Är små hus en modefluga?

Små hus är definitivt ”inne” just nu, men är de här för att stanna? Jag har läst lite och här är vad jag fick reda på om ämnet.

Är småhus en modefluga? Små hem är en trend som återspeglar förändrade kulturella värderingar som förändras med samhällets definition av ”framgång”. När vår uppfattning om vad ”framgång” är förändras, kommer populariteten för små hus mer än troligt att blekna.

Små hus är på topp just nu. Jag menar att de är det ganska coolmen det betyder inte att de alltid kommer att vara så.

Varför små hus bara är en modefluga

”Vad är det för fel med att bo i ett litet hus?” Du kanske tänker för dig själv. ”Varför, jag behöver inte mycket att leva av. Allt jag äter är flingor och chili i alla fall. Jag behöver inte ett stort hus för att känna att jag har klarat mig i livet.” Även om du kanske tänker så, tenderar de flesta att inte hålla med dig.

Enligt fastighetswebbplatsen Trulia.com33 % av husägarna klagade på att de hade för lite utrymme. Endast ynka 9 % av husägarna skulle vara intresserade av en mindre bostad. Det verkar som att de flesta ser större som bättre.

Vissa människor säger att nästa generation av husägare kommer att vara intresserade av småhus. När allt kommer omkring, lyder resonemanget, verkar yngre människor vara mer intresserade av unika upplevelser snarare än stora hus för att visa sin framgång.

Även om det kan vara sant att unga millenials och generation Z-barn lägger större vikt vid vikten av upplevelser, data visar att den genomsnittliga storleken på amerikanska hem blir större och större.

Från 1975 till 2015 har storleken på det genomsnittliga amerikanska hemmet vuxit med cirka 61 %, enligt en studie gjord av Wall Street Journal och trenden verkar inte avta.

Medan tanken på ett litet hem trollar Walden som bilder av den vise tänkaren i sin lilla mysiga stuga, återspeglar verkligheten helt enkelt inte idealet. Faktum är att de flesta kunder för små hem är industribönder som letar efter ett billigt sätt att hysa sina migrerande lantarbetare. Inte direkt romantiskt.

Sanningen är att en ”liten hemrevolution” som så många strävar efter, förmodligen aldrig kommer att inträffa. Jag tycker att små hus är lika coola som nästa kille, men uppgifter tyder på att de flesta amerikaner helt enkelt inte är intresserade.

  Har snöskotrar baklänges? Allt du behöver veta

Vad är överklagandet av ett litet hem

Även om små hem kanske aldrig blir standarden över hela Amerika betyder det inte att de fortfarande inte är coola. Många människor får små hus för många olika sätt, men i hjärtat av det verkar vara en mycket mänsklig önskan om äventyr och frihet.

Låt oss ta en mer djupgående titt på varför vissa människor går gaga för små hem och varför de kanske vill ompröva.

En föränderlig definition av ”framgång”

Om du inte gjorde det så ville dina föräldrar definitivt ha hela det fina huset med en stor bakgård och en fin förort utanför, men dagens barn verkar helt enkelt inte intresserade.

Med tillkomsten av sociala medier är vi anslutna mer idag än på någon annan punkt i mänsklighetens historia och det har förändrat hur vi ser på och tänker på varandra.

Medan förr i tiden den enda gången du någonsin fick träffa gamla vänner var att bjuda hem dem till ditt hem, idag kan vi knappt gå en minut utan att se ett barn vi kände på gymnasiet göra något supercoolt på Facebook.

Med andra ord, förr kunde du signalera framgång i ditt hem, numera signaleras framgång av hur mycket du är utanför ditt hem. Tänk på det!

Hur många tweets läser du från folk som skryter om hur mycket de tittade på tv idag? Förmodligen inte mycket. Så vad har allt detta med små hem att göra?

Små hem är en återspegling av ”framgången mäts av mina erfarenheter”-mentalitet. Det är romantiskt och coolt att kunna ta ditt hem vart du vill. Ena dagen skulle jag kunna bo bredvid Stilla havets skummande vågor och nästa kan jag vara i de snöiga foten av Klippiga bergen, eller så är drömmen.

När vår definition av framgång fortsätter att förändras från ”vad har jag” till ”vad har jag gjort”, så kommer attraktionskraften hos små hem att växa.

Myten om ”Jag kan bo var jag vill!”

Ett annat stort incitament för den lilla hemrörelsen är idén att du kan bo var du vill. Och vem vill inte byta miljö då och då?

