Är (Trail) löparskor OK för golf?

Du har blivit inbjuden till en dag ute på en golfbana, eller så vill du kanske bara testa en annan sport, men är inte inställd på att investera i nya skor förrän du är såld på spelet. Kan du använda dessa löparskor (trail eller på annat sätt) istället för att köpa ett helt nytt par specialiserade golfskor som du inte kan använda till något annat?

I de flesta fall är det tillåtet att bära löparskor (trail eller på annat sätt) eller någon liknande typ av skor; Det är dock bäst att kontrollera banans klädkod i förväg, eftersom vissa golfbanor endast tillåter spel i skor med spetsiga klossar.

Så även om du kan bära dina löparskor eller dina löparskor för golf, finns det någon nackdel med att göra det? Missar du lite extra prestanda? Saker som dragkraft och grepp måste beaktas, liksom skillnaden i terräng som du kommer att korsa. Vi hjälper dig att ta itu med dessa frågor och få dig i rätt växling.

Kan du bära löparskor (trail) för golf?

Du kan definitivt bära trail eller vanliga löparskor för att spela en golfrunda. Faktum är att folk bär skateskor eller andra typer av streetskor.

Av personlig erfarenhet har jag ofta bara haft mina vanliga löparskor när jag spelat golf och jag har aldrig haft några problem, förutom att mina vanliga löparskor glider runt lite.

Trailskor ger kanske inte samma dragkraft som golfskor, särskilt när du spelar på vått eller fuktigt gräs, och detta kan mycket väl hämma din totala prestation. Om det har regnat nyligen, är det ännu mer sant.

Om du tänker spela golf regelbundet och du börjar på allvar med att sänka din poäng, speciellt om du bor i ett område där gräset kommer att bli blött, då kan investeringar i golfskor stabilisera din sving tillräckligt för att göra en betydande skillnad i ditt golfspel.

Men med detta i åtanke föredrar vissa golfare att inte bära specialiserade golfskor och väljer tennis- eller löparskor, eller crosstrainers.

Så länge skorna du bär är bekväma för dig, få dig inte att halka när du tar din sving, och viktigare, skada inte gräsmattan, du ska kunna komma undan med att bära det du föredrar eller har tillgängligt för dig. Tänk bara på att en sko med mer grepp och sulstruktur kommer att vara mer idealisk.

Även om du burk bära många typer av skor, bör du?

Låt oss dyka ner i några anledningar till varför du kan behöva skaffa ännu ett par skor:

Golfbanans klädkoder kanske inte tillåter dina löparskor

Du kanske har riktigt snygga trailskor eller någon annan typ av löparskor, men många golfbanor har klädkoder – och om klädkoden är särskilt strikt och inkluderar skor, du kanske behöver köpa golfskor bara för att följa klädkoden.

  Kan du springa snabbare än löpbandets hastighet?

Om du ska till en exklusiv golfbana, se till att ringa i förväg och ta reda på detaljerna om deras klädkod.

Å andra sidan även golfbanor med klädkoder ofta tillåt tennis, löpning, trailrunning eller till och med andra skor — så länge du inte bär tunga stövlar eller något som skadar greenerna, kommer du vanligtvis att få spela.

Är det socialt acceptabelt att bära löparskor när du spelar golf?

Så även om du kan komma undan med de flesta typer av skor medan du spelar golf, betyder det att folk inte kommer att döma dig om du bär dina trail-löparskor (eller vad du nu har)?

Även om din golfbana inte har en klädkod eller en strikt klädkod, finns det oskrivna klädkoder. Du kanske drar till dig uppmärksamhet som du inte vill ha beroende på vad du har på dig, tyvärr.

De flesta löparskor kommer att vara helt bra och inte orsaka några problem och folk kommer inte att ge en andra blick. Men vissa golfbanor känns snygga och jag vet säkert att jag har känt mig malplacerad med min egen begagnade golfutrustning, tidigare.

Om det är viktigt för dig att känna dig legitim, kan det vara värt att köpa golfskorna så att du kan få en komplett ensemble och att du kan se och känna delen.

Att känna sig malplacerad när du spelar är distraherande och kan till och med störa ditt sinne (och golfsving) – så det är det.

Trail Skor Och Dragkraft På Golfbanan

Anledningen till att trailskor inte är ett dåligt alternativ om du inte har golfskor (eller även om du har dem), trailskor är designade för att greppa gräs, stenar och smuts. Det betyder att dina fötter inte kommer att glida runt under din golfsving.

Jag har definitivt golfat med dåliga skor förut – och även om det inte är lika stor sak för en helt ny golfspelare som för en veteran om dina fötter glider lite medan du gör din golfsving, en glidande golfhållning kan påverka din golfsving.

När du förbättrar dig och får dina poäng till en bättre plats, gör alla optimeringar du kan göra skillnad. Att välja skor med tillräckligt med dragkraft för att förhindra att din ställning glider kan hjälpa dig att få din boll dit den behöver.

Det finns faktiskt spikfri golfskor som har djupa slitbanor eller greppiga klackar, som faktiskt liknar trailskor.

Trailrunningskor och golfskor har samma designsyfte, att öka greppet på gräs, smuts eller jord, så ur praktisk synvinkel är trailskor ett bra alternativ.

  Vad är skillnaden mellan en Sprinter 2500 och 3500?

