Är Side-by-Sides Street lagligt i Michigan?

Side-by-Side dyker upp överallt, de har till och med gjort ett framträdande på gatorna i mindre områden. När jag har rest med min familj verkar det som att varje stat har olika lagar och regler för att köra varandra sida vid sida. Det är viktigt att känna till delstaternas lagar om gaturättsliga sida vid sida.

Sida vid sida kan göras gatulagliga i delstaten Michigan om du följer de korrekta reglerna och ändringarna som diskuteras i lagförslaget som antogs av kammaren 5639.

Detta är ett nytt lagförslag som antagits av staten, så många långvariga sida-vid-sida (eller UTV vilket betyder terrängfordon) förare måste göra omfattande ändringar av sitt fordon om de vill använda det på de asfalterade stadsvägarna .

Vilka är Michigans regler?

Varje UTV måste vara beredd att följa alla lagar som krävs av den genomsnittliga föraren på vägarna. Vilket inkluderar att använda blinkers när de kör bil eller har en statligt utfärdad registreringsskylt kopplad till en individ. Med denna förändring kommer varje UTV att få ett VIN från staten.

Däck

Den genomsnittliga UTV:n har terränghjul på fordonet, som har en tjockare och mer aggressiv slitbana på däcket. Detta kommer inte att vara ett bra val för de statliga vägarna, Department of Transportation (eller DoT) har en lista över däck som är godkända av staten.

Huvudkraven är att de är i god vård utan blottade sladdar, att det inte finns någon slitbaneseparering och att de är 2/32 tums slitbanor. När du hittar dessa däck, kontrollera med företaget för att säkerställa att de är godkända av United States Department of Transportation.

Stötfångare

Stötfångare gäller endast de fordon som transporterar passagerare, de bör vara mellan 14-22″ från marken. (när den inte är i fyrhjulsdriften) Stötfångare är en ganska enkel modifiering att göra, och många UTV-företag sätter fler stötfångare på sina lagerfordon.

Säkerhetsbälten/ Säkerhetsfunktioner

De flesta av dina UTV-apparater kommer att ha säkerhetsbälten av något slag för åtminstone föraren och passageraren, men varje person i fordonet behöver bältas. Det finns olika typer av säkerhetsbälten du kan satsa på, inklusive basbältet till helselar som är bra att använda.

  Hur man klättrar på ett rappellrep som ett proffs

Du kommer att behöva lägga till ett tallriksställ på baksidan av UTV:n (du behöver inte ha ett på framsidan).

Speglar

Du kommer att behöva några speglar på din sida vid sida. Detta inkluderar dina två backspeglar så att du kan se mötande trafik men inkluderar även din inre backspegel för att backa ditt fordon. De är bra att ha på alla utomhusfordon även om du inte använder dem på gatan och bara på vandringsleder.

Ljus och signaler

Det finns några ljusändringar du behöver göra, UTV-apparater kommer nu med frontljus för att köra stigar i dåligt upplysta områden, men nu kommer du att behöva ljus, bakljus, bromsljus och blinkers.

Blinkers kommer att vara det enklaste att installera, genom att montera fyra små LED- eller glödlampor och några grundläggande delar inklusive en blinkare, resister och en strömbrytare.

Majoriteten av nyare UTV:er kommer att ha bromsljus för att signalera när du saktar ner. Du behöver också din registreringsskylt för att vara upplyst.

Vindrutor

Vindrutan kan inte bara vara den grundläggande plexiglasvindrutan som är så populär nu med UTV. Din vindruta måste vara en vindruta av säkerhetsglas som dina traditionella fordon. Den behöver också ha vindrutetorkare och måste ha möjlighet att rengöra vindrutan automatiskt.

Bromsar

Rasterna måste vara upp till kod och ha fungerande raster.

horn

Det måste finnas ett horn för att vara berättigad till gatulaglighet. Jag uppmuntrar dig också att ha en oavsett om du vill att ditt fordon ska vara på vägarna. Även på grusstigar är även UTV:er relativt små och kan förbli osedda av distraherade förare i stora bilar.

Registreringsskylt

Uppenbarligen, med att ha din bil gata laglig, kommer du att behöva legitimation. Du måste få ett VIN-nummer från staten, sedan kan du registrera din UTV hos staten som du skulle göra med dina traditionella fordon.

