Är vandringsbyxor värt det? Ta reda på varför jag inte ser tillbaka

När du går på en vandring kan det göra eller förstöra din upplevelse att bära rätt utrustning. Även om jag tror att det är helt okej att vandra i jeans, läs vidare för att ta reda på varför vandringsbyxor nu är mitt första val.

Vandringsbyxor är värda det eftersom de är bekväma, lätta och torkar snabbt. Efter att ha frågat vandringssamhället om deras åsikter om vandringsbyxor, fann vi att cirka 60 % av vandrare föredrar att bära vandringsbyxor framför alla andra typer av byxor.

Vandringsbyxor erbjuder inte bara komfort, utan vissa vandringsbyxor är till och med utformade för att omvandlas till shorts. Dessutom gör tyget dessa byxor till ett bra val för vandring i nästan alla väder. För att lära dig mer om syftet med vandringsbyxor, vad som gör dem så speciella och andra alternativ för vandringsbenkläder, Läs vidare.

Varför vandringsbyxor är värt det

För att ta reda på om det verkligen är värt att investera i vandringsbyxor, nådde jag ut till vandringssamhället. Med nästan 50 svar från erfarna campare och vandrare fick jag mitt svar. Medan 60 % av människorna anser att vandringsbyxor är helt värda det, rapporterade cirka 28 % att de vandrade i andra byxor, och cirka 12 % sa att de bär båda.

Så, med cirka 72 % av våra svarspersoner som säger att de faktiskt bär vandringsbyxor, borde det vara säkert att dra slutsatsen att vandringsbyxor är värt det. Speciellt med tanke på att vandringsbyxor är en modern uppfinning. Många byter!

Vandringsbyxor är bekväma

Vandringsbyxor är flexibla och andas, vilket gör dem väldigt bekväma att vandra i. När du ska ut på vandring, oavsett längd, vill du vara bekväm, röra dig lätt och undvika skav.

Vandringsbyxor är designade för att passa lösare mot kroppen. När de är rätt monterade bör dina vandringsbyxor inte skava mot huden, dra ihop benen eller åka upp på platser de inte borde.

Dessutom har de flesta vandringsbyxor elastiska midjeband eller midjeband som gör att byxorna kan följa din kropps rörelse.

I kontrast ett par jeans är ofta ganska statiskt i sin storlek. Jeans blir mer och mer stretchiga ju längre tiden går, men många kommer att bli lite styvare. Detta hjälper jeansen att vara mer hållbara, men det betyder att de är mindre bekväma.

Vandringsbyxor torkar snabbt

Till skillnad från jeans eller bomullsbyxor är vandringsbyxor designade för att torka snabbt. Vandringsbyxor som är gjorda av nylon håller inte vatten, vilket gör att de torkar inom några minuter efter att de blivit blöta.

Denna snabbtorkande funktion är utmärkt om du planerar att vandra i våtmarker, över bäckar eller i vått klimat. Det är särskilt bra om du vandrar i ett område som är känt för oförutsägbart väder, till exempel i bergen eller södra tropikerna.

Ingenting försämrar en lång vandring mer än att behöva vandra milsvida med blöta byxor.

Vandringsbyxor är lätta

Om det är 80 grader och fuktigt ute vill du definitivt inte drunkna i svett och tyg. Vandringsbyxor är lätta och andas, vilket gör dem till ett utmärkt val för vandring i värmen.

  Plåtböjningsanvändningar: 6 exempel med bilder
Typ byxor Vikt (oz)
Jeans i vanligt snitt (man) (33-32) 21.1
Cargo Zipper Sportkläder Vandringsbyxor (liknande den här från Columbia på Amazon) 13.3
Generiska gymshorts 6.3
Äventyrsbyxor viktjämförelse

Jag gjorde en snabb viktjämförelse, och som ni kan se från den här tabellen väger mina vandringsbyxor nästan hälften av mina jeans. Du burk gå lättare, speciellt om du bara vandrar i shorts utan byxben (mina är avtagbara)

Vandringsbyxor kan vara mångsidiga

Det kanske inte är lika moderiktigt, men vandringsbyxorna med de avtagbara byxbenen är absolut värda det. Som många vana vandrare vet kan temperaturerna bli kallare på morgonen och sedan värmas upp under dagen.

Om du börjar dagen med att bära byxor kan du bli genomvåt svett när solen når sin topp. Men om du bestämmer dig för shorts kan du vara för kall på morgonen. Lösningen? Cabriolet byxor.

