Är Zip Foder kul? Hur man gör det bättre

Vi har alla hört det minst en gång: berättelserna om någon som åker ziplining och sedan säger att det var tråkigt. Du tänkte planera en zipline-tur snart, men du kan inte låta bli att undra, kan det vara tråkigt eller är ziplining faktiskt kul?

Ziplining är jättekul! Det är en fantastisk chans att tillbringa mer tid utomhus, knyta an till vänner och familj och skapa oförglömliga minnen. Om du vill göra din zipliningupplevelse ännu mer spännande rekommenderar vi att du testar nya zipliningbanor, speciellt branta med högre hastigheter.

I den här artikeln ska vi bevisa för dig varför zip-foder är allt annat än tråkigt. Först ska vi prata om de många sätt som ziplining är en så spännande upplevelse, sedan kommer vi att fördjupa oss i några sätt att göra det ännu bättre. Du vill inte missa det!

6 skäl till varför zip-foder är mycket roligt

Blixtlåsfoder tar dig utomhus

Visste du att, enligt en studie från Outdoor Foundation publicerad 2019, spenderar människor mer tid inomhus än någonsin? Det är vad det här Utanför artikelrapporter. Under 2018 skulle den genomsnittliga personen gå ut en gång i veckan med en hastighet av 17,9 procent.

Det är inte bara vuxna heller. Outside-artikeln säger att under 2018 ägnade barn sig åt utomhusaktiviteter 15 procent mindre än 2012. Om du växte upp med att spendera tid ute hela tiden, kan den här nyheten vara särskilt nedslående.

Att spendera tid utomhus är mycket fördelaktigt. Du kanske kan fokusera bättre efter att ha varit ute. Denna 2012 studie från tidskriften Biomedicinsk miljövetenskap säger att du kan minska inflammation genom att lära känna Moder Natur.

Massor av data stöder att du kan sänka kortisolnivåerna genom utomhustid, inklusive denna 2010-publikation av Miljöhälsa och förebyggande medicin. Du kan till och med känna dig lyckligare, eftersom solen är en naturlig källa till D-vitamin, vilket påverkar ditt humör.

När du spenderar all din tid bakom stängda dörrar går du miste om dessa förmåner. Ziplining är en chans att komma ut och ha kul, något som vi alla förmodligen saknar i våra liv!

  Vad är en Tandem Parasail Ride?

Du kan binda genom dragkedja

Att dela erfarenheter är ett beprövat sätt att öka ditt band med någon. Även om upplevelser av alla slag är bra för bindning, skulle vi tro att ju mer minnesvärd den delade upplevelsen är, desto närmare kan bandet bli. När du gör en unik aktivitet med någon sådan zip-lining, är det verkligen den delade upplevelsen.

Oavsett om det är med vänner, familj eller båda, kanske du känner dig närmare dina favoritmänniskor efter att du har slutfört din ziplining-tur. Njut av denna nya nivå av ditt förhållande!

Hastigheten är stor

Gillar du fart? Då är ziplining precis aktiviteten för dig. En av de absolut roligaste aspekterna av ziplining är din potential för höga hastigheter. Även om det mycket beror på layouten av zip-lining-banan, kan du när du är snabbast färdas nerför kabeln med hastigheter på 41 till 50 miles per timme.

Det här kanske inte verkar snabbt, men lita på oss, det är skillnad mellan att köra en bil i 50 MPH och att vara ansluten till ett kabelsystem med bara friluft som omger dig. Du personligen känner hastigheten, och känslan av att flyga är en känsla du bara får när du har ziplining!

Blixtlåsfoder är roligt för hela familjen

Att hitta aktiviteter som hela familjen kan ägna sig åt är inte alltid lätt. Du vill inte att de äldre barnen ska vara uttråkade, men du vill också hålla dina yngre tikes uppmärksamhet. Ziplining kontrollerar alla dessa rutor. En zipline-tur med lägre hastighet kommer att underhålla både yngre och äldre barn, för att inte tala om mamma och pappa kommer att vara glada också.

Minnen varar en livstid

Om du vill ta en vanlig semester eller dagsutflykt och göra den extraordinär, lägg sedan till ziplining till resplanen. Mellan naturens skönhet, din otroliga höjd och känslan av att flyga, blir hela resan till en oförglömlig upplevelse.

