Är paramotoring en extremsport?

Många kanske tänker på idén att ta skärmflygning och lägga till en motor som farlig och riskabel. Det kan få dig att stanna upp och tänka, om det här är en sport är det definitivt i den extrema kategorin. Men är det verkligen en extremsport? Jag undrade exakt samma sak. Det jag hittade var överraskande. Låt mig berätta lite mer om den stora sporten paramotorik.

Så, är paramotorik en extremsport? Paramotoring är intensivt, spännande och något som adrenalinsökare är ett fan av. Det är definitivt en extremsport, men inte den farligaste sporten som finns. I USA är regler, förordningar och licenskrav minimala.

Så vad handlar den här sporten om och varför riskerar människor så mycket för att delta? Tja, det finns många anledningar och de är intrikata skäl till det. I den här artikeln kommer jag att berätta mer om varför paramotorik anses vara en extremsport.

Paramotoring som en extremsport

Även om tanken på en extremsport verkar vara något som är lite kontroversiell, är en sak säker, och det är att paramotorik är en extremsport. På en diskussion på Reddit, folk diskuterade om de trodde att paramotorik var en sport eller inte, och folk hade säkert sina åsikter. Men konsensus var att eftersom det har potentialen att vara extremt farligt är det en extremsport.

Jag skulle gå längre och bara säga att det faktum att du är upp till 18 000 fot i luften är tillräcklig anledning att kalla det en extremsport. KarmaCommando_ säger det bäst genom att säga, ”Okej men allvarligt, du är upphängd av en nylonvind tusentals fot över marken. Det är extremt. Slut på diskussionen.”

Om Paramotoring

Paramotoring är också känd som motordriven skärmflygning, vilket ganska bra förklarar vad denna sport faktiskt är. Det är i princip skärmflygning med en motor ansluten. Men hur förändrar detta egentligen spelet?

För det mesta är de två desamma, men det finns fortfarande några skarpa skillnader. Paramotoring involverar bara en person, piloten. Ingen hjälp behövs! Till skillnad från skärmflygning kan du starta från nästan var som helst på grund av motorn. Med glidning måste du vandra uppför ett berg och sedan hoppa av det.

  Varför fortsätter min snöskoter att svämma över?

Paramotoring är dock mycket mer flexibel. Väl i luften kan du slå på och stänga av motorn beroende på om du vill åka med vinden eller driva dig själv någonstans specifikt.

Sporten är förvånansvärt enklare än du tror! Det är en självreglerad sport och kräver bara träning snarare än någon form av licens. Som sagt, träningen är otroligt avgörande, eftersom träning är med vilken extremsport som helst.

För att delta i denna sport krävs träning, vilket är vettigt. När du är i luften kommer du att vara ansvarig för motorn, riktningen och ditt eget liv. Enligt Sökande, i träningen får du en ”god förståelse för hur de olika delarna, som det handhållna gasreglaget och bromsvipparna fungerar”.

Detta verkar ganska viktigt med tanke på att det är de saker som kommer att hålla dig i luften där du vill vara och hindra dig från att hamna trasig på marken. Överraskande nog kräver paramotorpiloter faktiskt mindre träning än paragliders gör!

Sweet Competitive Drive

Även om skärmflygning är en extrem sport, anses det ofta vara att glida lugnt över himlen. Paramotoring är annorlunda på detta sätt. Eftersom paramotorer inte förlitar sig på saker som vinden eller värmen, får piloten mycket mer kontroll.

De kraftfulla motorerna hjälper till att driva piloter genom himlen med aldrig tidigare skådade hastigheter och aldrig tidigare skådade höjder. Denna nya kontroll och potential satte naturligtvis igång människors konkurrenskraft. Med skärmflygning har du helt enkelt inte samma kontroll och potential som du har när du kör paramotor.

”Paramotorn gör det möjligt för piloter att säkert nå höjder så höga som 18 000 fot (lagligt) … [and] täcka så mycket som 80 miles genom luften.”

Seeker.com

På grund av denna fantastiska potential försöker paramotorpiloter ständigt förbättra varandra. Det finns inbitna piloter som tränar, övar och strävar efter att sätta rekord med denna extrema sport.

