Är toalettstolar universella? 2 standardstorlekar du bör känna till

Det finns så många alternativ när det kommer till att köpa toalettstolar att du kanske bara vill köpa den första du ser och ta dig därifrån. Men jag tror att jag kan spara lite tid och krångel. Det första du verkligen behöver veta är svaret på denna fråga: Är toalettstolar universella storlekar?

Det finns två standardstorlekar på toalettstolar i USA. De är långsträckta och runda. Långsträckta toalettsitsar är 18,5 tum långa och runda toalettsitsar är 16,5 tum långa. För att ta reda på vilken typ av toalettsits du behöver, mät från ändan av skålen till mitten av sadelstolpshålen

Om allt detta låter som jargong, oroa dig inte. I de följande avsnitten kommer jag att visa dig skillnaderna mellan de två och hur du korrekt kan mäta storleken du behöver för din toalettstol.

Är toalettstolar universella?

Precis som toaletttankar är inte alla toalettstolar universelladet finns ett par övergripande toalettstandarder som du bör känna till.

Först, avståndet mellan de två bultarna som håller din toalettstol till din toalettskål är standard på nästan alla toaletteroavsett vilken form den har. Dessa kallas sadelstolpshål och de bör vara cirka 5,5 tum från mitten av ett hål till det andra.

För det andra är toalettskålens bredd vanligtvis densamma oavsett form också. Om bredden varierar, är det vanligtvis bara mindre än en halv tum.

Nu när vi har täckt dessa saker, låt oss gräva i de olika typerna av toalettsitsar.

Förlängd toalettsits

Långsträckta toalettsitsar är cirka 18 tum långa och cirka 14 tum breda.

Avlånga toalettsitsar föredras av många, särskilt män, på grund av deras utökade storlek. På grund av dess popularitet är detta sätet som är standard i de flesta stora företag som hotell, bensinstationer och flygplatser.

VVS Supply har en bra visuellt diagram som visar alla mått för en vanlig långsträckt toalettstol.

Även om de är vanligare i stora företag, kan du också hitta dem i hus och lägenheter.

Rund toalettsits

Först och främst måtten. Runda toalettstolar mäter cirka 16 tum långa och cirka 14 tum breda.

Här är en visuell representation av alla standardmåtten för en rund toalettsits med tillstånd av Plumbing Supply.

Generellt sett är runda toalettstolar vanligare i hem och hus. De används också oftare i mindre badrum eftersom de tar mindre plats än sina avlånga motsvarigheter.

Se även  Kan du fläcka träspackel?

Dessutom, eftersom runda toalettsitsar är ett par tum mindre än långsträckta säten, tenderar de att vara på den billigare sidan, men inte mycket.

Hur man mäter din toalettsits

Nu när du vet om standardstorlekarna, vill du förmodligen veta hur du tar reda på vilken storlek på toalettsitsen du har.

För att se till att du får alla mått du behöver innan du går till järnaffären, mät dessa 3 saker:

  1. Längd
  2. Bredd
  3. Sadelstolpshål

Låt oss komma till det.

1. Längd

Detta är den absolut viktigaste mätningen. De andra två är vanligtvis standard så om du inte vill krångla med att komma ihåg tre olika nummer, skaffa bara det här.

Men jag skulle råda dig att mäta de andra två bara för att vara säker på att du har ett säte i standardstorlek.

För att få detta mått, mät från mellan sadelstolphålen till slutet av din skål. Se till att du mäter till utsidan av din toalettskål, annars kommer du att få ett kortare mått än du behöver.

Här är en bild för alla er visuella elever där ute.

Detta kommer att avgöra om du har en långsträckt skål eller en rund skål. Bara för att recensera, avlånga skålar kommer att vara cirka 18,5 tum, som den jag mäter på bilden ovan, och runda skålar kommer att vara cirka 16,5 tum tum.

2. Bredd

Som jag sa tidigare så brukar bredden vara standard, men bara för att du inte ska ha en riktigt konstigt stor toalett, ta det här måttet ändå.

För att få denna mätning, bara mät över den bredaste delen av din toalettskål. Återigen, se till att du mäter från ytterkant till ytterkant. Här är en annan bild för att illustrera.

Om du får ett mått som skiljer sig från de typiska 14 tum, kan du ha en icke-standard toalettsits som jag pratar om i nästa avsnitt.

3. Sadelstolpshål

Slutligen, du vill mäta hålen för sadelstolpen för att säkerställa att din toalett har en standardstorlek.

För denna mätning, mät från mitten av en sadelstolpshål till mitten av det andra.

