Är pitbills bra gåhundar? ( fördelar och nackdelar )

Pitbulls är en av de mest missförstådda hundraserna. Även om de föddes för att slåss, betyder det inte att de är våldsamma i sig. Ändå består detta rykte och pitbullar hamnar alltför ofta på begränsade raslistor.

Detta kan göra att vissa människor är försiktiga med att stöta på en pitbull på leden under vandring. Vissa pitbullägare kan vara ovilliga att ta med sina pitbullar också. Du kan vara orolig för att din pitbull kommer att bli aggressiv mot andra hundar eller andra vandrare.

Det kan också finnas andra faktorer att ta hänsyn till när du avgör om din pitbull är lämplig för promenader. Vi kommer att titta på de olika egenskaperna hos pitbullar för att avgöra de bra och dåliga sakerna med att gå din pitbull.

Egenskaper hos pitbulls

De flesta tror att alla pitbulls är aggressiva hundar som älskar att slåss. Historiskt sett avlades pitbullar för att bekämpa tjurar, björnar och andra hundar. Men förmågan att slåss betyder inte att det är en inneboende egenskap hos rasen.

De mest aggressiva pitbullarna är de som har tränats för att bete sig på detta sätt. Ett lite känt faktum är att pitbullar sällan biter en människa. Även under slagsmål i ringen kunde förarna separera hundarna utan att bli bitna.

Även om de har ett solidt rykte, är de flesta pitbullar inte bra vakthundar. De är mycket vänliga och tenderar att välkomna alla som närmar sig dem. De kanske varnar dig för att närma dig främlingar, men vänder dig sedan om och försöker hälsa på samma person.

Men om en pitbull känner att du är i fara är de väldigt modiga och kommer att kämpa för att försvara dig från attacker. De älskar också uppmärksamhet och behöver mycket engagemang i form av träning och stimulerande lek.

Pitbullar är medelstora till stora med en höjd på cirka 18 tum och vikter från 30 pounds till 85 pounds. Även om de kan vara stora hundar, älskar de fortfarande att krypa upp i ditt knä och mysa mot sina ägare.

Bra saker med att gå med Pitbulls

En av de saker som gör pitbulls bra för promenader är deras energiska natur. De är mycket aktiva hundar som har ett överflöd av energi som måste arbetas bort.

Att ta sig ut på stigarna kan vara mycket effektivt för att slita ner en energisk pitbull och hålla dem från destruktivt beteende. Vissa kanske tror att de har en problemhund på händerna, men de kanske bara behöver mer motion än vanligt.

  Varför behöver du ett fotavtryck för ditt tält? Ta reda på

Eftersom pitbulls kan gå och springa länge, är de idealiska följeslagare för långa promenader i naturen. En vandrare fullföljde till och med hela den 2 200 mil långa Appalachian-leden med sin pitbull. Detta visar bara att pitbulls kan hänga med den mest oförskämda vandraren.

Pitbullar behöver mycket motion under hela livet. Även om du inte vill ta med mycket unga eller gamla hundar på långa promenader, kommer de med största sannolikhet att ha mycket mer energi, även i hög ålder, jämfört med andra raser. Om du har en pitbull kan du ha en bra promenadkamrat i många år framöver.

En annan positiv egenskap när det kommer till promenader är att pitbulls är mycket starka, atletiska hundar. Detta gör att de kan hänga med mil åt gången och springa under långa perioder. Ofta kan dessa hundar växa ganska muskulösa, vilket kan verka skrämmande.

Men en stark hund betyder inte att han nödvändigtvis kommer att använda den muskeln mot människor eller andra hundar. Det visar bara att din hund är frisk och stark.

När det kommer till vandring kan pitbulls bära en packning på ryggen och bära lite av sin egen utrustning. Se till att deras ryggsäck inte väger mer än en tredjedel av deras totala kroppsvikt. Precis som människor inte gillar en tung ryggsäck, kommer din pitbull att uppskatta en korrekt viktad ryggsäck och skadar inte hans rygg eller leder.

Tvärtemot vad många tror är pitbulls vänliga, roliga hundar. Medan andra vandrare kan vara försiktiga med din pitbull, är chansen stor att din hund kommer ända fram till främlingar och vill nosa eller lära känna dem.

Pitbulls är också en familjevänlig hund som klarar sig bra med barn. Om din familj gillar att gå på promenader kan en pitbull fungera bra som husdjur. Deras höga energi gör att de kan leka med barnen under lång tid utan att bli utmattade.

En vältränad pitbull är också ganska skonsam mot små barn och kommer inte att bita eller knäppa på dem. Du bör dock aldrig lämna en hund av någon ras ensam med ett barn. Dessa hundar är också lojala mot sin familj och kommer ofta att skydda eller försvara sig mot hot eller vilda djur om du stöter på någon fara.

