Är sammansatta bågar lagliga i Storbritannien?

Bågskytte har varit en framträdande del av människans existens i tusentals år, men under de senaste århundradena har det övergått från att samla mat till en populär sport eller hobby.

Specifikt i Storbritannien är sammansatta bågar lagliga, men användningen av dem någon annanstans än en dedikerad klubb är olagligt med få undantag. Bågjakt är i allmänhet olagligt i Storbritannien enligt Wildlife and Countryside Act 1981.

Om du är intresserad av bågskytte som sport eller hobby och har anammat de moderna förbättringarna av aktiviteten, är chansen stor att du äger eller åtminstone har övervägt att äga en sammansatt båge.

Men det här är inte den mörka medeltiden längre. Människor kan inte ta med sig sina pilar och bågar vart de än går, och de kan inte skjuta dem när de vill. I modern tid har vi regler för aktiviteter som bågskytte, och de reglerna skiljer sig geografiskt.

Storbritanniens problem med sammansatta bågar

Det finns många teorier om varför Storbritannien inte är ett fan av sammansatta bågar eller bågar i allmänhet.

Den kanske mest trovärdiga teorin kommer från Wildlife and Countryside Act 1981 sig.

I lagen finns det flera angivna sätt på vilka man inte kan döda eller ta ett vilt djur från dess livsmiljö förutom att använda pilbåge eller armborst.

Dessa inkluderar självlåsande snaror, lockbeten, sprängämnen, nät, automatiska eller halvautomatiska vapen, artificiellt ljus, gas eller rök.

Dessa bestämmelser nämner också ofta ”avsikten” eller ”syftet” med att döda.

Pilbågar, särskilt sammansatta pilbågar, faller inom denna kategori eftersom de är tydligt gjorda för att jaga och döda vilda djur.

Utifrån informationen i handlingen har många personer hävdat att bågjakt var förbjudet eftersom det ses som omänskligt.

Även om många jaktexperter inte håller med, har det föreslagits att det krävs mer än en pil för att döda ett djur som ett rådjur, vilket resulterar i mycket smärta och lidande för djuret.

Det har också klokt spekulerats av friluftsmän i Storbritannien att det helt enkelt inte finns många säkra, vidöppna utrymmen där man kan jaga utan hot om att skada en människa.

  En komplett nybörjarguide till bouldering

Även om Storbritannien utan tvekan är en mycket viktig världsmakt, består Storbritannien av fysiskt små bitar av land med en hög mättnad av mänskliga invånare.

Experter har kommit fram till att det helt enkelt inte finns fler skogsområden där viltet skulle vistas som är större än 450 meter. Välkända vilda livsmiljöer är nästan alltid omgivna nära på alla sidor av privatägd, människobefolkad mark.

Även om man ignorerar möjligheten att en jägare av misstag kan skada en människa, räcker de juridiska komplikationerna av att oavsiktligt förirra sig till privatägd mark för att avskräcka de flesta blivande jägare från att försöka bryta Storbritanniens lagar om bågjakt.

Det verkar som om delar av Storbritanniens regering, om inte hela den, är oroade inte bara för säkerheten och komforten för öarnas vilda djur utan för deras livslängd.

Återigen, Storbritannien omfattar inte en stor yta av planeten, och har därför inte alltför rikliga förråd av rådjur och annat vilda djur.

Till skillnad från Nordamerika, där rådjur, älgar och annat jaktbart vilt anses vara ett skadedjur i vissa områden, måste Storbritannien hålla en noggrann koll på sina vilda djurbestånd.

Den minst trovärdiga men mest intressanta teorin som förklarar Storbritanniens ovilja att häva sitt förbud mot bågjakt påminner om de rebelliska bedrifterna av en historisk figur vars användning av bågen skapade ett tabu för vapnet och alla dess ättlingar.

Det är osannolikt om individen som inspirerade berättelserna om Robin Hood verkligen har gjort den brittiska regeringen tillräckligt djupt för att motivera anti-bågelagstiftning så här långt efter hans försvinnande, men man kan aldrig vara säker.

Hur man lagligt använder din sammansatta båge i Storbritannien

Även om du inte kan använda din båge för att jaga i större delen av Storbritannien, kan du gå med i klubbar och sällskap som har dedikerade områden för laglig användning av din båge, förening eller annat.

