Är Timberlands bra för vandring (vad du behöver veta)

Redo för ditt nästa vandringsäventyr? Timberlands designades för hårda vintrar, men blev snart fashionabla nog att bäras vid olika tillfällen. Men är Timberlands bra för vandring?

De klassiska Timberland arbetskängorna är inte bra eller gjorda för vandring! Men Timberland erbjuder en mängd olika stövlar som är perfekta för vandrare. För din bekvämlighet har jag listat flera nedan. Kolla in dem och se vilken som passar dina behov bäst.

När de först tillverkades var Timberlands de första vattentäta stövlarna i helt läder, och de blev snabbt älskade av friluftsentusiaster. Dessa stövlar introducerades 1973 och kan ha varit det bästa alternativet för aktiva användare. Men nuförtiden har tekniken utvecklats mycket, så är de berömda gula läderkängorna lämpliga för vandring och andra utomhusäventyr? Fortsätt läsa för att ta reda på det.

Timberland vandringskängor

Timberlands – är de bra för vandring eller inte?

Timberland erbjuder för närvarande olika modeller av stövlar för att tilltala många olika människor runt om i världen.

Timberland Classic Boots

Klassikern 6-tums Premium vattentäta stövlar är förmodligen vad du tänker på när ordet Timberland nämns. Kända för sin signaturdesign och sin distinkta logotyp, är dessa stövlar designade för tung användning. I de flesta fall kan Classic Timberland anses vara en utmärkt arbetsstövel. Men det kanske inte är det bästa alternativet för vandring.


Dessa stövlar är tillräckligt isolerade och har en ovandel i premiumläder. Som ett resultat kommer de att behålla din fötterna varma under vintern. Den vadderade kragen känns bekväm samtidigt som den stöder dina fötter, vilket gör att du kan bära dina stövlar under lång tid utan smärta. Att gå runt och stå kommer inte att kännas tröttsamt eftersom dessa stövlar har ett andra lager mellansula för extra stöd.

Ändå är dessa stövlar inte de bästa för vandring av följande skäl.

 • Classic Timberlands är ganska tunga. En enda stövel i storlek 9 väger 1 pund och 13 uns. Detta kommer att anstränga dina fötter när du vandrar, vilket påverkar den totala tillryggalagda sträckan.
 • Den höga kragen kan vara lite begränsande och kan orsaka smärta när du går långa sträckor.
 • Dessa stövlar är designade för att hålla dina fötter varma med 14 uns PrimaLoft®-isolering för kalla vintrar. Men om du planerar att vandra, kommer dessa stövlar att göra dina fötter för varma och svettiga, särskilt på sommaren.

Timberland Pro Boots

Även om du kan se dem på gatorna, är Pro-kängorna mer lämpade för arbetsplatsen. Proffs använder dessa stövlar för att de är robusta. De är designade för att skydda dina fötter från flera faror om du arbetar inom konstruktion, rörledning eller något annat liknande yrke där du behöver skydda dina fötter. Samtidigt, på grund av deras tidlösa och eleganta design, kan du definitivt gå med dina vänner för en drink eller två efter jobbet, medan du rockar dina fantastiska stövlar.

  Springer du snabbare utan skor? Detta kan vara varför

De Pro Boondock stövlar har en komposittå för att skydda tårna från tunga föremål. De komposit säkerhetstå är lättare än en stål och kommer inte att tynga dig, särskilt om du går eller står under långa perioder. Goodyears welt/cementhälkonstruktion garanterar att dina stövlar håller länge.


Dessa stövlar är gjorda av vattentätt läder som håller dina fötter torra till slutet av dagen. Den dynamiska anti-utmattningstekniken absorberar stötar, medan yttersulorna i gummi har djupa klackar för att ge utmärkt grepp på snö och jord.

Trots alla deras coola funktioner är Pro Boondock-stövlarna kanske inte de bästa att välja om du letar efter funktionella vandringskängor av följande skäl:

 • Dessa stövlar är tunga jämfört med andra vandringskängor, en känga väger 2,29 pund. Ett par tungviktiga vandringskängor belastar rygg, knän och höfter mycket. Du kanske inte känner hur mycket din prestation påverkas förrän du har bytt till lättare stövlar.
 • Den sammansatta säkerhetstån skyddar dina tår från tunga föremål men förhindrar att tårna sträcker sig. Efter en lång dag av kontinuerlig vandring behöver dina tår det där extra utrymmet för extra komfort.
 • Dessa stövlar saknar den dämpning som du behöver på ett par bra vandringskängor. Dina senor och muskler blir trötta när du går långa sträckor, och du behöver ett stödjande lager som ger bättre dämpning för att minska tröttheten.

Erbjuder Timberland bra vandringskängor?

Till skillnad från alla andra modeller är vandringskängor gjorda speciellt för långa promenader och utomhusäventyr. Det finns faktiskt flera modeller, och alla är vattentäta, så de är lämpliga för alla utomhusälskare.

Timberline vandringsskor och -stövlar

Timberland White Ledge Vattentät Mid Hiking Boots

Du kan hitta bra vandringskängor som är gjorda av återvunna plastflaskor. Detta gör White Ledge Waterproof Mid Hiking stövlar ganska effektiva för att skydda dina fötter från våt jord och regn, utan att lägga mycket vikt på dina fötter. Dessa stövlar är vadderade runt anklarna och sitter inte för högt, vilket gör att dina fötter kan röra sig bekvämt och minskar risken för irriterande friktion.