Med konvertibla vandringsbyxor kan du dra av vart och ett av byxbenen och komma ut i shorts. Tack vare denna unika funktion har du byxor och shorts i ett.

Jag vet att det här låter konstigt och som om det inte skulle vara en stor grej, men det är verkligen en bekväm funktion som gör vandring så mycket bekvämare.

Vandra i stil

Även om benen med blixtlås kanske inte är den stiligaste egenskapen, kan vissa märken av vandringsbyxor vara ganska snygga. Faktum är att vissa vandrare (och även icke-vandrare) bär sina vandringsbyxor medan de springer runt på stan. Med sådan komfort och stil kan du bära dina vandringsbyxor i stort sett var som helst.

Vissa märken, som t.ex Athleta och Kuhl, har snyggare vandringsbyxor för både vandring och vardagsbruk. Så om du letar efter mer mångsidiga vandringsbyxor kan det vara värt att kolla in dem.

Sanningen är att vandringsbyxor anses vara den nya ”vandrarhöften”. Kanske till ett fel, vår persona för en backpacker eller en vandrare inkluderar någon med de där snygga vandringsbyxorna.

Vandringsbyxor har ibland massor av fickor

När du är ute och vandrar för dagen är det skönt att slippa stuva undan allt i en dagväska. Lyckligtvis, vandringsbyxor kan ha många fickorså att du har oändliga alternativ för att säkert förvara din telefon, plånbok, nycklar, läppbalsam och andra tillhörigheter.

Jag i mina vandringsbyxor med alla extra fickor. Älska dem.

Försök dock att inte överfylla dina fickor, annars kan dina byxor bli tunga och motverka den lätta egenskapen hos dina byxor.

Eller om du är som jag, struntar du i det här rådet och sliter hål i botten av dina vandringsbyxfickor. Jag är inte fantastisk på handarbete men jag kunde fixa dem. ?

Men jag älskar verkligen att ha fickor på byxorna. När jag vandrar gillar jag att ha min kamera tillgänglig och min Sony HX-80 får plats i en lastficka i mina vandringsbyxor. Jag är villig att acceptera att mina vandringsbyxor inte är de mest fashionabla, men att kunna ha min kamera tillgänglig när jag behöver den hjälper mig att ta med mig fler minnen av de fantastiska sevärdheterna jag har sett.

Vandringsbyxor är tysta

Har du någonsin gått i tjocka last- eller snöbyxor och hört det höga knarrande ljudet av byxbenen som skaver mot varandra? Detta kanske inte är den första fördelen som kommer att tänka på, men vandringsbyxor är tysta och låter inte när du vandrar. Denna funktion låter dig vandra i lugn och ro.

  Hur länge håller Sprinter Vans?

Det är sant! Kanske kommer du inte att kunna smyga dig på ett rådjur bättre, men det är skönt att ha en distraktion mindre medan du vandrar eller är på äventyr i allmänhet.

Vad är vandringsbyxor, exakt?

Vandringsbyxor är speciellt designade för att vara lätta, hållbara byxor och är designade för vandrare, backpacker, campare och all-around friluftsentusiasten. Dessa byxor är gjorda för att tåla tuff terräng och för att hålla dina ben skyddade medan du vandrar.

En sån cheesy bild på mig med mina vandringsbyxor

Vad är vandringsbyxor gjorda av?

Vandringsbyxor är vanligtvis gjorda av nylon, men vissa byxor kan ha blandningar av nylon, spandex och polyester. Eftersom både nylon och polyester har sina för- och nackdelar, kommer du sannolikt att hitta byxor som är en kombination av nylon och polyestertyg.

Nylon

Nylon har många fördelar, inklusive vattenbeständighet, fläckbeständighet och hållbarhet. Detta tyg är också mycket flexibelt och andas, så det rör sig med din kropp istället för mot den. Nylontyg har fukttransporterande egenskaper, vilket innebär att det flyttar bort svett och vatten från din kropp och håller dig torr. Dessutom är nylon naturligt oljebeständigt, så du kommer inte att lukta så illa efter den långa vandringen.

Polyester

Polyester är ett annat populärt tyg för vandringsbyxor. Detta tyg är också mer vattentåligt än nylon och relativt lätt, men det kanske inte andas lika mycket på en varm dag och är inte riktigt lika hållbart som nylon. Polyester är inte heller resistent mot oljor, så när du väl svettas fastnar kroppens lukter i tyget och får det att stinka.

