Är toalettstolsöverdrag spolbara? Hur man använder dem på rätt sätt

Det finns en stunds paus. Du är i badrummet. Du ser toalettstolens överdrag, och jag tänkte dyker upp i ditt huvud: Är toalettstolsöverdrag spolbara?

De flesta toalettsitsöverdrag är spolbara, inklusive toalettstolsöverdrag av papper som vanligtvis finns på offentliga toaletter. Men dekorativa toalettöverdrag, som bomull eller fuskpäls, är inte spolbara.

Dessutom, även om du kan spola de flesta toalettstolsöverdrag av papper, kanske du inte vill det om toaletten har svaga VVS eller om den är ansluten till ett septiksystem på landsbygden. Nedan kommer vi att dyka in mer i detalj om om/när du kan spola toalettstolsöverdrag.

Är toalettstolsöverdrag spolbara?

”Toalettstolsöverdrag” är inte tillräckligt specifikt för att svara med bara ett enkelt svar. Som nämnts tidigare finns det toalettstolsöverdrag av papper som är spolbara, men det finns några som skulle få dig att ringa en rörmokare om du spolade ner dem i toaletten.

Toalettstolsöverdrag av papper används för att skydda dig från att röra vid eventuella bakterier som finns kvar på toalettsitsen av personerna före dig. De finns ibland på offentliga toaletter, men vissa människor kan ta med sig sina egna ifall det inte finns några.

Även om toalettstolsöverdrag av papper kan brytas ner på en kommersiell avfallsbehandlingsanläggning, kan de inte gå sönder överallt. Om du har ett hus med ett septiksystem, kanske papperstoalettsitsöverdrag inte går sönder i tanken.

Du vill se till att du gör allt du kan för att inte täppa till septiktanken. Du kan göra detta genom att använda septiksäkert toalettpapper, som tenderar att lösas upp bra i vatten. Om du använder toalettstolsöverdrag av papper måste du vara noga med att endast använda toalettsitsöverdrag som kommer att gå sönder i det septiska systemet.

Ett septiksystem sprider helt enkelt avfallet i ett septikfält. Den har inga industrianläggningar som en stad eller stad för att hjälpa till att bryta ner saker, inklusive vissa saker som är märkta som ”spolbara”.

Det är inte bara septiska system att vara försiktig med heller. I äldre byggnader kanske avloppsrör eller byggnadsavlopp inte är lika klara och fritt flytande och kan täppas till om något stort spolas. Detta är också vanligt i scenarier där toaletten är en gravitationsspolningstoalett eller den skickas in i en septiktank.

Se även  Kan du hälla betong över plaströr?

Om du ofta använder toalettstolsöverdrag av papper, se till att du vet vilken typ av område du befinner dig i. Om avloppsvattnet går in i en stor reningsanläggning för avloppsvatten kommer toalettstolens överdrag att gå sönder. Men om det är ett litet system och du är osäker, släng dem i papperskorgen bara för en bra åtgärd.

Vi har nämnt några olika typer av toalettstolsöverdrag, så låt oss gå igenom var och en.

Typer av toalettstolsöverdrag

Det är viktigt att känna till skillnaden mellan olika typer av toalettstolsöverdrag så att du inte hamnar i en situation där du måste betala för en rörmokare.

Spolbara toalettstolsöverdrag är vanligtvis för engångsbruk medan de icke spolbara stannar på din toalettsits ett tag och är vanligtvis tvättbara.

Nedan finns några exempel på toalettstolsöverdrag. Jag har märkt två som ”spolbara” och två som ”icke-spolbara” så att du kan se skillnaderna mellan de två.

Produkt Typ Länk
Diskret Seat 1000 Pack Toalettstolsöverdrag Spolbar Klick HÄR
Evelyn toalettstolsöverdrag Ej spolbar Klick HÄR
24 stora engångsöverdrag för toalettsitsar Spolbar Klick HÄR
5-st mjuka, varma tyger för toalettstolar Ej spolbar Klick HÄR

Vad är det rätta sättet att använda toalettstolsöverdrag?

Många vill använda en toalettstolsöverdrag men vet inte hur. De är inte vanliga överallt så när du reser kanske du ser en och undrar hur du använder den. Nedan är en video som visar hur man använder den på rätt sätt:

Om du är som jag, kommer du genast att märka att du har satt på locket baklänges! Nåväl, nu vet vi det.

