Är Toyota Tacoma bra för terräng?

Medan amerikanska lastbilar i allmänhet anses vara några av de bästa på marknaden, är Toyota Tacoma en exceptionellt bra lastbil. Väl ansedd av nästan alla som gillar pickupbilar, är Tacoma ett mycket populärt val för alla från förortshemspappor till ranchägare till campare. Men är Toyota Tacoma bra för terrängkörning?

Toyota Tacoma är en utmärkt lastbil för terrängkörning. Naturligtvis är stock Tacomas bra plattformar för att bygga din egen terrängbil, men TRD Off-Road och TRD Pro-modellerna är mycket kapabla terränglastbilar som kräver liten eller ingen modifiering innan du går ut på stigarna.

Så hävs TRD? Kommer det med glidplåtar? Är den verkligen lika bra på terrängkörning som en amerikansk lastbil eller en jeep? Läs vidare för att lära dig svaren på dessa frågor och mer.

Toyota Tacoma: Robust, vacker, rolig

Toyota Tacoma föddes 1995 som nästa generation av klassikern Toyota Hilux, ibland bara kallad Toyota Pickup. Toyota insåg att människor ville ha en lastbil som kunde erbjuda dem både komfort och förmåga. Så genom åren, de har förfinat Tacoma till en av de mest populära lastbilarna på marknaden.

Dagens Tacoma erbjuder konsumenterna massor av val när det gäller trimning och konfiguration, så din Tacoma är bekväm oavsett om det kommer att vara att arbeta på en arbetsplats eller att bära hem matvaror.

Viktigast av allt, Tacoma erbjuder två tillverkarbyggda trimnivåer som är konstruerade specifikt för terrängkörning. TRD- och TRD Pro-modellerna är designade från grunden för att komma av vägen och leka i skogen.

TRD Pro till och med kommer med en snorkel för att hålla din motor andas ren, torr luft! Tacoma har ett gediget rykte som en hållbar, kapabel lastbil som kommer att gå i stort sett vart du än säger till den utan problem.

Automatiska växellådor är utmärkta för körning i trafiken och även för vissa terrängaktiviteter. Men förmågan att utöva fin kontroll över ditt fordon är viktigt för terrängkörning, och många terrängentusiaster föredrar att köra stick. Dessutom är det mycket roligare att köra en pinne!

Tacoma TRD och TRD Pro kommer med en tillgänglig sex-växlad manuell spakväxling för de av oss som gillar att köra genom växlarna.

  Kan du vandra med jeans? Säker! (Men se varför jag inte gör det längre)

Snorkeln och möjligheten till manuell växellåda är bra, men Tacoma TRD och TRD Pro har flera andra alternativ som gör dem exceptionella terrängfordon.

Tacoma har deltidsfyrhjulsdrift, så att du kan koppla in alla däck när det behövs i tuff terräng. TRD-modellerna har också en specialtrimmad fjädring, förbättrade stötdämpare och en låsande bakre differential.

Tacoma är inte bara en fantastisk terrängåkare, utan den har också tillräckligt med sätt att köra på motorvägen eller i grannskapet utan att väcka onödig uppmärksamhet.

Tacoma är tillräckligt hög för att ge en bra utsikt utan att vara massiv, och kabinen är rymlig nog att ta med vänner på resan. Dessutom är det en utmärkt daglig förare, så att du kan njuta av ett terrängfordon utan att behöva ta en separat bilbetalning.

En annan funktion som gör Tacoma till en så bra terränglastbil är överföringsväska med dubbla intervall. Vad fan betyder det? Enkelt uttryckt betyder det att Tacomas fyrhjulsdrivna system har speciell utväxling som hjälper den att prestera bättre i låga hastigheter. Så, till exempel, om du korsar en lerig bäck eller kör på nysnö, kommer ett bättre vridmoment vid låga hastigheter att hjälpa dig att behålla kontrollen över din lastbil.

Är TRD terränglyft?

2022 Toyota Tacoma TRD Pro kommer med en fabriksinstallerad 1,5-tums lyftsats. Andra Tacoma-modeller kommer inte lyftas men kan modifieras med en TRD-lyftsats. Satserna kostar cirka 1 450 $ och kan installeras av din Toyota-återförsäljare. Om du är en mekaniskt benägen person, kan du förmodligen DIY detmen var medveten om det detta upphäver garantin.

Sitter TRD Off-road högre?

Alla vanliga Tacomas har en anständig höjd till dem. Tacoma TRD sitter på samma höjd som aktien Tacoma, cirka 70 tum från marken med cirka 9 ½ tum markfrigång. TRD Pro har ungefär två tum extra höjd och spelrum jämfört med andra Tacoma-modeller. Självklart, om du behöver en högre synvinkel eller mer frigång, kan du alltid installera några eftermarknadslyftar.

Andra inlägg av intresse

  • Är RAM ProMaster Vans pålitliga?
  • Är Sprinter Vans värda pengarna?
  • Husbilar byggda på ett RAM ProMaster-chassi
  • Hur fungerar lastbilstält? (Plus 5 alternativ du bör överväga)

Vilket är bättre, TRD Sport eller TRD Off-Road?