Hur mycket kostar vandringsbyxor?

Enligt vandringssamhället finns det många ställen man kan gå för att hitta vandringsbyxor. Generellt kan du hitta vandringsbyxor för mellan $30 och $100. Vissa byxor kan dock kosta så mycket som $350.

Om du funderar på att köpa vandringsbyxor av namnet märke, prova att kolla utomhusbutiker under lågsäsong. Om du har tur kan du kanske sälja lite och få dina byxor till hälften.

Medan namnbyxor tenderar att vara dyrare, kan du hitta vandringsbyxor i den mer prisvärda delen på Amazon och Walmart.

Här är en lista över några andra ställen du kan gå för att hitta vandringsbyxor:

Är det dåligt att vandra i jeans?

Även om inte alla väljer att vandra i jeans, finns det definitivt sämre val när det kommer till att välja en vandringsbyxa. Vissa vandrare känner starkt för att inte vandra i jeans, men enligt mig fungerar jeans alldeles utmärkt för vandring. Kort sagt, det spelar ingen roll vad ”alla” säger, gå vidare och vandra i dina jeans!

Ibland hänger vi på med att titta på delen när vi egentligen bara kan gå och gå. Jeans har faktiskt vissa fördelar som andra byxtyper inte har.

  Stinkande sovsäck även efter tvätt? Hur man fixar

På grund av det tjocka tyget kan jeans vara ganska slitstarka och ge ett anständigt skydd mot väder och vind. Så om du ska ut på en vandring i ett skogsområde kommer dina jeans troligen att skydda dig från herrelösa grenar och buskar.

Naturligtvis väljer många vandrare en lättare, syntetisk byxa för mer komfort och stretch. Dessutom torkar jeans inte snabbt; om du får dina jeans blöta kommer du sannolikt att förbli våt länge. Med det sagt, om du bestämmer dig för att jeans inte är ditt val av vandringsbyxa, finns det många andra alternativ att utforska nedan.

Även om jag tror att du kan vandra i vad som helst byxor som passar din stil, klicka här för att ta reda på varför jag inte längre vandrar i mina jeans.

Vad mer kan du vandra i?

Enligt vandringssamhället finns det många alternativ för byxor att bära under vandring. Medan nästan alla är överens om att det är en bra idé att bära byxor i allmänhet, berättade många människor specifikt för oss vilken typ av byxor de bär när de vandrar:

  • Damasker
  • Löpshorts
  • Basket shorts
  • Joggare
  • Cargobyxor
  • Jaktbyxor
  • Jeans

Oavsett vilken byxa du väljer att bära beror det verkligen på vandraren och vandringens karaktär. Om du planerar att ta en lugn promenad i skogen, kommer du förmodligen att klara dig om du har på dig nästan vad som helst.

Ska du dock ut på en intensiv backpackerresa kan det vara värt det att investera i mer hållbara vandringsbyxor. Men självklart är ditt val av benkläder i slutändan upp till dig.

Byxor är inte det enda klädbeslutet du behöver göra för din vandringsresa. Eftersom du förmodligen kommer att tillbringa dagen på fötterna, kommer du att vilja välja rätt skor. För mer information om vad du ska ha på fötterna, kolla gärna in mina andra sidor för tips om att välja mellan vandringskängor och jaktstövlar och mina tankar om att vandra i löparskor.

En anteckning om bomull

Ett tips som många av de i vandringssamhället känner sig starka över är att undvik byxor och andra utomhuskläder som är gjorda av bomull. Varför? För när bomull väl blir blöt förblir den blöt.

Om du är ute på en lång vandring i skogen och helt plötsligt kommer de mörkgrå molnen rusande, har du problem. Även när solen väl kommer fram kommer dina bomullskläder att vara blöta och obekväma under resten av din resa.

Bomull har inte heller bra isolering, så om vädret är kallt kommer dina bomullskläder inte att göra så mycket för att skydda dig. Det finns till och med ett gammalt talesätt som går runt i vandrings- och campingsamhällena: ”bomull dödar.”

Tusentals människor bär bomull när de vandrar, backpackar och tusen andra utomhusaktiviteter. Bomull är bara riktigt farligt i extrema kalla temperaturer, eller måttligt kalla men extremt våta förhållanden.

Om du inte är i dessa förhållanden, är chansen stor att du förmodligen inte kommer att dö om du råkar bära bomull – men du kommer sannolikt att vara nedkyld och obekväm.