Är sovsäckar varmare än filtar?

Röd sovsäck på sten utanför, plats för text. Campingutrustning

Min favoritårstid är campingsäsongen på grund av den varma luften, lägereldar och naturvandringar. När man campar kan vissa klimat vara lite kallare än andra, särskilt på kvällarna. Så, är sovsäckar varmare än filtar?

Sovsäckar är betydligt varmare än filtar eftersom de är gjorda av termiska material. Sovsäckar har vanligtvis flera lager, vilket gör dem dubbelt så tjocka som en filt. Filtar har luftfickor och hål, medan sovsäckar har få eller inga hål, vilket gör att de kan behålla värmen.

Jag tog på mig att göra lite research och ringde flera sportbutiker för att se vad de skulle rekommendera för att vara det bästa sovsäcksmärket och varför. Jag har också noterat de olika typerna av sovsäckar och filtar som skulle vara idealiska för kallare klimat.

sovsäckar

Jag är ett stort fan av filtar, men när det kommer till friluftsliv och camping tycker jag att sovsäckar håller mig mycket varmare. Här vill jag bryta ner vad som gör sovsäckar unika annorlunda av filtar.

Värme: Sovsäckar är väldigt varma. Jämfört med filtar var sovsäckar den klara vinnaren när det gällde att hålla en person varm. Det som gör sovsäckarna så varma är att de är gjorda för att vara dragfria. Det betyder att det inte finns några hål eller luftfickor genom vilka kall luft kan komma in i en sovsäck. Det andra som skiljer sovsäckar från filtar i värme är att det finns många sovsäckar med huvor som kan svepa runt ditt huvud och bilda en kokong.

Packbarhet: Sovsäckar är vanligtvis gjorda av tunnare material, men kan vara tjockare. Men jämfört med en vanlig filt är sovsäckar betydligt lättare och packas ner något mindre, vilket gör dem lättare att packa och bära.

Rada upp: Både en sovsäck och en filt är lätta att sätta upp, men sovsäckar behöver inget mer än sig själva. Sovsäckar är enkla: du tar ut dem ur bältet eller väskorna och du har direkt en säng. Glöm inte att ta med ett liggunderlag för hårda ytor.

Pris: Jag kommer att säga, sovsäckar är inte billiga, men när det kommer till komfort och värme för en campingresa är sovsäckar väl värda priset. Jämför man en sovsäck med en snygg ullfilt, så ligger de faktiskt i samma prisklass. För sovsäckar varierar priset från $100 till $500 beroende på kvalitet.

  Mississippi Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Filtar

Låt oss nu jämföra filtar.

Värme: Det finns många olika typer av filtar, så det finns inget entydigt svar på hur varm en filt kan vara. Men jämfört med en sovsäck är de inte lika varma. Ullfiltar är min go-to när jag campar när jag väljer att inte ha någon sovsäck eller när jag vill ha ännu mer värme än vad en sovsäck kan ge mig. För utomhusäventyr utan camping föredrar jag enkla fleecefiltar.

Packbarhet: Filtar är inte svåra att packa, men om du vandrar till en campingplats är det bättre att packa en sovsäck. Filtar tenderar att använda tyngre material och kan inte packa lika bra som en sovsäck. Om du vill gå ner lite i vikt, välj en sovsäck istället för en filt.

Rada upp: Filtar har inte mycket inställning. Du bara rullar ut en filt och där har du den. Det enda man ska tänka på när man väljer mellan en filt och en sovsäck är att en filt kan behöva flera olika typer av sängkläder för att ge dig en god natts sömn och hålla dig varm, samtidigt som sovsäckar inte behöver mer än en bäddmadrass .

Pris: Beroende på vilken filt du väljer kan priset variera. Om du bara väljer de supertunna fleecefiltarna på Walmart, kommer de bara att kosta dig $6, men om du vill ha en snygg ullfilt kan det kosta dig allt från $100 till $300, beroende på var du köper den. och det är kvalitet.

