Är Side-by-Sides Street lagligt i Florida?

Enligt Floridas lag kan en sida vid sida, eller ROV som staten beskriver det, inte lagligen köras på någon allmän väg, gata eller motorväg. Det enda undantaget från denna lag är om vägen är en oasfalterad allmän väg där det finns en hastighetsbegränsning på 35 miles per timme eller mindre och under dagen.

Många människor älskar att köra sina sida vid sida utomhus på stigar, i skogen eller till och med i sanddynerna. Men vissa människor som bor nära dessa områden skulle älska att kunna ta dem på vägen och genom sina städer.

Innan du gör det är det dock viktigt att känna till de olika lagarna från olika stater angående driften av sida vid sida eftersom det ändras från stat till stat och till och med från län till län ibland.

Att köra sida vid sida är inte helt olagligt vart du än går. Den federala regeringen tillåter stater att bestämma hur de ska besluta om att kunna köra ditt terrängfordon på gatorna eller inte, och många stater går ännu längre när det gäller att få dessa beslut att falla till lokala län.

Vissa stater som Utah, Idaho, Indiana och andra är ganska slappa i sina fordonslagar för sida vid sida och gör en ganska enkel process för att konvertera din sida vid sida till de nödvändiga bilagorna för att göra din fordonsgata laglig.

Andra stater är dock mer strikta när det gäller huruvida du ens kan konvertera din sida vid sida eller inte med extra tillbehör för att möjliggöra gatulegalisering av fordonet.

Jag är från Indiana och bor för närvarande i Idaho, så jag fick det ganska lätt. Jag är dock ledsen att säga att de av er som bor i Florida inte kommer att kunna ta er sida vid sida ut på en allmän väg när som helst snart. Av någon anledning kommer Florida helt enkelt inte att tillåta det.

Det spelar ingen roll om du har ett horn kopplat in sida vid sida om du har speglar, en registreringsskylt, vindrutor eller till och med hela dörrar och fönster, delstaten Florida förbjuder alla ROV (Recreational off-highway vehicle) på allmänna vägar eller motorvägar.

  Varför överhettas snöskotrar? Med Orsaker Och Rättelser

Det kan dock finnas några små kryphål om du är tillräckligt noggrann med definitioner. Med det menar jag, vad staten Florida betraktar som en ROV, beskriver inte tekniskt varenda sida vid sida. Faktum är att det lämnar många av dem utanför beskrivningen helt och hållet.

Så låt oss ta en titt på några av Floridas olika lagar för sida vid sida tillsammans med deras beskrivningar och koder så att du själv kan avgöra om du faller inom vissa kategorier eller inte och känner för att ta en risk eller också, på egen vilja såklart.

Vad är en sida vid sida enligt Florida?

Innan vi går in på om vi kan eller inte kan, skulle det vara smart att först förstå vad det underbara solskenstillståndet faktiskt anser vara sida vid sida eftersom det kommer att hjälpa oss att förstå huruvida vi faller under dessa olika koder eller inte. eller inte.

”ipsa scientia potestas est” (kunskap själv är kraft’)

Francis Bacon

Det finns en hel del olika artiklar och webbplatser som verkligen har citerat fel nuvarande Floridas lagar när det gäller sida vid sida, deras definitioner och deras tillgängliga användningsområden.

Missförstå mig inte, mitt uttalande i början av artikeln står fortfarande kvar, en ROV som staten definierar den kan fortfarande inte lagligt köras på någon asfalterad väg, gata eller motorväg.

Det är bra att veta hur staten faktiskt definierar en sida vid sida, eller en ROV, som de kallar det dock, på så sätt kan du själv avgöra om din specifika sida vid sida faller under beskrivningen av stat.

Under 2019 Floridas stadgar i kapitel 261 med rubriken ”FORDON SÄKERHET OCH REKREATION FRÅN MOTORVÄG” definieras beskrivningen av en ROV på detta sätt.

(Avsnitt 8) ”ROV” betyder varje motoriserat terrängfordon för fritidsaktiviteter som är 80 tum eller mindre i bredd som har en torrvikt på 2 500 pund eller mindre, är utformat för att färdas på fyra eller fler icke-motorvägsdäck och är tillverkat för fritidsbruk av en eller flera personer. Termen omfattar inte en golfbil enligt definitionen i ss. 316.003 och 320,01 eller ett låghastighetsfordon enligt definitionen i s. 320,01.