Om du inte gillar att titta på videor, här är en sammanfattning av vad du ska göra:

Se även  Spelar ringkameror in hela tiden?

På de flesta offentliga toaletter, Det finns en dispenser ovanför toaletten som förser dig med en toalettstolsöverdrag. När du väl drar ut locket ur dispensern måste du fälla ut det och leta efter fliken i mitten.

Den luckan kommer att sitta i vattnet medan du använder toaletten.

Se till att luckan är på framsidan av toaletten (t.ex. sidan framför dig när du sitter). Klaffen ska hänga från locket och röra sig mot vattnet nedanför.

På det sättet, när du väl är klar med toaletten är allt du behöver göra att spola och toalettsitsen kommer att följa med på grund av fliken. Det är goda nyheter eftersom du kan undvika att röra toalettsitsen efter att du har använt den.

Här är några fler tips för att använda en toalettstolsöverdrag:

  • Se till att det inte finns några synliga hål i toalettstolens överdrag. Om du skulle sitta på toalettstolens överdrag med hål i, skulle det motverka syftet med det.
  • Se till att toalettsitsen täcker hela toalettsitsen för att undvika att din hud vidrör toalettsitsen.
  • Se till att det inte finns några stora droppar på toalettsitsen. Även om du har en toalettstolsöverdrag som skiljer dig från sitsen, kommer ett mycket tunt papper inte att skydda dig från vätskor särskilt bra. Det blir bara fuktigt och faller isär.

Är toalettstolsöverdrag dåligt för miljön?

Även om många tror att toalettstolsöverdrag är helt säkra för sig själva och miljön, det finns bevis som visar att de är dåliga för miljön.

Medan många av de spolbara toalettstolarna är gjorda av papper, finns det några som är gjorda av plast. Plast är ökänt för att vara dåligt för miljön. Även om plasttoalettsitsöverdrag är mer hållbara och kommer att göra bättre genom att skydda dig från bakterier, gör de faktiskt mer skada än nytta.

Plasten i toalettstolens överdrag kan förorena jorden och vattnet som omger den under jord. Plasten och dess kemikalier kommer att sippra ner i marken och orsaka skada på jorden.

Se även  Smälter LEGO? Smältpunkt och tips för säker förvaring

Om du någonsin bestämmer dig för att använda spolbara toalettsitsöverdrag, se till att de inte är gjorda av plast.

Gör toalettstolsöverdrag något?

Det finns några övertygande studier som hävdar att toalettsitsöverdrag inte är så användbara när vi skyddar oss från bakterier på en toalettsits.

Faktiskt, det finns inget farligt på en toalettstol som vi behöver skydd från. Enligt Dr William Schaffnerprofessor i förebyggande medicin vid Vanderbilt University Medical Center, Toalettstolar är inte ett fordon för överföring av smittämnen – du kommer inte att fånga någonting.”

För att vara rättvis kan det finnas ett sällsynt fall där det kan finnas farliga bakterier på ytan av toalettsitsen. Men i sådana fall fungerar din hud som en barriär som bekämpar bakterier om du inte har ett öppet sår som bakterierna kan nå.

Medan på ämnet bakterier är det viktigt att veta att det finns så många andra saker du kommer i kontakt med varje dag som har fler bakterier än toaletter. Faktiskt, en toaletts släta yta är gjord för att förhindra att bakterier ska kunna haka fast.

Dessutom, toalettstolar håller sig inte tillräckligt varma för att överförbara sjukdomar ska hålla sig vid liv. Därför är många bekymmer angående offentliga toalettstolar inte helt nödvändiga.

Om du ska vidta försiktighetsåtgärder när du kommer i kontakt med toalettstolar, är det viktigt att vidta försiktighetsåtgärder med andra föremål som är benägna att ha fler bakterier som kylskåp, TV-fjärrkontroller och pengar.

Med detta sagt är det inget fel med att använda toalettstolsöverdrag för säkerhets skull. Se bara till att de inte är gjorda av plast och ta hänsyn till det septiska systemet som används.

Sammanfattningsvis

Toalettsitsöverdrag av papper är vanligtvis spolbara, men det är viktigt att se till att du inte spolar några andra icke-spolbara eller dekorativa toalettstolsöverdrag.

Det finns många missuppfattningar om toalettstolsöverdrag där ute, så om och när du använder ett, använd det på ett utbildat sätt.

Med all information om toalettstolsskydd under bältet, gå ut och gör några små uppgraderingar av ditt liv.

Lämna en kommentar