Resenären vilar i en sovsäck. Vila koncept. En turist vilar i ett tält. Kvinna som kopplar av i sovsäck. Resor, camping koncept, äventyr. Glad leende kvinnlig resenär. Resenären

Bästa sovsäckarna för att hålla värmen

Jag tänkte att det vore bäst om jag fick lite input från några av sportbutikerna om vad de rekommenderar för folk när det kommer till att köpa sovsäckar. Det finns så många märken av sovsäckar att det var svårt att hålla koll! Men här är vad jag upptäckte:

  De 13 bästa stränderna för surffiske i södra Kalifornien 

REI

REI har varit en av mina favoritbutiker för sportartiklar ett tag nu och de var så hjälpsamma när jag ringde. De gav mig några av sina bästa val och skickade till och med en länk till en artikel direkt från deras hemsida.

Det kom ner till tre översta sovsäckar:

Scheels

Personligen gillar jag att gå till Scheels på grund av deras vänliga anställda och trevliga atmosfär. Jag tror i Scheels alla kan vara barn i hjärtat. Med detta sagt var de mycket hjälpsamma och de hänvisade mig också till en artikel på deras hemsida.

Här är deras bästa sovsäckar för kylan:

Dick’s Sporting Goods

Jag har bara varit hos Dicks några gånger och när jag ringde verkade de inte riktigt veta svaren. Efter att äntligen pratat med någon från avdelningen meddelade de mig att de inte har ett stort lager av sovsäckar, men jag kunde få tag i tre översta sovsäckar ändå.

Det här är de tre sovsäckarna på Dick’s:

från Cabella

Jag växte faktiskt upp i Cabela’s och har en så stor kärlek till det här företaget och dess produkter. Jag kunde prata med en trevlig herre och få all information jag behövde om deras sovsäckar.

Här är de tre bästa de rekommenderar:

Sovsäck och annan campingutrustning utomhus en solig dag

Sportsman’s Warehouse

Sportsman’s är så organiserat och ett ställe jag gillar att gå till när jag vill ha saker av god kvalitet. Efter ett kort telefonsamtal med deras personal kunde jag begränsa det till tre översta sovsäckar.

  8 sätt att tjäna pengar medan du njuter av utomhus

Här är de tre:

Stora 5

Om du inte har någon av dessa sportbutiker nära dig, är chansen stor att du har en Big 5 i närheten. Jag har inte kunnat lägga vantarna på Big 5, men efter att ha tittat på några kundrecensioner har jag hittat de bästa sovsäckarna.

Topp tre bästa sovsäckar:

Bass Pro Stores

Cabela’s äger faktiskt Bass Pro Shops, men det finns fortfarande några produkter du kan få på Bass som du inte kan få på Cabela’s. Jag kunde kontakta Bass Pro Shops och få deras topprankade sovsäcksval.

Dessa är de tre bästa sovsäckarna:

Akademi

Sist men inte minst är Academy. Jag har personligen aldrig varit på Academy eftersom jag inte har någon nära mig, men efter att ha gjort lite research på nätet ville jag hitta en sportbutik som jag inte kände till. Academy verkar ha ett stort urval av produkter och jag kunde komma i kontakt med en av deras butiker i Texas. De var mycket hjälpsamma och kunde ge mig bra förslag.

Här är de tre bästa sovsäckarna på Academy:

Närbild av människor i campingtält på snöig bergsbacke, utsikt inifrån

Övrig

Jag har bara listat de bästa sportbutikerna i USA, men det finns så många andra bra ställen att köpa en sovsäck på. Att gå direkt till en tillverkare är det bästa sättet att garantera att du får ett visst märke. Några av dessa märken inkluderar Columbia, North Face, Eddie Bauer, Marmot, Teton, Coleman, Sierra och många fler.

Om du letar efter sovsäckar av lägre kvalitet som är billigare kan du alltid gå till Amazon, Target eller Walmart för att hitta den sovsäck du letar efter.