  Hur mycket kostar en försäkring för en jaktstuga?

Valfria ändringar

Det finns även andra modifieringar du kan göra för att vara så säker som du kan vara på gatan med din UTV. Dörrar är de första som kommer att tänka på, bara att ha det extra skyddet för ditt fordon.

Dörrar

Det finns så många alternativ för dörrar att du kan göra lagerdörren, en halvdörr, eller min rekommendation är de helt slutna dörrarna. Med denna modifiering öppnar den möjligheten att lägga till värme och luftkonditionering i ditt fordon. Det skapar mer av en billiknande känsla, även det blir ganska kallt i Michigan. Köra utan dörrar, fönster eller tak i 30 miles per timme. Det kommer att bli kallt och blåsigt.

Tak

Vilket leder mig till min nästa rekommendation, skaffa ett tak. Inte bara en enkel nylon som du kan slita av på några sekunder, jag rekommenderar ett monterat tak, antingen aluminium eller polykarbonalternativ.

Säkerhetsbälte

Om vi ​​går tillbaka till säkerhetsbälten, är de tvärs över höftbältena bra, men jag rekommenderar att du har säkerhetsbälten för helkroppsselen. Det finns inte alltid krockkuddar i UTV och det där extra skyddslagret är bra för att hålla dig tillbaka från whiplash vid mindre olyckor.

Servostyrning

Om ditt fordon inte har servostyrning skulle jag definitivt uppmuntra dig att titta närmare på det. Säkerhetsfördelarna är otaliga och när man kör på asfalterade gator och bostadsområden är det bäst att ha förmågan att reagera så snabbt som möjligt. Utmaningarna är annorlunda än grundläggande trailridning.

Redskap

I delstaten Michigan är det obligatoriskt att alla passagerare bär hjälm när de åker i en UTV, och om din hjälm inte har en ansiktsmask måste du också bära skyddsglasögon. Detta inkluderar inte fordon som har tak.

När du är på gatorna och i privat egendom är reglerna för utrustning olika och kräver vanligtvis inte användning av skyddsglasögon och hjälmar.

Licensiering

Normalt skulle du behöva ett ORV-tillstånd (Offroad Vehicle) för att åka på stigar. Men när du kör en gata sida vid sida är det inte obligatoriskt att du bara behöver ditt grundläggande klass C-licens för att köra fordonet på statliga vägar, även på normala stigar, du behöver inte en om du stannar i 2- hjuldrift. Det finns vissa omständigheter som skulle kräva att du skaffar en ORV-licens, men med en årlig avgift på cirka 25 dollar verkar det inte vara så skrämmande.

  Kan du bära glasögon i landhockey?

Total kostnad

Alla dessa olika ändringar kan läggas ihop snabbt, inte ens inklusive avgifterna som börjar med att bara få ett VIN-nummer. Olika sida vid sida ägare rapporterade att de spenderade över 1 500 dollar på att försöka få deras fordonsgata laglig. Detta pris kommer uppenbarligen att bero på individens förmåga att göra ändringarna på egen hand eller om de måste betala för att någon ska göra det åt dem.

Vissa verkar mycket upphetsade över det här sista lagförslaget som undertecknades av guvernör Synder, och andra ser det som ett alltför stort besvär att göra de nödvändiga ändringarna. Det är något att tänka på när du bestämmer dig för att göra din bil gata laglig eller till och med att köpa en i första hand.

Relaterade frågor?

Vilka stater är lagliga sida vid sida? Arizona, Utah, Nevada, Texas, Minnesota, Wyoming, Idaho, Indiana, Kansas, Montana, North och South Dakota, Washington, Michigan, Kentucky, Nebraska, Ohio, Vermont, Wisconsin, New Hampshire, Tennessee och Colorado är alla stater som har gjort sida vid sida laglig, men de har alla sina egna regler för att göra fordonet lagligt för gatubruk.

Vilka är de bästa UTV street legal kiten? Det finns många olika kit som ger dig verktygen för att göra din UTV street laglig, men inte alla kit kommer att ha allt för varje stat. En jag rekommenderar som generellt sett är bra är Märke Tusk det är universellt för många UTV-märken.