Trailskor kommer inte att ha samma dragkraft som golfskor (eftersom syftet med trailskor är att du ska springa i dem medan golfskor är syftet att inte röra sig medan du använder dem), så när du är redo att få maximal prestanda , då kan golfskor vara en bra idé.

Tills dess kommer dina trailskor att fungera bra.

Trailrunningskor är bra för golf (och din plånbok)

Jämfört med andra icke-golfskor är trailskor bättre lämpade för golf på grund av deras extra dragkraft, vilket gör dem till en idealisk sko med dubbla ändamål.

När det kommer till prissättningen av löparskor jämfört med golf, kommer du att upptäcka att priset faktiskt är ganska lika.

Så om du vill ge dig ut på trailrunning och golf kan du helt enkelt investera i trailskor istället för att behöva köpa två olika par skor.

Dessutom tenderar löparskor att ha bättre dämpning (eftersom de är designade för långdistanslöpning eller promenader), om du föredrar att gå banan istället för att ta en vagn, skulle traillöpare ge en trevligare upplevelse.

Skor att undvika på golfbanan

Du vill definitivt undvika att bli avvisad på banan, och kanske är du intresserad av att undvika att begå någon form av faux pas, låt oss gå igenom vilken typ av sko du bör undvika att ta med till golfbanan.

  • Alla skor med slät sula: Se till att du kontrollerar att det finns tillräckligt med åsar och allround bra greppförmåga. Så det utesluter dina bowlingskor.
  • Cowboystövlar, arbetskängor, vandringskängor, galoscher, vilka stövlar som helst egentligen: Dessa är inte bara opraktiska för en bra golfsving, de kommer också att skada de känsliga golfgreenerna och du kan bli ombedd att lämna.
  • Vandringsskor, klänningsskor, basketskor: Även om du definitivt skulle klara dig med dessa skor, kan du få oönskad uppmärksamhet och bli dömd.
  • Övriga sportskor: Det finns massor av sporter som har någon form av klossar (baseboll, fotboll, fotboll), men du kommer förmodligen att bli dömd eller till och med avvisad om du bär dem.
  • Metallspetsar: Detta kan verka orättvist eftersom vissa proffs golfare bär metallspikar (golf.com) – metallspikar skadar dock greenerna och är inte tillåtna på de flesta banor.
  • Sandaler eller flip flops: Även om du tekniskt sett kan golfa med sandaler eller flip flops, anses det vara en allvarlig faux pas, även på enkla golfbanor. Det finns också säkerhetsproblem om du missar svingen – du kan skada dig själv allvarligt genom att spela golf med sandaler eller flip flops.

Skäl att investera i golfskor… Eller kanske inte

Förutom den praktiska synvinkeln, där golfskor kommer att erbjuda dig bättre grepp och stöd samt tillgång till fler banor i toppskiktet, finns det en annan fördel, och detta har att göra med kraften och ansträngningen ditt framben, i synnerhet , tål när du svingar din klubba och skickar den där golfbollen i höjden.

  Är det säkert att använda en katalytisk värmare i ett tält?

Låt oss tänka på golfsvingen en sekund. När du för din klubba över dig, belastar du all din vikt på din bakre fot (foten längst bort från tee), och när du tar ner klubban överför du all den kraften ner och till din motsatta fot (den foten närmast tee).

Skor med bra grepp ger din högra fot ett starkt ankare att trycka av så du kan överföra all den kraften.

Sedan, i uppföljningen, svänger du din bakre fot så att dina axlar kan följa bollen. Det är en exakt rörelse som du övar hundratals gånger för att få rätt. Att se till att du inte halkar eller glider här är avgörande.

Golfskor ger den dragkraften. Men vissa hävdar att trailskor erbjuder samma mängd. Du måste experimentera med det du har.

Skillnader mellan golfskor och trailskor (och andra löparskor).

Kanske är du inte lika bekant med golfskor, låt oss ta en snabb titt på de viktigaste skillnaderna mellan löparskor (eller trailskor) och golfskor.

  • Golfskor är skräddarsydda för gräs på en golfbana, medan trailskor är mer mångsidiga är gjorda för stenar, smuts, trädgrenar och allt annat som kommer i din väg.
  • Sulorna på löpar- eller trailskor är i allmänhet tjockare och erbjuder överlägsen dämpning än golfskor.
  • Många golfskor har gummi- eller plastspikar (klossar) som hjälper till att ge bättre grepp och stabilitet för bäraren när de är på släta och våta ytor; på samma gång. Även om trailskor är designade för naturterräng har de vanligtvis inte den intensiva friktionen hos klossar.

Slutsats

Sammantaget kan du vara säker på att dina trail- eller liknande löparskor kommer att fungera för att spela golf i de flesta situationer. Den främsta faktorn är greppkvaliteten på den sko du vill bära; kanske testa dem hemma med några övningssvängningar innan du ger dig ut på banan.

Även om golfskor är speciellt utformade för terrängen, och du är mer benägen att uppleva bättre balans och stabilitet, betyder det inte att trailskor inte kommer att erbjuda dig samma funktionalitet. Det finns också den extra fördelen att de flesta traillöparskor vanligtvis är mer bekväma.

Så oroa dig inte för att investera i ett par golfskor ännu, gå först ut på banan och se om dina löparskor inte klarar jobbet lika bra, eller kanske ännu bättre.