Är parasailing säkert? (Med säkerhetsstatistik)

För inte så länge sedan publicerade vi detta inlägg, som innehöll en lista med 10 aktiviteter som är farligare än parasailing. Många av dessa var också vardagliga aktiviteter. Kanske behöver du ytterligare förstärkning när det gäller säkerheten vid parasailing, till exempel med säkerhetsstatistik. Tills dess undrar du verkligen, är parasailing säkert?

Parasailing är verkligen säkert, eftersom aktiviteten har lett till endast 70 dödsfall på 30 år enligt Parasail Safety Council. Under samma tidsperiod skadades 1 800 personer. Upp till 170 miljoner parasailingturer inträffade, vilket innebär att miljontals människor har paraseglat utan incidenter under de senaste tre decennierna.

I den här artikeln kommer vi att förklara ovanstående statistik ytterligare och dela massor av andra som cementerar säkerheten med parasailing. Vi kommer också att fördjupa oss i vad som orsakar parasailingolyckor och hur du kan bli en säkrare parasailer. Du kommer inte att vilja missa det!

Säkerhetsstatistik för parasailing

De Parasail Safety Council är den enhet som loggar olyckor, skador och dödsfall centrerade kring parasailing. Deras sida är också intressant genom att den täcker paraseglingens historia sedan 1960-talet, som vi kanske kommer att återbesöka någon gång!

Just nu handlar det om parasailingsäkerhetsstatistik. Vi har mer än 30 års data tack vare Parasail Safety Council. Från perioden 1982 till 2012, vilket är 30 år, registrerade organisationen 170 miljoner parasailresor.

Av alla dessa turer skadade sig 1 800 personer. Det är inte på ett år, kom ihåg, utan under ett intervall på 30 år. Det skulle innebära att parasailing leder till i genomsnitt 60 skador per år förutsatt att lika många skador inträffade år efter år.

Här är ett annat sätt att uttrycka det: 169 998 200 parasailers blev aldrig så mycket som repade under sina respektive åkturer.

Dödsfall inträffade i ännu lägre takt, endast 70 dödsfall under den 30-årsperioden. Återigen om man antar att lika många dödsfall registreras år efter år, är det ett genomsnitt på 2,3 dödsfall per år. Mycket fler människor dör av vardagliga aktiviteter som bilkörning och vandring än parasailing.

Vissa parasailers, 29 miljoner, förlitade sig på gondoler under sina turer. Många fler, 141 miljoner, litade på selar istället. Vad är skillnaden? Dessa är de två mest populära parasailingriggarna. I en gondol sitter du, medan du hänger med en sele.

Föga förvånande då rapporterar Parasail Safety Council att färre olyckor inträffade när man använde en gondol än en sele. Två personer på 30 år skadades från en gondolrigg och 520 personer från en sele. Dessa skador ansågs vara allvarligare, eftersom offren behövde läggas in på sjukhus.

  Kan timmerstugor överleva en tornado?

Vad leder till parasailingolyckor?

Det är intressant statistik, det är säkert. Du mår också bättre av att veta att så få människor skadas vid parasailing och att ännu färre har dött.

Ändå är vi säkra på att du är extremt säkerhetsinriktad annars skulle du inte läsa den här artikeln. Det är därför vi tänkte att vi skulle packa upp en del av informationen från det sista avsnittet och titta närmare på vad som orsakar parasailingolyckor, även några dödliga.

Underlåtenhet att följa instruktionerna

Om du parasailar för första eller andra gången kommer du aldrig att göra det själv (eller åtminstone borde du inte göra det!). Du kommer att vägledas av en expert som troligen kommer att arbeta med en besättning. När du blir instruerad att göra något, snälla agera inte som om du vet bättre, för det gör du inte.

Genom att göra vad du vill istället för vad du blir ombedd att göra, ökar din risk för skador och till och med dödsfall avsevärt. För att vara säker, gå in på din parasailing-resa med förväntningen att ditt sinne är som en svamp. Du vill suga upp och absorbera så mycket information du kan så att du kan använda den i framtiden när du så småningom paraseglar med mindre övervakning.

Använda en gammal sele

Om du har frågor om integriteten hos din sele, vänligen prata med din instruktör eller en medlem av deras besättning. Du kanske tycker att du är för försiktig, men det är bättre att vara säker än ledsen, särskilt i det här fallet.

Gammal parasailingutrustning som för länge sedan sett sin tid bör inte användas längre. Alla parasailingföretag som är värda sitt salt kommer att hålla detaljerade register över vem som äger utrustningen, när den köptes, vem tillverkaren är och hur länge utrustningen har använts. Det gäller även om parasailingföretaget köper utrustningen av någon annan.

Det finns minst en dödsfall vid parasailing som orsakades av att man använde felaktig gammal utrustning. Som beskrivs i National Transportation Safety Board’s Särskild undersökningsrapport för parasailing Safetyinträffade incidenten i augusti 2012 i Pompano Beach, Florida.

En kvinna, bara 28 år gammal, seglade parasegling när hon föll från himlen till sin död. Hennes säkerhetssele, som skulle hålla henne säker i sin rigg, slutade fungera. När NTSB tittade närmare på händelsen fann organisationen att selen var mycket gammal, med betydande slitage och att användningen borde ha upphört för flera år sedan.

