Är Thermarest Pump Sack vattentät? Det beror på!

Thermarest pumpsäcken har två syften. Du kan använda den för att blåsa upp ditt liggunderlag, men den kan också användas för att förvara saker. Den är ungefär lika stor som en 20-literspåse, så den rymmer mycket, men är den vattentät?

Är Thermarest Pump Sack vattentät? Thermarest Pump Sack som följde med ditt liggunderlag är inte vattentät. De använder en nylondesign som är vattentät, men inte helt vattentät. Thermarest säljer visserligen en vattentät pumppåse som du kan köpa separat, men den är inte billig.

Jag ska förklara nedan hur du ökar vattentätheten i din vattentäta väska, men Thermarest säljer en vattentät pumpväska. Thermarests Blockerlite pumpsäck är en 20 liters polyesterpåse med en vattentät ytterbeläggning som är 100% vattentät. Jag använder min precis som alla andra torrväskor när jag paddlar kajak.

De flesta Thermarest pumppåsar är inte vattentäta

Är Thermarest Pump Sacks vattentäta? Jag fick motstridiga uppgifter när jag först började undersöka den här frågan. Vissa källor hävdade att Thermarest Pump Sacks var vattentäta och andra hävdade att de är vattentäta. Efter att ha kontaktat Thermarest för ett förtydligande insåg jag att folk pratade om helt andra produkter.

Pumpväskan som följde med din liggunderlag är inte 100% vattentät. Den är gjord av ett vattenbeständigt nylonmaterial som stöter bort vatten, men som så småningom kommer att läcka. De säljer en Blockerlite pumppåse som är helt vattentät, men du måste köpa det separat. Jag kommer att prata mer om det i nästa avsnitt.

Behöver du verkligen en vattentät väska eller är en vattentät väska tillräckligt bra? Det beror på hur du använder väskan. Om du förvarar väskan i din ryggsäck med en innerficka och regnskydd ska du inte ha några problem. Allt som krävs är en billig mer kompakt väska för att hålla 99 % av vattnet ute.

  Kan björnar lukta genom konserver?

Det krävs mycket regn för att ta sig igenom en vattentät påse. Jag har lämnat vattentäta påsar ute i måttligt regn och de läcker sällan. Lite regn suger in i tyget, men det krävs mycket regn för att blöta insidan av väskan. Den enda gången du skulle få problem är om du dränker påsen i vatten eller fastnar i ett kraftigt regn.

Använd vattentätande spray och sömtätare på din Thermarest pumpväska

Använd vattentätande spray och sömförseglare för att vattentäta Thermarest väskor.
Använd vattentätande spray och sömförseglare för att vattentäta Thermarest väskor.

Du kan spraya din Thermarest pumppåse med en hållbar vattenavvisande spray för att öka dess vattenbeständighet. Spraya den med Kiwi läger torr eller Nikwas och det kommer att vara mer än ett hår som inte är vattentätt. Sömmarna är den enda delen av väskan som inte är vattentät och du kan alltid använda en sömförslutare för att behandla dem.

Gear Aid sömgrepp är det självklara valet, men Sko Goo är i princip samma och mycket billigare. Shoe Goo har 4 gånger mängden silikontätning och är vanligtvis några dollar billigare.

Ta bara en borste eller Q-Tip och kör sömsgreppet längs alla sömmarna. Det ska kännas torrt inom 30 minuter, men det kommer att ta 24 timmar att torka helt. Du kanske vill kolla in mitt inlägg som förklarar alternativ till sömtätning om du har annan utrustning som behöver sömreparationer.

Detta kommer inte att göra din väska helt vattentät, men det hjälper verkligen. Den ska tåla måttligt regn och vatten som läcker in i din ryggsäck. Sänk bara inte påsen helt i vatten.

Thermarest Blockerlite Pump Sack är vattentät

Thermarest säljer en pumppåse som är helt vattentät. Thermarest BlockerLite Pump Bag använder ett polyestertyg belagt med en vattentät DWR-beläggning som gör den helt vattentät. Om det står Blockerlite på din pumppåse så är den 100 % vattentät.

  Hur man sätter upp ett tält på en träplattform

Du kan använda den som vilken annan 20 liters torkmedelspåse som helst. Jag använder min när jag åker kajak eller kanot. Den spänns fast på baksidan av min kajak och jag har aldrig haft några problem. Jag vände på min kajak flera gånger och enda gången den läckte var när jag glömde stänga ventilen.

Vattentäta vs vattentäta pumppåsar

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan vattentät och vattentät. En vattentät pumppåse skiljer sig mycket från en vattentät pumppåse. Båda stöter bort vatten, men en vattentät påse kommer så småningom att läcka.

Vattentåliga påsar stöter bort vatten till viss del, men så småningom kommer de att läcka. Efter en lång tids exponering kommer vatten att sippra genom påsen och mätta det yttre vattentäta lagret. Du kanske kan sänka påsen i vatten i några sekunder, men det tar inte lång tid innan föremålen i din påse har blöts igenom.

Vattentäta påsar använder en vattenavvisande beläggning så att de är helt resistenta mot vatten. Du kan släppa en vattentät pumppåse på botten av din pool och insidan av påsen ska förbli torr. Enda gången en vattentät påse läcker är om sömmarna är skadade eller locket inte är ihoprullat ordentligt.