Är tältsängar bekväma:

Ett väggtält i canvas för älgjägare i Colorado.

Trött på att sova på marken när du campar? Då kan det vara intressant att använda en tältsäng. En tältsäng är ett utmärkt alternativ för en mer bekväm campingupplevelse.

Spjälsängar är bekvämare än att sova på golvet när du campar. Olika barnsängar har olika nivåer av komfort på grund av de olika materialen som används för att tillverka spjälsängen. Varje märke av barnsängar gör barnsängar lite olika för att hjälpa till med den övergripande sömnkvaliteten på en campingresa.

Varje spjälsäng har olika komfortnivåer. Läs vidare för att lära dig om olika typer av barnsängar och varför de alla är bekväma på sitt eget sätt för att hjälpa dig att bestämma vilken typ av barnsäng du ska ta med dig på din campingresa.

Hur bekväma är tältsängar?

Jämfört med en fluffig säng kanske campingsängar inte är särskilt bekväma. Jämfört med att sova på golvet utan något annat än en krossad sovsäck för stoppning, är tältsängar bara ett steg bort från himlen.

Komfortnivån på campingsängar beror till stor del på kvaliteten på spjälsängen och hur du har stoppat den. Spjälsängar fungerar ofta som ett underlag för att få dig från marken, och sedan kan du bygga ovanpå för extra mjukhet eller isolering. Filtar, skummattor, campingdynor och till och med luftmadrasser kan staplas ovanpå en campingsäng.

Den högsta nivån av komfort i en spjälsäng

För maximal komfort kan barnsängar användas som baser och läggas i lager med luftmadrasser och övermadrasser för att göra en fullfjädrad säng. Detta isolerar luftmadrasserna från den kalla marken, gör det lätt att ta sig i och ur sängen och förhindrar att luftmadrasserna glider under sömnen. Barnsängarna gör skillnaden mellan camping och glamping.

Den lägsta nivån av komfort i en spjälsäng

För en obekväm campingupplevelse, välj en sliten säng som hänger, har stänger som din kropp kommer att ligga på och som inte har någon stoppning. Lägg inte en filt över den, använd inte en bäddmadrass och sov bara direkt på spjälsängen. Du kommer ha en eländig natt.

Om du hatar att sova i barnsängar, är chansen stor att du har upplevt en eller flera av variablerna ovan. Stenhårda barnsängar utan vaddering är bättre än kall, stenig mark, men det är bara sant om du inte har haft en stång pressad mot ländryggen hela natten. Spjälsängar är så bekväma eller obekväma som du vill att de ska vara.

Hur kan jag göra min säng så bekväm som möjligt?

Det finns några delar som gör barnsängar så bekväma som möjligt för camping. Vaddering, längd och stabilitet är de viktigaste faktorerna för många som sover i spjälsäng. Du kan köpa dem med inbyggd komfort eller modifiera dem själv för användning.

Fyllning

Att stoppa en spjälsäng gör sängen bekväm genom att isolera den från kyla och göra den mjuk att sova på. Du kan köpa en förformad spjälsäng som dessaeller så kan du fylla sängen själv.

Några saker du kan använda för att stoppa en spjälsäng är:

  Varför kostar sida vid sida så mycket?

  • Luftbäddar
  • Täcken
  • Ullfiltar
  • Madrassskydd
  • Campingmattor
  • Skumkuddar
  • Yogamattor
  • Vadderade lakan för campingsängar

Prova några hemma innan du campar. Om du inte gillar det är det bättre att ta reda på det medan du kan resa dig och byta ut det istället för att bara lida igenom det. De populäraste stoppningsalternativen brukar vara gamla täcken och campingkuddar, men tillgänglighet och personlig komfortnivå är viktig.

Se till att din stoppning är tät. Du vill inte att den glider av sängen mitt i natten!

Stabilitet

Har du någonsin satt dig på en picknickbänk i parken, på en billig futon eller på en obalanserad spjälsäng bara för att få den att vända och ta dig? Det är inte den typen av upplevelse du vill replikera klockan 02:00 från din mysiga tältsäng. Se till att den åtminstone är relativt stabil och att den inte bara välter våldsamt så fort du rullar fel.