Det är oklart om denna kvinnas död ingår i dödsstatistiken för parasailing, eftersom vi inte är säkra på vilken månad 2012 Parasail Safety Council slutade rapportera.

  Ska jag använda min gamla fiskelina? När ska man byta ut det?

Blåsiga vindar

Visst, lite vind är nödvändigt för att skjuta upp dig och hålla dig uppe i luften när du paraseglar, men det är skillnad på en behaglig bris och en blåsig stormvind. Mark McCulloh från Parasail Safety Council rekommenderar att om vindarna överstiger 15 miles per timme att du avbryter din tur till en ljusare dag.

Vissa stater, som t.ex Florida, har lagar som tillåter högre vindar, upp till 20 MPH innan parasailing skulle anses vara osäkert. Eftersom du är den som går upp i luften, om du har reservationer eller känner dig obekväm, är det din plikt att säga något.

Använd problem med passagerarstödsystemet

Selens passagerarstödsystem är till för att hålla dig säker, men ibland behöver du ta dig ur det med ett ögonblicks varsel. Till exempel, om det blåser kraftigt och din båtförare bestämde sig för att stanna och du landar i vattnet, kan selen tynga dig.

Många, många dödsfall i parasailing, upp till 95 procent, kan uppstå på grund av problem med passagerarstödsystem som att inte kunna fly när det behövs.

Svaghet i draglinan

Sist men absolut inte minst är en av de viktigaste orsakerna till parasailingolyckor, och det är problem med draglinan. Draglinan, även känd som bogserlinan, är din anslutning till ditt dragfordon.

Vilket fordon som än råkar bogsera dig, till exempel en båt, är bunden till den bogserlinan. Skulle linjen knäppa eller på annat sätt lossna, kan du föreställa dig hur farligt det potentiellt kan vara.

Förutom den strukturella sundheten hos draglinan spelar det också roll hur den är knuten. NTSB, i den ovan länkade rapporten, konstaterade att bindning av en draglina i traditionell bowlinestil kan försvaga repet avsevärt, även om nämnda rep är nytt. Draglinan kan nu vara 53 till 63 procent svagare, vilket är en mycket stor sak.

Okej, så hur ska man knyta draglinan istället? NTSB rekommenderar ett skarvat öga, vilket inte minskar draglinans styrka.

Planerar du en parasailingresa? Vad du ska veta innan du åker

Du vet några områden att se upp för nästa gång du åker parasailing, men det finns mer än du kan göra för att vara en samvetsgrann ryttare. Här är några tips för att förbereda dig inför din åktur.

Håll avstånd till kusten

Är det farligare att krascha i vattnet än strandlinjen? Båda kan vara lika skadliga beroende på olyckans sammanhang. Ändå är problemet med vissa båtoperatörer att de tycker att det är mer spännande för parasailers att vara nära stranden. Detta är inget du bör acceptera från din operatör.

  Hur man förblir säker när man vandrar runt björnar

Du vill hålla 1 500 fot från strandlinjen om din operatör släpper 500 fot draglina. Närmare än så riskerar du att råka ut för en incident eller skada.

Anta inte bara att din båtoperatör kommer att göra rätt. Ta upp saken i en konversation innan du är i luften. Det är för sent att göra någonting då!

Sitt i en gondol

Upp till 520 ganska allvarliga skador inträffade när parasailers använde en sele. Det är fortfarande under loppet av 30 år, men bara två personer skadades av att sitta i en gondol när de paraseglade under samma tidsperiod. Ja, det är mer spännande att hänga, men du vill vara säker, så stanna kvar.

Lär dig vindhastigheten

Kommer du ihåg att Florida parasailing wind lag vi länkade dig till tidigare? Det visar sig att de är den enda staten i hela landet med en sådan lag. Eftersom det i slutändan är ditt val om du åker parasailing i hårda vindar eller inte, om vindarna är över 15 MPH, kanske du vill fundera på att lägga om schemat.

Be att få se utrustningen

Ett annat antagande du inte vill göra är att ditt parasailingföretag nödvändigtvis använder den senaste utrustningen. Innan du är fastspänd, fråga om du kan se säkerhetsutrustningen företaget tänker använda.

Om det verkar lite slitet för dig är det okej att fråga om dokumentation så att du kan fastställa utrustningens ålder. Om operatören inte är villig att tillhandahålla sådan information, så vill du förmodligen inte gå igenom parasail-turen.

Slutgiltiga tankar

Parasailing anses vara en ganska säker sport med tanke på att det har inträffat färre än 100 dödsfall på över 30 år. Ändå betyder det inte att du inte ska göra allt du kan för att säkerställa en säker upplevelse varje gång. Bekräfta att din utrustning är i optimal form, kolla in med din båtoperatör innan du lyfter och följ alltid vindhastigheten inför din resa. Lycka till och var säker där ute!

Relaterat innehåll

Parasailing ser så kul ut, och videorna du har sett på YouTube med människor som gör det får det nästan att verka enkelt. Visserligen har du vissa rädslor, okej, gör det till mycket rädsla. Du är så högt upp på himlen med inget annat än vatten under dig! Vad händer om något händer? Här är 10 saker som är farligare än parasailing!