna säkerställa att inga olyckor sker. På våra höghöjdsbanor använder vi ett continuous belay system vilket betyder att man alltid är säkrad när man är uppe i banorna.

Vem äger kungsbygget? Sedan 2014 ägs och drivs Kungsbygget Äventyrspark av Matilda och Linus Nilsson från Våxtorp. Vi engagerar oss i detta viktiga projekt!

Vad kostar kungsbygget? Kostar 152 kr per hopp. Det kostar inget inträde för medföljande. Behöver inte heller bokas eller föranmälas. Har du egen cykel och vill köra på våra samtliga leder köper du enkelt ett ledpass på hemsidan, i biljettkiosken eller med swish.

Vad kan man göra på Kungsbygget? Kungsbygget ligger vackert på Hallandsås med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland. Här erbjuds aktiva upplevelser med sommarrodel, zipline, höghöjdsbana, klättertorn, cykling och bungy rocket. 

När stänger kungsbygget? Vi har öppet våra aktiviteter generellt från påsk till höstlovet. Vår park med aktiviteter har öppet under helger/helgdagar under våren/hösten samt de flesta dagar under sommaren. För att veta exakt vilka dagar och tider vi har öppet behöver du boka en tid i bokningskalendern nedan.

Vart är Hallandsåsen? Hallandsås ligger i gränslandet mellan Skåne och Halland. Det är egentligen ingen ås i traditionell mening utan en horst. Horsten är 40 kilometer lång och 5–10 kilometer bred. Högsta punkten är Högalteknall (ett militärt skyddsområde) med sina 226 meter över havet.

Är Zipline säkert? – Relaterade frågor

Vad ska man ha på sig när man åker Zipline?

Vi rekommenderar alltid långa byxor och övriga kläder enligt årstid.

  Får man ha hund på Åhlens?

Kan man grilla på Kungsbygget?

Det finns en grillkiosk med mat, glass och fika. Man kan även ta med sig egen mat. Det finns ett flertal grillplatser om man vill grilla själv. Toaletter finns och parken är ren och fräsch och smälter verkligen in i den vackra naturen.

Vad kostar Zipline?

Fakta om Zipline
Minimilängd: 120 cm
Kostnad per åk: 90 kr (biljett köps i butiken)
Tidsåtgång: ca 20-40 min beroende på kötid
Banans längd: ca 300 meter
Banans höjd: ca 20 meter

3 rader till

Var kan man åka rodel?

Var kan man åka rodel?

Isaberg rodel advendture Isaberg har öppnat en helt nybyggd rodelbana som kommer vara öppen året om. Banan startar och går i mål vid Isabergs sportcenter. Det här är en åktur på 1000 meter som du verkligen kan njuta av i fulla drag eftersom du själv bestämmer hastighet.

Vad kan man göra på Hallandsåsen?

Äventyr & Aktiviteter
  • Afrikahuset i Hjärnarp. Välkommen att uppleva ett stycke Afrika mitt i bokskogarn… …
  • Åsljungasjön vandringsled 4,5 km en del av Skåneleden. Promenadslingan nära vattnet, är en del av Skåneleden. …
  • BÄÄH Design. …
  • Båstad Camping. …
  • Bjäreklassikern. …
  • Bjärerundan. …
  • Bokskog på Hallandsåsen. …
  • Buktenbanan MTB Hökafältet.

Hur sträcker sig Hallandsåsen?

Hur sträcker sig Hallandsåsen?

Välkommen till oss på Hallandsåsen! Från havet i väster, med Torekov och Båstad, Ängelholm i söder, Bjärehalvön, Laholm i norr med långa stränder och den trolska skogen, som sträcker sig ända bort till Örkelljunga i öster.

När öppnar hallandsåstunneln?

Vilken riktning har Hallandsåsen?

Hallandsås, även kallad Hallandsåsen, är den nordligaste av de skånska horstarna och har bildats genom parallella förkastningar. Horsten bildades under yngre krita, för ungefär 80 miljoner år sedan och liksom de övriga horstarna i Skåne sträcker den sig i nordväst–sydöstlig riktning.

  När lades Fun City ner?

Vart ligger Sveriges längsta zipline?

Vart ligger Sveriges längsta zipline?

I Småland finns flera höghöjdsbanor, men Little Rock Lake Zipline är något annat. Banan ligger verkligen i vildmarken, djupt i den småländska skogen, 50 km norr om Växjö. Inga hus i sikte, bara skogar och sjöar. Det här är Europas största zipline i sitt slag och man erbjuder bokstavligen en hisnande upplevelse.

Hur lång är Sveriges längsta zipline?

Sveriges längsta Zipline 90 meter fallhöjd, topphastighet 90 km/h och 900 meter lång! FlyingFox Zipline är en höjdare bland företag, svensexor och möhippor såväl som privatpersoner och familjer!

Vad betyder zipline?

En zipline är en vajer spänd mellan två träd. Man kopplar sin sele och säkerhetslinor till vajern och kastar sig utför. Vi har olika typer av banor – någon med springstart utför ett stup, en annan med fritt fall.

Hur och när bildades Hallandsåsen?

Hallandsås är resultat av många små vertikala förkastningar under lång tid, där marken söder och norr om Hallandsås sjunkit eller att Hallandsås höjt sig. En sådan form kallas för horst. Söderåsen, Kullaberg, Linderödsåsen och Romeleåsen i Skåne är exempel på liknade bildningar.

Vad heter Hallands åar?

Det finns skolramsor för att memorera de halländska åarna Viskan,Ätran, Nissan och Lagan: vi ska äta, ni ska laga (från norr till söder)

Hur brant är Hallandsåsen?

En kilometer efter länsgränsen till Skåne län börjar den branta backen upp på Hallandsåsen. Backen på nordsidan är ett av Sveriges brantaste motorvägsavsnitt med 6-7 % lutning. Påfarten från rastplatsen i norrgående körriktning har 10% lutning.