Du kan skryta om det senare för alla dina vänner

Vad gjorde du göra i helgen? När den frågan oundvikligen kommer upp har du en fantastisk historia att berätta för dina kompisar. Du kan beskriva i detalj hur högt upp du var när du började ziplina, hur snabbt du gick och hur mycket av en spännande bråttom resan var. Dina vänner kommer säkert att vara avundsjuka. Du kan till och med inspirera några av dem att prova ziplining själva.

  Varför gör vandringskängor ont i anklarna? Skäl och förslag till lösningar

Varför stanna där? Du kan också berätta för dina klasskamrater eller arbetskollegor om din upplevelse. De kommer att bli imponerade när du visar dem bilder och videor från din fantastiska zip-lining-resa.

Hur man gör blixtlåsfoder ännu bättre

Ziplining är en explosion i sig, men om du är en av de få människor som fortfarande är på stängslet om huruvida du ska schemalägga en resa, rekommenderar vi att du kollar in det här avsnittet. Vi har massor av förslag på hur man gör en fantastisk ziplining-tur ännu mer oförglömlig.

Spela in dig själv på en GoPro

Även om många ziplining-företag kommer att erbjuda att ta foton och filmer av din åktur (ofta mot en extra avgift), kommer de inte att fånga bilder i samma förstapersonsvy som du kommer att göra när du bär en GoPro på huvudet eller kroppen. Vi rekommenderar att du kontaktar ziplining-företaget och frågar om GoPros är tillåtna innan du tar med din.

Om du får tillåtelse att spela in kommer du att ha många timmars kul efter åkturen genom att granska dina bilder. Du kan lägga upp ett klipp på sociala medier eller till och med lägga till det på din webbplats. Du kanske bara behåller videon för din egen personliga visning. Hur som helst, du kan återuppleva din zipline-tur när du vill, vilket kommer att få dig att längta efter att gå med ziplining igen förr än senare.

Zipline med en vän

Du har dragkedja ensam, prova det nu med en vän, familjemedlem eller älskade. Tandem zip-foder är alltid super roligt. Oavsett om ni delar en vagn eller om ni åker på parallella kablar så att ni har samma upplevelse, kan ni dela det fantastiska med ziplining med en av dina favoritmänniskor. Vad finns att inte älska?

  Kan jag använda en vanlig panna över elden?

Åk en brantare Zip Line

De som säger att ziplining är tråkigt valde nog en kurs med en ganska rakt fram-kabel. Kabelns lutning kan påverka din maxhastighet, liksom längden på linan. Med det i åtanke, undersök zipliningföretag med mer spännande kurser. När du väl åker en brantare bana tror vi att du kommer att ändra dig om hur ziplining är.

Välj en pittoresk Ziplining-plats

x

Vårt sista tips för att göra zip-lining ännu bättre är att boka en tur i ett Instagram-värdigt område. Till exempel i Adventure Park på Long Island i New York kan du välja bland mer än ett dussin ziplining-banor i olika svårighetsgrader. På natten vaknar parken till liv med upplysta zip-lining-kablar och rep som gör din resa olik alla andra.

På Perfect Day på CocoCay som en del av Royal Caribbean på Bahamas, kommer du att se unika vyer över ön när du åker en zipline som är 1 600 fot. I Saint John, New Brunswick i Kanada, kan du zipline vid Reversing Rapids, där du är omgiven av tidvattenvikar, flera torn och böljande kullar.

Som du kan säga finns det en mängd zip-lining-banor att utforska, av vilka vi precis skrapat på ytan. Oavsett om du vill schemalägga en zip-lining-tur i skogen eller tusentals kilometer bort på en destinationsresort, är läget allt! Ju vackrare din omgivning är, desto mer kommer du att njuta av din ziplining-upplevelse.

Slutgiltiga tankar

Ziplining är din unika möjlighet att skapa bestående minnen med vänner och familj. Aktiviteten är tillräckligt hög för att den aldrig är tråkig men ändå inte så snabb att yngre barn inte skulle kunna njuta av den. Det enda sättet att uppleva spänningen med ziplining är att göra det från första hand, så vi hoppas att det här inlägget har inspirerat dig att schemalägga en zipline-resa snart!