Toyota Tacoma TRD Sport och TRD Off-Road har många saker gemensamt. Båda kommer med Toyotas 3,5-liters V6-motor med cirka 278 hästkrafter och 265 foot-pounds i vridmoment. Dessutom har båda bakhjuls- och fyrhjulsdriftalternativ och kan utrustas med en sexväxlad automatisk eller manuell växellåda.

  Är det varmare i ett tält?

TRD Sport är mer fokuserad på åkkvalitet. Den levereras med en luftdamm och en huvskopa. Sportens fjädring är anpassad för gatukörning, så om du planerar att i första hand använda din Tacoma för att köra till jobbet och tillbaka med enstaka turer till vildmarken på helgerna, kan TRD Sport vara ett bättre alternativ för dig.

TRD Off-Road är byggd för terrängförhållanden. Om du kör seriös terrängkörning är den här modellen bättre för dig. Istället för huvskopan och luftdammen, den kommer med en låsande bakre differential, förbättrade stötdämpare, uppgraderad traction control och Toyotas krypkontroll, som i huvudsak är ett alternativ för låghastighetsfarthållare. Dessutom är fjädringen på TRD Off-Road trimmad för terrängkörning, så den kan kännas lite styvare på trottoaren.


Har alla Tacomas Crawl Control?

Inte alla Tacoma har crawl-kontroll, men TRD Off-Road och TRD Pro-modellerna har det. Krypkontroll är Toyotas låghastighetskryssningsalternativ som är designad för att användas under tuffa förhållanden. Att köra över stora stenar, stenblock, stockar eller annan oförbättrad och ojämn terräng kan vara mycket utmanande för förare. Crawl control hanterar gasreglaget och bromsningen för varje hjul oberoende så att föraren kan fokusera på att styra fordonet genom hindren.

Krypkontroll fungerar genom en serie sensorer i fordonets elektroniska stabilitetskontrollsystem (ESC). Dessa sensorer matar data till Crawl Control-datorn, som sedan sätter kraft och bromsar på specifika hjul för att hålla lastbilen framåt. Förare ställer in sin hastighet från en till fem miles per timme, och crawl control gör resten.

Har alla TRD Tacoma låsningsdifferenser?

A differentiell är en komponent som hjälper bilar att svänga. När ett fordon svänger i ett hörn måste det yttre hjulet färdas längre och snabbare än det inre hjulet. Skillnaden är en speciell typ av växellåda som hjälper hjulen att snurra i olika hastigheter när fordonet kör i svängar. Detta fungerar bra i normala svängar.

Tyvärr, om du åker terräng, kommer du att hitta många situationer där dina däck inte alla har grepp. I det här fallet kommer differentialen att fortsätta driva kraften till hjulen som har fastnat, vilket är slöseri med kraft och kan sluta med att du gräver ner dina hjul i lera eller bara snurrar ett däck utan anledning.

  Sommarbaslager: 10 exempel för vandring, cykling, löpning

Spärrdifferentialer är utformade för att trycka allt tillgängligt vridmoment till däcket som har dragkraft. Till exempel, om din Tacoma är ute på hala höstlöv eller i en lerig miljö, kan du stöta på situationer där vissa av dina däck inte har någon dragkraft. Utan spärrdifferential kommer trucken fortfarande att leverera kraft till det hjulet, vilket är värdelöst eftersom hjulet inte har något grepp! Med en spärrdifferential dirigeras allt tillgängligt vridmoment till funktionella däck.

Med andra ord, om du har ett hjul i luften eller i leran, din spärrdifferential kommer att veta att inte skicka ström till den. Istället, Kraften kommer att dirigeras till vilket eller vilka hjul som har dragkraft, vilket hjälper till att flytta din lastbil ur släta situationer.

Kommer TRD Off-road med skidplattor?

Toyota Tacoma TRD Pro kommer med lager glidplattormen TRD Off-Road-modell gör det inte. Skidplattor är metallplattor som är installerade längs underredet på en lastbil eller jeep för att hålla känsliga komponenter som differentialen, oljetråget och transmissionen från att skadas under terrängkörning.

Du kan åka terräng utan glidplåtar, men du kan också köra utan säkerhetsbälte på eller konsumera en liter kaffe i en sittning. Bara för att du burk menar inte dig skall. Vi rekommenderar starkt att du installerar glidplattor om du planerar att åka terräng.

Tacoma: Road Tested, Off-Road Approved

Toyota har ett rykte om sig att vara utmärkt. Toyota Tacoma är ett av deras mest populära fordon, särskilt bland friluftsmänniskor och människor som gillar att resa utanför allfartsvägarna. Om du letar efter en lastbil att ta off-road, är Toyota Tacoma TRD Off-Road eller TRD Pro två av de allra bästa lastbilarna du kan köpa.

Du kommer att njuta av din Tacoma oavsett om du är på väg till kontoret eller på väg till mogulerna för en rolig helg med terrängvandring. Toyota Tacoma är en utmärkt lastbil för terrängkörning!