Höjd

En av de största fördelarna med campingsängar är deras höjd. Den som har svårt att ta sig ner på golvet och gå upp nästa morgon kommer att sjunga tältsängarnas lov. Det är lätt att sitta bekvämt, lägga sig utan att slåss, sedan sitta upp och resa sig upp igen utan att slåss.

Gravida kvinnor, äldre och alla med rörelsehinder kommer att uppskatta denna aspekt av lägersängar. Sannerligen, lyckan att inse att du inte behöver krypa ner från golvet när du är öm efter en dags promenad kan inte underskattas. Höjden på spjälsängen är viktig.

Längd och bredd

Många barnsängar är bara 6’0 eller 6’1 långa. Även om detta är bra för en stor del av befolkningen, kommer allmänheten att vilja se till att de köper en spjälsäng som är tillräckligt lång för deras komfortnivå. Vissa människor gillar att dingla med benen från spjälsängens ände, men det är definitivt inte för alla.

Bredden är också viktig. Vissa människor värdesätter bredd för att de vill dela sängen med någon, andra föredrar extra bredd för att de slänger och vänder sig i sömnen, och ett stort antal människor föredrar extra breda barnsängar för att de själva är extra breda. Oavsett anledning, breda sängar med hög vikttolerans är en bra sak att kolla in för din nästa campingresa. Du kan få vad som helst som gör dig bekväm!

knarra

Ingen vill höra en säng knarra varje gång de rör sig i sömnen. Det blir snabbt gammalt och det blir en tröttsam natt. Se till att din säng är välsmord och i gott skick så att du inte störs av buller.

Om bruset kvarstår, se om något är böjt eller på fel plats. Kom ihåg att din campingresa bara kan vara lika bra som kvaliteten på sömnen du får.

Är en spjälsäng bekvämare än en luftmadrass när man campar?

På sommaren tävlar en tältsäng och en luftmadrass stenhårt om den bekvämaste tältsängen. Luftmadrasser är svalkande och mjuka, men barnsängar håller dig från marken och ger stöd. Vilket är det bättre valet?

  Vad är en snöskoter?

Luftmadrass

Luftmadrasser är populära campingartiklar. De är ganska lätta, kan sättas upp med en pump och är alltid bekväma. De är dock isiga på vintern och tenderar att knäppa vid värsta möjliga tidpunkter. Om det ligger en pinne på golvet hittar din luftmadrass den.

För komfort är luftmadrasser bra. För hållbarhet, värme i kallt eller till och med milt svalt väder och utrymme i tältet är luftmadrasser näst efter tältsängar.

Campingsängar

Campingsängar kan vara svårare att ställa upp än luftmadrasser, och de är också betydligt tyngre, men de är ändå värda det för många. Den främsta anledningen till att folk byter till tältsängar är att du inte kan fälla ut en tältsäng medan du ställer upp den, den kan inte tömmas om du använder den för ofta och den kan inte rivas upp av en rot. under tältgolvet.

Förutom hållbarhetsbonusen är barnsängar trevliga eftersom du kan anpassa dem till din idealiska komfortnivå. Du kan hålla den platt som en bräda eller mjuk som en kudde. Du har full ledning.

Varför inte båda?

Få människor inser att de inte är bundna av ett binärt system av tältsängar kontra luftmadrasser. Du kan ha båda! Luftmadrasser fungerar bra ovanpå lämpliga campingsängar, vilket leder till den bekvämaste natten i ett tält du någonsin kommer att uppleva. Spjälsängar lyfter luftmadrassen bort från den kalla, kvavfyllda, buggfyllda marken, vilket gör det bekvämare att komma i och ur sängen, och luftmadrasser ger en drömsk nivå av vadderad komfort.

Om du har svårt att välja mellan de två, prova båda och ta med en filt att lägga ovanpå. Glamping har aldrig varit mer funktionell. När allt kommer omkring, vem har bestämt att camping måste ge dig ont i ryggen?

Finns det några nackdelar med att sova på en tältsäng när du campar?