Även om det är en tilltalande idé, har hård verklighet ett fruktansvärt sätt att skära in i våra drömmar och ge ett pessimistiskt pund av pragmatism. Det visar sig att du faktiskt inte kan placera ditt lilla hem ”var du vill”.

  Vart ska man gå på isfiske i Maine

De flesta husbilsparker tillåter inte att du parkerar ett litet hem. Trailerparker kan tillåta dig att parkera, men bara om du betalar samma avgift alla släpvagnar betalar, vilket kan vara allt från $200-$700 per månad beroende på plats.

Om du vill bo någonstans närmare en stad måste du ofta köpa mark i ett bostadsområde för att placera ditt lilla hem, men de flesta områdeslagar utesluter småhus från att byggas.

Ja, det är svårt att hitta en plats som accepterar små hem. Att leta efter den perfekta platsen som också accepterar små hem är svårt och något som avskräcker många från att engagera sig. Vem visste att ett litet hem kunde skapa så stora problem?

Tiny Homes är billiga

Små hem är, ja, små. Det är hela poängen, eller hur? Jag vill inte köpa en jättedyr bostad, så jag kan lika gärna köpa något mindre och spara några slantar, eller hur? Tja, ja och nej. Även om ett litet hem är mycket billigare än ett vanligt bostadshus, kan det fortfarande vara dyrt.

Ditt genomsnittliga lilla hem kommer att kosta cirka 23 000 USD. Det låter inte som mycket, men med tanke på att banker vanligtvis inte är förtjusta i idéerna med små hem, så mycket pengar kan vara svårt att få, men om du har de pengarna till hands, så blir det mycket billigare än ett mer traditionellt hem.

Det lägsta jag har sett ett litet hem byggas för var cirka 10 000 dollar och det gjordes av en expert. Priset för detta DIY-projekt kan bli högre och högre ju mer oerfaren du är.

Tiny Homes är bra för miljön

Många människor investerar i ett litet hem i ett försök att minska sitt koldioxidavtryck. Även om ett litet hem använder betydligt mindre energi än ett hem i vanlig storlek, är det viktigt att komma ihåg att du kommer att förbruka energi i olika delar av ditt liv.

Transport till exempel kommer nu att bli en större kostnad, speciellt om du planerar att flytta ofta. I verkligheten flyttar de flesta småhusägare mindre än en gång om året, men om du planerar att flytta mer än så kanske du inte sparar mycket energi.

  Landar luftballonger på rätt plats?

Varför ett litet hus?

Missförstå mig inte, små hus är väldigt tilltalande. Vem skulle inte vilja ha äventyret som kommer med att flytta runt i landet i ett utlurat litet hem? Men låt oss inte heller leva blinda för verkligheten. Små hus kan verka billiga, men de kan vara dyra. Kanske ännu dyrare än att hyra en bostad beroende på var du bor.

Små hem kan inte gå överallt heller. Områdeslagar gäller fortfarande och husbilsparker kanske inte tillåter dig att parkera där. Din dröm om att bo precis bredvid Panda Express kanske inte blir verklighet bara för att du har ett litet hem.

Slutligen kan små hem verka som biets knän just nu, men det är bara en modefluga. Och alla modenycker bleknar med tiden.

Är det värt att bo i ett litet hem?

Små hem kan bara vara en modefluga, men det betyder inte att livsstilen den representerar snart kommer att gå ur stil. Alla vill uppleva något unikt eller annorlunda, och alla letar efter ett sätt att känna sig mer fri.

Om du letar efter en stor förändring i ditt liv, var inte blyg för att skaffa ett litet hem. Men om du vill göra en bra investering föreslår jag att du letar någon annanstans. Små hem är coola, men de är inte supervärda och de kommer förmodligen inte att vara värda ett ton i framtiden.

Ytterligare frågor

Skulle jag kunna uppfostra min familj i ett litet hem? Per definition innehåller små hem vanligtvis inte mer än ett eller två sovrum. Det finns dock gott om familjer med flera barn som har tagit det minimalistiska språnget. Det finns alternativ med flera sovrum som fortfarande är mindre än 400 kvadratfot, men sådana hem är inte lika mobila och kommer att kräva ett större fordon för att bogsera dem.

Hur mycket längre kommer den lilla husmoden pågå? Bara tiden kommer att utvisa hur uthållig denna trend är, men minimalismen i allmänhet är fortfarande på frammarsch. De flesta hemmodenycker tenderar att hålla i mellan ett och två decennier, men den här har inte tappat en massa kraft än.