Är parasailing roligt? Vad du ska ta med för att göra det bättre

Du försöker planera ett roligt utomhusäventyr med en partner eller till och med hela familjen. En kompis till dig rekommenderade parasailing, men är det inte mer läskigt än det är spännande? Kan parasailing vara roligt och vad behöver du för att göra upplevelsen bättre?

Parasailing är verkligen väldigt roligt, men att ha rätt utrustning och utrustning kommer att göra din tid över vattnet ännu mer minnesvärd. Här är vad du bör ta med:

 • Badkläder (med förväntan att du blir blöt)
 • Eller snabbtorkande kläder
 • Solskydd
 • Vattenflaska
 • Fastspända solglasögon
 • Välsittande mössa
 • GoPro eller liknande bärbar kamera
 • Skor som spänns eller knyts på

Framöver kommer vi att gå igenom var och en av dessa parasailing-must-haves. När du har fått allt du behöver kan du fokusera mer på den hisnande spänningen du bara kan få när du parasailar. De som är nya inom parasailing och planerar sin första tur på vattnet vill inte missa detta!

8 saker du behöver för att göra parasailing ännu roligare

Badkläder

Även om du är mellan 250 och 500 fot över vattnet när du paraseglar, bör du ändå förvänta dig att du kommer att bli blöt någon gång. Det är en del av det som gör parasailing så roligt, särskilt en varm sommardag. Vinden och lite väta är väldigt uppfriskande.

Din parasailingresa är på stranden, och du kommer bara att vara uppe i himlen i en timme eller två. Du kanske vill spendera resten av dagen med att plaska i vågorna, leka i sanden eller ta igen din solbränna. Strandutrustning hjälper här.

Att bära badkläder är perfekt vid parasailing, men du vill ha en baddräkt som ger mer täckning än genomsnittet. Män behöver inte oroa sig för att köpa nya badkläder, eftersom ett par badshorts bör hålla dina ben tillräckligt täckta. Överst vill du ha en snabbtorkande skjorta.

Detta BALEAF Dri Fit lättviktsskjorta för män på Amazon är ett bra val för dessa ändamål. Tillgänglig i långärmad eller kortärmad stil, den här polyesterskjortan torkar inte bara snabbt, utan den har en UPF-skyddsklassning på över 50. Du kommer att vara säkrare från UVA- och UVB-strålar när du reser i luften.

För damerna är en vanlig bikinitopp och -underdel inte det bästa valet att bära vid parasailing. Du bör ta på dig en flytväst när du ägnar dig åt den här sporten, för att inte tala om att det finns en sele du måste bära också, så det finns massor av ytor du inte vill att din bara hud ska gnugga mot.

Prova ett rash guard istället så här CALIA långärmad en från Dick’s Sporting Goods. Med en vanlig rund halsringning med dragkedja, är sidoryggen justerbar för mer eller mindre täckning beroende på vilka utomhusaktiviteter du gör. Liksom herrskjortan ovan erbjuder detta utslagsskydd skydd mot UV-strålar.

Eller snabbtorkande kläder

Om du hellre vill kan du också ha kläder på dig när du paraseglar. Eftersom du inte nödvändigtvis kan undvika att bli blöt när du seglar ovanför havet, se till att de tygval du gör gynnar det.

Vi rekommenderar snabbtorkande underkläder så att du är bekväm där det gäller. Prova denna uppsättning Fruit of the Loom underkläder för kvinnor, tillgängligt på Amazon, eller detta fempack med snabbtorkande herrunderkläder från Naturliga känsloräven på Amazon.

  Hur man använder en Baitcasting Rod

Denim, när det blir blött, är tjockt och tungt, så hoppa över att bära det. Bomull absorberar fukt, oavsett om det är vatten eller svett, och håller fast vid det, vilket gör dig obekväm. Vad värre är är att fukten i din hud plus friktionen från din sele eller utrustning kan leda till skav. Om dina plagg är över 25 procent bomull, spara dem till ett annat tillfälle, inte till parasailing.

Snabbtorkande skjortor som de vi föreslog i det förra avsnittet kommer att hålla dig torr upptill. För dina byxor, prova gymshorts eller sportplagg, eftersom dessa är designade för att transportera bort svett så att du känner dig torr och bekväm längre. Till exempel kanske kvinnor vill handla dessa Nike Tempo Core löparshorts på Dicks Sporting Goods och män dessa snabbtorkande atletiska löparshorts på Amazon.

