Är timmerstugor svala i sommarvärmen?

I sommarvärmen kan du undra om en timmerstuga kan hålla sig sval. Jag har undrat samma sak.

Är timmerstugor svala i sommarvärmen? Timmerstugor är svala i sommarvärmen. Hytterna är gjorda av trä som är en naturlig isolator. Det finns några metoder du kan använda för att göra det så att det håller sig svalt. Det är allt i din konstruktion och isolering.

Optimal isolering är beroende av vilka material du väljer att använda när du bygger din timmerstuga. En timmerstuga kommer att hålla sig sval hela dagen. Men hur är det med de övre våningarna på en stuga? Jag har märkt att, eftersom värmen stiger, är våningarna på övervåningen på många stugor fortfarande riktigt varma på sommaren.

Hur påverkar material temperaturen?

Eftersom de är gjorda av trä, är timmerstugor naturligt isolerande. Beroende på hur de är byggda värms de i allmänhet snabbt upp på sommaren i de övre våningarna. Detta kan inte ändras om du inte har något slags värme-/kylsystem i din stuga.

När jag bodde i Brasilien en tid märkte jag att människorna där använder cement istället för trä för att bygga sina hus. Cement är ett bra sätt att hålla värmen borta. I USA är vi mer benägna att använda trä för att bygga våra hus, och i synnerhet timmerstugor är extremt populära.

När jag besökte de sällsynta platserna i Brasilien där deras hus var gjorda av trä, kunde jag knappt andas i deras hem eftersom det var så varmt. De var i allmänhet rum som låg högre upp från marken och var dåligt byggda.

Det är därför de material du använder för att bygga din timmerstuga i hög grad påverkar temperaturen i ditt bostadsutrymme. Om du bygger din stuga med framtiden i åtanke, kommer du att kunna optimera hytternas kapacitet för temperaturreglering.

Vilka metoder eller byggmaterial kan jag använda för att hålla det svalt?

Jag har nämnt hur material kan påverka temperaturen i din timmerstuga. Jag har dock inte nämnt Vad typ av material du bör använda. Det är uppenbart att du kommer att använda trä för att bygga din timmerstuga, men det är ingen dålig idé att överväga olika material för ditt golv, fönster, dörrar och tak.

Här är några som jag har stött på i min internetsökning (och av min egen personliga erfarenhet) som kan vara till någon nytta för dig:

Cementgolv– Det kan vara lockande att bygga sin stuga helt i trä. Det är definitivt estetiskt tilltalande, men i ett varmt klimat skulle du vara bättre att använda cementgolv. Att skapa ett cementgolv eller skiffergolv kallas termisk massa. Termisk massa är effektiv värmeabsorption under dagsljusvärme och värme spolning under nattetid.

Rolig fakta: En cementgrund och ett golv kommer inte bara att hålla din stuga sval, utan det kommer också att hjälpa till att förebygga röta och vattenskador.

reflekterande tak- Ett reflekterande tak håller värmen ute. (metalltak är reflekterande men håller inte värmen ute) Det gör inte så mycket för att hålla värmen ute, särskilt om du har en mycket isolerad vind, men det kommer att vara en bra hjälp.

  Flugfiske i regnet: Kan du fortfarande fånga fisk?

Orientering- Har du märkt att solen är vänd åt ett annat håll vid olika tider på året och under dagen? På grund av detta spelar det roll vilken riktning ditt hus är vänd. Var du sätter ett fönster och där solen kan tränga igenom kommer att ändra temperaturen.

Belysning- Jag hade en vän på college som ägde en lampa som var riktigt stark. Det var så ljust en natt att jag satte min skjorta över toppen. Jag var inte orolig att min skjorta skulle fatta eld eftersom lampan hade ett skydd. (Omslaget gjorde helt enkelt inte sitt jobb.)

Inom en minut efter att jag var täckt började jag känna lukten av att min skjorta brann. Lampan avgav så mycket värme att det nästan brände hål i min skjorta.

Belysning kan avge mycket oönskad värme. Du vill att dina glödlampor ska vara kompatibla med sockeln. Att välja glödlampor som avger minsta mängden värme hjälper till att få ner temperaturen i din stuga.

Vad är några sätt jag kan hålla de övre rummen i min timmerstuga svala?

Om du inte är van vid att bo på en varm eller fuktig plats kan det vara svårt att veta hur man håller ett rum svalt. När jag bodde i Brasilien lärde jag mig några bra knep och idéer för att hålla saker coola.

Här är en lista över metoder för att hålla din timmerstuga sval:

  • Håll de där dörrarna på övervåningen öppna- Din nedre våning kommer att förbli sval, men övervåningen kommer att vara varm. Om du lämnar dörrarna stängda blir den varma luften bara värre. Låt luften cirkulera genom att öppna dessa dörrar.
  • Öppna fönstren på natten- Att öppna fönstren på övervåningen är avgörande för att hålla saker svala. Allt handlar om luftflöde när du försöker kyla ner saker. Mina kusiner äger en stuga och det är skönt och svalt på nedervåningen. Men det ögonblick du går upp på övervåningen är det extremt kvavt. De bekämpar detta genom att öppna fönstren på natten.
  • Köp överdrag till fönstren som har bra isolering- Förutom att öppna fönstren på natten är det också viktigt att stänga dem under dagen och täcka över dem. Om du inte stänger dem innan det börjar bli varmt kommer du att få ett oförskämt uppvaknande. Varm luft kommer att rusa in och du kommer att sitta kvar med en varm övervåning.
  • Köp en fläkt- Att sätta en fläkt i fönstret på natten och använda den under dagen kommer att hålla uppe det luftflödet som man pratade om tidigare. Fläktar kommer att fördubbla mängden sval och frisk luft som kommer in i din timmerstuga medan du sover.
  • Sätt det ett luftkonditioneringssystem- Om allt annat misslyckas, köp bara ett luftkonditioneringssystem som är separat från din nedre våning. Antingen ett system eller en sumpkylare är bäst.
  Kan jag använda bacon för fiskbete?

