Är promenader i Crocs en grej? Vi frågade mer än 180 vandrare

Du kanske älskar dina Crocs för att springa ärenden eller gå runt på lägret, men är de bra skor för promenader?

Av de 189 undersökta vandrare är det bara 2 (1,06%) som använder crocs för att vandra 5+ miles. Crocs är mycket bekväma skor som erbjuder bra andningsförmåga och fotledsstöd, men de har inte de tjockaste sulor. Stenar, pinnar och annat skräp kan kännas genom sulorna

Vandrare kan ha väldigt olika åsikter om vandring i Crocs. De flesta tycker att det är en hemsk idé, medan andra älskar att bära Crocs på en promenad. Allt är upp till varje enskild vandrare. Det finns mycket mer att veta om vad som gör vandring i Crocs så splittrande. Genom att undersöka åsikterna från ett antal olika vandrare har jag kunnat få en känsla av vad folk gillar med att vandra i Crocs och vad de hatar med det.

Läs vidare och ta reda på om Crocs är rätt vandringssko för dig till dig.

Kan du vandra i Crocs?

När det kommer till kritan kan du gå i nästan vilken sko som helst eller till och med inga skor alls. Även om det inte är det mest populära alternativet, finns det de som regelbundet går med Crocs. Det finns dock mer i historien.

Bara för att du kan komma undan med att bära vilken typ av skor som helst betyder det inte att du alltid kommer att ha en rolig upplevelse. Vissa skor kan vara mer benägna att orsaka blåsor, vristvrickningar eller till och med stressfrakturer. Det är därför många vandrare svär vid högkvalitativa vandringskängor med gott om stöd och kudde för att hålla fötterna bekväma och säkra på en vandring.

Letar du efter tips på vandringssnacks att ta med på din vandring? Kolla in vår megalista med vandringssnacksidéer för varje situation.

Vi undersökte 189 vandrare för att ta reda på vem som bar Crocs

Jag ville veta om att gå med krokodil överhuvudtaget, så jag bestämde mig för att fråga 189 vandrare som de brukar gå med för att se hur vanligt det var att gå med krokodiler.

Jag erkänner att resultaten var överraskande.

Resultaten är inne!

Och ett trevligt pajprat så att du får en uppfattning om proportionerna.

1,06 % av människorna bär Crocs för långa promenader (+5 miles
)

Så från dessa data fann vi det 1,06 % av människor bär krokodiler för långa promenader. Det betyder att i gruppen vi undersökte är det ungefär lika många som bär skor barfota eller bokstavligen går barfota. De som bär Crocs på språng är i minoritet.

Nästan hälften av alla svarande (cirka 45 %) väljer vandringskängor, medan ~36 % av de tillfrågade bär löparskor eller löparlöpare för promenader, och cirka 16 % vandringskängor.

Just nu är jag i 16%-lägret – jag väljer att bära vandringskängor, som liknar en vandringskänga men med lägre profil.

Som en sidoanteckning om du inte är säker på vad vandringskängor är skrev jag ett inlägg om hur man hittar rätt passform för en vandringskänga och där kan du se massor av bilder på hur de ser ut samt några av de största misstagen folk gör när folk provar sina skor. Du kan lära dig 10 olika sätt att ta reda på om du har rätt vandringskängor för dina fötter. Kolla in det här.

Vi skrev också mer om att använda Crocs för promenader – undrar om det är bra att bara gå? Läs mer här.

Kan du använda Crocs som vattenskor?

Crocs, när de justeras rätt, kan användas som vattenskor, även om de inte alltid är idealiska. Ta reda på varför i vår artikel här.

  Behöver jag en presenning under eller över mitt tält? fördelar och alternativ

Varför välja Crocs för vandring?

Vissa vandrare gillar att prova de mer ovanliga skoralternativen för att se vilka resultat de kan hitta. Speciellt när det kommer till Crocs, det finns några vandrare som absolut kommer att svär vid det i en mängd olika vandringsmiljöer. Frågan som är värd att ställa är om du faktiskt kan vara en av dessa vandrare.

Även om du kan promenera i Crocs, är det värt att ta dig tid att ta reda på om det är bekvämt för dig. Om du gillar Crocs för vanliga aktiviteter kan du alltid prova att bära dina Crocs på en kort, lätt promenad. Du kan också välja att ta med dig några extraskor ifall experimentet misslyckas.

Å andra sidan kanske du upptäcker att du älskar att gå i din Crocs. Om du gör det kan du prova längre promenader. Ta bara hand om det du har första hjälpen och ett par bekväma skor som backup tills du är säker på att dina Crocs är det perfekta valet för vandringskängor.