Så om din sida vid sida är 80 tum eller mindre i bredd och har en torrvikt på 2 500 pund och använder icke-motorvägsdäck eller DOT-däck som de ofta kallas, så faller din sida vid sida verkligen under beskrivningen av delstaten Florida för ROV.

  Kan UTV:er plattsläpas?

Det är viktigt att notera att många andra webbplatser för närvarande har de gamla lagarna och statyerna för Floridas beskrivning av en ROV som var om ditt fordon var 60-tum eller mindre och hade en torrvikt på 1 500 pund eller mindre.

Som du kan se är informationen föråldrad och inte längre gäller. Beskrivningen i fetstil ovan är gällande lag och stadgar som den är för närvarande 2019.

Innan du går säger ”ja, vad är en motorvägsfordon?” vet bara att professionella jurister tar specifika definitioner på största allvar och redan har slagit dig till botten.

Under samma kapitel, sägs i avsnitt 5 att ”terrängfordon” avser varje ATV, tvååkare ATV, ROV eller OHM som används utanför vägarna eller motorvägarna i denna stat och som inte är registrerade och licensierade för motorvägsanvändning enligt kapitel 320.”

Så om du vill gå och kolla in kapitel 320 under 2019 års Florida-stadgar och se om du kan hitta ett kryphål där är min gäst, men jag skulle tro att det skulle vara osannolikt för dig att hitta något sådant.

Jag tror att det är säkert att säga att Florida täckte alla sina baser när man skapade exakta juridiska definitioner för att säkerställa att ingen kan ta sina sida vid sida ut på gatan eller motorvägen genom något kryphål i definitionen.

Andra användbara Side-by-Side-regler att känna till

Även om köttet i den här artikeln främst var att avgöra om du lagligt kan åka sida vid sida på gatan eller inte, vilket du inte kan, kan det vara bra att känna till några av de andra regler som Florida har innan du går och tar en resa dit och omedvetet bryta mot lagen.

Var minst 16 år gammal

Om du kör din sida vid sida på offentlig mark då kommer följande lagar att gälla för dig.

I kapitel 261 under avsnitt 2, anger Florida lag att ”varje person som kör ett terrängfordon enligt detta avsnitt och som inte har fyllt 16 år måste övervakas av en vuxen när han kör terrängfordonet.”

  Kan side-by-side ha värmare i hytten?

Så om du tar en resa till Florida och planerar att gå ut till några statliga parker eller offentlig egendom och köra sida vid sida måste du vara 16 år eller äldre.

Om du bor i Florida och vill ha en väg runt denna stadga, så finns det ett sätt. Enligt avsnitt 3 i samma kapitel, om du är under 16 år kan du få ”ett certifikat som bevisar att en godkänd säkerhetskurs för terrängfordon har genomförts på ett tillfredsställande sätt i denna stat eller annan jurisdiktion.

På så sätt kommer du att kunna driva en sida vid sida utan att behöva ha fyllt 16 år. Förstå också att dessa åldersbegränsningar endast gäller om du är på offentlig landa.

Om du besöker en vän eller familjemedlem och de har en massa egendom som du kan gå ut och köra på, då behöver du inte vara 16 år för att kunna göra det.

Använd rätt skydd

Detta gäller endast om du är under 16 år men lagen säger att ”För en person som inte har fyllt 16 år, att köra ett terrängfordon utan att bära ögonskydd, stövlar och en skyddshjälm som är godkänd av United States Department of Transportation eller Snell Memorial Foundation. ”

Inget drickande

Du bryter mot lagen om du ”…köra ett terrängfordon medan du är påverkad av alkohol, ett kontrollerat ämne eller något receptbelagt eller receptfritt läkemedel som försämrar synen eller motoriken.”

Inga extra passagerare

Det är ett brott mot lagen”Att transportera fler passagerare på ett terrängfordon än vad maskinen är specifikt designad av tillverkaren för att bära.”

Ingen hänsynslös körning

Om du ”…köra ett terrängfordon på ett vårdslöst eller hänsynslöst sätt som äventyrar eller orsakar skada eller skada på en annan person eller egendom”, då bryter du mot delstatslagen också.

Om du bryter mot eller bryter mot denna lag på något sätt kan du bli föremål för böter på minst $100 dollar och du kan få ditt privilegium att driva en sida vid sida på allmän mark återkallad. Så ha kul, men var bara försiktig.