Är sammansatta bågar lagliga i New York City?

Det är viktigt för den resande bågskytten att vara medveten om vapenlagarna på de olika platser han reser till. Detta är särskilt sant om han föredrar en sammansatt båge, som sannolikt kommer att fånga säkerhetstjänstemannens blick när den passerar genom röntgenapparaten.

Så, vad händer om du reser till New York City? Är de lagliga där? Sammansatta bågar är lagliga i New York City, men det betyder inte att det inte kommer att dra till sig uppmärksamhet från myndigheterna att bära en runt i Big Apple. Lagarna som involverar användningen av sammansatta bågar i NYC är knepiga, men i huvudsak anses de inte vara vapen om inte ägaren har för avsikt att använda den för att skada någon.

Uppenbarligen är det en ganska tvetydig standard för att definiera ett vapen, och det kan vara svårt att avgöra om någon verkligen hade för avsikt att skada någon eller inte. Om du är inställd på att ta med din utrustning till NYC men inte vill hamna på polisstationen på grund av en felaktig kommunikation, här är några tips för att se till att ditt besök går som planerat.

Se till att din sammansatta båge är laglig i NYC

New York Citys lagar säger att en pilbåge kan klassificeras som ett ”farligt instrument”, och poliser kommer att avgöra om ditt instrument är farligt eller inte, huvudsakligen baserat på hur du hanterar det.

Eftersom de är ansvariga för att hålla allmänheten säker, kommer de sannolikt att verka som en säkerhetsrisk om de ser dig bära en båge av något slag, särskilt en sammansatt båge. Det är därför de flesta av de lagliga restriktionerna i New York City har att göra med korrekt döljande.

  Hur man använder ett flytrör (för nybörjare)

Ett av de bästa sätten att göra det klart att du inte försöker hota någon är att dölja din båge säkert i ett obeskrivligt fall. Det är ganska svårt att hota människor med en bit plast. Du kan till och med förvara den i ditt bagage. Så länge det inte är lättillgängligt (som i din hand) bör du kunna resa med bågen utan några hicka.

Om du vill gå den extra milen är det att bära bågen ouppspänd ett bra sätt att visa misstänkta officerare att du inte tänker använda din båge offentligt.

När det gäller pilar gäller regeln om döljande vanligtvis även här. Myndigheter ber dig att dölja dina pilar och ibland till och med koppla bort huvudena. Om en tjänsteman ber dig att göra detta, är det bäst att följa och följa nådigt.

Om du är i New York City under en längre tid eller funderar på att flytta dit kan det också vara en bra idé att gå några säkerhetsutbildningar, som du kan lära dig mer om detta på bowhunter-ed.com

Var kan jag lagligt använda min sammansatta båge i NYC?

Det är bäst att skjuta din sammansatta båge i en bågskyttebana, men om du letar efter en annan plats att skjuta på har New York några begränsningar som du bör vara medveten om. Här är platser/förhållanden där det är olaglig att skjuta ett skjutvapen, pilbåge eller armborst:

  • om pilen passerar över en allmän motorväg
  • inom 150 fot från en skola, lekplats eller ockuperad fabrik eller kyrka
  • inom 150 fot från en bostad, gårdsbyggnad eller struktur som är ockuperad eller i bruk om du inte äger eller hyr den eller är en omedelbar familjemedlem eller anställd till ägaren eller du har deras tillstånd
  • du får jaga sjöfåglar inom 500 fot från en bostad eller offentlig struktur så länge det inte är inom 150 fot från den riktning du riktar din båge
  Hur man säkert kör en basbåt i grovt vatten

Om du behöver förtydliganden om någon av de listade strukturerna eller vill ha mer information om jaktbestämmelser i New York, hittar du det på dec.ny.gov

För bostadsfotografering, säg, på din bakgård, måste du vara extra försiktig så att du inte siktar på några strukturer du inte äger. Även om du har din grannes tillåtelse kan det fortfarande lätt gå fel och hamna i en rättegång.

Om du inte har ett inre utrymme eller en stor bakgård med gott om utrymme att skjuta i, är det bättre att hitta en bågskyttebana för att öva dina bågjaktfärdigheter.

Finns det åldersbegränsningar för att använda en båge i NYC?

Det är inte klart om NYC har lagar som begränsar hur gammal man måste vara bära en sammansatt båge, men lagen i delstaten New York säger att jägare måste vara minst 12 år gamla. New Yorks Department of Environmental Conservation erbjuder också en Bowhunter Education Course där minimiåldern är 11 år.

Jägare yngre än 12 år kan följa med licensjägare men kan inte delta i jakten på något sätt.

Behöver jag en licens för att köpa en båge i NYC?

Sammansatta bågar kan köpas i butik och online utan licens, men om du vill skjuta en i New York behöver du en licens för att göra det. Det finns två kurser som måste tas för att få en licens: en bågjägarutbildning och en godkänd jägarutbildning. Den här andra kursen är till för att hjälpa dig att bekanta dig med de specifika bågjaktslagarna i New York, och båda kurserna kan tas online av alla över 11 år.

  Hur ofta ska du rotera dina husbilsdäck?

Du behöver inte vara bosatt i New York för att ta dessa onlinekurser, men du kommer att behöva cirka sex timmar för att genomföra var och en.

Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan gå kursen, och du behöver bara betala $30-avgiften när du är godkänd.

När du har din licens, se till att du är bekant med bågjaktslagarna som New York tillämpar. Det är olagligt att jaga vilda djur:

  • på eller i ett motorfordon utan vederbörligt tillstånd
  • med hjälp av fordonsljus
  • på eller från allmän väg
  • Med en båge utrustad med någon mekanisk anordning som är fäst vid bågen (förutom bågsträngen) för att dra, hålla eller släppa bågsträngen förutom en person med ett fysiskt handikapp som har en modifierad långbågebehörighet (sammansatta bågar är lagliga)
  • Med en pil med ett explosivt huvud eller skaft
  • Med någon anordning som är designad eller avsedd att leverera droger till ett djur

Var också medveten om att ditt jaktkort inte tillåter dig att jaga någon form av vilda djur. Det finns listor över skyddade och oskyddade vilda djur, och endast oskyddade får skjutas eller tas utan begränsning när som helst. Dessa inkluderar piggsvin, röd ekorre, skogsklocka, jordekorre, engelsk sparv, stare, klippduva och munkparakit.

I New York är många arter, särskilt hotade arter, skyddade. Dessa inkluderar men är inte begränsade till sångfåglar, hökar och ugglor.

För viltarter som rådjur får de endast tas eller skjutas under deras jaktsäsonger eller som sammanfattas av jaktguider. Vid införande av vilda djur på licensierade skyttereservat ska jägare följa de bestämmelser som skjutreservatet ställer upp.