Om inte annat, Crocs själva gör för bra backup skor när vandring och de kan fungera riktigt bra också korsningskor (för att korsa floder) istället för att gå barfota eller bli blöta i stövlarna.

Fördelarna med att vandra i Crocs

Att promenera i Crocs har säkert ett antal fördelar. Dessa skor är kända riktigt bekväm, lämplig för våta förhållanden och bra för att hålla fötterna torra. Det är på grund av dessa fördelar som vissa vandrare absolut svär vid dessa skor.

Läs mer om fördelarna du kan få av att bära Crocs på en vandring nedan.

Bekvämlighet

Crocs kanske inte anses vara de snyggaste skorna på marknaden, men det finns många som svär vid nivån av komfort de ger. Enligt WebMDär krokodiler speciellt designad för personer som har svårt att gå runt bekvämt på andra skor. Som sådana ger de också en ökad nivå av stöd för dina anklar. Vissa anser att det är bra, medan andra kan tro att detta kan göra att anklarna försvagas med tiden.

Som sagt, människor som regelbundet bär crocs säger att de känner så kan lika gärna bära ett par extra slitstarka tofflor. På grund av den komforten gillar många att bära dem hemma, på campingen eller när de handlar.

Billig

Ett par vandringskängor av högsta kvalitet kan kosta en fin slant. Alla har inte pengar att bära skor som kostar mer än $100 på en lång vandring, särskilt om du vet att skorna kanske inte håller så länge som de hoppats. Å andra sidan kan crocs ge stor komfort för ungefär halva kostnaden eller mindre.

Detta beror naturligtvis på vilken modell av Crocs du använder. Några av de mer robusta versionerna av Crocs kan kosta från $70+, vilket är i höjdpunkten för vissa vandringskängor.

Vissa vandrare kanske föredrar ett par billigare vandringskängor, men vandringskängor som inte har den perfekta passformen kan ibland resultera i otäcka blåsor. Baserat på min forskning om vad olika vandrare hade att säga om krokodilvandring, blåsor verkar vara ett mindre problem om du inte försöker gå med dem i mycket sandiga områden.

För att förhindra blåsor rekommenderar vissa Croc-bärare att bära strumpor med sina Crocs som kan hjälpa till att bli av med friktion som kan orsaka blåsor.

Andas

På grund av hålen i många Croc-designer kommer mycket luft att passera genom dina skor. Detta kan vara mycket användbart om du lider av svettiga fötter. Att hålla dina fötter svala kan vara till stor hjälp för att hålla dig bekväm när du är ute och går, speciellt om du vandrar i varmt väder. Med mindre svettiga fötter kommer du att lida mindre av de där irriterande vandringsblåsorna.

  Syntetiska vs dununderlägg: för-, nackdelar, pris

Våta strumpor över mil och mil orsakar blåsor – det är väldigt viktigt att ha torra fötter

Oavsett om du bär Crocs eller vanliga vandringskängor, blåsor kan verkligen förstöra din vandringsupplevelse. Det är särskilt sant när det kommer till blåsor som bildas på dina hälar. Om du tenderar att få blåsor i häl när du vandrar kan vår artikel här hjälpa dig att lära dig hur du förebygger och behandlar dem, även om du är mitt i en vandring.

Mängd

Du kan kolla in alla olika Crocs-stilar på Amazon, men de exempel jag ska ge är från Crocs webbplats.

När de flesta av oss tänker på Crocs, tenderar vi att föreställa oss klassikern, Croc clog stil sko. Det finns dock en mängd andra stilar inklusive Crocs sandaler gjorda för att korsa floderCrocs för jobbet, och till och med Krokodil slip-on skor. Så om du funderar på alternativ som kan fungera bra för promenader, visst ta en titt på de olika typerna där ute. Du kanske hittar en stil som passar dina vandringsresor perfekt. Det är åtminstone värt att ta en titt.

Kör fort

Om du ska uppför en stig med många vattenkorsningar kan krokodiler vara till hjälp. Till skillnad från vanliga vandringskängor, crocs torkar ut dina fötter snabbt när du väl är tillbaka på land. Det betyder att du inte behöver oroa dig för blöta strumpor eller illaluktande, fuktiga skor. Du kan till och med ha på dig crocs om du bestämmer dig för att stanna för ett dopp och inte vill trampa på en vass sten eller krossat glas eller något liknande.

