Är Sprinter Vans värda pengarna?

En av de mest populära skåpbilarna på marknaden just nu är Mercedes-Benz Sprinter. Sprinter är ett mångsidigt fordon som vanligtvis används för paketleverans eller som arbetsfordon. Sprinter är också basfordonet som många husbilar är byggda på. Men med ett Mercedes-märke på framsidan måste vi fråga: är Sprinter skåpbilar värda pengarna?

Mercedes-Benz Sprinter skåpbilar är definitivt värda priset. Den mycket populära Sprinter är laddad med säkerhetsfunktioner, har ett rykte om tillförlitlighet och tillverkas av ett av de mest erfarna och kompetenta bilföretagen på planeten.

Bland funktionerna som gör Sprinter värd pengarna är de rikliga och moderna säkerhetsalternativen, det uppdaterade och högt rankade infotainmentsystemet MBUX och en rimlig driftskostnad. Sprinter skåpbilar är mycket mångsidiga och kan konverteras till husbilar eller terrängbilar. Läs vidare för att lära dig mer om denna premiumbil och hur den är värd varenda krona du spenderar på den.

Sprinter Vans – Får du pengarna värda

Är Sprinter skåpbilar värda pengarna? För att bestämma oss säkert måste vi ta en djupdykning i Sprinter och se vilken typ av funktioner den erbjuder som tillför mervärde för köparen och skiljer den från konkurrerande skåpbilar.

Låt oss först prata om säkerhetsfunktioner. Vägarna är upptagna nuförtiden, och människor är mer distraherade än någonsin, vilket gör säkerheten till en högsta prioritet. Köpare som letar efter vilket fordon som helst skulle göra klokt i att överväga de säkerhetsfunktioner som är tillgängliga för dem. Sprinter har ett omfattande säkerhetspaket utformat för att motverka de vanligaste orsakerna till olyckor på vägen.

Sprinter levereras som standard med ett Active Brake Assist-paket. Detta säkerhetsverktyg använder i huvudsak radar för att mäta din inflygningshastighet när du kommer upp på ett hinder eller ett annat fordon. Om den avgör att du stänger för snabbt kommer Sprintern att bromsa för att hjälpa dig undvika en kollision. Sprinter levereras också som standard med ett nödsamtalssystem som upptäcker en kollision och automatiskt kontaktar 911.

För förare som vill ha extra säkerhetsfunktioner kan Sprinter utrustas med hjälp av döda vinkeln, larm för korstrafik bak och en 360-graderskamera. En extra bonus är Attention Assist-systemet. Detta system övervakar körmönster för tecken på trötthet och låter dig veta när det tror att du behöver en paus eller en god kopp kaffe.

  Varför är campingkylskåp så dyra?

Kör du på motorvägen mellan hållplatserna? Sprintern kan ibland också utrustas med ett aktivt distanshjälpsystem känd som adaptiv farthållare, som hjälper dig att behålla ett säkert efteravstånd från andra fordon.

Om du kör i tuffare förhållanden har Sprinter verktyg som hjälper dig. Tillgängliga LED-strålkastare ger en ljus och tydlig bild av vägen framför dig under mörka körförhållanden. För snöig, dammig eller lerig körning kan du använda våttorkarsystemet (tillval) för att applicera spolarvätska från torkarbladen istället för från ett munstycke, och på så sätt applicera rengöringsvätska direkt på vindrutan och direkt i bladens väg.

Kolla in dessa fem saker för att hjälpa dig få en bättre campingupplevelse:

Sprinterns säkerhetsfunktioner är imponerande. Så är de tillgängliga motoralternativen. Sprinter skåpbilar kan utrustas med en turboladdad 2-liters 4-cylindrig bensinmotor som ger ett fast vridmoment på 258 fot-pund. Om du vill ha mer kraft kan Sprinter utrustas med en 3-liters V6-turbodieselmotor och en 4X4-drivlina. Dessa motorer kan paras ihop med antingen Mercedes-Benz 9G-tronic eller 7G-tronic transmissioner.

Säkerheten är stor, men i dagens uppkopplade värld behöver vi alla tillgång till information medan vi kör. Navigation, underhållning och kommunikationssystem är värdefulla komponenter i alla fordon. Sprinter levereras som standard med antingen ett 7” eller 10,5” MBUX multimedia infotainmentsystem.


Mercedes-Benz designade MBUX infotainmentsystem för att utnyttja modern datorteknik till förmån för förarna. Maskininlärningsalgoritmer känner igen vanliga mönster. Till exempel, om du ringer din make varje dag klockan 4 från vägen, kommer MBUX att komma ihåg och i förebyggande syfte ladda deras nummer åt dig.

MBUX-röstkommandosystemet är designat för att förstå naturligt språk, så även om du har en tjock Downeast Maine-accent eller en raffinerad Southern Drawl kommer MBUX att förstå dig.

