Är parasailing värt det?

Du har en familjesemester på sikt. Du ska till en tropisk destination eller kanske till och med Disney World. En aktivitet du trodde skulle vara rolig för din partner eller familj är parasailing, men du har fått blandad respons. Är parasailing värt det, och i så fall, hur övertygar man någon om att det är det?

Parasailing är definitivt värt det av dessa fantastiska skäl:

  • Du kan säga att du gjorde det
  • Det är billigare än du förmodligen tror
  • Du kan parasegla i grupper
  • Du får fantastisk utsikt över havet utan att vara i det
  • Det är en helt säker upplevelse
  • Det är ett sätt att flyga i låg hastighet
  • Det är spännande men inte för spännande

Låt oss i den här artikeln vaxa på våra favoritdelar av parasailingupplevelsen så att du också kan upptäcka varför detta är en sådan föredragen aktivitet för så många människor. Oavsett om det är dina barn som är ovilliga till parasegling eller din make, tycker vi att den här artikeln borde övertyga dem!

Är parasailing värt det? Definitivt, av dessa 7 fantastiska skäl!

Du kan säga att du gjorde det

Det spelar ingen roll vilken ålder du är; alla har en bucket list med aktiviteter som de gärna vill bocka av. Varje år kan du använda dessa bucket list-mål som grund för dina nyårslöften och besluta dig för att göra något som skrämmer eller upphetsar dig. Kanske vill du bara prova lite av allt världen har att erbjuda.

Om så är fallet, är parasailing ett bra sätt att kryssa av ett annat objekt på den hinklistan. När du väl kommit upp i himlen kanske du bestämmer dig för att du älskar parasailing, eller så kanske du inte gillar det. Parasailing har belackare, även om många parasailingföretag som vi undersökte för den här artikeln är högt rankade med bara nöjda kunder som lämnar recensioner.

Men hallå, låt oss säga att du på något sätt inte hade kul där uppe. Det är inte troligt, men det kan hända. Åtminstone kan du säga att du åkte parasailing. Det är ytterligare en upplevelse under bältet, och bara av den anledningen är det värt att göra.

Det är billigare än du förmodligen tror

Det kanske inte handlar så mycket om hur man gör det, utan det är din semesterbudget som får din partner eller familj att säga nej till parasailing. De vill minska utgifterna när det är möjligt så att du kan bo i en trevlig hotellsvit eller ha råd med några romantiska middagar.

  Vad är en husbilsdumpstation och hur man använder en

Att budgetera för en semester är alltid en bra idé, och det betyder förmodligen att du kommer hem med färre kitschiga souvenirer också. Ändå kostar parasailing inte vad du tror att det gör, och definitivt inte vad din partner tror att det gör.

Innan vi går vidare vill vi dock säga en varning: hur mycket pengar du spenderar på parasailing är helt beroende av faktorer som hur många ryttare som kommer att flyga, vilken säsong du bokar din resa och hur länge du flyger. Var du paraseglar är också enormt viktigt. Om du besöker en turistfälla, räkna med att betala mer för parasailing.

Här är en artikel på vår blogg som beskriver kostnaderna för parasailing i delar av världen som USA, Australien, Thailand och Sydafrika. Förutsatt att du vistas på amerikansk mark för din semester, är det cirka $75 att parasegla i en timme i exotiska Honolulu, $107 i timmen i Maui och $74 för en timmes guidad parasailing i vackra Waikiki.

Priserna för parasailing i Florida tenderar att vara lite högre på grund av den tidigare nämnda turistfällan. Parasailing på Disney World är extremt dyrt, upp till $200 för tandem parasailing.

Ändå är det den höga delen av vad du betalar för parasailing. Det där Disney parasailing-citatet är också för en timmes skytid, så det är inte så att du bara kommer att vara där uppe i 10 minuter eller något. Du kommer att få mycket för pengarna och se Disneyparken som aldrig förr!

Du kan flyga i grupper

Tandem parasailing, frågar du? Ja verkligen. Som vi just diskuterade i ett annat blogginlägg nyligen, är tandem parasailing en parasail-tur för två. Du kan välja att sitta sida vid sida med din partner eller rygg mot rygg.

Ditt andra alternativ är trippel parasailing, där du och två andra ryttare stiger upp till himlen. För tre ryttare kommer du sannolikt att åka i en tandemstångssele med ett extra säte, vilket innebär att du kommer att vara sida vid sida vid sida.

Ibland är denna information allt du behöver för att vända en partners eller familjemedlems syn på parasailing. Det är inte så att du måste se någon flyga i himlen i en timme medan du är nere på strandkanten och grymtar om hur uttråkad du är. Ni kan flyga tillsammans, vilket är en mycket mer minnesvärd och underhållande upplevelse.

Du får fantastisk utsikt över havet utan att vara i det

När du åker parasailing får du se havet på ett sätt som du aldrig gör när du vadar in i det under en strandtur på sommaren. Även om du åkte båt i havet, når du fortfarande aldrig samma utsiktspunkt som du gör när du parasailar.