En snabb sökning på internet bör ge dig massor av närliggande anläggningar som gör att du kan skjuta din pilbåge i en avståndsmiljö.

  Bästa misstag att undvika vid ryggsäcksvandring/vandring

Däremot kan du inte bara slänga din pilkoger över ryggen och ta upp din båge som en Alvens Lord of the Rings-karaktär.

De strikta båglagarna i Storbritannien upprätthålls av myndigheterna, och de kommer inte att vara snälla mot dig om du kör runt ett farligt vapen.

Så oavsett om du går, kör bil eller tar tuben, kommer du att vilja linda in din utrustning hårt och se till att den inte är på en lämplig plats eller konfiguration för dig eller någon annan att använda mot andra.

Vanligtvis kommer detta att innebära ett fall för din båge och pilar. Men andra jägare har slagit till på internet med vissa tekniker för att se till att eventuella möten med polisen går smidigt.

Även om kanske bågen är det väsentliga elementet för bågskytte, är det det mindre hotfulla elementet av de två som krävs för att skjuta antingen ett djur eller ett mål.

En användare föreslår att man lägger pilarna i sin egen väska och sedan lägger den påsen längst ner på en annan väska där man kan förvara sin båge.

Detta är ett logiskt förslag med tanke på att det skulle vara lättare för dig eller någon annan att sticka en olycklig förbipasserande med en pil än att orsaka extrem skada med själva bågen.

Trots det föreslår många som pendlar till bågskytteklubbar och tillbaka också att du lossar bågen om du kan.

Vad du än bestämmer dig för att använda för att transportera in din båge och pilar, var bara säker på att det i princip är utom räckhåll och omöjligt att uppfattas som ett omedelbart hot mot någon du kan komma i kontakt med.

När det gäller att använda bågen på din egen fastighet rekommenderas detta inte. Även om det tekniskt sett inte är olagligt, är det ett mycket bra sätt att göra grannarna arga, och de kan till och med ringa polisen på dig.

Även i ett fall där en bågskytt har fått tillstånd från sina grannar och gått långt för att säkerställa säkerheten för individer och egendom, finns det en chans att, så småningom, något kommer att gå fel, vilket resulterar i ett juridiskt fiasko och tusentals dollar förlorade .

  Vart ska man gå på isfiske i delstaten New York

Det är allmänt överens om av de flesta internetkunniga bågskyttar att längderna man måste gå till för att träna bågskytte på sin egen fastighet i Storbritannien inte är värt besväret.

Det finns i allmänhet tillräckligt med bågskytteklubbar i ett givet område för att ge en snabb pendling från en mängd olika platser, vilket gör dem till det bästa alternativet när det gäller att utöva bågskytte.

Resurser för British Compound Archer

De bågskytteklubbar som finns i Storbritannien tillhandahåller i allmänhet mer än bara en plats att utöva din hobby eller sport på med sinnesfrid att du inte riskerar att bli slagen med en rättegång eller ett par handbojor.

Många klubbar erbjuder också kamratskap med de andra bågskyttarna och, oftare än inte, en möjlighet att gå med i en etablerad bågskytteförening.

Dessa organisationer och styrande organ kan tillhandahålla resurser och lärandemöjligheter för både nya och erfarna bågskyttar, såväl som en gemenskap som delar ditt intresse.

Det finns sällskap för alla typer av bågeaktiviteter man kan tänka sig. Här är bara några:

  • Archery GB (Grand National Archery Society)
  • NFAS (National Field Archery Society)
  • English Field Archery Society och International Field Archery Association
  • British Longbow Society
  • Broderskap av St. George
  • British Blind Sport Society
  • British Wheelchair Archery Association

Vissa av dessa samhällen skulle lätt kunna ta emot de med en sammansatt båge, och många kanske lär dig att njuta av egenskaperna hos andra typer av bågar!

För att ta reda på mer information om dessa föreningar och deras medlemsavgifter kan du gå till bow-international.com.

Om du menar allvar med att bli en känd sammansatt bågskytt, skulle du göra klokt i att titta närmare på Grand National Archery Society, som är sportens huvudsakliga styrande organ.

De väljer också ut de individer som tävlar som en del av Storbritanniens lag vid OS och andra internationella tävlingar.