Såvida du inte åker på full ultralätt backpacking, finns det egentligen ingen nackdel med att sova med en spjälsäng. Det ger dig mer förvaringsutrymme i ditt tält, håller dig från marken och är tillräckligt flexibel för att anpassa sig till vilken husbil som helst. Skaffa en själv och njut av en god natts sömn!

Bästa campingsängarna

Nu när du vet hur bekväma campingsängar kan vara behöver du några länkar för att hitta din egen. Dina alternativ är lika olika som konsumentens komfortnivå!

Coleman tältsäng och luftmadrass

Den här Coleman campingsäng och luftmadrass är den perfekta hybriden av tältsängen och luftmadrassen. Ja, du kan ha båda! Luftmadrassen är lätt att blåsa upp och är redan dimensionerad för spjälsängen, så du behöver inte oroa dig för att matcha dem, och de två kommer i både king och queen size. Drottningen stöder upp till 600 pounds utan att vika, vilket gör den perfekt för par som letar efter en mysig tältsäng.

Det enda potentiella problemet med denna kombination är vikten. Detta är definitivt en säng gjord för bilcampare, inte backpackers.

Den stora Cam-O-Bunk campingsäng från Disc-O-Bed

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Boise/Idaho-området

Ja de Disc-O-Bed stor Cam-O-Bunk campingsäng är verkligen en våningssäng! Hur galet är det? Denna säng är gjord för effektivitet och funktionalitet, men lämnar inte komforten vid sidan av. Denna tältsäng kan rymma upp till 500 pund per våningssäng, 1000 pund totalt, vilket ger gott om plats för allt du vill ha.

Varnas för att denna dubbeldäcks tältsäng tar upp lite mer takhöjd, så denna våningssäng är bäst för kupoltält med mycket höjd. Ingen vill dunka huvudet mot en tältstång och ta ner hela tältet med sig.

Helinox Cot One lätt

Helinox Cot One lätt är svaret på backpackers drömmar om tältsängar. Den väger bara fem pund, vilket gör den tillgänglig för alla som inte vill vara begränsade till att campa i bilen, men ändå vill ha komforten med att sova i en spjälsäng.

Om du tror att den här spjälsängen kommer att bli floppig på grund av sin resning, tänk om! Den kan hålla upp till 320 pund, mer än många andra barnsängar med mer höjd. Den är tillräckligt robust för att hålla rullatorer stora och små.

En sak att komma ihåg innan du köper denna spjälsäng är att den är kort. Det är fortfarande från marken och erbjuder många av de komfort- och säkerhetsfunktioner som campare älskar, men det kommer inte att vara lika lätt att bli bekväm efter en lång dag av vandring. Du kommer att behöva manövrera dig själv av och på med lite mer koordination och fokus. Om höjden är en av anledningarna till att du gillar campingsängar, välj en annan spjälsäng.

De TETON Sports Outfitter XXL Limited Edition campingsäng

Denna spjälsäng, den TETON Sports Outfitter XXL Limited Edition, skapades med vuxna i åtanke. Förutom att vara över sex fot lång och nästan tre och en halv fot bred, kan sängen bära upp till 600 pund utan problem. Sasquatch kunde göra sig bekväm i denna tältsäng.

För sammanhanget betyder det att denna säng är längre och bredare än en dubbelmadrass. Även om det betyder att det inte lätt passar alla tält, betyder det också att det lätt passar nästan alla husbilar. Den passar till och med två målmedvetna campare som vill mysa, eller en husbil och en hund. Eftersom materialet inte slits ut eller sträcker sig över tiden, har du många alternativ för att testa gränserna för denna säng.

Det bästa av allt är att den har en vridbar hörnuppsättning som gör det enkelt att ställa den här spjälsängen upprätt. Det finns ingen bråk med den här sängen samtidigt som man försöker att inte svära. Det sista hörnet svänger lätt på plats när du är klar med att få ihop allt annat.

Den enda nackdelen är att den här spjälsängen är för tung och för stor för att manövrera om du inte campar med bil. Bekvämligheten måste offras för komforten. Men i slutändan, kan man verkligen klaga? Du sover som en campingkung.