Nackdelar med att vandra i Crocs

Det är svårt att hitta de perfekta vandringskängorna. En vandrare svär vid ett visst märke, medan en annan tycker att det är de mest obekväma vandringskängor han någonsin testat. i slutet, allt beror på varje enskild person. Vissa vandrare kanske tycker att Crocs är de perfekta vandringskängorna, men många upplever också brister i dem.

Här är några av de brister du kan stöta på när du bär Crocs på en vandringsresa.

Brist på grepp

Medan crocs kan vara bra för att hjälpa dina fötter att torka ut efter ett slag genom en bäck, vissa modeller kan vara hala när de är blöta. Om du vet att du kommer att spendera lite tid på att vandra genom vattnet, kanske du vill överväga något annat än vanliga krokodiler.

Märket gör andra stilar av skor, inklusive alternativ som Snabbt vatten, som är gjorda för att vara lite mer vattenvänliga. Det finns dock ingen garanti för att vattenvänliga Crocs inte glider i vattnet du kanske kan hitta en modell från Croc som fungerar bra för dig.

Hål I Designen

Hålen i ett par vanliga Crocs är det som gör dem så bra att torka av efter att ha gått genom vattnet. Men dessa helheter kan vara mottagliga för mer än bara luft och vatten. Små föremål som stenar, pinnar, löv, insekter och sand kan också komma in i dina skor.

  Är du snabbare på banan? Detta kan vara varför!

Följaktligen kan du uppleva några obekväma ögonblick under din promenad där du borde stanna upp och töm dina skor. Ännu värre, de föremål som kommer in i dina skor riskerar att skada dina fötter också.

Jag bär Keens H2 Newport promenadsandaler när jag går till floden och en och annan kort promenad, och jag kan intyga att saker verkligen kommer in i dina skor när det finns luckor. Det är ingen stor grej – du måste bara ta av dig skon en stund för att lossa det som faller ner i din sko – det är bara irriterande.

Tunna sulor

Föremål på golvet kan också orsaka problem med dina fötter utifrån. Standardversionen av Crocs är inte riktigt gjord för svårare terräng. De är perfekta för en snabb tur till butiken, men om du går runt där det finns mycket stenar, du känner förmodligen till och med de där stenarna genom sulorna.

Om dina fötter är härdade borde detta inte vara några större problem. Med det sagt, många av oss är bortskämda med snygga skor som håller fötterna på den mjukare sidan. För de människorna kanske det inte är en fantastisk upplevelse att vandra i steniga områden med bara ett par Crocs.

Jag kan inte nog betona den här punkten – jag har gått i löparskor med en mjukare sula och att trampa på de där stenarna sätter ett otroligt stort tryck på dina fötter – speciellt efter att ha trampat på tusentals. En styv sula kan göra en enorm skillnad för att hålla dina fötter glada.

Du kan bestämma dig för att istället för att välja mer bekväma promenadskor, du du vill skärpa upp dina fötter så att smuts på golvet blir mindre problem. Du kan lära dig exakt vilka steg du ska vidta för att göra det i vår artikel om ämnet här.

Släta fötter

Förutom det bristande greppet som Crocs kan ha på undersidan av sulorna är det många som upplever det också deras fötter börjar glida runt i skorna när de blir blöta. Om du lider av svettiga fötter eller förväntar dig att gå i vatten ofta, måste du vara försiktig så att din fotled inte rullar eller faller.

Detta gäller särskilt om dina fötter är blöta och du behöver jogga ett tag (som att hänga med din äventyrliga 2-åring). Blandningen runt skapar MYCKET friktion och kan ge dig blåsor ganska snabbt.

Vissa vandrare som älskar Crocs rekommenderar att du lägger till några extra verktyg som innersulor eller strumpor. Om du bestämmer dig för att prova dessa alternativ, kom ihåg att du förmodligen kommer att behöva byta ut dem regelbundet om de kommer i kontakt med vatten. Som sagt, innersulor kan också spela en roll för att skydda dina fötter från stenar och andra föremål på marken.

Och för att vara rättvis, om dina strumpor blir blöta av NÅGON sko, kommer du att vilja byta strumpor, så det är inte mycket annorlunda.

Bästa crocs för promenader

Jag frågade vilken uppsättning Crocs som fungerar bra för vandring och jag hörde talas om Offroad Crocs-designen. Du kan se det på Amazon, här.


Det fina med dessa Crocs är att de har en fastare sula och dubbar för att öka greppet. Detta betyder att dessa Crocs kommer att hålla även under våta förhållanden. Stöd och dragkraft är extremt viktigt när man går. Den enorma tåboxen är ytterligare en bonus om dina tår kryper över varandra.

Om jag skulle prova att vandra i Crocs skulle jag definitivt prova detta par.