  Är snöskotrar svåra att köra?

Det beror på att ett parasail tar dig upp över havet, inte ut i det. Du kommer att stirra ner på dess stora massa, dess vågor som sakta kröner och dess färg är perfekt, nästan genomskinlig blå (det beror väl på var du åker parasailing!). Du kommer att känna vinden som kommer från dessa havsvågor och din respekt och beundran för havet kommer att öka på ett stort sätt.

Om du aldrig vill röra vid havet under din parasailing-resa är det mer än bra. De flesta parasailers gör det inte, och din kapten (som fungerar som båtoperatören som drar ditt parasail) kommer absolut att respektera det. Men om du vill doppa tårna i eller bli stänkt av de svala vågorna, kan din kapten också ordna så att det händer.

Det är en mycket säker upplevelse

En av de största protesterna du har fått från din partner när du nämner parasailing är hur farligt det är. När allt kommer omkring är du hängande långt upp i luften, ansluten av bara en bit rep som kan knäppa när som helst, eller hur?

Det är inte alls så. Ja, ditt parasail är fäst vid kaptenens båt med ett dragrep, men det är inte något tunt, billigt rep som kan knäppas. Vi rekommenderar att du läser vår artikel om parasailrep, alias dragrep, för att lära dig mer.

Detta rep är tillverkat av polyester eller en slitstark polyeten som kallas Spectra, ibland till och med båda materialen i ett rep. De flesta dragrep är 12-trådiga, dubbelflätade och belagda med uretan så det är mycket hållbart. Repet kan ha en töjningsvikt på upp till 10 000 pund!

Det är en stor del av varför parasailing betraktas som en så säker aktivitet, som vi har skrivit om. Det inlägget innehåller säkerhetsstatistik från Parasail Safety Council. Organisationen fann att under 30 års data inträffade endast 70 dödliga incidenter vid parasailing.

Ja, det stämmer, 70 dödsfall på 30 år. Vet du vad som är farligare än parasailing? Vi skrev om det också. Allt från att dyka till att åka hiss, hoppa fallskärm, åka på kryssning, klättra i berg, åka motorcykel, åka berg-och dalbana, vandra och köra bil kommer att leda till fler olyckor och dödsfall.

Din make eller partner kanske har sagt till dig att de tycker att du och familjen väger för mycket och kommer att få ner paraseglet. Parasail-företag har viktgränser just av denna anledning, vilket är en annan säkerhetsåtgärd.

  Kan Tiny Homes användas för kommersiella kontorsutrymmen?

Det är ett sätt att flyga med låg hastighet

Även efter att ha lindrat alla sina bekymmer till denna punkt, har din partner fortfarande ett annat grepp om parasailing. De vill inte flyga genom himlen för snabbt och förlora sin lunch. Lyckligtvis är det inte något som kommer att hända vid parasailing.

Även om vissa människor liknar parasailing med att åka berg-och dalbana, kunde de två upplevelserna inte vara mer olika. Som vi redan har konstaterat är parasailing mycket säkrare än att bli fastspänd i en dalbana. Du går också så mycket långsammare, mellan 15 och 30 miles per timme.

Medelhastigheten för en berg-och dalbana i trä är cirka 65 MPH, vilket är en skillnad på mer än 30 MPH!

Vid 15 MPH, vilket är närmare den hastighetsgräns kaptenen kommer att hålla, paraseglar du långsammare än du skulle göra när du kör din bil på en gata i bostadsområden. Även vid hastigheter på 30 MPH rör du dig i en jämn takt, men det är inte en takt som vi någonsin skulle kalla snabb.

Det är spännande men inte För Spännande

Det för oss till vår sista anledning till varför vi tycker att parasailing är så värt det. Med måttliga hastigheter och ett generellt avslappnat tempo är parasailing ingen fysiskt påfrestande aktivitet.

Visst, ditt hjärta kommer utan tvekan att börja bulta när du stiger upp från kajen, men när du når maxhöjden (mellan 500 och 800 fot), kommer dina spända muskler att slappna av och din puls kommer att sjunka.

När din parasailresa närmar sig sitt slut ungefär en timme (eller flera timmar) senare kanske du inte ens vill att den ska ta slut!

Barn så unga som sex år kan parasegla. Med mycket färre spänning än en berg-och dalbana och andra himmelsbundna aktiviteter som fallskärmshoppning eller skärmflygning, kan vi med tillförsikt säga att parasailing är roligt för hela familjen!

Slutgiltiga tankar

Parasailing kan ha några belackare, men mer än troligt har dessa människor inte tagit sig tid att utbilda sig om denna aktivitet. När du väl har gjort lite research, som att läsa igenom vår blogg, kommer du att inse att du är säkert fastspänd när du parasailar. Man går inte heller så högt eller fort, och man behöver inte bli blöt heller.

Om du har en semester på väg, skulle vi absolut säga att parasailing är värt det!