  8 sätt att springa hjälper cyklister

Pitbullar tål varmt väder eftersom de har en kort päls. Så länge de har tillräckligt med vatten att dricka kan de vara ute i värmen och vara aktiva på stigarna under sommarmånaderna.

Dåliga saker med att gå pitbulls

En av de största nackdelarna med att gå en pitbull går tillbaka till deras missförstådda rykte. Eftersom populärkulturen ofta skildrar dem i ett negativt ljus, känner de flesta människor helt enkelt inte till deras sanna natur som en vänlig, mild hund.

Så du kan stöta på andra vandrare som är rädda för din pitbull vid synen, även om hunden är kopplad och sköter sig. Vissa, av försiktighet eller felplacerad rädsla, kommer att göra allt de kan för att undvika dig och din hund.

Detta kan göra det svårt att gå på populära eller trafikerade stigar, eftersom du kan känna ett behov av att skapa utrymme mellan din hund och andra. Håll din hund i koppel hela tiden, använd ett koppel som inte är längre än sex fot och se till att din hund håller sig i närheten.

Som nämnts tidigare är pitbulls ganska vänliga och kan försöka springa upp och hälsa på andra vandrare. Om någon är rädd för din hund kan de reagera negativt eller missta hundens vänlighet för aggressivitet. Så håll din pitbull i närheten för att undvika missförstånd eller negativa möten.

En annan utmaning med att gå en pitbull är begränsningarna för just denna ras. Dessa hundar hamnar på många listor och det kan finnas regler om var den här typen av hundar får och inte får gå.

Kontrollera alltid i förväg om hundar är tillåtna på ett visst tåg. Särskilt nationalparker har många regler om hundar på stigar. De brukar dock inte begränsa sig själva baserat på ras, men det skadar inte att kolla i alla fall.

Pitbullar har kort hår, vilket är ett plus för sommarpromenader. I kallare väder kan de dock svalna, vilket gör snabba höst- eller vintervandringar problematiska.

Om de fortsätter att röra sig ska de kunna hålla sig varma. Du kan också sätta en hundkappa på din pitbull för att skydda den från kalla temperaturer och vind.

Förutom att det är obehagligt att spendera tid på vandringsleder i kylan, bör pitbulls inte lämnas utomhus under långa perioder. Om du åker ryggsäck, ta din hund med dig i tältet. De kommer att vara mycket bekvämare och kan också hjälpa till att hålla dig varm genom att mysa bredvid dig på natten.

  Budgetkalkylbladet för den mest fantastiska campingresan

Pitbullar är kända för att ha en hög bytesdrift. Det betyder att de vill jaga saker som rör sig, oavsett om det är en ekorre, fågel eller andra djur. Det finns också en chans att de kommer att försöka jaga löpare eller cyklister eftersom de missförstår deras rörelse.

Ha alltid din hund i koppel och låt den inte gå för långt från leden för att undvika att bli jagad av vilda djur. Se till att din hund är tränad nog att komma när den kallas så att du snabbt kan få din hund tillbaka till dig i en farlig situation.

Dessa hundar gillar också att tugga på saker och har väldigt kraftfulla käkar. Det gör att leksaker som inte är välgjorda eller starka kan förstöras på kort tid. De kan också frestas att tugga på pinnar eller annat naturligt skräp.

Om du vandrar i ett område där miljön är ömtålig, håll din hund nära och lär honom att inte tugga på saker som lätt förstörs. Ta istället med dig några hållbara leksaker att leka med och engagera dem i en lek att dra eller hämta istället.

Slutsats

I allmänhet finns det mycket mer bra saker med att gå en pitbull än nackdelarna. Även om de kan ha ett rykte att övervinna, finns det ingen anledning att vara rädd för att ta din pitbull ut på stigarna.

Med lite förhandsplanering bör en vältränad hund inte ha några problem att navigera i naturen med dig. Var medveten om att andra kanske inte förstår din hund som du gör, och ta extra steg för att göra andra vandrare bekväma.

Eftersom pitbullar är så vänliga och har en lekfull, valpliknande natur, även i vuxen ålder, kommer de att älska att skaffa nya vänner. Förhoppningsvis kommer deras vänliga uppträdande och lugna uppförande att vinna över alla de möter och deras rykte kan förändras så att de blir erkända som de underbara hundar de är.

Fler artiklar du kommer att älska.

Ska jag ta med min hund på en promenad? (Fördelar och nackdelar)

Sover din hund i ditt tält?

Tältcamping med hund (hur man gör och tips)