Är vandringskängor bra för vardagsbruk?

vandringskängor på nära håll. flicka turist kliver på en stock

Vandringsstövlar är snygga och håller dig igång, men att bära dem hela dagen varje dag kanske inte är det bästa beslutet.

Det finns ingen hälsoskäl att inte bära vandringskängor varje dag eftersom de ger fotstöd och cirkulation. Men om du använder vandringskängor varje dag kommer de att slitas snabbt, och eftersom vandringskängor är dyrare än vanliga skor rekommenderas det inte.

Skodon är viktigt, det råder ingen tvekan om det. Dina skor kan inte bara vara ett uttryck för din personlighet, de kan också ge dina fötter det stöd som behövs för att hålla dig i rörelse. Så, är vandringskängor den perfekta kombinationen av stil och komfort, eller lite för mycket för varje dag?

Fördelar med att bära vandringskängor

Vandringsskor verkar vara den perfekta kombinationen av stil och stöd. De ger bra stöd och är designade för att bäras under långa perioder. De kan skydda dina fötter från väder och vind på ett sätt som vanliga skor inte kan, så de kan bäras var som helst.

Eftersom de är gjorda för att bäras under träning har de bra andningsförmåga som kan förhindra att dina fötter blir för kvav eller illaluktande.

Fotledsstöd är en viktig del av att välja ett par funktionella skor, och vandringskängor är gjorda för anklar, så att de kan hjälpa dina leder. Modemässigt passar de väldigt bra ihop med de flesta fritidskläder. Att bära vandringskängor under långa perioder kommer inte att skada dina fötter och kan vara bättre för dem än att bära höga klackar tjugofyra sju.

Konsekvenser av att bära vandringskängor

vandringskängor på nära håll. turist som går på banan. Italien

Om vandringskängor är så mångsidiga, varför inte bara bära dem hela tiden? För det första är vandringskängor dyra. Dyrare än andra vardagsskor som passar dina dagliga behov alldeles utmärkt. Att bära dem hela tiden kommer att slita ut dem och skava av stegen. Stövlarna kommer inte att vara lika funktionella så länge, så du måste byta ut dem ofta, vilket sätter en stor buckla i din budget.

  Är antifogglasögon verkligen värt det när jag skoter?

För det andra är vandringskängor byggda för att vara robusta och ogenomträngliga, vilket är bra när man vandrar, men mindre idealiskt varje dag. Dina fötter behöver en chans att andas så att de kan torka ut och få tillräckligt med syre till huden. Att inte lufta fötterna kan leda till fotsvamp och andra fotproblem.

Vandringsstövlar behöver också brytas in och kan vara obekväma tills de tas in, så du kanske känner dig mer bekväm i något annat som ger dig mer utrymme att röra dig på. Slutligen kan vandringskängor vara tyngre än vanliga skor, vilket gör att de slits ut med tiden.

Hur man tar hand om vandringskängor

Hur håller du dina dyra vandringskängor så bra som möjligt så länge som möjligt? När du först skaffar ett par vandringskängor, bryt in dem först. Vandringsstövlar är stela när du först skaffar dem och du kan få blåsor tills de bryts in. Du kanske vill ha dem runt huset i några dagar så att de bryts in innan du ger dig ut, vilket orsakar fler blåsor än din vardagsrumsmatta.

Du bör också se till att snöra dina stövlar ordentligt. Om du får många blåsor kan de vara för lösa och gnugga dina fötter när du rör dig. För tight, och de kan begränsa blodflödet och göra att dina fötter tappar känslan. Håll dina stövlar torra för att förhindra att mögel växer inuti stöveln. Låt dem torka ut mellan blötläggningen genom att lämna dem i ett ventilerat, soligt utrymme. Fyll insidan med tidningspapper för att hålla dem torra.

  Vad är en Outrigger Canoe?

Släng inte dina vandringskängor i tvättmaskinen! Ta försiktigt bort damm och smuts med en borste och rinnande vatten med stövelrengörare om röran är så illa. Spetsar går att tvätta i tvätten, men är svåra att hitta efteråt, så håll utkik! Bär alltid dina stövlar med rejäla strumpor och köp en som faktiskt passar dina fötter!

Ju bättre du tar hand om dina skor, desto längre håller de. Bra vandringskängor kan kosta en ganska slant, så spara genom att hålla dem i gott skick för att inte bytas ut för ofta.

Välj ett par skor för varje dag

Höstens löparskor flicka knyta snören redo att springa i skog lövverk bakgrund. Sport löpare kvinna gör konditionsträning i naturen utomhus på hösten i rosa activewear leggings och skor.

Om du inte bär vandringskängor, vad har du på dig? Olika dagar behöver olika skor. Sneakers är en bra vardagssko eftersom de inte är särskilt dyra och kan bäras nästan överallt.

Bär sandaler i varmt väder för att förhindra att fötterna överhettas eller blir för svettiga! Om du märker att du får blåsor från dina skor, se till att de sitter ordentligt eller dra åt snören.

Tighta skor får inte tårna att vicka och kan få fötterna att tappa känslan eftersom de begränsar blodflödet. Lossa på snören eller köp en större sko. Om du inte hittar en sko som passar kan du ha breda fötter. Det finns skor för breda fötter, så kolla om de är bekvämare. Om en sko inte passar bra i butiken, köp den inte! Det blir bara värre, inte bättre, när du bär det.

Bästa ställena att bära vandringskängor

Om du inte kan ha vandringskängor i ditt hem, var kan du ta dem på dig? Det är bäst att bära dem när du går när dina fötter behöver mest stöd och skydd! De är också lämpliga för att bli blöta var som helst, eftersom de håller vatten borta bättre än sneakers eller sandaler och vanligtvis är bekvämare än traditionella gummistövlar.

  Har snöskotrar titlar?

Var som helst du tror att dina fötter behöver mer skydd, till exempel ett område med krossat glas eller metall på marken, kanske du vill ha vandringskängor för att hjälpa dig att andas lättare och inte oroa dig för dina fötter.

I allmänhet är dina skor upp till dig! Bär dina promenadskor till stranden om du verkligen vill, även om det förmodligen kommer att vara obehagligt. Så länge du tar väl hand om dina fötter och dina skor bör du ha det du känner dig bekvämast i, för alla behöver inte exakt samma skor! Men om du försöker få dina stövlar att hålla, förvara dem i garderoben tills du går på promenad.