Är Side-by-Sides Street lagligt i Utah?

Hej där! Är du nyfiken på möjligheten att åka sida vid sida på vägen? Behöver du få ditt fordon till ett spår i närheten, men vill inte lasta upp det i ett släp, bara för att lossa det igen? Eller kanske, vill du bara gå och köpa lite mjölk från butiken med stil? Dessa är alla anledningar till varför ni UTV-entusiaster kanske vill åka sida vid sida på vägen.

Så, är sida vid sida gata laglig i Utah? I Utah är sida vid sida gatulaglig om de har en titel och är registrerade i staten. När användare åker på sin UTV måste de följa alla trafikregler, klara ett inspektionstest och ha en försäkring.

Detta innebär att du kommer att behöva göra en del efterforskningar för att ta reda på vilka lokala lagar och stadsförordningar som kommer att påverka din användning av en sida vid sida i Utah. I den här artikeln hjälper jag dig att lära dig mer om Vad är nödvändigt för att få din sida vid sida gata laglig i Utah, och sedan hjälpa dig att komma igång med hur du gör efterforskningar för lagarna i din lokala jurisdiktion.

Generella regler

Först och främst bör du känna till dessa allmänna regler om sida vid sida drift i Utah. Det är olagligt att köra sida vid sida på vilken väg som helst, om inte den sida vid sida har ändrats för att vara gatulaglig. Utah DMV har satt följande krav för att sida vid sida ska vara gatulaglig:

1) En säkerhetskontroll

Säkerhetskontrollen ska utföras före första gångsregistreringen. Under kontrollen kommer de att se till att alla krav för att göra en sida vid sida gata laglig har uppfyllts.

2) Registrering

Fordonet måste vara registrerat som alla andra gatulagliga fordon. Registrering kommer att betalas som alla andra gatulagliga fordon, och din sida vid sida kommer att ha en Utah-skylt som alla andra fordon på vägen.

  Vilken Pound Test Line är bäst för basfiske?

3) Försäkring

Sida vid sida som verkar på gatan måste ha försäkringsskydd precis som alla andra fordon på gatan.

4) Körkort

När du kör en gata laglig sida vid sida på vägen måste du ha samma typ av körkort som du skulle behöva för att köra en vanlig bil på vägen.

5) Säkerhetsutrustning

Det finns viss säkerhetsutrustning som alla sida vid sida måste ha för att kunna köras på vägen. Dessa säkerhetsfunktioner är en del av säkerhetskontrollen som kommer att göras av staten innan du kan registrera din sida vid sida. Om dessa föremål inte är upp till inspektörens belåtenhet kommer du inte att få registrera din sida vid sida för gatubruk.

Om din sida vid sida för närvarande inte har dessa funktioner, kan den vanligtvis modifieras ganska enkelt. Vissa lokala företag säljer till och med kit som du kan installera själv för att få fordonsgatan laglig!

Dessa är utrustningskraven:

 • Ett horn
 • Strålkastare
 • Baklyktor
 • En plats för en upplyst registreringsskylt (med vitt ljus)
 • Röda reflexer bak
 • Bromsljus
 • Blinkers. De främre signalerna måste vara gula och de bakre kan vara gula eller röda.
 • Bromsar
 • En ljuddämpare
 • Backspeglar
 • En vindruta
 • En upplyst hastighetsmätare
 • Fotstöd och handtag för varje passagerare
 • Ett säkerhetsbälte för varje passagerare som fordonet är utformat för att hålla.
 • Maximal fordonsbredd är 70 tum, mätt på den bredaste punkten.

Lagarna

Det finns några andra saker att tänka på när du driver en gata som är laglig sida vid sida. Även om din sida vid sida nu är gatulaglig, finns det andra lagar som styr deras användning. Tänk på att det kan finnas lokala lagar utöver hela staten ettor, och att statens lagar kan ändras utan förvarning. Kom ihåg att du är ansvarig för att alltid känna till lagen, och du bör göra din egen research innan du kör.

  Hur man håller hundar säkra i en husbil eller husbil

Som sagt, den grundläggande lagar är ganska enkla. Med en registrerad, pläterad och försäkrad sida vid sida kan du åka på alla gator och alla motorvägar som har ett körfält i varje riktning. Motorvägar med två eller fler körfält är förbjudna.

En motorväg med ett körfält i vardera riktningen som har ett tillfälligt passerande körfält räknas fortfarande som en tvåfilig motorväg.

Oavsett var du kör är din hastighet begränsad till 45 mph, eller den angivna hastighetsgränsen, beroende på vilket som är lägre.

Om du åker på en motorväg som har en hastighetsgräns som är högre än 45 mph måste du åka längst till höger på vägen och installera en reflektor eller ett reflexband. I lagen ingår också bestämmelsen om att du inte kan köra sida vid sida på en motorväg som ligger under Salt Lake Countys jurisdiktion.

Lokala jurisdiktioner

Utahs lagar lämnar ett stort utrymme för stads- och länsstyrelser att skapa regler för användningen av UTV:er och ATV:er på deras vägar. Detta skapar en intressant uppsjö av lagar som du måste förstå innan du rider.

I Salt Lake City, till exempel, är deras användning inte tillåten alls. Utanför Salt Lake City hittar du många skiljer sig åt lagar och lokala förordningar som berör driften av sida vid sida. Här är några idéer för att komma igång med din sökning efter information:

 • Kolla webbplatsen för din stad och ditt län. På grund av den ökande populariteten för sida vid sida, kommer de sannolikt att ha lite information om vad som är lagligt och vad som inte är det.
 • Kolla med skogsvården. De kan ha sina egna regler för att åka sida vid sida inom nationalskogar eller nationalparker.
 • Kolla med Utah State Parks. De statliga parkerna kan på samma sätt ha särskilda regler för ridning.
 • Kontrollera med din lokala polisavdelning. Det är trots allt människorna som kommer att sätta biljetter till dig om du inte följer lagen.
 • Kolla med en advokat eller advokatvän. Eftersom de alltid jobbar med lagar ändå, kanske de känner till lagarna för ditt område överhuvudtaget. Åtminstone skulle de förmodligen kunna peka dig i rätt riktning.

Tack för att du läser! Nu vet du hur enkelt det är att registrera din sida vid sida i staten Utah.

Förhoppningsvis har du en bättre uppfattning om vad som kommer att krävas och kommer att ha bättre förutsättningar att avgöra om att bli gatucertifierad är rätt för dig. Jag hoppas också att dessa idéer kommer att peka dig i rätt riktning för att kunna förstå de lagar som styr deras verksamhet. Kom ihåg att det är ditt jobb att känna till lagen! Tack för att du läser och lycka till med att få gatan laglig!

Relaterade frågor:

Är det säkert att åka sida vid sida på vägen? Ridning sida vid sida på vägen är mindre säker än en bil. Du bör komma ihåg att sida vid sida inte är byggda för att reagera och skydda människor vid höghastighetskollision. Det är därför du bör hålla hastighetsgränsen på 45 mph sida vid sida.

Kommer ett utsläppstest att krävas? Utsläppstester i Utah är komplicerade, och ett test kan krävas för att registrera sig en side-vid-sida. Om du bor i ett län som gör utsläppstestning kommer du förmodligen att behöva göra ett utsläppstest vartannat år efter att fordonet är två år gammalt.

  Var är isfiske mest populärt?