  Cub Cadet sida vid sida: Är de bra kvalitet?

Ett exempel på detta, enligt Seeker, är Bear Grylls som tog sin modifierade paramotor över Himalaya 2007. Han kunde nå hela 29 494 fot. Om det godkänns av de behöriga myndigheterna kommer detta att vara det absolut nya rekordet i denna extrema sport.

En av de enklare extremsporterna

Lägg till orden motor till en redan skrämmande sport, så kanske många drar sig undan! Men överraskande nog är detta en av de enklare extremsporterna där ute enligt människor som Tyler (aka Honcho), en resebloggare.

Han hänvisar till sporten som ”en amatörform av flyg”. Senare säger han, ”Det som borde överraska dig är hur snabbt man kan ta upp sporten och börja flyga omedelbart. Glädjen som är förknippad med det begränsas bara av din fantasi och en 3-timmars bränsleräckvidd per flygning.”

Efter att ha förklarat sin kärlek mer till sporten avslutar han bloggen med ”det är verkligen en unik sport och den enklaste formen av personlig flygning”.

Hur man förblir säker i denna extrema sport

Även om det är enkelt, finns det fortfarande några saker du behöver göra för att vara säker. Precis som vilken sport som helst, om du börjar spela medan du inte har någon aning om vad du håller på med, är det mycket troligt att du blir väldigt sårad.

Paramotor Planet erbjuder en bra lista över saker att göra för att börja paramotorik. Även om det är enkelt, varnar de för att inte bara köpa all utrustning innan de ens anmäler sig till utbildningen. Det är viktigt att se till att denna sport är rätt för dig innan du investerar i den.

  1. Köp inte din utrustning innan du börjar köra paramotorer.
  2. Innan du börjar köra paramotor, skaffa en tandemflygning!
  3. Hitta en bra paramotorinstruktör och skola.
  4. Köp din paramotor och vinge.
  5. Ha kul att lära dig paramotor!
  Kan jag ta med mig käppar på planet?

Regler och regler

Som nämnts tidigare är paramotoring övervägande en självreglerad extremsport i nästan alla länder. Det är paramotorpiloternas ansvar att inte vara på fel plats vid fel tidpunkt. Enligt Para Jet, Storbritannien är ett exempel på där du måste vara särskilt medveten om vissa regler.

”Mycket av luftrummet [in the UK] är reserverad för kommersiell flygtrafik, naturreservat, militärbaser etc. Att befinna sig på fel plats och på fel höjd kan vara katastrofalt – och i bästa fall landa dig med enorma böter.”

PAra Jet

Para Jet fortsätter också med att prata om vad som starkt föreslås/förväntas av potentiella piloter. Det förväntas att piloter avslutar sin utbildning med en professionell flygskola och har goda grundläggande kunskaper om himlens regler och behov. Du kan hitta en flygskola nära dig här!

Även om sporten är självreglerad och det inte finns några formella licenskrav finns det saker som piloter måste vara mycket medvetna om. De måste förstå att det är deras ansvar att känna till väderförhållanden, paramotorisk effektivitet och andra yttre förhållanden.

Även om det kan låta svårt eller skrämmande att lära sig delta i denna extrema sport, USPPA hävdar att allt du behöver för att lära dig om paramotoring (väder och andra saker som livet tillåter) på bara cirka 5-8 dagar! Men även om du bara har lite tid varje vecka tar det cirka 2-3 månader som mest. Denna extrema sport är inte särskilt svår att lära sig.

Relaterade frågor

Är paramotoring lika säker som skärmflygning? Även om paramotoring och skärmflygning verkar väldigt lika finns det många skillnader när man tittar på det. Och paramotoring kan faktiskt vara säkrare än skärmflygning i vissa fall. Medan skärmflygning beror på externa källor som vind och värme, beror paramotoring mest på motorn.

Behöver du en licens för att paramotor? Paramotoring är en självreglerad sport, så det krävs ingen licens. Men, för din säkerhet och säkerheten för andra runt omkring dig, krävs det att man skaffat rätt utbildning innan du flyger. Sporten kan vara farlig när den deltar av de som inte vet vad de håller på med.