Solskydd

Det är svårt att få familjeminnen till parasailing när huden bränner. Alla exponerade hudområden måste täckas med solskyddsmedel. Det rekommenderas att du applicerar produkten innan du ger dig av för ditt parasailingäventyr, eftersom det inte är precis så att du kan bättra på din solkräm på himlen.

När du landar på stranden igen borde det ha gått tillräckligt med tid och du har antingen svettats eller blivit så pass blöt att det är dags att applicera din solkräm igen. Gör det till en av de första sakerna du gör när du är på fötter igen.

Hur väljer du rätt solskyddsmedel för dagar av soliga roliga parasailing? De American Academy of Dermatology Association eller AAD rekommenderar dessa tre egenskaper i alla bra solskyddsmedel.

 1. Vattentålig

De flesta solkrämer med vattenbeständighet kommer att stå på framsidan av flaskan. Som sagt, var uppmärksam på formuleringen som används. Om solskyddet bara är vattentåligt skyddar det dig bara från vattenexponering i uppemot 40 minuter. Om produkten säger att den är väldigt vattentålig får du dubbelt så lång tid, 80 minuters skydd.

Dessutom betyder vattenbeständighet i det här fallet inte svettbeständighet också. Om du svettas kraftigt, applicera sedan din solkräm oftare.

 1. SPF 30+

Solskyddsfaktor eller SPF informerar dig om hur väl solskyddet kan skydda dig från UVB-strålning och hålla din hud fri från brännskador. Även om många antar att ju högre SPF, desto bättre fungerar solskyddet, det är inte nödvändigtvis sant.

De Miljöarbetsgrupp eller EWG publicerade denna rapport som varnar för solskyddsmedel med hög SPF. Enligt deras fynd får du 98 procent skydd från ett solskyddsmedel som är SPF 50 och 99 procent skydd från ett solskydd som är SPF 100. Även om skillnaden i SPF är 50, har du bara en procent mer solskydd från SPF 50 till SPF 100.

Det är därför EWG, liksom många andra experter (som AGA), säger att SPF 30-skydd kan räcka som en gräns. Du kan gå så högt som SPF 50, men det finns sällan något behov av något högre än så.

 1. Brett spektrum
  Hur flyger en luftballong?

Den tredje viktiga faktorn för att välja rätt solskyddsmedel är att det är ett brett spektrum. Din hud behöver skyddas från både UVA- och UVB-strålar, så om du väljer och väljer, måste du handla för en mer omfattande solkräm.

Vattenflaska

En genomsnittlig parasailingresa varar i en och en halv timme och du är ute i solen hela tiden. Du kommer att bli törstig, så se till att du, din partner och din familj alla har minst en flaska vatten till hands som du kan dricka för att hålla dig hydrerad.

Vi skulle inte rekommendera att stoppa flaskan i fickan. Detta skapar bulk som kan komma i vägen för parasailingselen. Dessutom har shorts för kvinnor sällan fickor som är tillräckligt stora för en vattenflaska.

Istället ett körbälte för vattenflaska som detta från Nike låter dig hålla din flaska runt midjan. Bältet kan hålla flaskor upp till 22 uns så att du aldrig behöver vara för långt från din drink. Du har till och med en liten ficka med dragkedja för att gömma dina nycklar eller kanske ett kredit- eller betalkort.

Solglasögon med remmar

Parasailing kan vara en lugn upplevelse om det är vad du föredrar, men du kan också åka ganska fort där uppe! Allt beror på vem som driver båten. I den nedre delen av hastighetsspektrumet kan du sväva ovanför vattnet i cirka 12 miles per timme. Vissa parasailers föredrar hastigheter som närmar sig närmare 50 MPH.

Vindhastigheten som genereras när du reser så snabbt kommer att få dina solglasögon att flyga från ditt ansikte om de inte är fastspända. Detta betyder inte nödvändigtvis att du behöver köpa ett helt nytt par solglasögon, bara ett band som du kan lägga till ditt favoritpar så att de är säkrare.