Om du inte har din toalettsits av, oroa dig inte, försök bara att rikta upp ditt mätverktyg mot mitten så gott du kan. Här är en bild för att visa vad jag menar, jag tog inte av mig plats.

Se även  Tips för att skära laminatgolv med en verktygskniv

Hålen för sadelstolpen ska mäta 5,5 tum, och om de gör det kommer alla vanliga toalettstolar att passa dina stolphål oavsett form.

Icke-standard toalettsitsar

Så du har gått igenom alla steg och mätt din toalettsits bara för att ta reda på att det inte är en standardstorlek. Nu då?

Oroa dig inte, du kan fortfarande byta ut din toalettstol om du behöver. Det kan bara vara lite svårare att hitta rätt plats. Men först, låt oss ta reda på vad en icke-standard toalettsits är och varför du kanske har en.

Vad är en icke-standard toalettsits?

En icke-standard toalett är allt annat än standardstorlekarna som anges tidigare i denna artikel. Förvånande, jag vet.

De kan ha en udda form eller längd, eller ha sadelstolpshål som är längre ifrån varandra eller närmare varandra än de vanliga 5,5 tum.

Om du har olika stora sadelstolpshål kan du få ersättningsgångjärn till en toalettstol som matchar de olika storlekarna på sadelstolpshålen. Detta kan också vara billigare än att köpa en speciell toalettsits.

Men att köpa nya gångjärn löser inte alla situationer. Ibland måste du köpa en specialgjord toalettsits. Typen av sits beror på vem tillverkaren är för din toalett.

Proprietära eller OEM säten

Du undrar förmodligen, ’Varför finns det toalettsitsar som inte är standardstorleken?’

Tillverkare prövar ständigt nya stilar och mönster för att förbli konkurrenskraftiga och innovativa. Så de säljer små mängder av dessa nya stilar och former av toaletter för att se om de har potential på marknaden.

Dessa typer av säten har två namn. De kallas antingen proprietära säten eller Original Equipment Manufacturer (OEM) säten.

I båda fallen kan ersättningar för denna typ av säte ofta vara svåra att hitta och dyra att byta ut.

Men allt hopp är inte ute, många specialiserade VVS-butiker och byggvaruhus säljer uddaformade toalettsitsar till ett billigare pris än att köpa dem direkt från tillverkaren.

Hur man vet vilken typ av säte man ska få

Om du har en toalettsits av icke-standardstorlek och du behöver en byte, du måste först ta reda på vem som är tillverkare av din toalett.

Se även  Vad är metallstället i mikrovågsugnen till för? 7 tips för säker användning

De flesta toaletter har en logotyp eller tillverkarens namn mellan sadelstolphålen. Om din toalett inte har det, ta av locket på din toaletttank och kolla efter tillverkarens etikett. Detta kommer att vara vanligare om du har en egen eller OEM-toalett.

Om allt du kan hitta är logotypen mellan sadelstolparna, är det okej. Ta mått på din toalett och gör en av två saker. Du kan söka på nätet efter ställen som säljer din storlek på stolen, eller så kan du ta den till din lokala järnaffär och se om de kan hjälpa dig.

Om du hittar en tillverkaretikett under locket på din toaletttank bör du kunna sök på tillverkarens webbplats efter reservdelar.

Om du vill ha det billigare alternativet, kolla tillverkarens webbplats för att få namnet på din specialiserade toalett. Sök sedan i specialiserade VVS-butiker för att hitta ett alternativ. Att lägga in det i en sökmotor bör ge dig många alternativ.

Europeisk toalettsits

En annan möjlighet om du har en icke-standardstol är att du har en europeisk toalettstol.

Europeiska säten har två stilar som liknar långsträckta och runda säten, men de har också ett D-format säte som är ganska vanligt.

Som tur är kan du ganska enkelt köpa denna D-formade toalettsits online och få den skickad till dig. Se till att du mäter noggrant innan du gör ett köp för att säkerställa att du får den storlek du behöver.

Hur vet du vilken storlek toalett du ska köpa?

För att bestämma toalettstorleken du behöver behöver du först grovmåttet. Detta är från mitten av ditt toalettavloppsrör till din vägg. Om du har begränsat utrymme, se till att du också mäter bredden och längden på det område som du vill att din toalett ska passa in.

Hur byter man ut en toalettstol?

För att byta ut en toalettstol, börja med att ta bort den gamla sitsen genom att skruva loss sadelstolparna. Du kan behöva använda en skiftnyckel om bultarna är rostiga. Att installera det nya sätet beror på vilken typ av säte du har. Du bör kontrollera installationsinstruktionerna eller tillverkarens webbplats för att säkerställa att du följer de rätta stegen.

Lämna en kommentar