Alla dessa metoder kan användas för att reglera timmerstugatemperaturen. De flesta av dem ges som en billig alternativ väg. Även om de alla är bra metoder och de fungerar utmärkt, kommer det att vara din bästa insats att köpa ett kylsystem.

Vilka är mina luftkonditioneringsalternativ?

Det finns flera alternativ för luftkonditioneringssystem du kan välja mellan som kommer att göra ett bra jobb med att hålla din kabin sval. Jag ska nämna tre olika alternativ som du kan använda.

Hemgjord luftkonditionering:

På YouTube finns det några bra videor om hur du gör din egen luftkonditionering med bara $20. Allt du behöver är PVC-rör, små fläktar, is och en frigolitbehållare för att hålla isen. Det är en fantastisk och billig kylningsmetod. Det är inte det mest sofistikerade, men det gör verkligen jobbet.

Här är en av mina favorithandledningar för en luftkonditioneringsenhet:

Köpa ett värme- och kylsystem:

Om du köper ett värme- och kylsystem som kan nå hela huset (som i allmänhet är ett elektriskt) är det en annan metod. Ett system kommer att kyla/värma upp varje rum individuellt och du behöver inte vänta lika länge på att det ska svalna.

Vissa system har till och med möjlighet att kunna styra varje rum separat. Så, som tidigare nämnt, kan du ha kylaren på nedervåningen avstängd och kylaren på övervåningen på. Du skulle kunna använda hälften av energin än om det hela styrdes av en ratt.

Swamp Cooler:

Träskylare är den överlägset mest populära och mest använda av luftkonditionering. Om du vill ha något som är av bra kvalitet och dessutom inte kostar och arm och ben är en sumpkylare ett bra val.

Sumpkylare kan ibland ha möjlighet att rensa luften som kommer in. Den har ett bra filtreringssystem och kommer att hålla din luft fin och fräsch.

Träskylare finns i många olika former, storlekar och varianter. Det vanligaste jag har sett är den som passar i ditt fönster och som inte kommer ut. Amazon har en som jag har tyckt vara ett ganska vanligt köpval; många bra recensioner för den.

Notera: Filtren i dessa balsam måste bytas och rengöras regelbundet. De kan vara jobbigt om de behöver flyttas.

Fördelen med dessa enheter är att de också kan styras från rum till rum. Nackdelen är att du måste köpa dem alla separat för varje rum. Om du har en liten stuga är det inga problem eftersom det inte finns mycket utrymme.

  Vart ska man gå på isfiske nära Portland, Oregon

För de som har större hytter kan det vara ett mycket ineffektivt och ineffektivt alternativ för kylning. Allt beror på din kabinstorlek och kylbehov.

Hur mycket kostar luftkonditioneringssystem?

Efter att ha läst all information ovan kanske du undrar hur mycket det faktiskt kostar att installera ett luftkonditioneringssystem. Bara för installation av ett helt system är den genomsnittliga kostnaden runt $4 000 till $7 000. (Denna kostnad är baserad på ett system med central luftkonditionering.)

Om någon installerar en sumpkylare skulle det vara närmare 300 $. Det finns andra kostnader som går in i det, men detta är bara ett grundläggande element.

Storleken på din timmerstuga kommer också att påverka installationskostnaden för luftkonditioneringen. Även om det inte kommer att ha någon enorm effekt, är det fortfarande något som måste beaktas när du köper luftkonditionering till ditt timmerhus.

Notera: Jag skulle inte råda dig att försöka installera det själv om du inte vet att du gör det.

En sumpkylare kan ganska enkelt installeras bara av dig, så det sänker dina kostnader. Men ett helt system måste göras av proffs. Du bör bara försöka installera det om du vet hur, eller om det är en enkel installation.

Relaterade frågor

Är timmerstugor energieffektiva? Timmerstugor håller en ganska jämn temperatur på grund av deras isolerande egenskaper. De flesta hem har inte den fördelen, det är därför vi alla lägger så mycket pengar på värme- och kylsystem.

Håller timmerstugor varma på vintern? Med all denna moderna byggnadsteknik kommer timmerstugor definitivt att hålla sig varma på vintern. Faktum är att de är så effektivt isolerade att de till och med kan bli för varma. Du behöver förmodligen inte oroa dig för att bli för kall på vintern.

Är eldstäder i en timmerstuga verkligen effektiva värmekällor? Eldstäder värmer upp en timmerstuga nästan lika bra som ett elvärmesystem. Det kan ta längre tid för din stuga att värmas upp, men det kommer att göra jobbet. Det vore dock ännu bättre att få en modernare och mer energieffektiv braskamin som tillval. Du bör se till att få rätt typ av eldstad. Vilken du än väljer kommer att göra skillnad.