Vi gillar det här Ukes premium solglasögonrem på Amazon. Neoprenremmen är fläckbeständig och vattentät också. Materialets mjukhet är designad för timmar av bekväm användning utan att gnugga mot huvudet eller öronen och orsaka huvudvärk. Du kan också välja från ett rikt utbud av färger och mönster så att du kan uttrycka dig med ditt solglasögonband.

Om du bär glasögon kan du överväga att byta till kontakter för dagen om det är ett alternativ. Om inte, prova då en glasögonrem som den här från Lyxprestanda på Amazon. Vi skulle inte råda dig att använda en solglasögonrem för dina glasögon eller vice versa. Dessa remmar är designade för två olika typer av glasögon, och missbruk av remmen kanske inte garanterar dess säkerhet när du behöver det som mest.

Välsittande mössa

Om du aldrig går till stranden utan en bredbrättad solhatt, kommer du inte att vilja bära sådana huvudbonader när du parasailar. Varje hatt som inte sitter ordentligt på ditt huvud kan blåsa i havet i samma ögonblick som din båtförare ökar farten.

Hattar är ett bra alternativ för solskydd samt för att hålla ansiktet fritt från solbländning, bara inte lösa, floppy hattar. En bra, gammaldags basebollkeps borde räcka. Sätt justerremmen runt ryggen så hårt som möjligt utan att klämma på huvudet och ge dig huvudvärk. Hatten ska sitta på plats under hela din parasailingresa.

  Hur man fångar Kokanee under isfiske

GoPro eller liknande bärbar kamera

Den lilla, bärbara kameran känd som GoPro har gjort det möjligt för oss att fånga fler upplevelser från unika synvinklar. Oavsett om du gillar att bära din GoPro på huvudet eller spänna den runt kroppen när du parasailar, är allt möjligt.

GoPro är vattentät, så även om den stänks av vatten (vilket är troligt) behöver du inte oroa dig för kameraskador. Om du har en annan bärbar kamera i samma veva som GoPro, se till att den också är vattentät innan du tar med den parasailing.

Nu är vi säkra på att du undrar vad du ska göra med din smartphone när du parasailar, eller hur? Såvida du inte har en vattentät påse som den här på Amazon, då skulle vi säga åt dig att lämna den i bilen eller till och med hemma.

Även med den vattentäta påsen vill du inte stoppa din smartphone i fickan när du paraseglar, eftersom den kan ramla ut och ner i vattnet. Du kan inte heller hålla din smartphone eftersom du behöver båda händerna fria för att göra arm- och handsignaler.

Ett smarttelefonpaket som Vattenfluga, en Amazon’s Choice-produkt, är ett smart val. Denna vattentäta väska fungerar för telefonmodeller som Samsung S6 och iPhone 8. Tillverkad av bekväm nylon, bältet är justerbart mellan 24 och 43 tum. Den finns också i massor av roliga färger och mönster.

Eftersom den här väskan endast är vattentät, rekommenderar vi inte att du tar ut din telefon under din parasailingresa. Vattentåliga föremål bör inte nedsänkas i vatten, så du vill inte tappa din midjepackning!

Skor som spänner eller knyts på

Som vi är säkra på att du kunde ha gissat vid det här laget, om du bär flipflops när du paraseglar, kommer du att förlora dem till havet. Ja, vi vet att flipflops är vanliga strandkläder, men du spenderar inte en vanlig dag på stranden här.

Det betyder inte att du har fastnat för sneakers. Du kan bära dem om du vill, men om du hatar känslan av sand i dina stängda skor, testa då sandaler som spänns på. Dessa Teva Voya sandaler med rem för kvinnor på Dicks har elastiska remmar baktill. De har också kors och tvärs över din fot och sedan en öppning för din stortå. Dessa skor kommer säkert att sitta på när du parasailar.

För männen, dessa Santiam sandaler med ankelband från Columbia har kardborrband för att öka deras säkra passform ännu mer. En av kardborrebanden täcker framsidan av din fot och den andra remmen är närmare baksidan av din fot. Dina tår är fina och fria utan stringtrosa i vägen.

Slutgiltiga tankar

Parasailing är en fantastisk, rolig upplevelse som hela familjen kan ta del av. Utrustningen vi föreslog i den här artikeln kommer att se till att du är bekväm, säker och säker när du paraseglar. Du har mindre att oroa dig för så att du kan dricka i världens sevärdheter från din unika utsiktsplats. Ha det bra där ute!