Eftersom de är designade för långa vandringar har dessa vandringskängor ett EVA-skumlager för att ge bättre dämpning. Detta gör att du kan gå långa sträckor utan att känna något obehag.

  Är snöskotrar farligare än motorcyklar?

Dessa stövlar är vattentäta för att hålla dina fötter torra i alla väder. De har också en klackdesign i flera riktningar för bättre grepp på alla ytor.


Timberland Mt. Maddsen Mid vattentäta vandringskängor

De Mt. Maddsen Mid Vattentäta vandringskängor är också mycket populära eftersom de är robusta och hållbara utan att lägga till extra vikt som kan påverka rörelsen. De har en förstklassig vattentät läderöverdel i fullnarv för att skydda dina fötter från regn och våt jord, och håller dina fötter torra och bekväma till slutet av dagen. TimberDry™-membranet skyddar dina fötter från vatten utan att göra dem för varmt eller svettigt.


Dessa stövlar har anti-trötthetskomfort och är designade för att rymma dina ben, muskler och senor efter en lång vandring. De kommer inte att känna sig begränsande eller begränsade eftersom de är utformade för att minska tryck och obehag. Samtidigt har dessa stövlar ett inre TPU-skaft, vilket ger mer styvhet som behövdes för att skydda dina ben från olyckor.

Att vandra i dessa skor känns exceptionellt bekvämt eftersom de har EVA-mellansula som ger bättre dämpning och stötdämpning. En stövel väger 1 pund och 1 ounce, så den är lättare än de klassiska.

Visa på Amazon


Timberland Field Trekker Mid vandringskängor

Dessa vandringskängor kommer att hålla dina fötter bekväma till slutet av dagen, tack vare OrthoLite®-fotbäddarna. De har EVA mellansulor som absorberar stötar skydda dina muskler och senor av smärta. De minskar också trötthet som du normalt känner i slutet av dagen, så att du kan slappna av bekvämt.


Field Trekker Mid vandringskängor kommer inte att anstränga dina fötter eftersom de är gjorda av en blandning av högkvalitativt läder och ReBOTL™-tyg. Det vattentäta fodret är gjort av återvunna plastflaskor, så dessa stövlar är även lämpliga för miljöpartister. Detta foder skyddar dina fötter från vatten utan att göra dem för varma. Tack vare Defender Repellent Systems®-behandlingen kommer dessa skor alltid att se lika bra ut som nya eftersom de är resistenta mot fläckar.

Visa på Amazon


Timberland Garrison Trail Hiking Sneakers

Timberland erbjuder en annan typ av vandringsskor som huvudsakligen är gjorda av syntetiskt läder och ReBOTL™-tyg. De Garrison Trail Hiking Sneakers är mycket lätta eftersom de mestadels är gjorda av plastflaskor som skyddar dina fötter från vattnet. De har EVA mellansulor för att lindra smärta och ger en anständig dämpning när du går långa sträckor.

  Varför är campingljusen röda?


Dessa är lämpliga för personer som föredrar sneakers som sitter lågt, vilket minskar risken för skav och obehag som du sannolikt kommer att uppleva när dina stövlar sitter för högt. Jämfört med andra vandringskängor är dessa mycket bekväma eftersom tyget inte begränsar dina fötter, vilket gör att de kan sträcka sig bekvämt efter en lång promenad. TimberGrip™-teknologin ger utmärkt grepp på flera ytor för att skydda dig från smärtsamma halkar och fall.

Visa på Amazon


Varför ska du välja Timberland vandringskängor?

Timberland har alltid varit känt för att göra skor som sitter bra och håller länge. Det finns flera modeller och typer som tilltalar alla användare, och vandrare kan alltid hitta funktionella vandringskängor som de kan lita på. Här är några anledningar till varför du bör köpa Timberland vandringskängor:

 • Timberland är känt för att göra skor i normala storlekar. Till skillnad från andra märken som kan vara för stora eller för små, kommer dina fötter alltid kännas bekväma när du bär Timberlands.
 • Alla skor, sneakers och stövlar är gjorda av högkvalitativa material och den senaste produktionstekniken. Företaget lägger hela tiden till nya modeller som är mer robusta och hållbara, så skorna ger utmärkt valuta för pengarna.
 • Timberland är för närvarande mer miljövänligt och använder återvunnet gummi- och plastflaskor för att tillverka sina skor av hög kvalitet. Dessa modeller är exceptionellt bekväma och ger bra grepp på alla ytor för maximal säkerhet.
 • Vandringsskorna har EVA mellansulor för att absorbera stötar och ge bättre dämpning. De minskar tröttheten som du sannolikt kommer att känna i slutet av en lång vandring, så att du kan hålla dig aktiv hela dagen.
 • Timberland vandringskängor är slitstarka men ändå lätta. Dessa stövlar är exceptionellt robusta och robusta, så de är tillräckligt hållbara för vandring och andra utomhusäventyr. Men de kommer inte att tynga dina fötter. De är bekväma och lätta, så du kan fortsätta vandra.

Slutsats

Timberland erbjuder massor av modeller för män och kvinnor. De klassiska Timberlands är lämpliga för dagligt bruk, speciellt på vintern. Det finns också bra arbetsstövlar som du kan bära på arbetsplatsen. Dessa modeller är dock inte lämpliga för vandring eftersom de kan vara för tunga.

Som tur är finns det massor av stövlar och sneakers som är speciellt designade för vandring. Dessa stövlar är lätta, men ändå hållbara nog att klara de utmanande förhållanden du kommer att uppleva när du ska ut på en lång vandring.