Även om det är designat för att stå ensamt och erbjuda komplett funktionalitet utan en ansluten smart enhet, är MBUX-systemet utformat för att integreras med din smarta enhet. MBUX gränssnitt sömlöst med Android Auto och Apple CarPlay. En valfri trådlös laddningsfunktion är praktisk för att minska kabeltrassel i hytten.

  Stinkande tält? 7 tips om hur man rengör ett tält som luktar

Sprintern erbjuder mycket valuta för pengarna. Frågan är: är Sprinter dyrare än jämförbara skåpbilar? Den grundläggande passagerarbilen som ligger till grund för många husbilar börjar kl $43 120.

Att jämföra Sprinter Passenger Van med Ford Transit Passenger XLT, Ram ProMaster 3500 Window Van 159WB och Nissan NV Passenger SL avslöjar att Sprinter har ett mycket konkurrenskraftigt pris, med en MSRP lägre än Ford Transit eller Nissan NV.

  • Mercedes-Benz Sprinter: $43 120
  • Ford Transit Passenger XLT: $43 530
  • Ram ProMaster 3500 fönsterbil: (159WB) 41 140 $
  • Nissan NV Passenger SL: $43 610

Sprinter är inte bara konkurrenskraftigt prissatt, utan dess funktioner är också avancerade och värdefulla för förare. MBUX infotainmentsystem överträffar lätt konkurrerande system från företag som Ford och Nissan. Adaptiv farthållare, bromsassistans och övervakning av förarens trötthet tillför ett stort värde till denna skåpbil som inte finns hos alla konkurrenter.

relaterade inlägg

  • Kan du bo i en sprinterbil?
  • Ram ProMaster vs. Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
  • Hur hög är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide
  • Kostnaden för att konvertera en sprinter skåpbil förklaras

Vilken typ av garanti har en Sprinter?

Sprinter levereras som standard med en 3-års garanti på 36 000 mil. Om du föredrar en utökad garanti erbjuder Mercedes alternativ för fem år eller 100 000 miles; 6 år eller 120 000 miles; eller sju år och upp till 140 000 miles. Denna garanti indikerar att Mercedes är säker på kvaliteten på sin produkt – något som varumärket i allmänhet är känt för.

Är sprinters dyra att äga?

När du söker efter information om Sprinter skåpbilar kan du hitta artiklar som indikerar höga underhållskostnader, särskilt om Mercedes-Benz dieselavgassystem. Och även om det är sant att dieselavgassystem kan vara dyrt att reparera, är det bara ett problem om du har en dieselmotor och kör tungt.

För den genomsnittliga föraren, oavsett om du är en elektriker som använder skåpbilen för att transportera verktyg, en RVer som utforskar Amerika, eller bara en kille med en stor familj att ta sig runt, Sprinter har rutinmässiga och förutsägbara underhållskostnader. Om du föredrar att betala för rutinunderhåll i förväg kan du köpa en förbetald underhållsplan från Mercedes. Om du vill undvika återförsäljaren är Sprinters lätta att serva och kan bearbetas av de flesta kvalificerade mekaniker.

  Är alla husbilar diesel?

Som med alla fordon kommer dina användningsmönster att påverka kostnaden för att underhålla fordonet. Om du kör ansvarsfullt, hänger med i rutinmässiga oljebyten och tar väl hand om din Sprinter blir din totala underhållskostnad lägre. Om du kör oregelbundet, misslyckas med att slutföra rutinunderhåll eller missbrukar ditt fordon, kommer dina egna kostnader att öka. För den genomsnittliga ansvarsfulla föraren är Sprinterns underhållskostnader jämförbara med liknande fordon.

Hur många mil per gallon får en sprinter skåpbil?

Din specifika gassträcka kommer att variera beroende på fordonskonfiguration, användningsmönster, klimat och geografi. Om du bor i Klippiga bergen, utrusta din Sprinter med tunga möbler och spenderar mycket tid på att köra uppför backar, kanske din bränsleekonomi inte är så bra. Om du bor i ett mindre bergigt område och kör i rimlig hastighet får din Sprinter bättre bränsleekonomi.

I genomsnitt får Sprinters cirka 14,5 mil till gallon. Med tanke på Sprinterns storlek och det faktum att den kan lastas till gälarna med last och tillval är detta en anständig bränsleförbränningshastighet. Om du vill stretcha några till mil till gallonbör du minimera tomgång, köra försiktigt och använda farthållaren så mycket som rimligen är möjligt.

Sprintern: Värt varenda öre

Mercedes-Benz har ett rykte som ett premiumbilmärke. Medan deras lyxbilar kan få mer uppmärksamhet, Mercedes-Benz har tillverkat kommersiella fordon och skåpbilar riktigt länge och har blivit väldigt bra på vad de gör.

Sprinter är en ärevördig och kapabel skåpbil som verkligen är fullspäckad med funktioner utformade för att förbättra körupplevelsen. Om du letar efter en mångsidig, kapabel och bekväm skåpbil är Mercedes-Benz Sprinter värd varenda krona du spenderar på den. Denna skåpbil är absolut värd pengarna.